News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

SCHI, partii si poze

Started by mada, February 26, 2006, 09:12:38 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mada

Pt ca sint citiva schiori pe aici si pt ca nu toti am schiat pe toate partiile posibile, propun ca la acest topic sa discutam despre partii
- comparatii intre diferite partii priviind gradul lor de dificultate
- starea lor in diferite momente de timp - cata zapada mai este, daca au multa gheata, daca au aparut pe alocuri petice de pamint
- starea vremii in diferite momente de timp (si eventuale predictii de viitor)
- sa postam poze (facute de noi insine) cu diferite partii ca sa ne dam seama de gradul lor de dificultate, de cum arata si sa ne decidem daca merita / vrem / putem sa schiem pe ele.

O sa incep eu care abea m-am intors de la schii si am o febra musculara de abea am reusit sa ma dau jos din pat si abea imi mai tin mainile sa tastez.

Pina anul asta, mie nu imi placea sa schiez la Predeal pt ca singura partie pe care o cunosteam de acolo era Clabucetul - o partie lina (mai lina decit Valea Dorului de la cota 2000 din Sinaia si mai lina decit Sorica din Azuga), cu hopuri, pe care in partea de sus se formeaza mereu gheata, iar pe la mijloc exista un traverseu lung prin padure in care in partea finala cam trebuie sa dai un pic la betze, ceea ce este extrem de enervant.

Anul asta insa, am descoperit o noua partie in Predeal - ii zice Subteleferic si e considerata dificila (neagra), dar in realitate nu este mai dificila decit partia Sorica de la Azuga. Din pacate nu am facut poze cu aceasta partie, dar, daca aveti voi, va invit sa le postati aici.
Saptamina trecuta am schiat cat s-a putut schia numai pe Subteleferic.
In timp ce pe Clabucet aparusera petice de pamint, Subtelefericul era intr-o stare mult, mult mai buna - nivelata ca in palma (fara hopuri), cu mult mai multa zapada, iar majoritatea schiau numai pe ea.

Preturile sint mai mici la Predeal si au facut un nou telescaun foarte rapid si foarte comfortabil (cu scaune capitonate de 4 locuri). Ca pret: Predeal < Azuga < Sinaia (dar in Sinaia la cota 2000 e cea mai multa zapada).

Stie cineva vreo partie in Poiana Brasov care sa fie la fel de dificila sau putin mai dificila decit Subtelefericul din Predeal (dar nu cu mult mai dificila si de preferinta mai lunga) ??

Cum sint Ruia, Kanzel si Subtelefericul din Poiana fata de Subtelefericul din Predeal ?

Cum sint preturile din Poiana fata de celelalte ?

In Azuga am schiat numai o singura zi si am descoperit ca au mai facut o partie: Cazacu (cand cobori, Sorica e in stinga telescaunului iar Cazacu e in dreapta).
Cazacu este o partie un pic mai usoara sau la fel ca Sorica si este la fel de lunga, dar, spre deosebire de Sorica unde practic exista portiuni line si portiuni mai inclinate, Cazacu este perfect uniforma - are acelasi grad de inclinare de la inceput pina la sfarsit (care ar fi o ca o medie intre gradul de inclinare al portiunilor line si abrupte de pe Sorica, deci este mai putin inclinata decit portiunile cele mai inclinate  de pe Sorica).
Totusi mi-a placut mai mult Subtelefericul din Predeal.
Din pacate nu am facut poze de pe Cazacu, dar am facut poze pe Sorica:

Partia Sorica vazuta de jos in ansamblu:

Inceputul partiei:

Ce se vede un pic mai spre stinga fata de poza anterioara (fata de inceputul partiei):

Partea de sus a partiei:

Partea de sus a partiei privind inapoi:

Partea de jos a partiei:

In Busteni, la baza partiei Calinderu (o noua partie din Busteni pe care inca nu am fost, dar nici nu parea grea)

Un close-up al Crucii de pe Caraiman facut din exact acelasi loc ca fotografia anterioara (de la baza partiei Calinderu)
mada - once again: mada. not anyone else.

mada

Pai si pe la noi a inceput sa ninga de vineri, ceea ce inseamna ca weekendul viitor o sa fie si mai bine de schiat!

mada

Am descoperit niste webcamuri de pe partii:

http://www.jurnalul.ro/skiexpress/

Alea de la connex my(Ki)X vad ca nu mai merg