News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

quiz: what did it?

Started by A CERB, February 14, 2006, 09:14:32 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

What did the patient take?

rosuvastatin 10 mg
1 (14.3%)
simvastatin/ezetimibe 10/10 mg
3 (42.9%)
atorvastatin 40 mg
1 (14.3%)
fish oil
2 (28.6%)

Total Members Voted: 7

Voting closed: February 16, 2006, 09:14:32 PM

A CERB

pre treatment:

Total Cholesterol:301
TG: 111
HDL: 31
LDL: 248

post treatment( also minus 3 lbs)

Total Cholesterol:184
TG: 106
HDL: 39
LDL: 124
Smile! It confuses people!

plure

Pai sa vedem... Au scazut total cholesterol, TG, LDL, adica toate alea rele si a crescut HDL adica ala bun.

Acum mai ramane sa deschid o carte de farmaco si sa ma luminez.

Totusi, cu mijloacele reduse pe care le port in cap: parca statinele scadeau LDL dar nu cresteau HDL. Si nu cred ca au efect pe TG.
De Ezetimibe inca nu am auzit dar era o treaba care crestea HDL-ul (sa fi fost ceva cu ac. nicotinic - din anul 3 farmaco nu am mai folosit asta niciodata).

De fish oils oare ce or face? Habar n-am.
Revin dupa ce ma uit in carte.
Images of innocence and terror, not easily described in words alone, nonetheless "speak" a

plure

Dupa infundarea pe scurt in cartea de farmaco (ce-i acolo, cu Apo A,B, C, E) am ajuns la concluzia ca modificarea corespunde profilului statinelor, si anume: scade LDL (-50%!), scade f putin TG, creste HDL (doar la unii pacienti).

Scaderea LDL cu 50% poate fi obtinuta cu Atorvastatin 40 mg.

Simvastatin/ezetimibe 10/10 mg scad si ei LDL cu 52%.

In concluzie Atorvastatin 40 mg sau Simva/Ezetimibe. Care e mai ieftin?

Atorva 40 mg pe zi te duce la vreo 90 euro pe luna.

Simva/Ezetimibe la vreo 50 de euro pe luna (probabil produsul de firma Inegy e mai scump.)
Images of innocence and terror, not easily described in words alone, nonetheless "speak" a

originaltup

atorvastatin ? sau rosuvastatin?
nu prea am experienta cu rosuvastatin (crestor adica)
"There is a big difference between knowing the path, and walking the path"

A CERB

Vytorin( ezetimibe/ simvastatin) 10/10 este winner-ul. experienta mea personala spune ca atorvastatinul scade HDL-ul( I hate atorva!), rosuva nu prea il atinge, iar simva il creste modest. cresterea asta e oarecum neasteptata. draw-back-ul cu simva: eu personal vad mai multa miopatie.

originaltup

da cerbu, da stii cum e, sa vad si niste studii.
Ideea e ca atorvastatinul e cel mai potent though (sau cel putin se zice), si astept sa vad niste studii serioase in care sa puna cap la cap dose echivalente de statine, nu ca cel din NEJM cu atorvastatin 80mg si pravastatin 40mg.
"There is a big difference between knowing the path, and walking the path"

A CERB

Quote from: originaltupda cerbu, da stii cum e, sa vad si niste studii.
Ideea e ca atorvastatinul e cel mai potent though (sau cel putin se zice), si astept sa vad niste studii serioase in care sa puna cap la cap dose echivalente de statine, nu ca cel din NEJM cu atorvastatin 80mg si pravastatin 40mg.

pardon, atorva era cel mai potent. acu e detasat rosuva. problema e ca rosuva e new kid on the block si nu are studii de outcome( duh), si mai e si campania cu proteinuria,etc, etc.

TNT este evident un studiu ciudat. vezi ca mai nou au schimbat foaia si au obtinut doza mica( 10 mg) pentru stroke reduction.

pe mine personal ma intereseaza mult HDL. cu LDL ajungi mai mereu la target. in populatia mea HDL-ul este by default mic si nu am nevoie de nika care sa-l futizeze nici macar un punct( unde mai pui ca in bible belt daca spui ceva de baut vin rosu se uita la tine de parca ai capiat, da nu-i deranjeaza sa aiba doua pakete pa buzunaru de la pept. )