News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

L'avventura comincia - JO Torino 2006

Started by manolo, February 10, 2006, 06:12:46 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

manolo

Ciao a tutti!

Astazi incepe editia cu numarul 20 a Jocurilor Olimpice de Iarna, la Torino, in Italia. Ca in timpurile imemoriale, promit ca pe parcursul a trei saptamani, sa depun armele, sa nu mai musc din nici un indian, sa nu ma mai contrez.

Sper sa fie niste JO frumoase, cu multe imagini din Torino si imprejurimi, cu recorduri (inclusiv la sanie  :lol: ) si amintiri frumoase.

Ah, iar daca chiar nu ma pot abtine si voi rabfuni, o voi face doar in italiana :)

Ci vediamo!
Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

INDIANUL

Quote from: manolosa nu mai musc din nici un indian
pot sa-ti spun si de unde sa ma musti? :P

acu on-topic:se apucara si harghitenii nostri si au facut o mica ceremonie cu steagul olimpic, cu imn si cu flacara olimpica.la o clasare cat mai buna alor nostri!
ramas bun...

stefan

Putem să împăcăm cele două nevoi pur umane astfel: facem o probă olimpică de tras cu bulgări în indian. Spiritul olimpic prevalează şi indianul nu rămâne nebăgat în seamă.

Ceremonia de deschidere e difuzată pe TVR2 de la 21:00.
Copyright (c) 2006 by Ştefan Talpalaru. All rights reserved.
http://stefantalpalaru.wordpress.com/

INDIANUL

Quoteşi indianul nu rămâne nebăgat în seamă.
atat de rau te seaca faptul ca nu mai esti adminutz in centrul atentiei? hmmm cred ca te-a usturat rau la inimioara. :D
ramas bun...

manolo

buey, certati-va in alta parte, asta e topic olimpic si deci cearta-less.

da, si eu sper ca romanii sa mearga bine. acum sa vedem. ei se plangeau ca nu au avut trasee de antrenament (cei de la fond), ca si le-au facut singuri etc. asadar... macar in prima jumatate sa fie.

oare Tomba la Bomba va aprinde flacara?

INDIANUL

eu la jocurile astea olimpice ma uit in special la bob.mai ales cand este vreo camera montata pe bob...
Apropo o curiozitate:care ati fost putin mai incolo de la Voineasa si anume la Vidra si ati vazut mega hotelul ala neterminat si alte constructii foarte putin folosite:acolo intentiona Ceausescu sa organizeze Jocurile olimpice de iarna de anul asta( de la Torino).din pacate acum singurii care mai apreciaza competitiv locul ala sunt Patzaichin si lotul sau:fac antrenamente pe lacul Vidra.
ramas bun...

manolo

am fost acolo prin 2003, acolo sus erau in cantonament si handbalistele de la Oltchim.
adevarul e ca zona Voineasa este extraordinara, mult mai putin comerciala decat Valea Prahovei.

dap, si eu ador bobul, dar si sariturile cu schiurile, patinajul artistic, probele de schi de viteza, asa, pentru inceput

stefan

Superbă coregrafie la schior şi bună ideea cu efectele pirotehnice, dar ce-i cu defilarea delegaţiilor pe muzică disco?

manolo

da, saritorul cu schiurile a fost... surreal! iar patinatorii carora le iese foc din cap/casca sunt ceva interesant.

cred ca au luat-o cu muzica "de departe", ca vad ca evolueaza. sunt curios ce o sa puna la sfarsit, cand intra Italia. unul de-al lor, dar pe cine?

manolo

nebunii aia cu flacari la cap se cheama “Scintille di Passione”, adicatelea scantei de pasiune. frate, daca le sare scanteia????!!!??

manolo

mda, m-am inselat cu muzica, tot disco e. e buna si ea.

primele poze, de pe televizor, cu delegatia romana. scuzati calitatea

in imaginea solo e Gheorghe Chiper, patinator.

manolo

pentru cei care asteapta aprinderea flacarii olimpice, suportul de pe stadion a fost desenat de Pininfarina, care in timpul liber deseneaza Ferrari-uri. asa, ca hobby...

manolo

uite ca parada tarilor se termina cu Jovannoti - L'ombelico del mondo. e totusi ceva, fata de melodiile putin postbelice pe care le-au dat pana acum...

manolo

un spectacol de steaguri asemanator am avut ocazia sa vad la Milano, la Castello Sforzesco.

manolo

o ceremonie superba, cu multe inovatii (schiorul si porumbelul din corpuri umane in dinamica... speechless, well almost), cu un star-system italian pus la treaba (Pavarrotti, Sophia Loren, Carla Bruni, Alberto Tomba) si cu o aprindere a flacarii olimpice extrem de spectaculoasa. ah, cat mi-as dori sa fiu acum acolo... asta e, next time.

de maine, la treaba. adica pentru sportivi. eu cu TV-ul si pastele...

stefan

Jos Yoko Ono! Şi "Imagine" mi se pare o pledoarie pt. consumul de droguri ("brotherhood of man" my ass) - foarte potrivită în context olimpic. Bun şi jocul de artificii de la sfârşit. Burnout-ul cu maşina de F1 rămâne însă cel mai memorabil moment.

manolo

mda, mai adauga si Susan Sarandon si ai ce pune si in cosul cu "Asa NU".

stefane, nu se putea ca in Torino, casa FIAT-Ferrari, sa nu vina cu asa ceva. Luca di Montezemolo, actualul presedinte FIAT si fost presedinte Ferrari, a fost unul din stalpii TOROC, comitetul local de organizare, iar FIAT este unul din principalii sponsori. In plus, FIAT inseamna Torino si invers, asa ca... era de asteptat. in plus, mi s-a parut chiar bine introdus momentul si spectaculos, italian.

o chestie la care nu ma asteptam a fost lungimea destul de mica a focului de artificii, dar care a compensat prin complexitate si design. in plus, inca mi-au ramas ochii la flacara olimpica de 56 de metri...

una peste alta, italienii s-au achitat excelent de treaba si, spre bucuria mea, nu l-au lasat pe Rogue sa monopolizeze treaba. l-au aratat cat trebuie si a vorbit destul. mie personajul nu imi place, pentru ca nu a avut coaiele de a suspenda federatia franceza dupa incidentul de la patinaj artistic-perechi de la Salt Lake.

INDIANUL

Lasati naiba Jocurile Olimpice de Iarna uitati-va la Cupa Davis cum scoate Andrei Pavel sufletul din Roddick.il capie pe ala.si mai joaca si in fata publicului american.Pe TVR 1.e setul 5 :shock:  8)
ramas bun...

manolo

gata, Andrei a castigat... greu, dar a castigat! Bravo, mare lovitura! Sa speram ca nu inutila...

INDIANUL

hahaha a fost super.imi venea sa arunc televizorul pe geam in setul 5 :headbang:  a castigat Pavel. :jumping: :cheerleader:
ps:
Quote from: manolodap, si eu ador bobul, dar si sariturile cu schiurile
aa uitai de sariturile cu schiurile.sa ma vezi cum fac:cand se desprinde ala imping si eu in picioare, traiesc saritura :lol:
la bob imi place atat viteza cat si cum trebuie pur si simplu sa unga curbele ca sa isi pastreze viteza mare.daca putin a miscat patinele bobului aiurea la revenire din curba zguduie bobul si pierde timp.
ramas bun...

manolo

ce-am reusit si eu sa gasesc pe Washington Post si NY Times. cerbule, macar pozele sunt frumoase!

tapirul

deci am pierdut deschiderea... fi-re-ar fusele orare sa fie
cre'că, nu ştiu...

manolo

vezi poate o prinzi undeva in reluare, pe un post regional, ceva.

eu pregatesc acum alte poze... si mai frumoase.

manolo

manolo

si ultimele trei pe noaptea asta

A domani!

tapirul

stii care e problema aici, manolo? The fucking americans only cover their fucking US team. Daca america nu are sportivi intr-o competitie, why, they don't cover it. Acu' doi ani daca te uitai la olimpicele de vara credeai ca e their fucking super bowl, an all-american olympics.
The fucking first lady went to torino to visit her fucking national team (pe banii contribuabilului, of course). Big news on tv. Ca sa nu mai spun, why the fuck is she called "the first lady"? maybe bush has a fucking second.
Sorry for flaming, da' devin americanofob pe zi ce trece
cre'că, nu ştiu...

tapirul

am prins reluarea pe NBC... La intrarea Romaniei comentatorii americani au comentata ca in zilele trecute au fost minus multe grade in romania. Evident ca au pomenit de Comaneci.
Chiar ca naspa faza cu muzica disco de '80 (Slovenia intra pe Y...M..C..A..). Se mirau pana si comentatorii americani....
.... intra US... coverage... "the first lady, watching with approval..."... evident, altveva nu mai e prezentat, echipa americana e urmarita cu toate camerele... o fufă atletă la telefonul mobil (parca ar fi in campus)

Am calculat ca daca China ar avea, proportional la populatie, cati atleti are Lichtenstein, ar trebui sa vina cu vreo 19.000 atleti....
cre'că, nu ştiu...

manolo

bre, ce sa zic... imi pare rau pentru tine. asta e.

la faza cu Laura, nush daca ii fac bine la imagine sau nu, avand in vedere cat de prost sta Bush in sondaje. eu inca nu am reusit sa pricep cum vine faza cu charisma lui Bush, asa ca... oricum, realizezi ca odata cu ea si fiica-sa aia betiva (ca doar in Europa nu exista limita de varsta si bautura e garla si gratis, fiind persoana oficiala; iar in Torino gasesti absolut de toate de baut, de la posirca de Corona pana la absconse beri germane) s-a deplasat si un sfert de Secret Service, ca sa le pazeasca sa nu se ia italienii de ele prin cafenele.

NBC incearca orice pentru a iesi din rahat, sta foarte prost cu audienta, si-a anulat o serie de seriale din prime time, printre care si West Wing, unul din favoritele mele (in zilele bune), asa ca... acum si-a mutat si Today show in Piazza Castello, sau Medals Plaza pentru idiotii care nu pot invata cateva cuvinte intr-o limba straina (which is like, most Americans????). Stii, imi place asa tare cand americanii se lauda cu mostenirea lor, cu cultural heritage, dar cand ii intrebi ce stiu despre tara de bastina a parintilor sau bunicilor, canci albina! se rupe filmul.

dar sa ii lasam pe americani, care la patinaj, sarituri cu schiurile, schi fond, sanie, bob, biatlon, curling vor fi spectatori. chiar, sa te uiti cat coverage vor avea sporturile astea la NBC.

eu zic ca va fi ceva frumos. Tapire, pune mana si vezi cum faci rost de un lighean metalic, pentru satelit, ca sa prinzi TVR International sau Eurosport, si sa te poti bucura de transmisie cum trebuie. zapada este pe partii, lume in tribune la fel, deci e de bine.

Viva Torino!

tapirsis

Viva!
Manolo, grazie per le foto!

off topic
Am auzit ca Nadia e insarcinata! Cred ca are vreo 44, bravo ei!
Va fi bine!

manolo

Di niente, tapirsis.

Dap, Nadia a ramas grea. Ma bucur mult pentru ea, cred ca si-au dorit mult, daca abia la varsta asta a reusit.

ca sa vedeti tot domeniul schiabil, asta e site-ul: //www.vialattea.it, iar asta e harta domeniului. cu verde gros sunt pistele olimpice de schi alpin.

acum ma uit la biatlon, 20km individual barbati, la Sansicario. au lucrat ceva cu zapada artificiala. am vorbit cu fostul meu coleg de camera din Torino, care imi spune ca e destul de cald, in Torino zapada s-a topit de vreo cateva zile, asa ca au pus tunurile pe partii si trasee, ca altfel....

INDIANUL

Beiii ce ma ofticheaza ca Hanescu ala a jucat prost si acum este egalitate.s-a chinuit bietul Pavel de isi blestema zilele Roddick.probabil ca o fi fost una din zilele lui proaste.stiu o poveste cu Ilie Nastase care invitat la unul din meciurile demonstrative si Hanescu fiind in tribune, s-a oprit Nastase ca in tinerete din joc, s-a intors spre Hanescu si a strigat in engleza:"Ce ma Hanescule ai venit sa vezi un bosorog ca mine?", ca sa-l promoveze pe Victor.

Ma uitai pana acum la sariturile cu schiurile:distante destul de lungi:a04 metri.cand o fi bobul?

chiar jamaicanii or avea echipa de bob anul asta la Jocurile Olimpice de Iarna? :lol:
ramas bun...

manolo

cred ca te-ai uitat la proba de sarituri din cadrul combinatei nordice. abia in seara asta sunt calificarile pentru proba de sarituri clasica, plus primele 2 manse de sanie masculin.

aici ai programul de pe TVR 2 http://www.tvr.ro/tv/tvr2/promo/olimpiada06.php

iar pe http://www.torino2006.org poti vedea cand e bobul.

Nu am vazut Jamaica, dar am vazut azi noapte delegatia din Bermude. si nu ma refer la pantaloni.

La biatlon, Bjoerndalen a ratat victoria si a ramas cu bronzul. Al nostru a iesit  dupa locul 50, ratand 6 tinte din 20 si deci 6 minute de penalizare.

INDIANUL

ramas bun...

manolo

hehe, daca as fi rau (sau intr-un spirit neolimpic), te-as intreba si eu daca tu poti sa mergi cu saniuta ta cu peste 120 de km/h, cum merg cei de la luge si skeleton. dar nu te intreb. vezi ce dragut sunt?

si uite, drept cadou, sa vezi unde se tin problele de toboganing (bob, sanie, skeleton), uite poza:

manolo

mda, acum ma enervez eu. Pe TVR abia la 19 incepe transmisiunea, alternativ sarituri cu schiurile (calificari) si sanie (cred ca coborarea 2, ca prima e deja in desfasurare). iar pe eurosport e hockei feminin... bleah! si acum, in pauza, in loc sa dea sanie, dau nush ce prostie cu un concurs intre doua tipe, de tip quest... hmm, asta e!

maine, nu ratati la 12:45, pe Eurosport, proba de coborare masculina. Austria sau USA? tapire, asta sigur o da NBC!

tapirul

oare cine a inventat pozitia in V la sarituri? Stiu ca la inceput se facea misto de el si pozitia lui "caraghioasa", dar dupa aia au adoptat-o toti

Later: aha, Jan Boklöv

Quote from: Nordic SkiingInnovations in Ski Jumping
In the past, skiers concentrated on keeping their skis parallel. However, in 1985, Swedish jumper Jan Boklov began spreading the tips of his skis into a "V" shape. At first, he was laughed at and penalized by the judges. Four years later, Boklov won the 1989 World Cup title, and aerodynamic wind-tunnel tests proved that the "V" provided 28 percent more lift than the traditional, parallel style. The new jumping style also afforded jumpers more control and safety. Ski jumpers started changing to this style. By 1992, every individual medal winner used the "V" style.
cre'că, nu ştiu...

manolo

daca tot vorbeam de televiziuni, vreau sa ma plang de TVR 2, mai precis de comentatori. Habar nu au ce prezinta, nu stiu sa pronunte numele participantilor, nici macar a favoritilor, care macar o data pe saptamana sunt pe Eurosport. Dau tot felul de statistici stupide, dar aproape nimic despre ce se intampla atunci. Desi sunt la fata locului, pronunta numele italiene ca niste idioti. Si cica din banii mei opriti din bursa sunt platiti ei.

Daca ar fi dupa mine, nu l-as lasa decat pe Radu Naum sa comenteze, si poate Vlad Enachescu, dar doar pauzele publicitare.

in alta ordine de idei, maine, cum spunea, proba regina din schi alpin-coborarea, finala la sarituri pe trambulina mica. din seara asta incepe si patinajul artistic, programul scurt la perechi. fir-ar al draq de sesiune, cum ma incurca!

INDIANUL

Quotehehe, daca as fi rau (sau intr-un spirit neolimpic), te-as intreba si eu daca tu poti sa mergi cu saniuta ta cu peste 120 de km/h, cum merg cei de la luge si skeleton. dar nu te intreb. vezi ce dragut sunt?
yeap, vad.sper numai ca draguteala asta sa fie permanenta nu ceva trecator.
cat despre razboiul schi-sanie, eu lupt sub stindardul lui vlad dar nu sunt sanior.ce-ai?sa-mi atarne cataligele de pe sanie?sunt prea lung pt sanie.ala care a votat "snowboard" acolo eu eram.si nu ca as sti, ci ca as vrea sa invat.daca era sa votez pe bune, votam nailonul :lol:
ramas bun...

dawn_

Quote from: manolodaca tot vorbeam de televiziuni, vreau sa ma plang de TVR 2, mai precis de comentatori.
super misto festivitatea de deschidere pe eurosport. pe tvr vorbeau ca la prezentarile din fotbal  :)
mi-ar fi placut insa muzica italiana mai multa, nu disco.
sophia loren & carla bruni ( chiar ea are melodii in italiana?), mai lipsea la belluci  :)  nu zic nimic de toto asa ca trademark, putea sa cante ceva.
mi s-a parut funny ca hong kong avea alt steag decat china dar coreea de nord si cea de sud imparteau acelasi steag  :)
we weave bridges of whispers and grope closer on a gently swinging net

manolo

Hong Kong este provincie chineza cu regim special, in asta intrand si steagul.

Eu nu ma mai uit pe TVR 2, ca ma enervez degeaba. Acum ma uit la proba de coborare masculin si ma gandesc ca mers cu masina cu aceeasi viteza cu care merg schiorii de mai putine ori decat sunt participanti astazi...

traseul dat de sus, din dirijabil, este absolut fantastic. si se mai si cheama Kandahar!

von Manteuffel

ca sa incep furibund de luni dimineata: JO (de vara/iarna) sunt doar un concurs obscen de doping. v-as sfatui sa cititi articolele lui Traian Ungureanu (TRU) despre modul de "testare" al sportivilor si despre acreditarea laboratorului CIO (comitetului olimpic international).
cred ca pana si fabrica de dopati din fosta RDG avea o limita. acum nu mai exista acea limita.
distractie placuta masochistilor care rezista in fata ecranelor. veti vedea care s-a dopat mai eficient :D  :D  :D
Meine Ehre heißt Treue!

lucisandor

omg, pozele astea sint atit de convingatoare, ca reincep sa consider italia o tzara civilizata; evident ca arata mai bine decit atena

Furnika

Quote from: lucisandoromg, pozele astea sint atit de convingatoare, ca reincep sa consider italia o tzara civilizata
De cate ori ai vizitat italia?

lucisandor

eu niciodata, da' surorile mele stau acolo... e o diferenta mare intre perceptia celui ce sta acolo si a turistului... cum trec eu la 12 noaptea pe broadway si prin times square si ma uit unde cresc mormanele de saci d gunoi, care-s bulangii de la tzara care au inchiriat o limuzina fiindca au termnat liceul etc

Furnika

manolo

nici eu!  :lol:

luci, depinde si de unde stau surorile tale. e mare diferenta intre Torino+Milano fata de Roma si Napoli, ca sa nu mai zic de Puglia, Basilicata si Reggio-Calabria (care sunt in sud).

eu zic ca italienii se achita bine de treaba, locurile arata foarte bine, nu am citit inca lucruri negative despre organizare, din nici o parte (citesc ziare americane, englezesti, franceze si germane).

cu dopingul, nush ce sa zic. deja au descalificat cativa sportivi, o nemtoaica de la schi fond parca, plus altii, asa ca...

INDIANUL

manolo ia sa te verific daca iti facusi temele:ai vazut accidentul ala al bietei americance la sanie? saraca era inconstienta. o tot cautau aia cu camerele si ea nu aparea deloc.
ramas bun...

manolo

daca ar fi fost numai ea, era o treaba. dar au avut mai multe probleme.

pentru mine insa ramane de azi concursul de patinaj artistic-perechi. Ma voi gandi de doua ori de acum inainte pana la a zice ceva de rau despre chinezi. nush daca ati vazut. treaba a stat cam asa:
perechea chineza a intrat ultima in concurs. dupa programul scurt era pe locul 2, cu ceva sanse la aur, daca facea un program perfect. chiar la inceput, dupa cateva secunde, urma o saritura prin aruncare a partenerei. era anuntat ca va efectua in premiera o cvadrupla. 1, 2, 3 rotatii si jumatate si se termina brusc inaltimea, tipa cade palanca la pamant, in spagat, se aude din Beijing cum i se cam intinde incrucisatul intern de la genunchiul stang. exercitiul se opreste, lumea asteapta, ii incurajeaza, ei vin la mantinela, se parea ca gata, se termina... dar, nu, a strans din dinti, s-a reacomodat cu gheata, au reluat exercitiul de unde se intrerupsese (au dreptul prin regulament), au sarit de cateva ori, inclusiv inca o aruncata (un triplu) si au terminat cu argint... Olimpiada cu povesti adevarate!

cred ca tre sa imi cer scuze fata de mantoifel, azi au anuntat ca tanti nemtoaica de la schi fond care era suspendata ca avea hemoglobina pentru 2, brusc, a mai facut un test si e la normal, vezi Doamne, asa ca maine concureaza... CIO rulz, man!!!

destul de interesant si la patinaj viteza, au mai luat americanii o medalie la masculin 500. a inceput si curlingul (gata, nu mai radeti!). treaba serioasa incepe....

nenea indianul, am trecut?

tapirul

curlingul e alt sport pe care l-am descoprit recent (sa watch) si imi place la nebunie.
cre'că, nu ştiu...

manolo

dap, si pe mine m-a prins. am ramas mirat azi cand Norvegia lui Pal Trulsen a luat o bataie crunta de la americani. cred ca nu era treaz bine de dimineata, dovada ca a amanat meciul de dupa-amiaza...

in rest, un sport excelent. nu m-a prins, insa, varianta cealalta, cu bile mai mici, pe material textil. a dat ceva Eurosport inainte de JO, dar yuck!!!

von Manteuffel

buey nu stiu cum s-o zic mai explicit: sunt cativa pe acest forum care ar avea sanse pentru un loc pe podium la curling :o
Meine Ehre heißt Treue!

Furnika

Vezi ca te trimite iar tapiru la munca de jos.

A CERB

Quote from: von Manteuffelbuey nu stiu cum s-o zic mai explicit: sunt cativa pe acest forum care ar avea sanse pentru un loc pe podium la curling :o

buey, kizda ma-tii, daka eu ma abtin so should you. asta e topik de olimpice. dom' diktator, da ku erase-ul, please, si nu bana curling-ul. e un sport popular.
Smile! It confuses people!

manolo

cerbu, subscriu. cand Olimpiada e asa frumoasa, cu multe surprize si momente emotionante, parca las deoparte umorile si admir...

acum ma uit la patinaj artistic-masculin, programul scurt. tocmai l-am vazut pe Plushenko... ce sa mai spun...

tapirsis

Chiar voiam sa intreb, la curling care este regula, sa indepartezi "piesele" adversarului din centru si sa dai tu cat mai in centru?
(astia cu flaminge, abtineti-va, fiti fair!)

PS
Chinezii astia, domne, mai au putin si castiga in tot ce misca, sunt de groaza.
Va fi bine!

tapirul

cam asa ceva, cu curlingu'
vezi pe wikipedia, la curling

QuoteScoring

After both teams have delivered eight rocks each, the team with the rock closest to the button is awarded one point for each of its own rocks that is closer than the opponent's closest rock. Rocks that are not in the house (further from the center than the outer edge of the 12-foot ring) do not score even if no opponent's rock is closer. (A rock is considered in the house if any portion of its edge is over any portion of the 12-foot ring. Since the bottom of the rock is rounded, a rock just barely in the house will not have any actual contact with the ring, which will pass under the rounded edge of the stone, but it still counts.) The winner is the team with the highest score after an even number of ends — usually in high-level curling this is ten; however, at club play it is usually eight, or less.

cam cum faceam noi cand jucam ruble pe strada si ziceam "te ţin!" cand dadeam cu bidonu' mai aporoade de ruble decat adversaru'
cre'că, nu ştiu...

Furnika

Nu imi place patinajul artistic; la fel si gimnastica ritmica. Nu le vad rostul. Ma razbun vazandu-le fetzele tampe imediat dupa ce dau cu curul de pamant (gheata).

tapirul

si tu, care e rostu' altor sporturi, then?
cre'că, nu ştiu...

Furnika

Esti ironic tapire. :lol:
Eu nu le vad rostul ca sporturi si nici nu cred ca se pot numi sporturi. Cum naiba poti sa notezi 'impresia artistica' intr-un sport? Nu ti se pare putin ciudat? Ori e zbantuiala ori balet ori acrobatie ori circ. Dar nu sport.

tapirul

aha... Şahu' ce e?

PS sorry, manolo, nu vreau sa-ti stric topicu'
Totusi, furnika, cum definesti tu un sport? Mie mi se par foarte sporturil alea de le pomenisi, chiar daca au "impresie artistica"
cre'că, nu ştiu...

Furnika

Sahul e sport, evident. Nu stiai?
Exista niste abilitati, diferite de cele artistice care conteaza intr-un sport.
Tapiru tu daca vrei sa tai firul in paispe ia-te la hartza cu stefan. Am spus ca asta e parerea mea, nu incerc sa te conving. Mie nu mi se par sporturi si aia din com olimpic au avut rezerve cu privire la gimnastica ritmica, ei spunand ca e prea mult artistic si prea putin sport.
A sport consists of a physical and mentally competitive activity carried out with a recreational purpose for competition, for self-enjoyment, to attain excellence, for the development of a skill, or some combination of these. A sport has physical activity, side by side competition, self-motivation and a scoring system. The difference of purpose is what characterises sport, combined with the notion of individual (or team) skill or prowess.
Eu nu vad nimic referitor la activitati artistice cu scop recreativ. De ce se puncteaza impresia artistica daca aceasta nu e inclusa in definitia data sportului?

saftanebuna

Quote from: FurnikaNu imi place patinajul artistic; la fel si gimnastica ritmica. Nu le vad rostul. Ma razbun vazandu-le fetzele tampe imediat dupa ce dau cu curul de pamant (gheata).

ai laso. vrei sa zici ca nu-ti plac gagicile alea? ai vazut ce picioare au si ce spagat stiu sa faca? hai tata fugi de-aici cu sahistele tale. da-mi mie patinatoarea si iao tu pe elisabeta polihroniade.
gropare deschide mormântu

tapirul

nu despic bre firu in patru. Te'ntrebam ca sa pricep si io. Io unul as include, acolo unde e cazu', si partea artisctica in definitie. Cand ma uit la o coborare alpina, de exemplu, nu ma uit numai la timp (nici nu ar trebui sa ma uit la toata coborarea, m-as uit numai la tabel), ma uit si la maiestria cu care o face. Care maiestrie, dincolo de partea tehnica, are si o parte artistica. Artistic - frumos. La multe sporturi ma uit la latura frumoasa, nu numai la aia pur tehnica.
cre'că, nu ştiu...

Furnika

Ce ai bre? Tu te referi la concursuri de frumusete aici, eu vorbeam de altceva. De acord cu tine, dar maiestria sportiva e una si alta e 'impresia artistica'. Nici la fotbal nu se noteaza driblingurile dar ar fi prea mult sa ii spui lui ilie dumitrescu artist, pt ca el e sportiv. EU am vorbit strict de patinaj, unde partea artistica e mai importanta decat cea sportiva si de asta zic ca nu mi se pare ca ar fi sport in adevaratul sens al cuvantului.

tapirul

nu bre, ma refer la sporturi. Skiul nu e un sport?
la mine e invers, de aia nu imi place sa ma uit la formula unu, ca nu vad nimic dincolo de unii invartindu-se in cerc. Nu vad partea aia frumoasa, artistica.
cre'că, nu ştiu...

saftanebuna

sin primu rind, furnico, gindestete nitel. cum a aparut sportu? la greci: faceau sport in pielea goala, unsi cu ulei, si dupa aia faceau statui. nu-mi spune mie ca sporul nu e si frumusete. sportu e doar frumusete, frumusete de oameni. sportu adevarat, nu mitica dragomir.

Furnika

Quote from: saftanebunasin primu rind, furnico, gindestete nitel. cum a aparut sportu? la greci: faceau sport in pielea goala, unsi cu ulei, si dupa aia faceau statui. nu-mi spune mie ca sporul nu e si frumusete. sportu e doar frumusete, frumusete de oameni.
Exact, mai ales daca vorbim de Martina Navratilova. Nu cred ca sportul a aparut ca se sa holbeze publicul la sportivi ci pt ideea de competitie, de a fi cel mai bun, de a te autodepasi (vezi textele lui tzopescu pt clarificari) ceea ce mi se pare mai interesant si sunt sigur ca, in afara de o anume minoritate sexuala, competitia conta mai mult decat fundul uleios al atletilor.

saftanebuna

aiurea. amagestete singur cu ideile astea. in primu rind, daca citesti si tu nitel, afli ca la greci nu erea minoritati sexuale.  toti erea homo si aveau si neveste. acuma, astea cu autodepasirea nu e valabila nici in ziua de azi, chiar mai putin decit la  greci. poate ca ideea de lanceput a lui coubertin asta erea, da daca-mi spui mie ca sportu mai are vreo legatura cu coubertin... hai sa fim seriosi. oameni adevarati care se autodepaseste nu sunt sportivii. dar sportivi si sportivele au corpuri frumoase, ca doar de-aia ii da la tv.

Furnika

Draga safta nu faci decat sa ridici numarul desteptilor de pe forumul asta in mod inutil. Dar esti o clona simpatica, recunosc.

dustweaver

Marii sportivi reusesc sa mascheze foarte bine si sa-si dozeze la fel de bine efortul. :) Ma uitam la Plushenko - parca e Pavarotti, nene, te face sa ai impresia ca nu depune nici un fel de efort... Pe de alta parte parca ai si tu, Furnik, dreptate - n-a avut niciodata "zvacul" lui Joubert, de exemplu...
"Bă, ia mutaţi-l pe linia a doua, că m-am enervat."
"Totuşi, dacă ar fi fost exces de antiquarci, noi am fi numit pur şi simplu antiquarcii quarci şi quarcii antiquarci".

tapirul

ati vazut be finala la lady's snowbord cross? Incredibil cum a reusit Lindsey Jacobbelis sa piarda aurul.. Era pe ultima linia dreapta, avea un avans de vreo 50m de Tanja Frieden, si la ultimul hop a facut o figura cu snowbordul (de chichi asa, că câştiga), a cazut pe cant, s-a dat peste cap, Tanja o depaseste si ia aurul. A avut noroc ca alelalte doua zburasera de pe track, ca poate nu lua nici macar argintul
Dupa aia sar reporterii pe saraca fata, o duc in studio (cretini jurnalistii astia) si o intreaba genialitati de genul "Can you tell us what  exactly crossed zour mind - and zour heart - when you fell and ..." - puah.

cre'că, nu ştiu...

tapirsis

Aoleo, bine ca ai trecut in pagina 2 ca ma dureau ochii sa scroll left-right.

Quotesi la ultimul hop a facut o figura cu snowbordul (de chichi asa, că câştiga)
Adica o figura de impresie artistica? :lol:

Adevarul e ca si tu si Furnika aveti dreptate, conteaza frumusetea actului sportiv in sine (maiestria adica) si nu conteaza frumusetea (fizica) a celui (celei) ce il executa.
Va fi bine!

tapirul

pai mie mi-a placut de ea, si de figura, mi-a parut insa tare rau pentru ea, biata fata, era in lacrimi la sosire. Si m-am simtit guilty pentru, in status-ul meu americanofob, mi-am zis, urmarind coborarea si vazand ca e prima detasat, "mai, poate cade..."
cre'că, nu ştiu...

tapirul

apropo de sporturi de iarna, imi povestea un amic de alt amic al lui, care facea patinaj viteza; de multe ori se ducea luni dimineata la antrenament mort dupa cate o petrecere... Il trimitea antrenorul sa faca zece ture de incalzire si asta povestea ca pe laturile lungi inchidea ochii intr-o semiatipeala, deschidea un ochi sa ia curba (stia din reflez deja cati pasi e o latura lunga), si tot asa. Pana cand la un moment dat a adormit de-a binelea si nu a mai luat curba, intrand with full speed in mantinela
cre'că, nu ştiu...

dawn_

mie  mi-au placut cel mai mult austriecii de pe primul loc la cross country.
sa ai asa un zambet dupa nu'sh cati km  :D
si patinatoarea aia care a cazut si apoi au luat argint la perechi.
dar snowboardul pare cel mai free minding.

cretzu

io ma uit mai mult la hochei cind am timp cami place si imi aduce aminte de copilarie. mai ti minte safto cind eram mici si se spargea cite o teava de inunda strada si dupa aia ingheta bocna cum faceam echipe si jucam hochei? ne faceam crose din lemn si mama ce mai alergam si cadeam in cap mereu. miaduc aminte cand tiam spart buza odata cu bucata aia de gheata de o aveam in loc de puc erai portar. era sa ma bata mata (de batut tot ma batut mama acasa nam mai jucat hochei iarna aia). mia placut ca tu nu teai suparat
o mie de ani pace neamule deviza mea
si miam facut blog si io http://cretzumanelistu.wordpress.com

tapirsis

Hi, hi, hi
Am auzit cum ca Canada (cacofonie intentionata) at fi perdut la hokey si la curling? Si la mai ce?
Va fi bine!

manolo

dap, la curling feminin a castigat Suedia, iar la hockey nush cine a batut-o, dar a furat-o. la curling nu prea erau ei favoriti, dar la hockey da. asta e, inca o data ma bucur ca este o Olimpiada a surprizelor.

tapirul

apropo de JO, ati observat noile Google logos facute special pentru ocayia asta? Le schimba in fiecare zi.
cre'că, nu ştiu...

manolo

pentru conformitate, Canada a castigat aurul la curling masculin (Cerbule, nici sa nu te gandesti! :) )

tapirsis

Da' ma gandesc io!!!  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Va fi bine!

stefan

Ce caută Ricky Martin cu pleibecu lui cu tot ?!??!!?

mada

Mie mi se pare trist / cinic ca in asa o feerie de culori si forme, singurul deliciu auditiv sa fie furnizat de un om care nu se poate bucura de placerea acelui spectacol pentru ca e orb.
mada - once again: mada. not anyone else.

tapirul

deci n-am ratat nimic?
nu stiai? richi martin e italian. that is, he likes italian.
cre'că, nu ştiu...

lucisandor

stirea cea buna e ca deutschland uber alles, in special uber amerikanski

stefan

Au fost tari cu acrobaţiile şi "zburătorii" fără protecţie (ajungeau la vreo 10 metri).

tapirul

auziti, n-ar fi fain sa fie la jocurile olimpice si bataia cu bulgari de zapada, din cazemate? Ajunsesem pro in copilarie, daraman cazemata adversarului in sapte bulgari (trisam si puneam pietre in bulgari though...)
cre'că, nu ştiu...

dawn_

cred ca e printre putinele chestii asa festiviste la care ma pot uita.trebuie sa fie partea mai putin chaotic a mea :D  . dar patriotism:nope. oricum infrangerea limitelor mi se pare esenta in j.o. si inseamna bucurie dar nu chiar sarbatoare. un ceremonial cu mult mai multe influente italiene decat deschiderea a fost chiar reusit.