News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

secrete mici in bucatarie

Started by tapirul, February 02, 2006, 09:42:07 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tapirul

mie imi place sa pun zeama de lămâie prin toate cele (fripturi, salate, mâncăruri, etc).
Un secret sa nu te mai complici cu storcatorul este sa o storci jumătatea de lămâie direct cu mâna, în mâna ailaltă ţinută căuş, să opreşti sâmburii, şi să laşi zeama să curgă printe degete.

Ca să cureţi mai uşor căţeii de usturoi, pune-l pe un tocător, pune cuţitul de-a latul pe el, si arde-i un lat de palma (nu prea tare, totusi, sa nu il storcoşeşti de tot)
cre'că, nu ştiu...

INDIANUL

ramas bun...

tapirul

mai, am gasit saptamana trecuta suc de morcovi la sectiunea "Organice". E bun ca e fara alte alea adaugat (fara sugar, mai ales).
Am descoperit ca daca pui un pic in sosuri, odata cu sucul de rosii, iese tare bun. Chiar daca pui si morcovi tocati.
cre'că, nu ştiu...

manolo

Quote from: tapirulmai, am gasit saptamana trecuta suc de morcovi la sectiunea "Organice". E bun ca e fara alte alea adaugat (fara sugar, mai ales).
Am descoperit ca daca pui un pic in sosuri, odata cu sucul de rosii, iese tare bun. Chiar daca pui si morcovi tocati.

bine ca ai "descoperit" si tu ceea ce italienii stiau de ceva timp deja, ei facand celebrul sos ragu cu morcovi...
Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

tapirul

stiu sosurile ragu, da' mie imi place sa fac propriul sos, si sa controlez cat ce pun. Am facut deunazi mancare de mazare si mi-a tunat prin cap sa torn si niste suc de morcovi (pe care il luasem pentru baut, anyway).
Merge si in ciorbe, sunt convins.
cre'că, nu ştiu...

mada

Cascavalul pane (sarat) are un gust mult mai bun daca este servit cu feliute extrem de subtiri de portocala (de 1 - 2 milimetrii grosime). Cantitatea extrem de mica de portocala ii da un iz de aroma deosebita.
mada - once again: mada. not anyone else.