News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Granulom coroidal (uveita posterioara)

Started by plure, October 10, 2005, 09:52:21 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

plure

Pacient in varsta de 55 de ani cu un granulom coroidal solitar. Suspiciuni: sarcoidoza, TBC, lues, toxocara. Ma gandesc sa il prezint pt incheierea stagiului de oftalmo dar ma cam codesc fiindca mi se pare cam complicat, pana vineri nu cred ca o sa am toate analizele.
Pana acum:
-leucocite 11.700
-trombocite 415.000
-eozinofile 338 (spune ca e crescut, dar nu da valorile normale)
-ACE normal
-CD4, CD8 normal (in sange) dar raportul CD4/CD8 scazut
-CD3 crescut (4,18 x10 9).

Lysosymul inca nu e gata, la fel si serologia luesului. Mantoux s-a facut dar a fost citit de med de familie, aflu vineri cum a iesit. RX toracica normala (nu tu sarcoidoza, nu tu TBC).

Mie imi miroase putin a sarcoidoza, din cauza lui CD4/CD8, a eozinofiliei si trombocitele+leucocitoza se potrivesc.
Dar ACE e normala (47).
Are cineva vreo idee? Cerbe sau altcineva, ai avut vreun pac. cu sarcoidoza mai atipic?
Ce-o fi cu CD3 astea, ca niciodata nu am auzit de CD3?
Images of innocence and terror, not easily described in words alone, nonetheless "speak" a

A CERB

nu stiu, bre, daca am si nu stiu  inseamna ca nu ma pricep. am o cocoana care are neurosarcoidoza, desi nu prea stiu cum a fost diagnostikata.

eozinofilele matale sunt 338 X 100 / 11.700 adeka 2.8%, adika high

fa-i neshte PFT( btw, any wheezing?), si gaseste orice motiv pentru o tomografie torace(neshte ganglioni, ceva...). nu te baza pe RX. when in doubt, biopsy?
Smile! It confuses people!