News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

"Oameni cari au fost"

Started by INDIANUL, August 30, 2005, 02:04:24 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

INDIANUL

dupa o carte ai lui Nicolae Iorga am creat titlul acestui topic.

zilnic pleaca dintre noi Oameni(cu o mare) care au insemnat ceva in aceasta lume.aici vom marca trecerea lor in nefiinta si ne vom aduce aminte ce au insemnat ei pentru fiecare dintre noi(de aceea astept parerile fiecaruia).cine doreste poate sa puna si poze.

Azi noapte a plecat dintre noi cunoscutul scriitor si om de televiziune Radu Anton Roman.cunoscut mai ales pentru emisiunea sa de bucate a fost de asemenea si scriitor.l-a condus in Delta Dunarii unde i-a fost ghid pe alt mare om Jacques Yves Cousteau cand a venit in Romania.pe mine unul acest om m-a enervat imens la inceput prin felul in care arata(gras) si ca mai facea pe langa asta si o emisiune de bucatarie.cu timpul am observat ca un om care este in stare sa faca din pregatirea unei mancaruri o adevarata epopee si din prezentarea unui vin un poem este u om deosebit.a scris si o carte de bucate traditionale romanesti care a obtinut peste hotare premii internationale.nu a murit un bucatar a murit un scriitor, un om de televiziune,un cunoscator al traditiilor romanesti autentice,un explorator permanent,un om vulcanic si pasionant.Sa-i fie tarana usoara!

ramas bun...

stefan

Poate suntem în cartiere diferite ale zonei crepusculare. La mine singurul mort celebru recent este Antonie Plămădeală, mitropolitul Ardealului. Tu de unde ai ştirea cu Radu Anton Roman?
Oricum, Dumnezeu să-i odihnească pe amândoi! Mai devreme sau mai târziu...
Copyright (c) 2006 by Ştefan Talpalaru. All rights reserved.
http://stefantalpalaru.wordpress.com/

stefan

Gata! A ajuns şi la mine informaţia cu RAR. A fost obezitatea morbidă sau altceva?

Qvadratus

Quote from: stefanA fost obezitatea morbidă sau altceva?

Tare de tot chestia !  :P  :P  :P
Oricum, pacat de el, era printre putinii care dadeau sens si valente pozitive notiunii de "Made in Romania".

stefan

Recunosc că şi eu, cu un "mind set" profund antiromânesc, eram uimit de ce găsea el în tradiţiile culinare ale băştinaşilor. Urăsc hedonismul dar mulţi hedonişti îmi sunt simpatici. RAR e unul dintre ei.

P.S.: nu subscriu la îndemnul "despre morţi numai de bine" şi voi demonstra asta când se curăţă tovarăşu' Iliescu. Până atunci invoc prezumţia de sinceritate.

stefan

A murit Alexandru Paleologu. Dumnezeu să-l odihneasca!

elfstone

Sper sa nu isc vreo controversa stupida spunand ca il iubesc enorm pe omul acesta si ca de-a binelea nu reusesc sa cred ca a murit. I'm dumb... Nu se poate... Daca totusi... Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!
"I'd rather be happy than right, any day of the week"

Furnika

INDIANUL

Asa este elfstone:Dumnezeu sa-l odihneasca!
Eu il iubesc pe Octavian Paler si-l respect enorm pe Constantin Balaceanu-Stolnici.Sa-i tina Dumnezeu cat mai mult printre noi ca sa ne bucuram de filosofia lui Paler si ideile moderne ale lui Stolnici.
Furnika, pai o fi deprimant pentru tine, dar totusi "oamenii cari au fost" nu trebuie uitati.fiecare a reprezentat ceva, ne-a imbogatit cu ceva.Eu zic, ca nu e deprimant ci serios.
ramas bun...

Ciresar1988

"God is dead..." (Nietsche)
"Nietsche is dead..."(God)

von Manteuffel

Meine Ehre heißt Treue!

lucisandor

O sa zic despre RAR ca i-am anuntat decesul pe uncyclopedia.com la modul "he died at the age of only 200 kilos".
Balaceanu e al cu leptopu' si cu studenti destepti la facultatea particulara de medicina, no? e jenant ca un om batrin sa pupe in fund niste prostovani care nu au reusit nici la Constanta sau Galati sa se strecoare, dar parintii lor au de aruncat pe fereastra 10 mii de coco si ii suplimenteaza lu' asta batrinu' pensia.

INDIANUL

luci:
despre RAR:eu unul prefer sa nu-i jignesc pe cei morti dintr-un motiv foarte simplu:nu mai traieste ca sa se poata apara.si chiar daca era gras:era problema lui personala, care-l privea pe el si nu pe mine si fiecare dinotre noi are defectul lui fizic sau psihic asa ca nu-mi pot permite sa zic de altul.
Cat despre Balaceanu-Stolnici nu-l cunosti suficient de bine.plus ca mosul are din ce traiiiii.ia sa-l urmaresti la teveu sa vezi ce idei afli de la unul de varsta lui care in mod normal ar trebui sa fie decalat fata de modernitatea asta.despre laptop:nu l-ai auzit vorbind despre carti in formatul obisnuit si in cel electronic, altfel te-ar fi sedus cu ideile lui.
ramas bun...

stefan

Daaa, Bălăceanu-Stolnici e un amator cu cele 7 articole ale lui indexate pe PubMed... Ce mai e şi neuro-cibernetica asta şi ce vrea ea de la noi? Ăă?
Importante sunt pattern-urile pe care le va descoperi Luci cu ANN-urile lui în activitatea seismică din Vrancea. Asta dacă nu află înainte că reţelele neuronale artificiale sunt capabile să modeleze orice funcţie astfel încât să conţină toate punctele folosite în antrenament...

lucisandor

Tu de ce nu esti la particulara daca esti asa destept? ai avea sansa sa inveti cu el!

stefan

Mă, n-o fi avut omu' bani să-şi cumpere un post la stat, de-asta e la particulară... Geriatria e bănoasă doar dacă vine Chaplin la tine să-l întinereşti cu xilină.

INDIANUL

nu prea tinem noi la offtopic pe forumul asta dar macar pe topicul asta va rog sa va abtineti sa mai postati offtopic.so BASTA!e un topic creat dupa o idee a mea care se vroia ceva mai sobra si va rog sa incercati sa va mulati pe seriozitate.sunt oricand deschis la asemenea discutii(ca cele off)dar nu aici.
ramas bun...

A CERB

Quote from: stefanMă, n-o fi avut omu' bani să-şi cumpere un post la stat, de-asta e la particulară... Geriatria e bănoasă doar dacă vine Chaplin la tine să-l întinereşti cu xilină.

pardon, prokaina.
Smile! It confuses people!

stefan

INDIANUL

am lipsit:
A murit maestrul Ion Irimescu la 102  ani:

Din Gandul:" Maestrul Ion Irimescu, în vârstă de 102 ani, a murit, în noaptea de joi spre vineri, în locuinţa sa din Fălticeni şi va fi înmormântat duminică în Cimitirul Oprişeni din localitate, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit muzeografului Gabriela Curtui de la Muzeul de Art㠄Ion Irimescu” din Fălticeni, maestrul a decedat după miezul nopţii, corpul neînsufleţit fiind depus în Galeria de Artă a Muzeului. Curtui a spus că trupul maestrului va fi depus sâmbătă după-amiază la Biserica Cimitirului Oprişeni, lăcaş pe care artistul plastic l-a pictat în anii studenţiei, şi va fi înmormântat în cripta familiei, alături de părinţi şi soţie.
Gabriela Curtui a subliniat c㠄patriarhul” culturii româneşti a donat Muzeului de Artă din Fălticeni peste 300 de lucrări şi 1.000 de desene, fiind cea mai mare colecţie de autor donată vreunui muzeu din România.

„Dincolo de personalitatea artistică a maestrului, Ion Irimescu a fost un om exemplar şi a fost o onoare pentru noi să-l avem aici în ultimii ani. Singurul regret al maestrului Ion Irimescu, pe care l-a luat cu el, este acela că nu a avut posibilitatea să vadă Muzeul de Artă cu uşile deschise pentru vizitatori”, a mai spus Curtui.

Ion Irimescu s-a născut în 1903 la Preoteşti, în judeţul Suceava. Clasele primare şi liceul le-a urmat la Fălticeni. În 1924 s-a înscris la Şcoala de Belle Arte din Bucureşti, unde l-a avut ca profesor pe Dimitrie Paciurea, sculptorul care i-a devenit model.

În Bucureşti, potrivit albumului „Irimescu la 100 de ani”, artistul a realizat cinci lucrări cu caracter monumental, între care bustul compoziţional al lui Dimitrie Cantemir (de pe bulevardul cu acelaşi nume), o lucrare înfăţişându-l pe Constantin Brâncuşi, dar şi două statui ale lui Nicolae Titulescu şi Nicolae Iorga. La Iaşi, sculptorul a realizat patru lucrări, din care două pot fi admirate în grădina Copou şi două pe esplanada Teatrului Naţional. Lucrări monumentale realizate de Irimescu pot fi întâlnite în localităţi din întreaga ţară. Aproape fiecare muzeu de artă din România deţine cel puţin o lucrare semnată de Ion Irimescu."
ramas bun...

INDIANUL

S-a stins o alta somitate a culturii romanesti:
maestrul Ludovic Spiess

"Iata ce i-a spus Petre Stefanescu-Goanga impresarului sau: “Omenirea a dat trei tenori: Caruso, Jussi Björling si Ludovic Spiess”."

Dumnezeu sa-l odihneasca!
ramas bun...

stefan

Cred că ăla avea o goangă la cap. Oricum, se pare ca somitatea era cam dictator pe la Operă şi vânător. Mistreţii fac cinste în seara asta.

Furnika

INDIANUL

Furnika nu citi daca nu-ti place.
Alalat-baiete, incultura zbiara din tine:Pittis il copiaza pe Dylan exact cum copia si Celentano pe atatia altii din State.Si Celentano s-a retras(din pr initiativa) de la Eurovision ca sa nu mai castige doar el(apropo: sa nu ma obosesc-stii cine e Celentano?).Spiess o fi fost un manager prost dar ramane o personalitate a culturii, exact cum manager prost a fost si alt ministru al culturii Marin Sorescu.Stii cine a fost Marin Sorescu?
Cand stai toata ziua cu nasul in Linux, mi se pare normal sa nu stii cine-s Spiess, Sorescu, Pittis si Celentano.Stii doar cat iti permite orizontul tau de incultura sa stii.
punct.
ramas bun...

Furnika

Sa inteleg ca tie iti place?  :shock:

manolo

Despre Spiess ca tenor, toata stima. Despre Spiess ca manager al Operei Romane din Bucuresti... mai putina stima. Cred ca putem face diferenta intre aceste 2 calitati. Stiu ca despre morti numai de bine, dar nici sa suferim brusc de o amnezie selectiva. Sunt binecunoscute scandalurile de la Opera din perioada directoratului Spiess, cand Opera a cunoscut un veritabil declin. Stilul stefanosului este mai intepator, dar mesajul nu poate fi negat...

Inca o data, Dumnezeu sa il ierte!
Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

stefan

Stai liniştit, frate oltean, am auzit de toţi. Ba chiar şi de Marele Sadoveanu şi Marea Adunare Naţională. (apropos, puneţi mâna şi urechea pe discografia lui Celentano. Merită.)

Profit de ocazie să contest zicala "despre morţi numai de bine" şi să o pun pe seama unei frici de moarte. Sigur, când morţii aparţin mamei cuiva pe care eşti nervos frica se estompează.

vlad

Bai fratilor, voi macar ati fost la Opera sau ziceti si voi ce-ati mai cetit prin ziare?

Furnika

Ce e aia Opera? Un fel de Mozilla Firefox?

clebs

a plecat dintre noi saftanebuna, ucis miseleste de ...niste doctori cred,nu te voi uita niciodata!
Toti oamenii sunt trecatori, dar nu toti trecatorii sunt oameni

A CERB

imi aduce aminte de gluma cu:

" what's your favorite sport, doc?"

"sleighing"

"i mean, apart from business"

clebs

io vorbeam serios :(  :(  :(

A CERB

clebs

INDIANUL

in seara asta a murit Laura Stoica(si insarcinata in 3 luni).sa fiu sincer nu prea o ascultam asa des, mai ales ca in ultimul timp nu mai aparuse si acum cand a aparut iar nu i-am mai dat importanta asa mare.dar anii '90 au fost anii in care la radio mergea incontinuu "Un actor grabit" si imi placea la nebunie.Dumnezeu s-o odihneasca!

Mai tineti minte?(inclusiv cei care sunteti plecati acum din tara, cred ca ati prins era acestui cantec)

Un actor grabit

I:
Vad cum stai, te framanti, si-ti lipseste curajul
De a-mi spune ce s-a-ntamplat,
Dar eu stiu, nu ai cum sa te-ascunzi acum,
Nu cauta un alt drum.
II:
Alte maini fierbinti, si-alte nopti de dor, alte brate te cer,
Dar in viata mea, vei ramane, doar un trecator,
III:
Nu stii ce sa  imi spui, vad cum cauti in graba, cuvinte care ma mint,
Insa nu are rost, stiu ca-n fatza mea, ai fost...

Refren:
Un actor grabit, care spune, replica si-apoi a plecat zambind,
Un actor grabit, care-a si uitat, ce a rostit, pe scena,
Un actor grabit, care pleaca, imediat ce piesa a luat sfarsit,
Bucuros ca rolul a fost usor, alearga.. spre alt? decor?

IV:
Vad cum stai, te framanti, si-ti lipseste curajul, de a-mi spune ce s-a-ntamplat,
Dar eu stiu! Nu ai cum sa te-ascunzi de mine, nu cauta un alt drum!
V:
Vrei sa joci un alt rol, dar nu poti convinge,
Ai vrea sa cred ca ti-e greu!
Insa nu are rost, stiu ca-n fata mea, ai fost
ramas bun...

Ondina

:shock: Eu nu pot sa cred, si nu vreau!!!!
Am cautat pe google da' n-am gasit nimik, nici pe stiri nu am auzit inca asa ceva!!! Inca mai sper ca esti prost informat.
Nu ma socheaza atat faptul ca laura stoica ar fi murit, ci ca unei femeie tinere, viitoare mama, i-a fost curmata viata.. :(
Daca e adevarat, Dumnezeu sa o ierte!!! Si sa le fie tarana usoara la amandoi(mama si fat).

Ondina

Am vazut la stiri..din pacate e adevarat.. :(
Moartea nu iarta pe nimeni, si nu tine cont nici daca esti iubit sau urat, daca mai ai lucruri de realizat in viata, daca esti geniu sau tampit, daca lasi copii in urma sau nu...Vine cand nu te astepti , de unde nu te astepti si-ti reteaza orice speranta. Crud si crunt! :x

tapirsis

Pe zi ce trece urasc traficul asta nebun din ce in ce mai mult.
Si am renuntat si la gandul de a da examen pentru carnet.
Va fi bine!

Furnika

Il astept pe Indian sa faca necrologul lui Slobodan Milosevici.

stefan

:-)
Cred că toţi ne-am gândit la asta. Eu prevăd un necrolog patetic despre rezistenţa sârbilor în faţa agresorului imperialist şi o paralelă cu WW2 (eventual cu trimiteri la "Underground" de Kusturica).

INDIANUL

:lol: am auzit imediat la stiri dar puteam sa jur ca stati cu ochii pe topicul asta asteptand sa postez de Slobodan Milosevici.evident ca acum mor de ras ca va gasii facand supozitii despre ce urma sa postez.va tot parpalii la foc mic de 6 ore de cand baga stirile in draci aceasta stire.in final nu mai rezistarati si postarati voi :ROFL TEAPA!
ramas bun...

tapirul

ce, gata si cu milosevici? cu fuse, la zid sau la spital?
cre'că, nu ştiu...

INDIANUL

nici la una nici la alta:in patul din celula proprie, ca un caine.a facut omu' 22 de cereri sa ii dea drumul sa se trateze(ultima acu cateva zile)si aia le-au respins pe toate.si uite ca, chiar era bolnav nu ca Danuta Nashtashe.
oricum a fost tare-i-a lasat pe astia cu TPI-ul cu buza umflata:si-a bagat picioarele si a murit si astia acu isi smulg parul din cap ca nu au apucat sa-l condamne.aia nu au dat sentinta si el a murit ca o victima.le-a tras-o.nu a murit condamnatul Milosevici(in urma unei sentinte),ci a murit presedintele Serbiei inchis intr-o celula.
ramas bun...

vlad

Poate ca stia niste chestii.

mianna

vazand azi imagini de la inmormantarea Laurei Stoica si a iubitului ei, a fost pentru prima oara in viata mea cand mi-am dorit fierbinte sa existe ceva dincolo de moarte; poate nu viata in sensul propriu al cuvantului - desi si asta i-ar prinde bine, fiindca practic viata ei luminata de zambetul fericit abia incepuse - dar cel putin sa existe posibilitatea de a arunca o ultima privire inapoi, la ce-ai lasat in urma. sa vada multimea care a umplut intregul cimitir, sa vada marea de flori si raurile de lacrimi, sa vada cat a fost de iubita, fiindca am impresia ca a disparut cu o indoiala in suflet, cu sentimentul ca nu e apreciata asa cum ar fi meritat (si asta e adevarat - mi s-au parut extrem de sarace imaginile din concertele ei, si m-a durut).

si intr-adevar cerul a plans la inmormantarea lor...

Ciresar1988

FOCUL

O piesa care merita sa stea in orice top, dupa parerea mea. Desi zilele astea am tot ascultat Nici o stea, Mereu ma ridic, revin obsesiv, ca de atatia ani, la piesa asta. Pt mine, Laura Stoica = Focul. A ars si s-a stins ca el.

INDIANUL

nu doar un topic de anunturi mortuare cum il numea furnicosul, ci de aducere aminte a unor "oameni cari au fost":

ascultam pe Tudor Gheorghe in seara asta si am remarcat un cantec de-al lui Liviu Vasilica. Mi-e un dor mistuitor de Liviu Vasilica si de cantatul lui din piept(Dumnezeu sa-l odihneasca).uneori ma mir cum de nu s-a sfarsit lumea o data cu el.catalizase in jurul lui Grupul Teleormanul care acum s-a destramat.a mai aparut acum Grigore Lese cu cantatul lui cu noduri(asa se numeste) dar parca tot nu-l ajunge pe Vasilica.nu am mai auzit pe altul sa cante in stilul lui si cu viata din el.ala e folclor pe care-l iubesc nu lalaielile de pe la tv. era medic pediatru apropo de forumul asta...

Mi-e dor, deasemenea, sa rad cum radeam cu Walther Matthau si Jack Lemmon.dintre actori, cel mai mult de ei imi este dor.2 bosorogi hatri, cu pielea lasata pe fata, cocosati si tot timpul bombanind(cel putin unul din ei).au murit la 1 an unul dupa altul.dupa ce au murit ei nu am mai ras ca inainte.sigur, rad cand il vad pe saltimbancul de Jim Carrey facandu-si giumbuslucrile, dar la ei 2 era destul sa-i privesc, pe Matthau incruntat si Lemmon senin ca radeam pana la epuizare.
ramas bun...

vlad

A murit Stanislaw Lem.

"Sa nu ai incredere in oameni. Sunt capabili de maretie." (S.L.)

Furnika

A incetat din viata Connex.

vlad

Haida ba. Tu stiai ca de fiecare data când vaz topicul asta ingalbenit imi sare inima de frica: "Cine-o mai fi murit?". Si tu te tii de guange.

Ondina

Da mai, si eu stateam cu sufletul la gura si cu inima stransa ca iar o mai fi murit vre-o cineva cunoscut ... :?

vlad

A murit Zoe Dumitrescu Busulenga. Avea 86 de ani. I-a fost mamei mele profesoara la Litere. Eu o stiu mai mult din cronicile ei muzicale, de pe la radio. Dumnezeu s-o ierte.

manolo

Ionel, Ionelule,
Nu mai bea, baiatule!
Ionel, Ionelule,
Fiindca te rad fetele!

A murit Giga Petrescu...
Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

INDIANUL

Am auzit si eu. Dumnezeu sa-l odihneasca!

ZII UNA MAI SALTAREATA
CA LA 4 DIMINEATA
CA LA 4 DIMINEATA
CAND SE DUC OLTENII-N PIATA
HAI FIR-AR SA FIE DE VIATA
CA-I SUBTIRE CA O ATA
TRAGI DE EA SI ZICI CA TINE
SI S-A RUPT CAND TI-E MAI BINE.
ramas bun...

tapirul

ei na!
se vede treaba ca Dumnezeu l-a vrut pentru El Însuşi, sa-i mai veseleasca zilele.
Dumnezeu sa-l odihneasca
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Si cind te gindesti ca astfel dispar in neant bancurile cu Gica Petrescu si Moise, Baiazid, Stefan cel Mare, Traian, Decebal....s.a.m.d.......

dustweaver

A murit Roger (Syd) Barrett, una din figurile semi-legendare ale istoriei muzicale moderne, atat prin speculatiile tesute in jurul retragerii lui din Pink Floyd-ul pe care l-a "inventat" si din viata sociala, cat si prin influenta incontestabila pe care a avut-o in muzica secolului al XX-lea .

You reached for the secret too soon, you cried for the moon.
Shine on you crazy diamond.
--------------------------------------
Come on you raver, you seer of visions, come on you painter,
you piper, you prisoner, and shine!
"Bă, ia mutaţi-l pe linia a doua, că m-am enervat."
"Totuşi, dacă ar fi fost exces de antiquarci, noi am fi numit pur şi simplu antiquarcii quarci şi quarcii antiquarci".

live

vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

INDIANUL

A trecut 16 iulie si nici nu am observat ca deja s-au facut 7 ani de cand a murit Dan Sava(Semaka), "caria sociala" si "dementul blond". dupa el s-a ales praful de grupul umoristic...Sa-i fie tarana usoara.
ramas bun...

live

nu mai stiam ca pe 16 iulie a fost. adevarat ca disparitia "fetei de astupat sifoane" a insemnat si decesul erei de glorie a grupului Vacanta Mare. nu stiu daca ati vazut ultimul "Crapu si Menumorut" in care a mai fost Sava. e, ajungeau cei doi in Rai ori in purgatoriu. unul dintre ei murise in accident de masina, zdrobit. ati ghicit, era vorba de personajul interpretat de Semaka (aaa, nu mai stiu care dintre cei doi rromi era el...). horror!!!

INDIANUL

Il stiam ca ma mai intalneam cu el prin cartier. A facut el cu Mugur la liceul in care am facut eu cu inca un user de pe forum. De fapt au facut exact in clasa in care invatam eu, ca ne povestea proful de psihologie, un alcoolic, cum le confisca caietele cu poante scrise in timpul orei lui. Ala poate sa le vanda acum pe bani frumosi ca le-a pastrat... A scris si o carte, nebunul de Sava, cand ma uit pe ea ma apuca un ras de nu mai scap.
ramas bun...

live

domnule Indi, sir, permiteti-mi sa va zic ca a scris doua carti! ;D

INDIANUL

Stiu asta, dar eu nu am decat una din ele. De fapt daca stau sa ma uit, intr-adevar se intelege din postul meu ca a scris doar una. Nu, decat una am eu.
ramas bun...

live

asa, sa respectam adevarul isteric...istoric!!! :razz:

tapirul

cre'că, nu ştiu...

vlad

Aveam emisiunea aia (prima, a lu' Lipiceanu) pe casete audio, se auzea oribil. Multumesc mult, tapire.

INDIANUL

A murit Badia, Ernest Maftei. Dumnezeu sa-l odihneasca.
ramas bun...

INDIANUL

Paul Hunter(pasionatii de snooker il stiti) a plecat sa-i impresioneze pe ingeri cu loviturile sale, pe 9 octombrie. Cancer la 28 de ani... :cry: :'(
http://web.huntersnooker.com/hunter/
ramas bun...

dustweaver

Toamna asta a murit, in Parisul adoptiv, Virgil Ierunca. Dumnezeu sa-l odihneasca !
"Totuşi, dacă ar fi fost exces de antiquarci, noi am fi numit pur şi simplu antiquarcii quarci şi quarcii antiquarci".

A CERB

a murit pe la nouazeci si ceva, milton friedman. mare meserias.

Furnika

tapirul

cre'că, nu ştiu...

proActive

tapirul

cre'că, nu ştiu...

tapirul

Octavian Paler.
Dumnezeu sa-l odihneasca.
cre'că, nu ştiu...

tapirsis

Tin minte ca prin clasa a 11-a de liceu Caragiale Ploiesti sectia electronica, aveam un singur coleg umanist, dadea la filozofie si citea in pauza Octavian Paler "Viata pe un peron". Eu nu auzisem de Paler dar imi facusem un obicei si imrumutam de la biblioteca si citeam tot ceea ce citea colegul meu filozof Gabi (care, btw, acum este deputat si l-au dat la televizor la inceputul mandatului ca fiind cel mai sarac deputat la inceput de mandat, au promis ca-i vor filma si declara averea si la sfarsitul mandatului). Dl bibliotecar era un om extraordinar, avusese poliomelita, era o persoana cu 'dizabilitati' , dar ce om fermecator, cu un discurs (daca aveai rabdare sa-l provoci) nemaipomenit, sclipitor de destept, daca voiai, te indruma in lecturi (dar eu, fraiera, nu m-am prins atunci). Tin minte perfect ca pe la a 4-a carte imprumutata de a dlui Paler, dl bibliotecar a zis, mai mult pentru el: "Daca au inceput elevii de liceu sa-l citeasca pe Paler, poate nu e totul pierdut" (NB: era inainte de revolutie). Mi-a ramas aceasta amintire perfect conservata in neuronii mei (cam blegi in ultima vreme).

PS
Citii prin bloguri ca acum cateva zile o murit si Boris Eltin.
Va fi bine!

homefree

dustweaver

Adrian Pintea...

Odihneasca-se in pace!

live

Mare păcat! Mulţi oameni "mari" s-au dus, în ultima vreme... Ca să fac o glumă total nesărată, zic că nici eu nu mă simt prea bine.  ;D

tapirul

Moţule, Dumnezeu să te odihnească.
Duminică am avut o pană de curent. A fost un semn, sa aprind o lumanare.
O aprind abia acum.
cre'că, nu ştiu...

tapirul

Luciano Pavarotti..

...fara cuvinte
cre'că, nu ştiu...

MotanulDanila

Nicolae (Gicu) Dobrin... :cry:
Dumneaeu sa-l odihneasca...
http://www.youtube.com/watch?v=Y61XoZnPEKo

trix

Ilarion Ciobanu...
"Toate panzele sus"...

tapirul

s-a dus si Ştefan Iordache... Dumnezeu sa îi odihnească...
cre'că, nu ştiu...

dustweaver

Ciresar1988

MotanulDanila

holliday

Quote from: MotanulDanila on July 14, 2010, 01:47:06 PM
Madalina Manole  :'(

damn... mi se face pielea gaina cand imi amintesc ce mult imi placea de ea cand eram mic...
vlad, ne poti spune mai multe? nici macar nu e primavara sau toamna sa inceapa sezonul sinuciderilor..avea un copil minunat..sot, etc, nu parea in nici un caz un personaj cu un profil sinucigas.
eu cred ca e ceva putred la mijloc...numai sinucidere nu.
Nu abandona ceea ce nu stii sa faci, ci combina cu ceea ce stii sa faci

holliday

Nu abandona ceea ce nu stii sa faci, ci combina cu ceea ce stii sa faci