News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Fulgerele Globulare

Started by INDIANUL, July 22, 2005, 11:47:20 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

INDIANUL

stie cineva ceva despre ele?
din ce sunt formate?cand se formeaza?unde se formeaza?"cine" le formeaza?a vazut vreunul din voi fulgere globulare?
vreau sa aflu ce stiti voi despre ele.acum nu prea am timp dar o sa povestesc cum a vazut o cunostinta a  mea -ex pilot militar- fulger globular(de aia nu am mai si pus intrebarea "exista?").
va rog frumos ceva:fara mistocarii, certuri initiate in acest topic si ironii ieftine.
ramas bun...

doina

cred ca bunica mea a vazut un fulger globular acum multi ani; a povestit cum i s-a parut chiar ca globul respectiv, de marimea cam a unei mingii de handball (dupa cum mi-a descris mie), de culoare galben-portocalie, stralucitoare, ca "de foc", miscandu-se incet prin aer, s-a apropiat incet de o fereastra deschisa a casei si la un moment dat i s-a facut frica ca ar putea chiar intra in casa, a ramas nemiscata de frica, si apoi se pare ca globul respectiv s-a departat si apoi cumva a disparut; bunica s-a repezit sa inchida ferestra apoi, nici nu s-a mai uitat dupa "mingea respectiva" sa vada ce se intampla cu ea; nu cred ca a fost o halucinatie sau o iluzie/mis-perceptie; pe vremea cand mi-a povestit asta era destul de tanara si foarte sanatoasa, iar intamplarea s-a petrecut, se pare, cand era inca si mai tanara si chiar si mai sanatoasa, plus ca ea nu a fost nici o data, dupa cate tin eu minte, un fel de bunica care sa spuna prea des "prostii" sau sa fie prea superstitioasa din fire, sau caruia sa ii lipseasca bunul simt, deci povestea mie mi s-a parut destul de credibila.

INDIANUL

doina povestea ta seamana perfect cu asta a mea.
hai s-o zic acum ca tot am putin timp.
nu mai stiu cu ce ocazie plecase un avion de transport de la bucuresti sa duca diferitii ofiteri care fusesera acolo cu nus ce ocazie.facea un tur de tara si pe fiecare aerodrom lasa pe cei care erau de acolo.
intr-un final(dupa cluj)se cam golise avionul si cum astia de la craiova se stiau s-au nitins obositi pe bancile avionului.cunostinta mea era cea mai aproape de cabina pilotilor.
picotea asa, cand deodata s-a auzit un bubuit puternic ca de traznet la care a intors capul in stanga lui, speriat de zgomotul foarte puternic.in stanga lui, pe culoarul dintre bancute, plutea un fulger globular.era de marimea unei mingi de handbal, avea culoarea focului(astfel, initial a crezut ca a luat foc avionul)si trimitea raze(nu era fix delimitat).cand a dat sa se ridice in fund, pur si simplu a disparut.nu a luat-o intr-o directie anume ci s-a topit pe loc.toti de pe bancute se ridicasera in picioare alarmati.cand au ajuns la sol, pe coiful avionului o dara lunga, unde fulgerul globular arsese pur si simplu tabla.venise din fata.pilotii avionului au povestit ca l-au vazut venind repede spre ei si apoi nu au mai stiut nimic de el.ei fiind in cabina, nu stiau ca intrase in interiorul calei avionului unde aoi disparuse pe loc in neant.
povestea asta este ultra credibila, vazuta de piloti, de cunostinta mea, si de o parte din cei din avion(unii erau mai spre coada avionului si au auzit decat tunetul acela puternic).plus urma aceea materiala neagra pe coiful avionului, unde luase contact cu tabla coifului.
nu exista posibilitatea de a il confunda cu un fulger obisnuit si traznteul sau deoarece este experimentat(a zburat prin furtuna, i-a fost fulgerat avionul).
ramas bun...