News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

google earth

Started by victor, July 04, 2005, 01:25:29 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

victor

Cred ca putine lucruri m-au impresionat atat de mult ca google earth. ca potential, ca viitor, ca moment actual - ca viziune.

Stiam google maps si mi se parea deja mare lucru sa pot vedea de sus (din satelit, peste harta clasica) casa in care lucreaza si locuiesc cunoscuti de-ai mei prin west. Cu "tilt" din keyhole pro trial edition deja ma socasem (mi-l aratase un prieten)  si sa vad piatra craiului 3d reconstruita din satelit si sa ma pot "plimba" peste toata creasta fagarasului ca in black and white... deja ramaneam fara cuvinte. Dar cu google earth _free_ - aproape ca ... ce sa mai zic (e acelasi engine cu cei de la keyhole, aceeasi baza de date, mi se pare ca au fost cumparati de google).

De pe vremea cand citeam zi de zi Jules Verne nu cred ca m-am mai simtit asa de "aproape" de orice loc din lume.

Ce parere aveti? http://earth.google.com/

manolo

iti multumesc foarte mult pentru link, victor. intr-adevar, e... impresionant. deja i-am trimis matusii mele din Florida poza cu strada unde sta. sa vezi surpriza.

apoi, am recalatorit prin toate locurile din europa batute cu piciorul si mi-au dat lacrimile. intr-adevar, lumea devine mai mica. de la Berlin la Torino, de la Freiburg la Atena, de la Iasi prin Bucuresti spre Mangalia... ce chestie... imi pare totusi rau ca nivelul de detaliu pentru majoritatea zonelor (adica in afara de orasele mari, vest europene si US, ca in rest nu m-am uitat) este destul de scazut. dar poate o sa se rezolve in timp...

inca o data mersi, victor!
Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

tapirul

cam transparent manolo..  :wink:
mie mi s-a parut impressive (incercasem inainte si keyhole, da' eram pe dialup si am renuntat urgent). Am reusit sa vad, de sus, casa lui Toshiko in Tokyo... Am luat "trenul" din centru, si am urmarit liniile de tren statie cu statie pana am ajuns acasa la ea (ar fi fost dificil sa pinpoint locatia pur si simplu)
Pacat, indeed, ca alte orase/zone nu sunt asa de detaliate. Dar asta o sa se intample extrem de currand, cred eu.
cre'că, nu ştiu...

manolo

daca transparent inseamna ironic, jur ca nu. am fost extrem de sincer cand i-am multumit lui victor. cand simt ca trebuie sa il injur, o sa o fac. dar acum chiar am simtit ca trebuie sa ii multumesc. am revazut locuri extrem de dragi mie, m-au napadit amintiri extrem de frumoase si de personale. chiar nu credeam ca pot fi asa de sentimental.

asa ca sa fie clar, ii multumesc sincer si fara nici o umbra de ironie.

tapirul

te cred pe cuvant. Dar sper ca intelegi de ce am crezut ca esti ironic cu el... Dupa meciurile voastre (cu galerie..), e usor de crezut asta.
cre'că, nu ştiu...

manolo

da, corect, de aceea am si vrut sa precizez fara nici un echivoc.

revenind ontopic, deja nu mai permit cei de la Google sa fie downloadat programul. asa ca daca cineva de aici doreste, eu am pastrat kitul, asa ca un PM cu adresa de mail. merita!

tapirul

uaua, asa repede?? L-am dat jos acum 12 ore...
cred ca il am si io inca.
...
Yap, cica ca pentru ca e in beta inca....
cre'că, nu ştiu...

kooksee

imi da si mie careva kitu?

kooksee@gmail.com

saru'mana in avans
nu sunt doar un vis, hey, hey/
atinge-ma pe clitoris, hey, hey

tapirul

este fix peste 10 mega cat accepta gugalul....

Edit: Cine mai vrea gugalul earth poa' sa ma emailuieze.
cre'că, nu ştiu...