News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

uter retrovers

Started by magdutz, June 28, 2005, 08:46:21 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

magdutz

am fost prinsa la mijloc intr-o disputa si cum nu am facut inca stagiul de gineco, va intreb pe voi:uterul retrovers este indicatie de cezariana?
be the best and fuck the rest!

plure

Nu.

Uterul retrovers mi se pare un mit. O gramada de tinerele sunt speriate ca au uter retrovers, dar in adevarata patologie, in clinica de obstetrica, nu l-am intalnit. Din ciclul "amintiri clinice din strainatate", ca in Romania nu am idee ce balarii se predau. Parca imi amintesc vag ca uterul retrovers se indreapta de minune in timpul sarcinii. Exista cateva indicatii de cezariana dar asta nu este printre ele.

Cu alte cuvinte, cred ca uterul retrovers nu are nici o semnificatie (cel putin nu una serioasa), intrucat pana acum nu l-am intalnit in cartile de obstetrica.

Si parca nu stiu cate din cazurile de UR se "indreptau" singure sau la alte echografii pozitia era normala, etc.
Images of innocence and terror, not easily described in words alone, nonetheless "speak" a

Furnika

Mda, circula si o gluma referitoare la uterul retrovers. Dar o s-o spun pe imed. :D

magdutz

soacra mea il avea asa, deci sigur nu e mit...am inteles de la o ginecoloaga ca prefera sa faca cezariana in cazurile astea, ca cica nasterea decurge mai greu..dar, repet..eu sunt mic nu stiu nimic :oops:

plure

Da, pt soacra-ta cred ca este cam tardiv... :lol:
Nu stiu, de la doctorii din Romania poti sa intelegi orice, dar mai ales prostii. Daca vrei sa stii ceva sigur, uita-te in cartile straine.
Unde-s rezidentii pe ginecologie care ne citesc? Ei ce parere au? Ce scrie in Novak, Williams etc?

Ceea ce vreau sa zic de fapt este ca nici dupa ce o sa faci stagiul de gineco in ro sa nu te astepti sa afli ceva mai mult decat bull-shit.

Cand am scris ca este un mit m-am referit nu la faptul ca nu exista ci la implicatiile clinice.
Images of innocence and terror, not easily described in words alone, nonetheless "speak" a

magdutz

aaaa....am inteles gresit...si, oricum fara relevanta acu pentru soacra, ca a facut histerectomie:)
o sa citesc in novak, ca il am, acu mi-am amintit..bleaga mai is si eu uneori!!