News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Flori, Plante, Pomi

Started by INDIANUL, June 25, 2005, 12:56:27 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

INDIANUL

nu exista nu om care sa nu aiba macar o floare in ghiveci de care sa aiba grija.
un topic al iubitorilor de frumos.

stie cineva cum se ingrijeste o salvie?am luat una de la metro a crescut destul de mare.sta pe bat(la metro era tinuta cu frunzele aiurea nepuse pe un bat si majoritatea erau rupte-asta a mea era cam singura intreaga).faza e ca e cam prea lunga.mi-e sa nu se rupa.mai are frunzulitze doar la varf.miros bestial.mersi.
ps:cum se ingrijeste.daca se inmulteste.cat timp traieste.
pps:cine are bonsai?
ramas bun...

A CERB

nu stiu bre cine are bonsai, cred ca unu batranu',  da' a kam imbatranit shi-l dor koaiele.

eu am un lamai in kasa( nu-i merge bine) si neste grape tomatoes pe deck.
Smile! It confuses people!

INDIANUL

Quoteda' a kam imbatranit shi-l dor koaiele.
tu ai obsesie cu durerea asta.cred ca la 3 posturi hop si durerea de coaie...
ramas bun...

doina

Daca salvia e "sage" am gasit 2 site-uri despre cum sa ai grija de ea:

http://www.gardenaction.co.uk/fruit_veg_diary/fruit_veg_mini_project_february_3_sage.asp

http://www.selfsufficientish.com/sage.htm

Eu nu am sadit sau crescut niciodata plante. (Nici nu am avut vreodata grija de animale domestice! Am avut niste pesti intr-un acvariu odata de mult de tot dar au murit unul cite unul destul de repede ori de foame ori de vreo boala cred, ca mereu ori uitam sa le dau de mincare, ori le dadeam prea mult deodata, ori nu le-am schimbat apa cum trebuia. Era un acvariu primitiv doar ca o cutie de sticla, fara filtru sau alte chestii din astea moderne. Si acum ma simt vinovata din cauza lor!) Din cind in cind ma incearca cite o nostalgie despre activitati de genul asta pe care nu le-am incercat niciodata si admir in mod sincer oamenii care au motivatie si talent pt. a sadi ceva pe undeva, sau de a avea grija constanta de un animal. Speculez chiar (in mod complet tangential si fara nici o acoperire!) ca medicii inclinati spre specialitati chirurgicale ar fi poate mai buni cu plantele si animalele in general decit cei din specialitatile medicale ca iti trebuie o oarecare dexteritate manuala si ochi si rabdare/ritm disciplinat pt. asa ceva! Oare e vre-un potential chirurg pe aici sa dezminta sau sa confirme?

A CERB

Quote from: INDIANUL
Quoteda' a kam imbatranit shi-l dor koaiele.
tu ai obsesie cu durerea asta.cred ca la 3 posturi hop si durerea de coaie...

mda, rekunosk. se pare ka imbatranesk.

laurad

io am una bucata animal salbatic, una bucata animal domestic si mai multe flori, dintre care unele au inflorit, si bine au facut, era si timpul, ca-mi intrase in cap ca sunt ......nepropice ptr bietele vietati. Ei, nu, n-a fost asa, si acu' suntem cu totii multumiti si fericita.
Pestii i-am fiert, ei nu pot depune marturie, va trebui sa ma credeti pe cuvant..
Aaaa, si bonsai am avut, nici el nu s-a simtit mai bine, l-am dus si la spitalul de bonsai, nu a mai vrut, nu a putut, in fine,  m-a parasit...
"Cel ce e singur in el insusi este insotit."

A CERB

Quote from: doina

Speculez chiar (in mod complet tangential si fara nici o acoperire!) ca medicii inclinati spre specialitati chirurgicale ar fi poate mai buni cu plantele si animalele in general decit cei din specialitatile medicale ca iti trebuie o oarecare dexteritate manuala si ochi si rabdare/ritm disciplinat pt. asa ceva!

mda, asta miroase a rationalization...

laurad

M-asteptam ca Doina sa construiasca profile, poate ca si prostioarele scrise la sezatoare ar ajuta-o, dar ii iei painea de la gura!
Sau "cea mai buna aparare e atacul"? :)
"Cel ce e singur in el insusi este insotit."

Qvadratus

Excelenta ideea topicului !

Mie imi plac dintre arbori tuja si bradul alb. Chiar am unul (un tui) sadit de mine in gradina maica-mii si care acum ajunge aproape la etajul 3.
Dintre flori imi plac crizantemele batute, alea de talie mica, poate fiindca in mintea mea le asociez cu bunica-mea (care m-a crescut pina la intrarea la scoala). Cind dadea frigul le dezgropa si le punea in niste ladite intr-un holisor si multa vreme mai pastrau florile. Si acum am in minte mirosul amarui care se evidentia cind ma apropiam de holisor. Dintre florile de fineata imi plac clopoteii, poate fiindca sunt de un albastru superb si foarte odihnitor........

Tin minte in copilarie ca aveam la un moment dat un crin care dadea semne de  imbobocire (nu inflorise niciodata pina atunci) inainte de a se interna maica-mea pentru cura chirurgicala unui neoplasm stadiu presupus a fi destul de avansat. Cit timp a fost maica-mea in spital crinul a inflorit in toata splendoarea (era de un rosu extraordinar de frumos). Cu vreo 2 zile inainte de a se intoarce ea am taiat crinul sa-l dau unei gagici dupa care mi se cam intorceau ochii. Ce carabe am primit apoi de la taica-miu, nici nu va inchipuiti. Mi-a spus ca atita dorinta ar fi avut si maica-mea, sa vada crinul inflorit. Si acum regret gestul respectiv, dar eram prea cu cas la gura ca sa-mi dau seama de implicatiile posibile (P.S. maica-mea pina la urma a supravietuit, pTNM a fost IIA si nu IIIA cum se considerase preoperator si, fiind constiincioasa a facut toate curele de chimio si radioterapie atit pre cit si postoperator. Oricum, crinul nu a mai inflorit in anul ala)

A CERB

Quote from: lauradM-asteptam ca Doina sa construiasca profile, poate ca si prostioarele scrise la sezatoare ar ajuta-o, dar ii iei painea de la gura!
Sau "cea mai buna aparare e atacul"? :)

to get a good perspektive you have to see things from the outside. now, if you want to know the details...well, that's a different story.

INDIANUL

ramas bun...

mada

Io am niste copaci cu varsta < 1 an (crescuti din seminte de asta primavara).
Momentan ei vietuiesc in ghivece, nu au ramuri si au lungimi intre 30 si 60 cm.
Pentru "la iarna" (sau cand va da inghetul) am 2 optiuni:
- ori sa ii tin in casa dar nu vor avea lumina directa de la soare si nu stiu daca rezista doar cu lumina de bec
- ori sa ii sadesc afara dar nu stiu daca vor rezista la ger sau daca au radacini suficient de puternice cat sa se prinda in pamintul argilos si cleios de afara.

Care din astea 2 optiuni credeti ca le-ar oferii cea mai buna sansa de supravietuire ?
mada - once again: mada. not anyone else.

INDIANUL

pai daca vrei sa-i sadesti, fa-o acum cat mai e timp sau la primavara.pomii se planteaza primavara si toamna cand sunt in vegetatie.
eu i-as lasa in casa sau pe balcon incalzit mai ales noaptea.e riscant afara ca-s mititei si nu stii ce fel de vreme va venii.
ramas bun...

INDIANUL

Care va pricepeti la tei sa ma invatati si pe mine cum sa prind un tei? Daca iei un tei crescut din radacina altuia mai batran, am auzit ca nu se prinde si eu pana acum cam asta am facut. Sau se prinde dar este alta smecheria?
ramas bun...

Ondina

Sunt doua feluri de tei :mascul si femel. Ala mascul nu face flori, cel putin asa stiu. Alta metoda de inmultire decat din puieti de radacina nu cred ca exista. ai putea sa gasesti copacei mici de tei pe la directiile de drumuri.. :roll:
Mie imi place teiul argintiu care infloreste mai tarziu si e mai parfumat:)

clebs

Quotefaza e ca e cam prea lunga.mi-e sa nu se rupa.

dc se rupe trimite-mi-o mie poate o prind :lol:

am un trandafir japonez de un an jumate care mi-a inflorit o singura data chiar in primele luni,acu creste de nu se mai opreste, are frunze sanatoase verde inchis,da de cateva luni nu mai infloreste delok, stie cineva ce-ar putea avea?
Toti oamenii sunt trecatori, dar nu toti trecatorii sunt oameni

INDIANUL

Quotedc se rupe trimite-mi-o mie poate o prind
:D
acu serios vorbind, nush de ce naiba, da' a murit salvia acu 2 saptamani. era frumoasa si mirosea bestial. naiba stie, ca am ingrijit-o, udata era(nu prea des) si nu era frig in balconul in care am tinut-o.

trandafiri japonezi am si eu 3 si mai multi pui. nu stiu cand ar trebui sa infloreasca ei in mod normal, dar nici ai mei nu au mai inflorit din toamna parca. deci cred ca e chestie de perioada de timp in care infloresc ei. astia sunt cei mai sensibili la lipsa de apa din toate florile pe care le am.
ramas bun...