News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Paleoastronautica-noutati din ’90 incoa’

Started by Qvadratus, June 09, 2005, 11:24:11 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Qvadratus

Cineva pomenea pe-aici de Paleoastronautica.Intr-o vreme subiectul ma pasiona, dar marturisesc faptul ca am rupt contactul cu el. Acum am devenit curios, ce mai e de actualitate, ce teorii s-au mai infirmat, sau ce date noi ori explicatii au mai aparut.

INDIANUL

nop man as dori sa aud intai parerea ta despre autori, carti teorii ca sa ma conving ca esti un partener de dialog interesat nu unul care face un ring pt box(influentat de ce zice fane).
ramas bun...

Qvadratus

Pur si simplu acum sunt pe dinafara, iar din amintiri vechi din timpul liceului e cam greu sa argumentezi sau sa construiesti teorii.

tapirul

why not?
primul meu contact (pasionant) cu paleoastronautica a fost printr-un autor roman (am uitat numele lui...). Am fost (si sunt) fascinat de teoriile si interpretarile lui.
cre'că, nu ştiu...

INDIANUL

pai ce autori am citit eu de paleoastronautica sunt
-Erich von Daniken la care inca strang carti da' ai dracu s-au apucat si scot carti sub titulatura "societatea paleoastronautica erich von daniken" si-s proaste rau.
-Robert Charroux la care am vreo 7 carti-cred ca e tot ce a aparut in romania
-Graham Hanckok(in romania au aparut putine carti asa canu am decat 1);a facut un documentar pe discovery cu piramidele in diverse culutri stravechi.
-Hartwig Hausdorf;neamt nu mortal dar interesant
si multi autori romani.
Pentru fane:citeste Zecharia Sitchin(am 3 carti de el) cu ai sai annunaki care trateaza biblia pe larg si vb dupa aia.
oricum liderii astia sunt:daniken si charroux(care a murit de ceva timp).
ramas bun...

Qvadratus

Inafara de Daniken, din lista aia a ta nu am avut contact cu nimeni, din pacate.Oricum, spune-mi te rog titlurile cartilor lor pe care le-ai citit, daca le ai sau ti leaduci cumva aminte. Presupun ca in timp, voi incerca sa le citesc si eu.
Ceea ce pot sa spun despre Daniken este ca dupa ce in prealabil m-a impresionat, ulterior am citit destul de multe pareri care cam faceau misto de cea mai mare parte din interpretarile lui, considerindu-le fanteziste.

INDIANUL

da.la nici un scriitor nu este bine sa te uiti in gura lui sa papagalicesti tot ce spune el pt ca pot fi si lucruri eronate.de exemplu, cum ai zis tu, din tabara contestatarilor se ridica o intrebare destul de serioasa:legata de pistele din deserturile din america de sud despre care daniken spunea ca ar fi niste piste de aterizari pt navete asemanatoare cu navete americanilor(alea refolosibile-de fapt cate au mai ramas  :) ):daniken s-a gandit ca pistele respective ar putea fi folosite numai de navete care aterizeaza precum avioanele dar nu s-a gandit si la cealalta varianta pe care omeniarea o are deja:rachetele cu decolare pe verticala care nu ar mai fi avut teoretic nevoie de pista de aterizare.
carti pe care le am eu de daniken:
-ipoteza extraterestra
-amintiri despre viitor
-ochii sfinxului
-kiribati
si inca 2 prostii scoase sub egida"societatii paleoastronautice e.v.d."
din pacate nu am cartea lui principala:"chariots of fire" dupa  care s-a facut si documentar la discovery.
ramas bun...