News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Un top 100 al cartilor politiste

Started by Qvadratus, May 21, 2005, 08:52:46 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Qvadratus

Pentru inceput: "Soimul maltez" de Dashiell Hammett.

vlad

Recunosc cu umilinta ca am citit cu pasiune toate romanele Agathei Christie, si Hercule Poirot e detectivul meu preferat. Nu stiu care dintre ele e preferata mea: Cinci Purcelusi, Cine l-a Ucis pe Roger Ackroyd, sau oricare alta. :)
Acum citesc o carte politista: Pestera Ideilor, de unu', Somoza. Sigur, e mai pretentioasa decât romanele clasice ale genului, se vrea erudita si postmoderna. Parte politista imi place.

Furnika

Dintre romani George Arion cu "Atac in biblioteca" si "Profesionistul". Imi plac cartile politiste cu nerv, cu stil direct, fara complicatii metafizice si cu mult umor.

A CERB

agree cu arion( ce vremuri). nici rodica ojog nu e rea.
Smile! It confuses people!

vlad

De ce oare isi tot editeaza Furnica mesajele? Sa fie oare o simpla nehotarâre cronica, manifestare a temperamentului sau obsesional? O stergere a urmelor? Un mesaj secret?

Furnika

Tu esti psihiatrul.
De fapt e foarte simplu; nu e vorba de nehorarare ci de nuantare. Daca nu sunt absolut sigur ca cel caruia i se adreseaza textul intelege ce am vrut sa spun, modific.
Eu cred ca trebuie sa spui exact ceea ce gandesti cu cat mai putine cuvinte, neredundant. Stilul asta nu imi iese din prima si de asta mai schimb.

dustweaver

Quote from: vladUn mesaj secret?
E numerologie Kabbalah 100% : ora, minutul, numarul de editari... de asemenea, data este esentiala... iar acu' doar nu vrei sa-ti vand tot pontul :).
"Bă, ia mutaţi-l pe linia a doua, că m-am enervat."
"Totuşi, dacă ar fi fost exces de antiquarci, noi am fi numit pur şi simplu antiquarcii quarci şi quarcii antiquarci".

Furnika

Daca te referi la Cunoasterea Universala din Opal s-ar putea sa ai dreptate dar cred ca Vlad nu este inca initiat.

manolo

Haralamb Zinca - mai multe carti
Tom Clancy (merge mai mult pe spionaj, afaceri externe, dar se poate incadra si aici)
Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

tapirul

"The Green Archer" by Edgar Wallace. Am citit-o de zece ori cred (si as mai citi-o again). Imi aduc aminte de prima lectura când tot ghiceam pe rând cine e arcasul verde. Din cartea asta mi-aduc aminte expresia "tot ce stiu eu despre câini este ca la un capăt latră şi la celălalt dau din coadă"
Dupa ce am citit cartea asta (combinata cu Robin Hood) am vrut mult timp sa fiu arcaş (apropo de topicul alalalt, "ce ti-ar place"

Si tot in top la mine, Andrei Guleaski cu "Aventurile lui Avakum Zahov"

PS manolo, stiai ca Haralamb Zinca (eram convins ca e Haralambie...) e evreu si ca in realitate il cheama Hary Isac Zilberman?
cre'că, nu ştiu...

manolo

ma, nu stiam, dar nu are nici o importanta, cartile sunt excelente. acum ar trebui sa intru in speculatii de genul "se cunoaste, dom'le, era imposibil sa nu fie...", dar n-are rost, prazul tot verde ramane!

INDIANUL

auzi macaronare, stii de ce umbla oltenii cu camasa scoasa din pantaloni? ca sa-i pupe in cur mai repede cei care fac misto de ei :lol:
ramas bun...

vlad

A, si desigur, cartile lui Ellery Queen. E foarte posibil ca, dpdv tehnic cel putin, sa fie cele mai bune carti politiste clasice scrise vreodata.

tapirul

a, stiu ca n-are nici o importanta, era doar o chestie de trivia. Am aflat si eu in era google.
cre'că, nu ştiu...

INDIANUL

carti politiste citeam mai demult:eram fan inrait Sherlock Holmes(probabil ca toti ati inceput cu el).ma fascinau rationamentele lui.fraza preferata preluata de le el era ca:"e diferenta intre a vedea si a privi".dupa un timp mi-am dat seama ca era doar un drogat cu niste rationamente ocazionale sclipitoare :cry: .
acum nu mai citesc carti politiste ca ma enerveaza:intotdeauna le prevad finalul, sunt prea usor de "intuit".in schimb apropo de a tine cititorul in suspans imi plac mult cartile lui Clive Cussler(au ecranizat si Sahara):la alea chiar nu ma prind decat la final(cu care de multe ori si incep ca nu mai am rabdare :lol: ).le am pe toate in afara de Sahara(am citit-o de la varu-meu)si Aurul Incasilor.
ramas bun...

tapirsis

Eu pot sa citesc aceeasi carte politista la intervale regulate de timp (sa zicem 2 ani) si nu mai stiu cine-i ucigasul. Le pun pe super memoria scurta, nus' cum reusesc.
Va fi bine!

INDIANUL

la fel face si mama.ai alte treburi, copii, chestii serioase.noi daca nu avem cu ce ne umple timpul...
ramas bun...

manolo

Quote from: INDIANULla fel face si mama.ai alte treburi, copii, chestii serioase.noi daca nu avem cu ce ne umple timpul...

am inteles ca la ultimul targ de francize se vindea franciza pentru o sera de praz... jump in!