News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Fantasy

Started by Tez, November 08, 2004, 08:56:36 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tez

Sunt un impatimit al genului,atat carti cat si filme(chiar si unele jocuri)...de exemplu,Lord of the rings l-am citit de vreo 4-5 ori(tot ciclul,incluzand o varianta in engleza- :oops: unde am utilizat cu spor dictionarul,caci limbajul lui Tolkien nu e tocmai simplut),iar filmele le-am vazut de 9-10 ori fiecare (incluzand vreo 2 vizionari cap-coada-7CD-uri!)

asadar,cine mai e atras de povesti cu dragoni si elfi?
You labeled me
I’ll label you
So I dub the unforgiven

A CERB

i'm with you, desi cred ca hobbit este mult mai draguta.

filmele sunt bine facute, desi la al treilea, cand cade frodo la un moment dat, soacra-mea, care vedea filmul cu noi a intrebat " a murit" iar eu am raspuns cu naduf" sper", pentru ca e cam prea tras de par. spectaculos, totusi, mai ales cu surround.
Smile! It confuses people!

stefan

Tez , ai cumva textul original in format electronic?
Copyright (c) 2006 by Ştefan Talpalaru. All rights reserved.
http://stefantalpalaru.wordpress.com/

Pisica_den_Cheshire

mey, fantasy inseamna mai mult decat elfi si dragoni. in ultima vreme am cetit mult fantasy istoric (nu "ce-ar fi fost daca" ca ala e SF, ci lumi alternative, cu repere discernibile in realitate si o scriitura de calitate de tip mainstream).
iti recomand cu multa caldura: George RR Martin cu seria A Song of Ice and Fire, un fantasy medieval cu radacini in Razboiul celor 2 roze, Jaqueline Carey, cu trilogia Kushiel (K's Dart, K's Chosen and K's Avatar), povestea unei curtezane masochiste intr-o Europa alternativa, The Sevenwaters Trilogy a Julietei Marillier, o interpretare a miturilor irlandeze (uite aici sunt elfi  :wink:  ) si in final cartile lui Guy Gavriel Kay, in special The Lions of Al-Rassan.
am toate cartile astea (alaturi de multe altele) in format electronic, in engleza asha ca cine vrea sa ma anunte.
Cats kick ass. Says so on the T-shirt.

A CERB

tchar fi sa postezi o lista? asa, la risk?
Smile! It confuses people!

Pisica_den_Cheshire

cerbule, o sa fac o lista shi-o so pun acilea.
luci, dintr-un motiv pe care nu il inteleg nu-mi merge dc++. adeka, il instalez shi-mi da tot soiul de erori, nu ma lasa sa ma conectez... altfel n-ar fi problema.

elfstone

"I'd rather be happy than right, any day of the week"

Pisica_den_Cheshire

o sa incerc si cu celelalte, Luci. firewal n-am, ca nu ma tzine rashnitza.

edit: intre timp am instalat o versiune mai veche de dc++ care merge. nick-ul e acelashi.

Tez

Pt Stefan:da,format PDF,din pacate doar "Hobbitul" si "Stapanul inelelor"... in privinta textului,nu am avut termen de comparatie ,sa stiu daca difera de original si in ce masura...daca vrei,ti-l trimit atasat,discutam pe PM

Pt. Pisica:mda,exprimarea cu elfii si dragonii nu se dorea o formulare exhaustiva :lol: ...seria lui Martin am citit-o,dar m-ar tenta variantele in engleza...ca si restul titlurilor precizate...
You labeled me
I’ll label you
So I dub the unforgiven

Pisica_den_Cheshire

Quoteseria lui Martin am citit-o,dar m-ar tenta variantele in engleza
:shock: dar nu exista varianta in romana din cate shtiu eu.
cat despre celelalte titluri, ori imi dai o adresa de mail, ori stabilim un date pe dc++.

Tez

:oops:  :oops:  :oops: mea culpa pisico,uite unde duce graba si postatul pe fuga...am citit ceva de Martin("Regii Nisipurilor" si "Zburatorii Noptii",tin de SF si nu de fantasy),mi-au placut:am auzit in treacat de seria mentionata de tine,m-ar interesa sa o citesc;daca-i in engleza,cu atat mai bine;cam asta era informatia ce trebuia decelata din postul meu...nu aveai cum,nici eu nu as fi putut  daca nu as fi stiut ce doream sa spun :lol: deh,exprimare de agramat...mailul ti-l dau pe PM,merci anticipat
You labeled me
I’ll label you
So I dub the unforgiven

Qvadratus

O nuvela heroic fantasy desi mai mult sau mai putin SF care mi-a placut foarte mult, a fost "Lumea lui Rocanon" de Ursula K. LeGuinn. O recomand oricui din toata inima.

Qvadratus

Ia uite-aicea vere topic interesant, nu bla-bla-uri. Luati de postati, ce stati degeaba la birfe...