News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Extremul Orient

Started by Tez, November 08, 2004, 08:47:24 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tez

Am intalnit multi oameni care considera ca popoarele din estul Asiei,in masura in care nu incearca sa se occidentalizeze excesiv si sa preia de-a valma tot ce ofera Vestul,au o bogatie culturala si un rafinament artistic superioare ...
Topicul acesta este dedicat culturii din extremul orient,dar si altor aspecte cum ar fi istorie,religie,sa....imi vin in minte cel putin doua persoane de p'aici atat interesate cat si in masura sa stie despre ce vorbesc....tapire,s'aude :lol: ?
You labeled me
I’ll label you
So I dub the unforgiven

tapirul

s'aude... 's multe de zis. Sunt diferiti intr-adevar, mai rafinati da... He, stai sa imi fac timp de un post mai lung
cre'că, nu ştiu...

manolo

tapi, eventual, daca esti de acord, cand are un pic de timp, poate prietena ta ne poate scrie, si in engleza, care e treaba cu ceaiul. semnificatii, ritual, orice ne poate dezvalui. cred ca s-ar gasi doritori
Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

INDIANUL

Pai pot sa-ti spun si eu perspectiva japoneza dar sa scrie si prietena lui tapi ca mai aflu si eu alta parere;ceaiul se bea in general de catre samurai inainte de a pleca la lupta;se facea cu miscari incete,lente, se depunea maxim de atentie la fiecare detaliu se respectau anumite proceduri -pe care sincer nu mi le mai amintesc pas cu pas, atrecut mult de cand am ntrerupt contacul cu karate-ul;tot scopul acestui ritual efectuat lent si atent era de a aduce pacea in sufletul razboinicului de a induce o stare de calm in lupta;calm de care era nevoie pentru ca cel care era calm si isi pastra mintea limpede avea cele mai mari sanse de reusita;;japonezii kamikaze faceau acelasi lucru in ww2 inainte de a pleca la atac band sake si caligrafiind;samuraii inainte de a mai pleca la lupta se coafau si se mai parfumau(da nu radeti) isi arbora fiecare pe un stegulet insemnul familiei din care se trage;stiam mult mai multe dar au inceput sa se mai estompeze;prin 95am trimis la o revista de arte martiale un eseu (in cadrul unui concurs) despre codul bushido al samurailor si in nr viitor mi-au raspuns la posta redactiei ca sunt foarte impresionati de cunostintele mele despre bushido;acum am inceput sa mai uit;mai am si acu revista;uitai:ceaiul din cate stiu se bea amar pentru a trezi siturile si a facilita intrarea in starea propice de lupta.cam asta imi amintesc;sper sa nu fi incurcat ceva.
ramas bun...

kooksee

Salut Ol'man
Nu stiam ca in tinerete citeam aceleasi reviste
:D

Despre ceai pot sa zic si eu vreo 3 vorbe dar din perspectiva chinezeasca

kooks
nu sunt doar un vis, hey, hey/
atinge-ma pe clitoris, hey, hey

CHIEF

Numai un concubinaj dintre est si vest poate aduce potentialul uman actual la cote mai inalte.
O sa revin pe aceasta tema maine.
Si daca tot ai spus ca stii despre ceai la chinezi .. .ascultam. Sau doar ne-ai provocat asa ca sa ne dam seama ca stii multe (te tachenez doar).