News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Rinita cronica hipertrofica - optiuni chirurgicale

Started by Qvadratus, April 20, 2005, 10:20:00 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Qvadratus

Nanaul meu necesita reparatii capitale. Ideea e ca am in mare la indemina doua solutii: rezectie de cornete si raschetare laser a mucoasei.
As vrea sugestii, discutarea solutiilor in detaliu, avantaje, dezavantaje, alternative reprezentate de alte solutii....etc. Am consultat 2 medici ORL si fiecare mi-a recomandat o alta solutie decit celalalt, evident una radicala si una conservatoare. Obstructia nu e foarte importanta dar e cavsipermanenta si uneori  suparatoare.
Mai am si o mica deviatie de sept, dar am fost sfatuit sa o las in pace.

plure

Da' de ce nu incerci mai intai solutia conservatoare? E prea scumpa daca ar fi sa nu dea rezultat? Sau unii zic ca e apa de ploaie?

Mi se pare logic sa incepi cu solutia mai putin radicala.
Images of innocence and terror, not easily described in words alone, nonetheless "speak" a

A CERB

da, bre, fii konservator cand e vorba de nanau( valabil si pentru celalalt end)

de fapt tu ce fel de rinita ai? cu steroizi ai dat?
Smile! It confuses people!

Qvadratus

Ca sa fiu mai precis, evolutia e de foarte multi ani, asa ca acum steroizii nu mai au nici un efect, pot sa bag eu si o tona. Chiar daca pun decongestionant, mucoasa nu se retracta decit prea putin.
Cind am zis solutie conservatoare m-am referit la mucomectomie laser, cind am zis rezectie de cornete m-am referit la foarfeca.
A fost o perioada (citeva luni) cind am folosit ceva spray cu antiinflamatoare steroidiene dar efectul a fost nul asupra respiratiei (din punctul meu de vedere), lasind deoparte faptul ca incepusera sa-mi creasca hribi si ghebe in nas.
Daca intrebarea ta Cerbe se referea la ce scria pe rezultatul biopsiei de mucoasa, afla ca nimieni nu mi-a recomandat asa ceva si nici eu nu am cerut-o (desi teoretic vorbind ar fi fost necesara pentru a vedea forma exacta de rinita). Acum ceea ce ma intereseaza e sa scap de obstructie. Evident ca anumite forme de hipertrofie se vor reface mai rapid in functie de tipul histologic, dar cind am incercat sa discut asta cu ORL-istul care mi-a recomandat mucomectomia laser, s-a uitat la mine patrat (si nu aveam pe piept nici un ecuson cu Qvadratus, ma jur pe ce am mai sfint !  :D ).
In mare mi s-a spus ca varianta "Foarfece" ar fi mai utila, in timp ce la aceea "Veniti de luati Lumina Laser ! " va urma o noua tura intr-un an - 2 si pina la urma tot la foarfecele tuns al neveste-mii voi apela.
Evident ca parerea asta a spus-o Dr. Foarfec, in timp ce Dr. Laser mi-a recomandat sa am toa(n)ta inkrederea in minunile tehnologiilor moderne.

dustweaver

Am avut si io acest minunat diagnostic si am ales varianta laser . Dupa o saptamana de suportat cojile rezultate  :evil: , aflu si eu ca intr-un an-doi ... s.a.m.d. - lucru pe care doctorita "uitase" sa mi-l spuna... Sunt vreo patru ani de atunci si e cam la fel ca inainte de procedura (nu foarte rau, dar deranjant de multe ori)...
"Bă, ia mutaţi-l pe linia a doua, că m-am enervat."
"Totuşi, dacă ar fi fost exces de antiquarci, noi am fi numit pur şi simplu antiquarcii quarci şi quarcii antiquarci".

Qvadratus

Daca ne-am bagat nasu' unde nu trebuie......

P.S. Deci foarfece....., inteleg.