News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Lumanarile-n urechi

Started by rocsa, April 14, 2005, 02:56:51 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rocsa

De o buna bucata de timp (2 ani) dupa ce fac dus am urechile astupate si cum stiu ca pe la 11 ani am avut dop de ceara si mi l-a scos orelistul, imi curat bine urechile de fiecare data. Acu o saptamana am fost ca de obicei la piscina si cum mai nou am bagat clapaugele la apa s-au infundat iremediabil. Una am reusit ca o "scurg" cealalta nu. Am cumparat ieri Cerumen solutie de ramolit dopul, am folosit-o corespunzator de 3 ori si nimic. Mai rau e ca mi-am iritat pielea conductului cu betigasele de bumbac si probabil am impins dopul spre timpan ca azi simteam o presiune vag dureroasa. Azi cand mi-a facut spalaturi cu seringa(un prof de medicina generala)a iesit dopul dar nu stiu daca tot si mi-a sangerat: sa fie din conduct sau timpanul? Maine trebuie sa merg la ORL-ist dar pana atunci sunt destul de speriata. Nu ma doare urechea, doar atunci cand a facut spalaturile.
Altceva: ce sa fac ca sa impedic formarea dopului?

A CERB

nu ai ce face, inseamna ca ai conduitul auditiv mai twisted. o idee ar fi sa nu mai pui coatele in ureki. daka asta nu merge, foloseste cerumenul ala cam la o luna, ka sa curga ceara mai usor.

nu prea kred ca ai spart timpanul, cred ca ai zgariat kielea oleaka.

eu zik sa-tiz direktionezi OCD-ul in alte parti.

gudlak
Smile! It confuses people!

rocsa

Vaicarindu-ma in stanga si-n dreapta am aflat cum sa ajung mai repede la ORL-ist. Sa-i fie binecuvantat numele ca mi-a salvat cu atata maiestrie urechile. Timpanul nu are nimic, am rasuflat usurata. Daca dadea peste mine vreo otita om ma facea cum nici n-am inca asigurare de sanatate. Multam cerbu si el mi-a spus la fel spre marea mea uimire, sa nu folosesc betigasele.
OCD=? banuiesc: medicul?

A CERB

bre, betzigashele alea se folosesk pentru demachiaj, wound care, sa scoti kestii din ochi, etc, etc, dar nu pentru ureki.

OCD este, evident, obsessive-compulsive.

rocsa

Pai toata lumea foloseste betigasele de bumbac pt a scoate apa din urechi. Le folosesc si la machiaj, dar nu am stiut ca nu e bine sa le folosesti pt urechi. Nu mi-a trecut prin cap sa folosesc agrafe sau chibrite sau mai stiu eu ce ca sa scot dopul, stiam ca nu e bine. Acum descopar ce bine e sa auzi tot ce misca in jur si mi-am cumparat dopuri de urechi pt piscina. M-a avertizat asistentul meu de cario ca si de la scufundari se poate perfora timpanul. Deabia astept sa plonjez in apa.
Mai trebuie sa-mi cumpar clestisor de nas ca imi intra apa chiar daca imi tin respiratia si o sa arat chiar ca o inotatoare de elita mondiala si in realitate ma misc ca toporul pe fundu apei :P

laurad

mai, nici eu n-am stiut si, de curiozitate, m-am uitat pe cutia de betisoare.
Ghici? Sunt mai multe animalute, printre care si un elefant care se scobeste in.......ureche!
Concluzia mea: cerbu si orelistu' tau au dreptate, numai elefantii se scobesc in urechi, nu fetele fine ....ca noi....
"Cel ce e singur in el insusi este insotit."

Qvadratus

Just, o sa-mi cumpar si eu un dop pentru popou, atunci cind merg la bazin.

elfstone

Noua, la LP-ul de ORL, ne-au zis de zece mii de ori sa nu ne scobim in urechi cu betzisoare. Intr-adevar, am avut mari probleme sa ii convingem pe ceilalti colegi de chestia asta.
"I'd rather be happy than right, any day of the week"

rocsa

Buna faza cu popoul, patrate! Al meu ma mistocareste de fiecare data ca cica scrie la carte sa nu lasi nici un orificiu in bataia curentului, de-asta se scufunda nava

A CERB

bre, daka vrei sa skotz apa din ureki fa-o in mod inteligent.  suntem medici, ce chizda ma-sii. ka doar de-aia am dat fizika la admitere.  intreaba-l pe dl sandor( ka el e physicist) daka o solutie alcool 70% su apa( juma-juma) pikurata in ureke dupa baie nu skimba tensiunea superficiala suficient kat sa iasa apa.

INDIANUL

cred ca eu am fost printre ultimele generatii care am dat fizica la admitere;dupa mine au scos fizica la admitere apoi acu 1-2 ani au mai scos o proba:astfel  dai admiterea la alegere:biologie sau chimie;doar la craiova se face asa;vorba lui camenita:facultatea de moase de la craiova.

oricum cerbule gresesti nu asa se scoate apa din urechi:iei un prieten da de ala de care esti sigur( e vital) si-l rogi sa rte tine de picioare in timp ce tu atarni in afara balconului si sa te scuture bine-asa scapi de apa din urechi(eventual si de viata).
ramas bun...

Furnika

Mai exista o metoda: iti pui un catzel de usturoi in ureche si il lasi acolo; astepti sa faca frunze si ai scapat de apa din ureki pt ca asta are nevoie de apa sa incolteasca. Ce naiba, am dat biologie la admitere.

INDIANUL

edit:identic cu cel de mai jos.
ramas bun...

INDIANUL

nici usturoi nu ai macat nici urechea nu-ti miroase...nu? :D
sunt bune oricum lumanarile aste din urechi ca le dai foc si-s bune la concertele cenaclului "totusi iubirea"
sau mai poti scoate apa din ureche punand sare in ureche:apa se combina cu sarea si da NaOh+HCl.ce naiba doar am dat chimie la admitere nu?
ramas bun...

A CERB

Quote from: INDIANUL
oricum cerbule gresesti nu asa se scoate apa din urechi:iei un prieten da de ala de care esti sigur( e vital) si-l rogi sa rte tine de picioare in timp ce tu atarni in afara balconului si sa te scuture bine-asa scapi de apa din urechi(eventual si de viata).

lemme know cand ai apa in ureki, vin shi te ajut. se merita biletul de avion, parol.

INDIANUL

Quoteiei un prieten da de ala de care esti sigur( e vital)
oricum daca tot vii sa-ti alegi ochiul de pocnit(pe care-l vrei) si ce nuanta vrei(negru ,violet, albastru,albastru deschis,gri,rosu caramiziu,verde gen burta de broasca).
ramas bun...

Tez

Se poate incerca si solutia de alcool 70% cu aroma de prune introdusa cu atentie in esofag.Pe langa faptul ca dispare efectul deranjant al urechilor infundate(care urechi,bre?),genereaza si o stare placuta de euforie..ce naiba,am dat-o pe baut dupa admitere :lol:
You labeled me
I’ll label you
So I dub the unforgiven

A CERB

Quote from: INDIANUL
Quoteiei un prieten da de ala de care esti sigur( e vital)
oricum daca tot vii sa-ti alegi ochiul de pocnit(pe care-l vrei) si ce nuanta vrei(negru ,violet, albastru,albastru deschis,gri,rosu caramiziu,verde gen burta de broasca).

mai greu ku alesu', ka am 4. o sa fatchem iniminimanimo.

Qvadratus

Subskriu de Quattro ori !

magdutz

MY HUSBAND DIXIT: mai bine faci un program care sa-ti scoata apa din urechi..ca ce naiba, el a dat info la admitere!!!

p.s. tot el zice sa se interzica concertele rock, ca strica timpanu mai ceva ca betzigasele.....da eu stiu ca incearca doar sa scape sa mai vina cu mine  ....mwuhahaha  :twisted:  :twisted:  :twisted:
be the best and fuck the rest!