News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

povesti de la munte

Started by tapirul, November 07, 2004, 09:29:46 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tapirul

bre, pentru aia mai munţomani, hai sa ne povestim intamplari de pe la munte. Haioase daca se poate.
Io am batut o gramada de munti prin Romania si s-au adunat ceva intamplari si povesti. O sa imi recitesc jurnalul a sa imi reimprospatez memoria. Am una cu cerbu si qvadratus la Malaesti nebunie. Stai sa termin cu application pentru summer teaching si o pun on air. pana atunci poate mai aveti voi cateceva.
cre'că, nu ştiu...

Tez

Sa fie una mai haioasa,de pe la inceputurile hoinaritului pe carari de munte...era cu vreo luna inainte de bac,cald,chef de invatat din parti,hai la munte...am lasat naibii scoala si am plecat cu doi prieteni de vineri...zona faina(Rarau-Giumalau),nu tocmai dificila,vreme super...
..........................................................................................................

A doua zi era programata o coborare de pe Rarau...mers vreo 15 km pe sosea si dupa aia urcat pe Giumalau(nu era cea mai scurta cale,dar nu mai fusesem pe traseul asta,so...)  Am trecut printr-un sat desprins parca din Zona Crepusculara,in care oamenii cand ne vedeau intrau in case si refuzau orice tentativa de comunicare :shock:  :shock: ,ce Dumnezeu,doar satele din zona Bucovinei sunt locuite de oameni ospitalieri-very strange,cred ca era ceva in atmosfera-sau eram noi prea nerashi??
In fine,ajungem pe un drum forestier unde,dupa harta,ar fi trebuit sa inceapa traseul de urcus...nici harta nu era tocmai detaliata,dar totusi utilizabila...ne-am invartit ca prostii o ora shi mai bine neidentificand intrarea in traseu-era o ditai panta abrupta,pe care nu puteai sa urci fara sa te tii de trunchiuri si radacini-mai shi plouase de curand,asadar noroiul aferent...nu ni se parea o intrare civilizata :?
dupa acest interval de cautari infructuoase,dam peste un padurar-cam aghezmuit,ne ofera totusi cu amabilitate informatii-da,pana la cabana se ajunge in 2 ore...,da,nu e mult de urcat,...da,traseul incepe aici...desteptul care marcase traseul o facuse in asa fel incat se putea vedea doar daca il coborai-la urcus,pauza(am inteles ca s-a refacut in ultimii ani)
Multumim si incepem urcusul...si sa te tii surprize- surprize:panta nu binevoieste sa se domoleasca,traseu de hipodrom(aka plin de trunchiuri cazute ce trebuie sarite sau ocolite),marcaje  rebusistice(de genul pe trei copaci consecutiv,urmate de pauza pe cateva sute de metri)...totul bine si frumos ,trec cele doua ore,trece si perioada suplimentara luata in calcul datorita bagajelor de catari...nica poiana,ceva,sa nu mai vorbim de cabana-nici macar nu depasisem zona padurii-si nu mergeam chiar ca melcii,panta isi mentinea personalitatea si ne dadea de furca...finalmente,dupa vreo 3 ore si mai bine  ajungem la o poiana de unde putem sa ne luam puncte de reper...harta+busola=mai avem vreo 2 ore pana la cabana-mama lui de padurar euforizat si excesiv de optimist :twisted:

Partea proasta ca deja oboseala isi spunea cuvantul,venea si noaptea-apareau niste reactii comice de genul-uita-te in dreapta,urmata de intoarcerea capului la stanga,eventual in spate :lol:  :lol:  :lol: tarash grapish,ajutati si de niste rezerve de zahar pe care le rontaiam ajungem la limita superioara a padurii-nu mai era mult,da'era straight-si benzina se cam terminase,lucram pe ultimele picaturi...urcusul final pana la cabana s-a facut intr-o atmosfera ilarianta-mah,nu ne oprim pana la jumatatea pantei-dupa 8-10 pasi avantul revolutionar se cam epuiza si mai luam o pauza mica...incet incet am ajuns la cabana...unde teoretic puneam cortul si dadeam stingerea-din fericire am nimerit peste un grup de tineri entuziasti din Vatra Dornei ,care se adunasera la o chitara s-o palinca in jurul unui foculet...am descoperit rezerve nebanuite de energie si ne-am dus la culcare in zori...
Mi se pare o amintire tipica pentru orice pasionat de munte(termenul de montaniard mi se pare usor pretentios,daca nu ai o experienta relevanta in domeniul traseelor de alpinism)-btw,daca nu vizitati  www.alpinet.org      (ceea ce m-ar mira),merita sa incercati :)
You labeled me
I’ll label you
So I dub the unforgiven

manolo

pana sa intru si eu in amintiri despre munte, va dau posibilitatea sa ma urati vesnic, mai ales cei pasionati de schi. O sa va dau linkul, ca sa vedeti unde o sa schieze mandea anul asta, de pe 26 dec pe 1 ian. Vorba lui Vadim, tineti minte trei cuvinte: Italia, Dolomiti, Sestriere.

Linkul e http://www.vialattea.it/it/piste.html aici e o harta, PDF, vreo 3 mega si ceva...

intrati si pe sectiunea poze... asa, de ambit!

Ca sa va dau o poza, asa de pofta!
http://www.vialattea.it/img/sestriere01_800.html
Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

INDIANUL

Pentru asta ai ban pe ip :twisted: o sa gasesc o mama omida sa te blesteme sa se ttopeasca zapada cum ajungi acolo;na;asa;ca eu am rezi :(
ramas bun...

manolo

banu' e banu' e ban!
banu' e ban!

Ca bine le zic Voltaj!

Ma, ce sa zic! o sa schiez si pentru tine. Am camera digitala si o sa fac o tona  de fotografii. Sa fie!

Si o sa ma gandesc la tine cand ai rezi. Mai ales daca o sa fie si baraj!

Tez

Mah,eu propun un pact-schiezi pt toti amatorii,da eventualele busheli le iei pt tine :lol:  :lol:  :lol:
You labeled me
I’ll label you
So I dub the unforgiven

manolo

bushelile se pare ca le-au luat vreo 50 si ceva de meleoane de americanasi. asa ca pot sa cad in fund linistit.

chestia care mi se pare destul de faina acolo este skipass-ul, pe care il platesti o data (si asta de mai multe feluri, cu reduceri pentru grupuri etc) si apoi poti folosi TOATE instalatiile pe cablu din zona respectiva, de cate ori vrei, ca e inclus in pretul pass-ului.

abia astept Anul Nou pe partie...

A CERB

manolo, you're beginning to sound like al sore loser. get over it!
Smile! It confuses people!

manolo

o sa get over it extrem de usor cand o sa ma dau cu schiurile (cum vorbesc unii) pe pantele dolomitilor... super usor...

al sore loser, ai? asta ma face sa imi amintesc de Giuliani, cand a pierdut in fata Hilarei...

manolo

astazi a fost zi cu soare in Torino, una din suspect de multele din noiembrie. Frig, dar un soare de august.

Doamne, cum se vedeau Alpii in zare... mi s-au taiat genunchii cand i-am vazut din nou. de fiecare data raman absolut speechless in fata frumusetii lor. Si coasta Fagarasului e frumoasa vazuta din Sibiu, dar totusi...

hornyskunk

Manolo da ce cauti tu la torino?Si mai ales el ce parere are.
Furnika.

manolo

ehei, dragii mosului... as putea spune multe... nemurirea sufletului... propasirea liberalismului... regasirea sinelui...

dar prozaic vorbind, ia, si eu acolo (aicea) cu o bursa...

hornyskunk

Furnika.

manolo

ieri am invartit padela in oala cu farfale. azi am mancat gratis si fara sa invart eu mare lucru....

A CERB

pardon, erau avioane. da, totul e inclus in pret, inclusiv blackhawk-ul care vine sa-i scoata din cakat.

manolo

si daca iei ski pass-uri pentru cel putin 5 zile consecutiv, baietii de la Halliburton il trimit pe Dick Cheney sa iti dea o conserva cu petrol...

manolo

revin cu o promisiune mai veche, aceea de a pune ceva foto cu Alpii. Azi la catolici este "Imaculata conceptie", sarbatoare nationala, liber ptr scoli si univ, asa ca am fost convins de colegul de camera sa merg o zi la ski, in locul unde o sa merg si in vacanta de iarna. nu am facut multe poze, dar sunt sugestive. intrati pe http://photos.yahoo.com/manoleasa folderul ski Sauze.

mai multe, dupa anul nou...

Furnika

Manolo, tu esti ala care apare pe alocuri in poze? Ce deformeaza netul asta; aveam o alta imagine despre cum ar trebui sa arati. Ciudat, foarte ciudat.

manolo

furnik, ca sa intelegi bine, e o poza cu 2 tipi. cel cu fes colorat e colegul de camera. alalalt e mandea!

Furnika

Da, despre 'mandea' vorbesc. Tocmai, ca ma asteptam sa arati mai mult in genul colegului de camera. :lol:

manolo

nici nu vreau sa incep sa ma gandesc ce ai vrut sa spui. uita-te la Alpi si la zapada si fa abstractie de mine

Furnika

Nu am vrut sa spun nimic. Cateodata chiar nu vreau sa spun ceva anume, sa sugerez ceva nepotrivit sau sa fac misto. Doar ca mi se pare f ciudat-diferenta intre imaginea creata si imaginea reala. C'est tout!
Ai dreptate, sunt poze reusite.

manolo

ce vrei sa spui cu diferenta aia? mai precis ce credeai si de ce e asa diferit de realitate?

Furnika

Ti-am trimis un pm. Nu e neaparat vorba de tine,vorbesc si la modul general; cred ca si ceilalti au o imagine formata despre fiecare user in parte si daca e cazul sa  cunosti persoana in realitate poti sa ai surprize.
Din intamplare azi am aflat cine este de fapt un user de pe forum si am ramas placut surprins, pt ca ne cunosteam. Cu toate ca aici ne-am ciondanit si aveam pareri oarecum diferite, in realitate era cu totul altceva.

A CERB

manolo, tre' sa-tz spun ka pe mine nu m-ai dezamagit. arati exact asa cum mi-am imaginat.

Furnika

Nu te cred. Precis ti-l imaginai ca o blonda cu sanii mari. :lol:

Ciresar1988

Manolo, bine ca stiu cum arati, ca nu stiam ce sa ii spun artistului care face statuia. Incepuse sa semene cu biscuitele de la televiziune. :?
"God is dead..." (Nietsche)
"Nietsche is dead..."(God)

Furnika

Vesta

Parca aici trebuiau sa fie povesti de la munte....
sooo...
acu vreo 4 ani......cu un prieten....hop hai sa merem si noi pana la Omu  (asta iarna)  
Vroiam sa o luam noi pe jos (de jos)  da ne-au oprit salvamontistii ca era gheatza ...Asa ca urcam noi ca babutzele pana la Babe cu telecabina...merem la cabana acolo sus .....bem un ceai   si hai la Omu.....
 ehe ..de-aici incepe distractzia  (sa precizez..eu un maaaarree montaNIard)...
 Fiind Zapada calumea si nu prea umblat am mers pan la cabana cam cu gherutzele in zapada (pe la Iataganu Turcului...parca asa ii zice)  si dupa ce am transpirat bine  hop si la cabana  la Omu...  
 sa fi fost vreo 2 -3 PM
e daca tot am ajuns cu bine(am mai baut un ceai si aici)   soare afara ...hai sa fim noi hotzi si sa coboram de aici (la pas....daca la urcare n-am facuto)  
Si pe unde sa merem noi...Pe Hornuri (acolo scri interzis iarna)
 merem noi.....panta tzapana coborai in serpentina (sa nu va inchipuitzi ca era vreo carare (pentru care nu stie traseu ...e o rapa cu zapada)...
dupa vreo 50 de m de coborat era o bucata asa abrupta,....de am zis ca eu pe-acolo nu trec,,,  ma convinge pretenu...si mergem si mergem ...mai mult asa cu fatza la perete si cu gherutzele in zapada...pana cand....dupa aprox 2/3 de drum  hopa........Numa gheatza.....si perete drept......cred ca doar cu o coarda puteai sa cobori....
Ce-i de facut...ia-o inapoi....
Da cum sa va spun ...afara se cam intunecase...vremea se cam imputzise...si noi eram cam terminatzi....
dai si dai inapoi   (tzin sa spun ca atunci cand am ajuns la bucata pe la care am zis ca nu trec ........mi-am data seama abea dupa ca am trecut de ea :)) )
 In fine cand am ajuns sus era aproape intuneric...si nu-l vedeam pe prietenul meu la 5 m in fatza

vine si partea a doua
I Am a JEDI like my mother before me (se pare ca si bunica a fost, dar nu e sigur)

Vesta

Da  slava Domnului   am ajuns si la cabana......sincer ma cam cacasem pe mine...
la cabana ...cotizam cu ultimii banutzi si ne cazam la prici....
afara un frig si-un viscol de te cacai pe tine....
In camera noastra de hotel.......unn geam cu cateva ochiuri sparte si acoperite cu o bucata de nylon (rupta si aia)...
Tzoalele ....si bocancii   fleasca ...
 Ehe ...noroc ca mai aveam unii la mine si lasa...le lasam langa mandretzea de soba cu gaz  din mijlocu camerei si pana maine ....or  fi gata uscate...
In camera cu noi ..inca un tip si un cuplu care venise pana acolo sa-i serbeze 2 ani de convietzuire.....
 ne bagam noi inn patutzurile noastre comune si tragem pe noi tot ce gasim pe-acolo.....aunt su\igur ca aveam un nas rosu de frig ....ca mi l-am pipait si era lemn de frig...
ca sa adormim am jucat un joc tembel   ceva cu cuvinte ....cu notziune si iedeaa cuvantului in sine (nu fazan ;)) )...(oricum ceva f tembel pentru ca tipu care mai era acolo ne-a zis ca  radea si el pe infundate.....altu care nu dormea de cald)
 In fine  a venit si dim....si am realizat ca din cauza vantului de-afara ..focu din soba pur si simplu se stingea.....(deci statusem toata noapte in frig)...
 tzoalelel ....mai mult inghetzate decat uscate.....
da ne-am facut poze pe-acolo sus.....
si dupa ce am dat cateva cururi de gheatza am coborat jos   pe valea Cerbului  (sau Cerboului    nu mai stiu sigur)
 Thats All Falks
I Am a JEDI like my mother before me (se pare ca si bunica a fost, dar nu e sigur)

manolo

sal. intr-o extrem de mica pauza, intre Sestriere si Germania, am apucat sa urc pe net pozele din vacanta de iarna din Dolomiti. Asa ca ia de pofteste
http://photos.yahoo.com/manoleasa album SB04. O groaza de poze faine si oameni nebuni... atat de fain!

Tasha-meseriasha

cea mai recenta e de ieri. mi-am luxat piciorul la ski.si m-am dat in salvare. marpha. mi-e tarsha sa scriu ca am piciorul spanzurat sub masa pe calculator. si duare. gata. v-as trimite si o poza dar nu reusesc sa ma indoi pana la cooru' calcului ca sa bag USB-u'....
God is dead. Long live God.

Floarea de zacusca.

Tasha-meseriasha

entorsa, nu luxatie....

Floarea de zacusca.

Qvadratus

Fa si tu efortu' ! Sari intr-un picior, fa ce-ai face da' baga USB - u' ala si trimite-ne o poza. Nu de altceva, dar sa avem si noi o dovada cum ca nu ne luam de tine asa, degeaba.  :D

Tasha-meseriasha

uite poza cu dedicatie,patratzel, pusa unde se vede din prima si cel mai bine. mi-am spart capu' ca sa ajunga acolo...please, apreciate this, will ya?

Floarea de zacusca.

Qvadratus

Bai, apropo, topicul asta n-ar trebui mutat la "Bar de negri" ? cam acolo ar fi locul lui, zic eu.

tapirul

uite unde o sa ma duc io sambata pe 5 februarie la schi ca tot e forumul inchis... Va povestec dupa aia
http://www.mtbachelor.com/

si o sa imi dau drumu' din varf
http://www.mtbachelor.com/images/content/winter/mountain_trailmap_ew.jpg
cre'că, nu ştiu...

manolo

in timp ce deschizi taraba, sa ne spui cum a fost la schi. sau acum te pregatesti sa pleci? sunt incurcat cu diferenta asta de fus cu Coasta de Vest...

tapirul

mai, am venit de la schi aseara la 8 seara (azi e duminica la mine inca.. Io sunt cu 10 ore in urma romaniei, ca sa tii minte gandeste-te ca eu sunt in vest si soarele nu a ajuns inca la mine... Deci scazi 10 ore din ora romaniei..)
povestea de la schi este frumoasa, recunosc. Prima coborare am crezut ca e si ultima, ca o sa imi dau duhul pentru patrie si popor. Ramanea ca voi sa scrieti un anunt la rubrica "decese" si sa o intoarceti din condei cum ca mi-am dat viata pentru vizuina.. Il lasasem pe reaktor aka furnika aka alelalte nick-uri, cu limba de moarte, administrator pe forum (gandindu-ma ca astfel or sa il lase nervii de tot..). Ideea e ca m-au durut picioarele de nu mai puteam. Mi-am adus aminte de lectiile de anatomie, am simtit toti mushii piciorului, ba am aflat si de unii de care nu stiam ca exista.. Dupa trei coborari am fost mai bine si am putut sa enjoy a little bit. Am facut si summit-ul, as a matter of fact (see the map).
am gasit un deal bun, autobuz plus lift ticket, foarte ieftin: la un loc au costat 45$, daca te duci pe cont propriu numai lift ticketul e 46$.. asta ca sa vedeti cum functioneaza economia americana (basically organizatorii au cumparat lift tickets - vreo 40 - si ao primit rducere pentru "group purchase"). Muntele e destul de departe, trei ore jumate de condus. Am plecat la 6 din corvallis si la 4 de acolo.
cre'că, nu ştiu...