News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Ninge bestial

Started by rocsa, February 19, 2005, 02:08:24 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rocsa

De unde stiam ca la geneva ninge foarte rar, pana acum iaca e, cred, a 6-a oara. Cu fulgi mari si lenesi de cand ne-am trezit s-a depus numa bine de facut un mos de zapada. L-am trimis pe Ovi sa-mi cumpere morcov ca sa-i punem nas (el crede ca mananca supa, da' n-ai sa vezi). Pe cer, in zare, o coroana de pescarusi in zbor printre fulgi.  La inceput era o combinatie ciudata de iarba verde si peisaj de sfarsit de vara napadit de frigul neasteptat. Acum este totul acoperit de linistea zapezii. Cat a fost vara vedeam zilnic cate o veverita ma intreb unde-or fi disparut. Am tresarit la impresia ca sunt urme de sanie, dar mi-a amintit de caruciorul gazdei noastre. E ca-n povesti.

manolo

fa poze cu ninsoarea, cu omul de zapada, cu Ovi flamand si pune-le aici, sa ne bucuram si noi. La Torino e frig, dar uscat... nu a nins de anul trecut
Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

Furnika

Aici e lapovita, cerul pe jumatate abastru si soare.

Tez

iar in Bucurestiul cel de toate zilele e o zi banala de februarie,nici prea p,nici foarte,cu orientare spre primavara...fara precipitatii de vreun soi
You labeled me
I’ll label you
So I dub the unforgiven

plure

Aici a fost o zi rece dar insorita, si un apus de soare galben-portocaliu ca mierea care te facea sa iti para bine ca traiesti.
Images of innocence and terror, not easily described in words alone, nonetheless "speak" a

Furnika

Cred ca sub jumatatea de cer albastru care se vedea de la mine era Olanda.

rocsa

Cat de curand pun si pozele, sa-mi tihneasca supa cu galusti ca tare buna a fost si sa descarc pozele pe calculator ca am facut o groaza.

rocsa

Iata pozele facute de la fereastra dormitorului si cea cu mosuletul din curtea casei.

INDIANUL

chhhh...roger...chhh...craiova aici:la craiova fu cald zilele astea in afara de seara asta cand se facu al dracu de frig...chhh.roger..and end of transmission. :D
ce tare e omul de zapada nu am mai facut unul de nu stiu cand;dar degeaba ai facut om de zapada daca nu ai facut si ingerasi in zapada.stii ce-s aia?
ramas bun...

Tez

Te tii de facut ingerasi in omat,in loc sa ii cauti in Sfanta Beserica,preacucernice?De asta a intrat duhul spurcat al dihoniei in enoriasi ,ca te ocupi tu de cele desarte... :pray:  :pray: :pray:
Acestea fiind zise,asteptam raportul meteo de peste garla ....Tapiru',esti pe receptie?
You labeled me
I’ll label you
So I dub the unforgiven

INDIANUL

pai preasfinte eram in exercitiul functiunii mele preotesti;binecuvantam o mironosita si impreuna faceam ingerasi in omat :D
ramas bun...

tapirul

pai peste garla totul este calm si linistit. Un pic de burnita zilele astea, dar nimic serios. Zilele trecute a fost cald si bine, aproape de tricou. Totul e verde, cum se vede si aici, pomii incep sa inmugureasca. Iarna asta nu a nins deloc - nimic neobisnuit. Iarna trecuta a nins trei centtimetri si s-au inchis scolile...In 2002 tot asa a nins si toata lumea a crezut ca e bestial..Vezi aici
cre'că, nu ştiu...

rocsa

O clipa mi-a trecut prin cap de ingerasii cu care ne piseaza la cap parintii: nu faceti si voi niste ingerasi sa ne bucure batranetile? da cred ca nu la astia te-ai referit, altfel prefer varianta tashei: in lift :shock:

Furnika

Bate vantul dinspre est si e frig al naibii... Aici se stie pt ca avioanele au alta ruta la aterizare cand bate dinspre est, le poti vedea pe fereastra cum isi schimba cursul. Cand bate vantul dinspre vest e mai cald, ca vine dinspre ocean. Ce chestie si geografia asta...

tapirsis

Cred ca ingerii in zapada se fac atunci cand iti dai drumul din picioare pe spate in zapada, si dai din maini acolo jos, super senzatia si figura imprimata in zapada seamana cu un inger.

Asa o fi?
Va fi bine!

stefan

Deci nu-ţi plac importurile cultural-comerciale când e vb. de nea Sf. Valentin, dar faci îngeri în zăpadă, ai?
Copyright (c) 2006 by Ştefan Talpalaru. All rights reserved.
http://stefantalpalaru.wordpress.com/

alandala

la omu' de zapada merge de facut gura si sprancene din crengute mici de brad ! Si neaparat trebe oala pe cap sa nu raceasca!

saftanebuna

alandala nu ierea actoru ala din mash?
gropare deschide mormântu

dawn_

luni a nins asa de frumos. invatzam sau mai mult ma uitam pe geam. am iesit sa vad ninsoarea, dar nu era chiar de facut ingeri. luni cred ca m-am indragostit pt 5 minute. asta am retinut-o citind un interviu cu tudor chirila care zicea ca se indragosteste 5 min in fiecare zi, ceva de genul coup de foudre inocent. cred la mine era din cauza ninsorii.
we weave bridges of whispers and grope closer on a gently swinging net

lucisandor

v-am mai zis, weekendul trecut a fost ninsoare record... mie mi-a placut ca ai mei vin de la munte si eu am stat (prea) mult la munte, in schimb leshinatzii astia veniti de la ecuator, din florida sau de pe unde sint veniti se plingeau de parca se udau nu stiu unde...
cred ca a fost cea mai frumoasa zi in nyc de cind sint aici, strazile erau in sfirsit curate, f putzini salbatici pe strada, bine inteles cladirile erau mai impresionante pentru ca nu le vezi virful

Ondina

n-ai facut si poze, sa intram in atmosfera...???

lucisandor

ehei... la salariul asta, de unde camera digitala? cre' ca mai am nevoie de vreo 6 luni... iar scirba aia chinezeasca pe care o aveam in ro a sucombat exact la un an de la cumparare

tapirsis

Quote from: stefanDeci nu-ţi plac importurile cultural-comerciale când e vb. de nea Sf. Valentin, dar faci îngeri în zăpadă, ai?

Recunosc smerită îngerii din zăpadă.
nea Sf.Valentin who?
Va fi bine!

saftanebuna

vai da capu si pacatele mele cum ma-i ningen ferentarii! ba tata si credeam ca vine primavara, can mugurise copacii si s-a dezbracase gagicile. acuma iar a-u tuate caciuli.

haha, "bestial" zicea pustanii cind eream m-ai tinar, m-ai ales rocarii.  acuma zice toti belea.
gropare deschide mormântu

INDIANUL

Ieri a nins bestial in Craiova.s-a facut stratul de vreo 15 cm.am dat imediat fuga in parc(Parcul Romanescu din Craiova este al-4-lea ca marime din Europa dupa cele din Franta,Anglia si Germania).venea incontinuu lume in parc.era si o atmosfera superba:turna cu tone de fulgi mici si desi din cer.se dadea lumea cu ce prindea:sanii, boburi de astea noi asemanatoare cu ligheanul si evident mult popularul sac de plastic.pe sac se dadeau cate 2-3:sa vezi atunci cand se rasturnau ce ingramadeala de maini si picioare era acolo :lol: de pe podul de deasupra lacului se vedea si mai tare peisajul acoperit tot de zapada.pana si pe trunchiul copacilor era zapada.ma chinuiam sa-i dau jos Domnului Eminescu, caciula de zapada formata, folosind bulgari de zapada :oops: (shame to me).am gasit o zona cu zapada neatinsa si m-am apucat sa fac pe Tom Hanks in "Naufragiatul" si sa scriu pe zapada un imens:HELP :D .in final nu m-am putut abtine si am facut un ingeras(vorba vine ingeras ca la inaltimea mea a iesit mai mult un ingeroi daca nu cumva era chiar un arhanghel :D ).velodromul facut de nea Vasile Bulucea, era ca o farfurie imensa cu zapada neatinsa, in care fiecare fulg era asezat cu grija.doar intr-un colt incinsesera unii ad-hoc un fotbal pe zapada, folosind ca poarta hainele lor.
cu adevarat superb.singurul regret:de ce nu a nins asa de Craciun???? :?:  :cry:
ramas bun...

dawn_

e superb parcul ala. si parcul rozelor. si herastraul. cand ninge nu rezist sa nu merg intr-un parc. dar ieri a fost haos in bucuresti. de la fundeni pana in victoriei aproape 2 ore...
we weave bridges of whispers and grope closer on a gently swinging net

tapirsis

Aici a nins cu ace de gheata nu cu zapada.
Si ieri m-am gasit si eu sa fac ture prin oras dupe martisoare, flori, tort, lumanari, paine si harta Ro din plastic (nu ma intrebati!!!). Si cand am luat-o pe deal in sus spre blocul meu cu viscolul ala in fata, si cu toate mainile ocupate (vorba aia cu una tineam tortul, cu una florile si cu cealalta gluga), am ajuns acasa siroind de apa si rosie-vanata la fata. Miruna s-a si speriat: ce-ai mama, de unde vii?

Deci nu am avut zapada nici de Craciun nici de 1 martie.
Poate de Pasti  :?
Mi-aduc minte cu tandrete de anul trecut in vremea asta cand a nins troiene de zapezi, picase intr-o sambata, si suna la usa vecinul Calin pe la 5 dimineata: Hai ca v-a cazut un copac pe masina :shock: Noroc ca avea deja un strat de zapada Melissa iar copacul era de fapt o creanga de tuie nu handralaia aia mare si sinistra de la noi din curte care scartaie de cate ori adie cel mai mic firicel de vant (adica mostly all the time, aici in Dobrogea vantul bate 360 zile pe an ostil)
Va fi bine!

manolo

harta din plastic e din aia cu gauri unde sunt capitalele de judet? faina treaba... stiu ca odata am acoperit-o cu plastilina, albastra ptr rauri, verde ptr campii etc.

si la Iasi a nins destul de frumos, dar se topeste ziua si e cam zloata... noaptea ingheata... zapada e cat sa te bulgaresti, dar nu mult.

mada

In Iasi ? Si tu esti moldovean Manolo ? Asta parca ar fi forumul moldovenilor (Tapiru, Tapirsis, Qvadratus, Luci Sandor si parca mai erau cativa dintre cei mai activi forumisti tot moldoveni).
Serios, care mai sinteti moldoveni ???
mada - once again: mada. not anyone else.

tapirul

Quote...Tapiru, Tapirsis....
Te rog frumos...Noi NU suntem moldoveni... Suntem prin nastere din Ploiesti si prin sânge din Buzău. Iar Buzăul NU e moldova.

Iti mai spun io, von mikimaus e tot moldovean.
cre'că, nu ştiu...

tapirul

in skimb cerbu nu. Ar fi fost a good asset for Moldova, but...
cre'că, nu ştiu...

mada

OK, atunci Buzaul unde zici tu ca e ?

tapirul

In Buzau. Mai e si Vrancea intre Buzau si Moldova, si nici vrâncenii nu sunt moldoveni.
cre'că, nu ştiu...

mada

Da ce sint ma vrincenii daca nu tot moldoveni ? Dobrogeni, munteni, ardeleni ??? Eh ?

Sa nu-mi spui ca vrincenii sint vrinceni ca te bat la na-na cu fluierul lui Vlad !  :P

Io am avut niste colegi din Buzau, sh vorbiau cu un acshient di zishiai ca-s din Faltishieni di fiel. Sh sie considierau tot moldovieni.

tapirsis

Hi, hi, Mada cam are dreptate cu accentul la Buzau (oras/campie).
Dar la Buzau munte (recte Plostin), culmea e, Mada, ca nu se vorbeste cu accent moldovenesc deloc, sau nu sesizez eu.
Hi, hi din nou, nu m-am gandit niciodata la mine ca moldoveanca dar acu ca ai zis e interesant.
Ragateanco-geamparaleleanco-moldoveanca !
Si probabil in curand canadianca sau usa-ianca.
Cool!
Va fi bine!

originaltup

io sunt din Buzau si mi-a luat 6 ani ca sa le bag in cap colegilor un minim de istorie si geografie dar inutil, ce stiau ei de acasa era infipt adanc in creierul lor.
E drept ca avem in Buzau, mai ales in zona de ses, ceva cuvinte tipic moldovenesti, dar nu avem accent moldovenesc though. Asta ignorand complet istoria. Nu ca m-ar deranja sa fiu din Moldova :lol:
Vrancea este totusi in Moldova tapirul, caci Milcovul e inainte de Focsani, si Moldova pe vremuri a fost frecvent pana la Ramnicu-Sarat.
"There is a big difference between knowing the path, and walking the path"

manolo

eu sunt temporar in Iasi (adica odata cu studiile medicinale), nascut in Mangalia, cu parinti din Dorohoi, asa ca you do the geometry!

Acum, revin la topic. Zapada din Iasi e marisoara, dar ziua se topeste. Am blugii fleasca pana pe la glezna, murdari nu mai zic. Cred ca fac avere producatorii de crema de ghete...

Ondina

Eu sunt moldoveanca...comenteaza careva?? :lol:

Qvadratus

Auzi mai T, dar de povestea aia cu Stefan cel Mare si Vrincioaia ai auzit ?

P.S. Ce-i drept Buzaul nu prea are de-a face cu Moldova, decit cel mult prin import. Ce ma mira pe mine e gradul de moldovenizare ca sa zic asa, din judetul Braila (judet din Muntenia), cu atit mai mult cu cit a fost si raia, la un moment dat. Dat fiind insa ca a fost un nod comercial si in plus acolo inca de pe acum citeva sute de ani s-au tot perindat cei care coborau Siretul, nu e chiar asa ciudat. Pe de alta parte in zona Brailei, spre diferenta de Buzau, s-au stabilit o proportie relativ mai mare dintre refugiatii basarabeni, asa ca si asta ar putea fi o explicatie.

tapirul

accentul nu are nimic de a face cu apartenenta, mada. Accentul buzioan este de fapt oarecum aparte, similar cu ala moldovean, dar nu identic.
De vrânceni stiu si io istoria dar mai stiu ca au si au avut mai mereu o identitate aparte (perceputa si declarata)
cre'că, nu ştiu...

dustweaver

De acord. Buzaul NU este in Moldova. ;) Nu'sh ce buzoieni stiti voi, dar cunoscutii mei sar ca arsi cand aud de asta - pe buna dreptate :).
"Bă, ia mutaţi-l pe linia a doua, că m-am enervat."
"Totuşi, dacă ar fi fost exces de antiquarci, noi am fi numit pur şi simplu antiquarcii quarci şi quarcii antiquarci".

A CERB

da plostina kam e...
Smile! It confuses people!

tapirul

QuoteNu'sh ce buzoieni stiti voi...
pai io, tapirsis, si tot neamul din partea lui mama si a lui tata.

Quoteda plostina kam e...
ar vrea ei moldovenii.
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Quote from: dustweavercunoscutii mei sar ca arsi cand aud de asta - pe buna dreptate

Adike ce vrai sa spui ?  :)

tapirul

vrea sa spuna ca buzoienilor nu le place sa fie categorisiti drept moldoveni. Si pe buna dreptate....
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Uite bag un emoticon in postul de sus ca se pricepi cum era cu intrebarea....

tapirul

aha...
atucni revizuiesc si io raspunsul:
vrea sa spuna ca buzoienilor nu le place sa fie categorisiti drept moldoveni. Si pe buna dreptate...
cre'că, nu ştiu...

dustweaver

da, asta vreau sa spun. Serios si fara emoticoane. :) Si mi-s foarte, foarte simpatici, nush exact de ce. In toate grupurile "transregionale" de oameni in care m-au purtat valurile vietzii :D tot in gashca buzoienilor am ajuns. Ciudat. :roll:

P.S. No, acu, sa nu ziceti ca am prejudecati regionale :D - si oamenii din Adjud fac o vishinata...  :cheers:
"Bă, ia mutaţi-l pe linia a doua, că m-am enervat."
"Totuşi, dacă ar fi fost exces de antiquarci, noi am fi numit pur şi simplu antiquarcii quarci şi quarcii antiquarci".

Qvadratus

Quote from: tapirulatucni revizuiesc si io raspunsul:

Unde esti Caragiale ......

tapirul

mdea, ninge si in corvallis. Let me tell you, is straight fucking strange. Let alone that is March...
o sa fie la news cu litere mari
cre'că, nu ştiu...

tapirul

ninge iar in Corvallis. Si chiar se aseaza. Weird...Click on those:

cre'că, nu ştiu...

vlad

Foarte frumos. La mii de km, peste Ocean, in Bucuresti (mereu ma apuca un fel de tremurici cand ma gandesc la distanta reala dintre noi) e o ceata deasa si un fel de burniţă delicată, care abia te mângâie. Nu stiu daca din cauza cetii, dar cerul noptii (acum e ora 1 am) e foarte luminat, de un argintiu intens. Foarte frumos.

erika

Quote from: Qvadratus on March 02, 2006, 04:41:42 PM
Auzi mai T, dar de povestea aia cu Stefan cel Mare si Vrincioaia ai auzit ?

P.S. Ce-i drept Buzaul nu prea are de-a face cu Moldova, decit cel mult prin import. Ce ma mira pe mine e gradul de moldovenizare ca sa zic asa, din judetul Braila (judet din Muntenia), cu atit mai mult cu cit a fost si raia, la un moment dat. Dat fiind insa ca a fost un nod comercial si in plus acolo inca de pe acum citeva sute de ani s-au tot perindat cei care coborau Siretul, nu e chiar asa ciudat. Pe de alta parte in zona Brailei, spre diferenta de Buzau, s-au stabilit o proportie relativ mai mare dintre refugiatii basarabeni, asa ca si asta ar putea fi o explicatie.

Acum am vazut mentiuni despre orasul meu natal, Braila.Eu cred ca explicatia e pur si simplu apropierea de Galati unde accentul moldovenesc e de cele mai multe ori evident, adica chestie de geografie, nu de istorie. In rest nu stiu daca e moldovenizare sau pur si simplu saracie ce se poate observa cu ochiul liber la momentul actual, era un oras de-a dreptul cochet candva, cu o arhitectura originala(strazile sunt dispuse circular, pleaca de la si se termina la Dunare-privind in ansamblu)+frumosul nostru teatru Maria Filotti.