News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Sionismul

Started by A CERB, November 24, 2004, 12:25:55 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sunteti de acord cu aspiratiile sioniste?

da
1 (8.3%)
nu
11 (91.7%)

Total Members Voted: 12

Voting closed: November 24, 2004, 12:25:55 AM

A CERB

ce parere aveti despre sionism? maestre dcc, ai cuvantul, se pare ca esti expert. scoate-ne din ignoranta, te rog. apreciez daca putem pastra un ton civilizat( nu politically correct)
Smile! It confuses people!

INDIANUL

Pot spune eu o groaza de lucruri dar acum stau prost cu timpul;mai bine cititi Theodore Hertzl parintele sionismului;ma refer la sionismul ca miscare politica cu toate aspectele ei nu la termenul spus peiorativ de americani in comunicatele lor cu saddam de genul"entitatea sionista"...blabla.

edited:revin cu un link desi dati cautare pe google ca gasiti mult mai multe:http://www.jewwatch.com/jew-leaders-hertzl.html;cartea lui hertzl a fost publicata si in romania in regim de "samizdat" la editura cu acelasi nume;din pacate nu mai era in stoc pana sa fac comanda asa ca recunosc ca nu am citit-o integral dar am citit alte carti care faceau trimitere la pasaje din ea;pentru lamuriri suplimentare cititi"protocoalele inteleptilor sionului";o intrebare:cine a otat "da" stie scopurile miscarii sioniste?

edited(nu sterg ci adaug):cititi si factorul sionist de ivor benson(acu imi amintii ca o am:trateaza printre altele si pe rhodes care a fondat rodezia(ex-stat)in africa de sud)
ramas bun...

INDIANUL

ca sa nu mai fac nu stiu cate editari pun un post nou:sionist nu este totuna cu evreu;a fi anti-sionist nu este totuna cu a fi anti-evreu(corect anti-evreu nu antisemit-e o poveste mai lunga)
scriitorii roger garaudy si israel shahak se incadreaza in curentul numit gandirea revizionista;garaudy este(era)evreu a fact cativa ani in lagare asa ca nu poate fi acuzat ca neaga o decimare a evreilor in care chiar el a fost victima;cele 3 carti ale sale sunt(aparute in romania):miturile fondatoare ale politicii israeliene, procesul sionismului israelian si inca una nus pe unde dracu e ca am multe carti(asta nu am citit-o).
ia uite ce zice hertzl in "diaries"(pagina 19):"antisemitii vor deveni prietenii nostri cei mai siguri iar tarile antisemite alitele noastre" :lol: asta o spune parintele sionismului modern, unul din fondatorii statlui israel;de ce spune asta?pai cu ce naiba sa populeze viitorul israel daca evreii se simteau bine si faceau bani prin tarile unde erau imprastiat;daca avea cine sa-i goneasca evreii erau perfecti pentru umplerea viitorului stat(initial hertzl dorea sa faca israelul prin america de sud dar niste prieteni i-au atras atentia ca "Palestina" are in creierul evreilor rezonante mult mai profunde(via Biblie)).decat citatul l-anm scos di carte restul sunt iedi citite tot acolo;daca vreti pot da paginile dar si garaudy nu face afirmatiile sale pur si simpu face trimitere la sursele evreiesti....dand si el citate a ceea ce au spus s-au au scris.
va urma episodul urmator..ca acu zisai ca nu am timp dar tot ma apucai sa postez.

edited:ca sa nu se inceapa cu acuzatii ca snt..nazist..fascist si altele:nu am nimic cu evreii, sunt oameni ca toti oamenii, au un spirit comercial excelent(ca grecii armenii si oltenii :lol: mi-s oltean), nu m-ar deranja putin "amestec rasial" :D  cu niste ovreicute tapene, mi se falfaie mie de teoriile istericului de hitler care era deviat rau saracul, dar nu mi se pare normal sa apara unii si sa-mi ceara mie bani ca poporul roman a facut holocaust;pai ce fratele meu iti vinzi mortii din morminte?asta incepe sa se intample si la noi usor-usor(la altii s-a intamplat)-vedeti comunicatul comisiei aleia care se ocupa cu holocaustul in romania:ala e primul pas;dupa aia vin baietii cu sacutul si zic:sorry copii despagubiri pentru holocaustul dni romania;pai asta e corect va intreb?
ramas bun...

INDIANUL

hai sa va zic ceva ca tot zisai de hitler cum tampitelul a confiscat si denaturat simboluri apartinand altor popare de nu le mai poti afisa acum in public:
-zvastica asociata in 110% din cazuri cu nazistii era un inofensiv simbol vechi;unii spun ca ar fi un vechi simbol indian(vedic) si el de fapt simbolizeaza miscarea soarelui pe cer;de fapt la noi s-a gasit inzona buzaului( :) tapi)simbolul acesta incrustat pe vechi megaliti;au spus la gluma bineinteles ca in istoria veche a romaniei taranii de pe acele pamanturi trebuie sa fi fost nazisti;hilar.
-cuvantul "arian";cuvantul arian asociat la fel ca zvastica cu "rasa pura";o cretinitate uriasa;cuvantul arian reprezinta de fapt o denumire pentru populatiile indoeuropene(la emigrarea indoeuropenilor atre zona indiei indienii  le-au spus"arian"insemnand (parca-pot cauta pt interesati)om stralucitor, om invatat adica.nu v-ati intrebat niciodata de ce francezii si-au botezat rechetele arianne?(arian)pentru ca li se falfaie lor de aberatiile lui hitler.
-despre rune vechiul alfabet bordic nu prea stiu multe dar hitler facea asocieri de te durea cerebelul ca sa-i iasa lui teoriile;simbolul ss erau din alfabetul runic si reprezentau 2 fulgere.
ramas bun...

INDIANUL

apropo tapi de buzau;de focul viu nu stiam trebuie sa merg de vulcani stiam dar tot nu i-am vazut :) ;sigur nu stiai de pesterile(grotele) din judetul buzau;sunt un fel de scobituri in stanca denumite imprpriu pesteri, pline de simboluri vechi.am 2 carti pe tema lor scrise de paul lazar tociulescu;bunica-meu mi-a zis de ele abia dupa ce l-am intrebat eu;o data cand am fost cu el la buzau mi-a explicat pe ude se ajunge;dracu mai tine minte denumirle alea dar daca vrei sa mergi acolo asta e locatia:nord de satul nucu, comnua boziru, pe malul stg al paraului fisici dai intr-o poiana;la est de poiana asta dai fix ni grote;
inca o chestie despre buzau pe care sigur nu o stiai:stiai ca in vechime se numea "TARA LUANEI?" nu degeaba murim noi si dupa noi si ciresara dupa zona aia frumoasa.
ramas bun...

elfstone

Se mai discuta pe aici? Oricum... uitati-va si voi p-aci: http://tinyurl.com/58xna

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
"I'd rather be happy than right, any day of the week"

tapirul

la asta te referi? Ca pe mine linkul ma gduce la o pagina de results pe google news

QuoteHalf of Brits never heard of Auschwitz
Washington Times, DC - 1 hour ago
London, England, Dec. 3 (UPI) -- Nearly half of all Britons have never heard of the slaughter of Jews during World War II at Germany's Auschwitz death camp. ...

Auschwitz... what was that?
Independent Online, South Africa - 14 hours ago
London - Nearly half of Britons have never heard of the Nazi concentration camp of Auschwitz in southern Poland, a British Broadcasting Corporation (BBC ...

BBC Marks Holocaust with 'Auschwitz' Documentary
Reuters, NY - 18 hours ago
By Mimi Turner. LONDON (Hollywood Reporter) - Almost 60 years after the Holocaust, a new British documentary will use computer technology ...

Most younger people have never heard of Auschwitz
Independent, UK - 19 hours ago
By Ian Burrell, Media Editor. Six out of ten people under the age of 35 have never heard of Auschwitz, the Nazi death camp that was ...

Half of all Britons have never heard of Auschwitz killings
The Scotsman, UK - 19 hours ago
The survey uncovered shocking levels of ignorance about the Holocaust, and among women and the under-35s the figure is as high as 60 per cent. ...

Half of adults have not heard of Auschwitz
Telegraph.co.uk, UK - 19 hours ago
By Tom Leonard, Media Editor. Almost half the adult population has never heard of Auschwitz, the infamous Nazi death damp, according ...

45% of Britons never heard of Auschwitz
Ha'aretz, Israel - 21 hours ago
By Reuters. LONDON - Nearly half of Britons in a poll said they had never heard of Auschwitz, the Nazi death camp in southern Poland ...

Nearly half the country unaware of Auschwitz
Reuters, UK - Dec 2, 2004
By Jeffrey Goldfarb. LONDON (Reuters) - Nearly half of Britons in a poll say they have never heard of Auschwitz, the Nazi death camp ...

Poll reveals 45% of Britons are ignorant of Auschwitz
The Scotsman, UK - Dec 2, 2004
Of the 4000 adults surveyed, 45 per cent said they had never heard of the Nazi death camp in which one million people died. The ...

Half Britons not heard of Auschwitz
NEWS.com.au, Australia - Dec 2, 2004
NEARLY half of Britons have never heard of the Nazi concentration camp of Auschwitz in southern Poland, a BBC television poll revealed today. ...

50% have never heard of Auschwitz
This is London, UK - Dec 2, 2004
By Alexa Baracaia, Evening Standard. Almost half of the adult British population have never heard of Auschwitz, a major new survey reveals today. ...

Ulster war hero hits out at death camp ignorance
Belfast Telegraph (subscription), UK - 9 hours ago
By Andrea Clements. An Ulster war hero today called for the upgrading of modern history in local schools after a poll revealed nearly ...

1MILLION GASSED TO DEATH .. BUT 45% OF BRITS HAVEN'T HEARD OF ...
The Mirror, UK - 13 hours ago
By Nicola Methven, Tv Editor. NEARLY half the adults quizzed in a poll had never heard of the Nazi death camp at Auschwitz, where a million perished. ...

Half of Britons ignorant of Auschwitz atrocities
DeHavilland, UK - 14 hours ago
One in two Britons have never heard of the Auschwitz atrocities, according to a poll. The survey commissioned by the BBC found of ...

HALF OF US HAVE NEVER HEARD OF AUSCHWITZ
Glasgow Daily Record, UK - 19 hours ago
By Anita Singh. And among women and the under-35s, the figure is as high as 60 per cent, according to a BBC poll. Of the 4000 adults ...

BBC2 trains spotlight on Auschwitz docu
Variety (subscription) - 23 hours ago
LONDON -- A six-part documentary, "Auschwitz: The Nazis and the Final Solution," co-produced with Los Angeles PBS station KCET, is one of the linchpins of ...

Auschwitz Unknown to Many Britons, Poll Says
Los Angeles Times (subscription), CA - 13 hours ago
In advance of a BBC series on the Holocaust, a survey finds 45% never heard of the death camp. LONDON — Nearly half of Britons ...

Holocaust memory fading
Gulf Daily News, Bahrain - 19 hours ago
LONDON: Nearly half of Britons in a poll said they had never heard of Auschwitz, the Nazi death camp in southern Poland that became a symbol of the Holocaust ...

45% of Britons have never heard of Auschwitz, poll shows
Japan Today, Japan - 22 hours ago
LONDON — Nearly half of Britons have never heard of the Nazi concentration camp of Auschwitz in southern Poland, according to a BBC television poll that was ...

45% of Britons have never heard of Auschwitz
Jerusalem Post, Israel - Dec 2, 2004
Nearly half of Britons have never heard of Auschwitz, a poll conducted by the BBC revealed Thursday. The results were released as ...

45% of Britons never heard of Auschwitz killings
Maariv International, Israel - 13 hours ago
Nearly half of Britons (45%) have never heard of Auschwitz, according to a new poll conducted among 4,000 adults. The survey uncovered ...

UK ; Nearly Half of Britons Unaware of Auschwitz -Poll
Keralanext, India - Dec 2, 2004
"We were amazed by the results of our audience research," said Laurence Rees, a producer on the series, "Auschwitz: The Nazis & the 'Final Solution."'. ...

In order to show you the most relevant results, we have omitted some entries very similar to the 22 already displayed.
If you like, you can repeat the search with the omitted results included.
cre'că, nu ştiu...

CHIEF

Zvastica este un simbol al budhismului. El are mai multe explicatii DAR zvastica la orientali este facuta din 2 de 2 incrucisati pe cand la fascisti erau 2 de S - poate ai observat totusi acest lucru, daca nu ... o sa-l observi acum.
Simbolismul la orientali (si nu numai cum spuneai si tu) inseamna si centrul universului si desfasurarea universului ... e mult de spus oricum. Dac vrei totusi mai mult o sa caut ceva mai digerabil sau chiar am sa-ti cpun cam ceea ce stiu eu sau ce mai gasesc intre timp despre asta.

Asa cum satanistii au facut din crucea inversa un simbol satanic (si asta si este). Sa nu uitam, ca nu crucea il reprezinta pe Hristos ci este un simbol al lui, al jertfei. In acelasi fel si zvastica este un simbol budhist si nu budhismul. Iar Hitler - dement cu acte - a folosit un simbol prin inversare transformandul in ceva satanic. Inversarea asta este clara.

Indiene am fost la acele grote si stiam ca se cheama TARA LUANEI - am undeva scris si de unde vine denumirea. (mi-a fost usor s-o tin minte pt. ca un prieten de-al nostru - gasca lui Tapiru' - are o iubita cu numele asta ... chiar mai mult decat o iubita acum).

plure

QuoteHalf of Brits never heard of Auschwitz

Scuza-ma Cerbe, atunci nu pot sa cred ca multi americani au auzit de Romania...Ma refer la continutul si popularizarea informatiei; daca nici evreii nu baga bani in publicitate...
Consider valva asta o alta popularizare ieftina pe care o folosesc, si ma umple de sila.
Images of innocence and terror, not easily described in words alone, nonetheless "speak" a

plure

PS. Explicatie la ce am scris mai sus: nu s-a cercetat (sau nu a fost destul de senzational rezultatul) cati dintre cei chestionati au auzit de nazisti, al doilea razboi mondial, Hitler, Hiroshima (nu are legatura, dar ar fi putut demonstra ca au fost intrebate niste gaste), etc. S-a intrebat de Auschwitz. Un nume e un nume, dupa cum a spus si Shakespeare, puteau sa intrebe de Buchenwald si poate 90% nu auzisera de el.
Images of innocence and terror, not easily described in words alone, nonetheless "speak" a

A CERB

o sa te bucure sa afli ca foarte multi americani au auzit de romania. " yeah, i know, nadia and capital budapesht. also the orfans" este pretty much standard. tapiru' ma va contrazice cum ca la ei universitarii sunt mai kultivati,dar omu'  de rand cam atat a auzit.

pe de alta parte, americanii nu sunt chiar etalon in terms of knowledge. citeam mai acum 10 ani un survey national geographic care spunea ca vreo 30% nu pot arata uniunea sovietica pe harta( nu poti intoarce globul ala fara sa o vezi) iar 12% nu stiau sau uitasera ca DC e capitala( desi e gluma aia cum ca DC stands fo" da capital")

asha ca ce te mira cu englezii?

Qvadratus

De ce n-am continua de exemplu chiar si topicul asta...........

Furnika

Chiar asa, de ce? Nu ne costa nimic.

ixodes

Sigur costa! Cand vine vorba de jidani, ramai pana la urma mereu cu datorii.

Qvadratus

Bey, da' rau mai esti .... ce-ar fi sa-ti spun ca eu sunt unul din jidanii aia de care vorbesti tu ....... M-ai transforma-n sapun ?

Furnika

Cred ca in nasturi patrati.
De ce ai bre cu jidanii? Ca nu ti-au facut nimic. E adevarat, ei conduc lumea dar o conduc bine. Preferai sa conduca rusii?

INDIANUL

patratel sa stii ca faza cu sapunul este o inventie:la nurnberg nici macar nu au avut bunul simt sa faca o analiza a sapunului pretins facut din grasime evreiasca;este o confuzie pe care o explica garaudy dintre niste initiale gravate pe sapun;nitiale pe care le-au interpretat ca ar desemna un saun facut din grasime evreiasca;daca te intereseaza in mod deosebit pot cauta initialele in carte(nu le stiu pt ca nu am habar de germana deci...)dar le pot cauta.
ramas bun...

ixodes

Ei, nici chiar asa. Asta e raspunsul tipic: cum indrazneste cineva sa zica de jidani sar cu holocausutl la inaintare. Zic, nu dau cu parul: poti sa zici ca e basm, dar eu cred ca e ceva adevar in asta ca jidanii sunt mai smecheri la ghesefturi. POti s-o iei de compliment, daca vrei.

Furnika

Din pacate nu sunt ai mai tari la ghesetfuri. Cei mai tari la ghesefturi sunt arabii.

INDIANUL

eronat:sunt evreii apoi grecii, armenii si 'otii de olteni :D
ramas bun...

A CERB

singura problema pe care o am la chestia cu sapunul este: bre, voi ati vazut poze ku aia de la auschwitz?

altfel nemtii au folosit kam tot( par, cenusa, dinti, piele) asa ka nu e foarte neplauzibil.
parerea mea e ca, la nivel individual, evreii sunt ok( evident nu oti, dar nu pot spune asta despre nici o natie) la nivel de popor au sentimentul ala de entitlement si de superioritate care ii face nesuferiti. un prieten libanez spune ca " israel is a very expensive mistress)

mitzupitzu

La cat de piele si os erau evreii, nu prea vad din ce ar fi facut nemtii sapun.. Poate clei din oase... :?
"Reality is just a point of view."
    Philip K. Dick