News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

scrisoare de susținere a deciziei comisiei de etică în cazul plagiatului lui Vic

Started by tapirul, July 21, 2012, 10:08:02 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tapirul

am compus o scrisoare de susținere, vizibilă și semnabila la http://civitas.dogaru.net

Quote
Semnatarii aceste scrisori își exprimă susținerea categorică pentru decizia Comisiei de Etică a Universității din București referitoare la acuzația de plagiere a tezei de doctorat, adusă actualului prim ministru al României, Victor Ponta. La aceeași concluzie – și anume că peste o treime din teza de doctorat a fost plagiată – ajunsese și Consiliul general al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, desființat abuziv de către ministrul interimar al Educației, Liviu Pop, aflat în subordinea primului ministru desemnat, Victor Ponta.

Materialele realizate de Comisia de Etică a Universității din București, referitoare cazul plagiatului lui Victor Ponta, au fost puse la dispoziție pe pagina de internet a Universității

Reamintim că acuzația de plagiat a fost inițial publicată și susținută de prestigioasa revistă Nature, care este în afara oricărei posibile suspiciuni de partizanat.

Guvernul și parlamentul, în frunte cu Victor Ponta, sunt vinovați de abuz în încercarea de a obstrucționa și manipula procesul de evaluare a acuzației de plagiat.

Condamnăm pe această cale politizarea și scăderea standardelor în educația superioară din România.
cre'că, nu ştiu...

Blegoo

Uochei, și scrisoarea a fost timbrată, pusă la cutie, ori e doar "pă net"?
Adrisantu' cine este?
"On the internet... nobody knows you're a dog"

tapirul

păi de esemplu am trimis-o universității din bucurești că "bravo, suntem aproape" și mi-au mulțumit
cre'că, nu ştiu...

Diogene

Am învăţat de la alţii mai buni decît mine.

tapirul

multam - o idee buna acolo la economist
am (re)trimis un email si la hotnews
cre'că, nu ştiu...

Blegoo

Ei, așa mai merge!
economist, instituții, presă, alea.
Parlamentu' ioropean?

Singura chestie care mă derajează (tehnic vorbind) e că trimiți la un moment dat în timp, da' semnatul e open-end - lumea mai semnează și după ce trimiți tu ici-colo.
"On the internet... nobody knows you're a dog"

tapirul

si parlamentul ioropean, probabil
la contributors.ro am trimis si mesaj si am dat si doo-trei comments (valdimir tismaneanu a semnat pentru ca am dat comment la un mesaj d'al lui)

vreau sa coc alta scrisoare mai larga, da' aia ia timp. asta e mai punctuala
cre'că, nu ştiu...

Diogene

Coace-o că deja mă mănîncă buricele degetelor să semnez.
Trebe' trimise de-astea la giganti. "22", "contributors" e in regula dar sint de bresa. Parlamentul Ioropean e bine. Eu aş trimite şi marilor trusturi de presă, adicătelea să vedem cine publică şi cine nu. Presa românească are mersul ei. Ian hai să vedem, pe baza epistolei noastre, cine votează cu noi. Mică mi-a fi mirarea de vom fi ignoraţi cu desăvîrşire.
Am învăţat de la alţii mai buni decît mine.

Blegoo

Reuters, AP, FrancePress, alea.
Da' trebe făcut sub formă de press-release, ca la carte, contact, alea.
"On the internet... nobody knows you're a dog"

holliday

Chiar, ce mai coace scrisoarea aia de sustinere?
Ponta e tot doctorre  8)

ps: am semnat printre primii.
Nu abandona ceea ce nu stii sa faci, ci combina cu ceea ce stii sa faci

Diogene

Totuşi, ce schimbă o scrisoare? Nu se pune problema că nu aş semna. Mă întreb doar la ce ajută.
Eu cred că o scrisoare nu e suficient. Nu ştiu de ce, mă simt obligat să fac mai mult. Voi nu? Dar ce? De ce? Cum?
Să vă văz.
Am învăţat de la alţii mai buni decît mine.

Blegoo

Quote from: Diogene on August 17, 2012, 11:50:39 PM
Totuşi, ce schimbă o scrisoare? Nu se pune problema că nu aş semna. Mă întreb doar la ce ajută.
Eu cred că o scrisoare nu e suficient. Nu ştiu de ce, mă simt obligat să fac mai mult. Voi nu? Dar ce? De ce? Cum?
Să vă văz.

Să ieșim cu furcile și topoarele pă uliță?
E o cestiune 'telectuală, se răspunde pă potrivă, cred eu.
"On the internet... nobody knows you're a dog"

Diogene

Spre exemplu, să "ieşim" pe Internet.

În general nu ştiu cum simt alţii dar pe mine nu mă încearcă nici o plăcere să biciuiesc o mîrţoagă costelivă care din răsputeri trage să îşi ducă zilele. În ciua progresului ştiinţific o grămadă de oameni pe lumea asta de-abia se tîrăsc. Dacă vreun liberal de pe'aici se aruncă să spuie "Foarte bine, proşti! Proşci ce şi'o merită" eu în schimb cred că şi liberalismul trebuie exersat cu moderaţie. Prostia are logica ei, greu de înţeles de către cei mai răsăriţi dar totodată important obiect de studiu, dovadă că e  încurajată şi exploatată tocmai de către (unii) deştepţi.

Concret, ceea ce a făcut diferenţa în evoluţia mea materială a fost informaţia. Informaţia asta a venit prin Internet. L'am urît pe Bill Gates cu spume dar nu pot urî implicarea lui în Khan Academy. Eu unul mi'am propus să dau £100 pe lună ca scuză unui student român care este "pre-dispus" să traducă lecturile respective în româneşte. Dacă o să îmi spuneţi acum că "Vai, piei diavole carele eşti tu, că lecturile alea au mesajul duhului netrebnic capitalist în ele şi sînt doar fast food ştiinţific pe hîrtie electronică" eu tot caut un amărît să facă munca asta şi tot îi cumpăr parte din timp pentru acest scop.


Alternativ, mă întreb ca unul care a fost ţinut de circumstanţe (româneşti) departe de zona tradiţional rezervată intelectualilor: ce vor fi făcut intelectualii români din trecut şi care este moştenirea pe care o lasă? O să spună liberalul "Cum, dar PP Negulescu şi Blaga şi Barbu şi Ţiţeica şi Papipilian şi... şi...  vrei să îi guste masele...contradicţie în termeni". Nu vorbesc aşadar despre cultura fină, la care drept să vă spui nici nu am pretenţia că o mănînc pe pîine. Vorbesc de nivelul instrumental, de homo faber, de uneltele cunoaşterii, astea sînt accesibile oricărei maimuţe numită om cu condiţia de a i se facilita accesul. Ori în România mulţi "intelectuali" practică "chinuirea maimuţelor". Asta mi se pare mie în neregulă, cruzimea faţă de animale.

Cum spuneam, să vă văz...cum vă pasă.  8)

P.S.: Putem da anunţ pe imed să moare duşmanii.
Am învăţat de la alţii mai buni decît mine.

Blegoo

Blegu' (oftând dîn rărunchi): "Bre Diogene, bre... veața e grea și are legile ei aspre, care este; nu zic că e greșit să umblăm pă trotuar precum amicu' vlad, cu ochii la stele... da' zic să fim atenți și pă unde pășim, să nu călcăm în chestii nemenționabile... (conspiratic, rotind ochii și manevrând viguros dîn coadă) ...Hauzi... e lăudabilă inițiativa ta cu academia aia și tradusu'... da' io crez că românii e mai presus dă hunguri și coreeni: zic că românii n-au nevoie dă traduceri, românii ar trebui s-o ia ca de la mama ei dă hacademie, pă inglezește, tu ce crezi? Una la mână... orice român o bunghește pă ingleză... până și preșidintele ăla intelimar, ca să nu pomenesc dă Jiji, nu? Eba ar absorbi lecțiili alea ca o sugativă... nu văz motiv de ce să traducem, deja vorbesc serios, nu mai fac 'șto."

Deci... nu cred că traducerile simplifică procesul de absorbire al cunoașterii, al informației.
Cred că orice reușită implică muncă și sîrguință.
Dacă chiar ești interesat de ceva... limba nu e o barieră.

Ia uită-te cinstit în oglindă și spune că tu n-ai ajuns [ce vrei tu să pui aici] din cauză că n-ai știut limba.
Hai, cinstit acuma.
:)
"On the internet... nobody knows you're a dog"