News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Orientare cultural-politică

Started by vlad, March 02, 2007, 08:35:48 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sunt mai curând:

De stânga
0 (0%)
De dreapta
2 (50%)
Habar n-am
2 (50%)
Nu mă preocupă
0 (0%)

Total Members Voted: 4

vlad

Nu e vorba de politică aici, în nici un caz de partide politice pe care le susţinem (fiindcă la noi partidele şi politicienii nu au culoare politică decât la TV, în rest sunt doar egoişti şi atât). Ci mai curând de un fel de orientare morală.

Acuma, ştiu că suntem toţi de centru. Dar nu putem fi absolut de centru. Chiar şi tapirul, care se declară extremist de centru, e evident un pic stângist, cel puţin dacă-l ceteşti aşa lasă impresia. As opposed to cerbu care e dreptaci.

Uite, io habar n-am. Mă consider dreptaci, dar, sincer, uneori mă gândesc că, dacă n-aş fi ştiut ce înseamnă comunismul, aş fi fost astăzi stângist feroce.


tapirul

promit ca nu scriu mult si ca ma intorc la invatat :)
hai sa definim un pic stanga si dreapta, ca sa stim despre ce vorbim. Io (ca orice pre-post comunist) sunt alergic la termenul "stanga", da' daca stau si ma gandesc poate ca da, sunt la stanga... sau mai la stanga.. sau unde?
Eu nu cred ca istoria se sfarseste cu democratia liberala (NB, pentru cerbu mai ales, termenul "liberal" nu are de a face cu orientarea aia politica; America, de exemplu, indiferent cine e la putere, este o democratie liberala). Da' asta se poate extinde.
Mai bine dam exemple in ce credem si sort them out from there.
Incepe Vlad.
(PS ati remarcat ca ferestruica asta in care scrii are niste butonase + si -? Ia apasati si vedeti ce se intampla.)
cre'că, nu ştiu...