News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Analyze this

Started by vlad, November 18, 2006, 06:32:25 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Va mai fi vreodata vizuina ce a fost?

Da.
10 (55.6%)
Nu cred, îmi pare rău.
12 (66.7%)
Nu, şi îmi pare tare bine.
3 (16.7%)

Total Members Voted: 18

vlad

Nu mă refer la era iniţială, ci măcar la cum era acu un an.

live

cred că închiderea vizuinii a fost o mare greşeală sau, mă rog, cauza "morţii" acesteia.
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

Furnika

Vizuina n-a murit. Vizuina se transorma, ca Jana.

live

şi dacă ne trezim cu bacili de ftizie, care cad treptat-treptat?! ;D
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

vlad

Şi devine plantă (aşa era tecstul original, safta poate să certifice). Io zic sa dam o raita pe imed, ca sa stie aia de noi si mai vina prospaturi cu care sa ne certam. Puah, ma simt ca colonelu Aureliano Buendia cand era moş şi i-a zis lui Gerineldo Marquez că vrea iar revoluţie şi a râs ăla de el apoi au venit conservatorii şi compania bananieră şi i-a omorât toţi copiii.

vlad

Da nu vreţ imed, mă lăsaţ acolo să mă bat singur (pe canapea).

dustweaver

"Bă, ia mutaţi-l pe linia a doua, că m-am enervat."
"Totuşi, dacă ar fi fost exces de antiquarci, noi am fi numit pur şi simplu antiquarcii quarci şi quarcii antiquarci".

A CERB

multi ani dupa aceea, in fata plutonului de executie, colonelul vladiano buennoche isi aduse aminte cum...
Smile! It confuses people!

vlad

 Good one, cerb. :furious3:Imi plac cauzele perdute, frate. Hai ca-s bengos. Mi se spune clandestinu finca n-am bulentin.

tapirul

inchiderea forumului a fost plot-ul lui patratel  :razz: El e de vina!!!
Se ajunsese la un punct mort, totusi, live. Desi who knows?
cre'că, nu ştiu...

live

Quote from: tapirul on November 20, 2006, 04:17:10 PM
inchiderea forumului a fost plot-ul lui patratel  :razz: El e de vina!!!
Se ajunsese la un punct mort, totusi, live. Desi who knows?
iar acum...s-a făcut o linie moartă... :razz:
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

Qvadratus

Quote from: tapirul on November 20, 2006, 04:17:10 PM
inchiderea forumului a fost plot-ul lui patratel

Io am zis sa-l inchizi 3 luni, nu una ! Sustin si acum ca era varianta optima.

vlad

Da, dar fara sa se spuna termenul. Si apoi redeschis cu un marketing bun, zvonuri aruncate pe ici pe colo, etc.  Ar fi atras multa lume. Eu inca cred ca vizuina va renaste mai tare ca-nainte

clebs

de aia te tot clonezi pe imed ca te plicti p-aci?ultima clona era sa nu ti-o recunosc :P
Toti oamenii sunt trecatori, dar nu toti trecatorii sunt oameni

vlad

Care clona? N-am niciuna.

A propos, NU sunt eu MangafauaX. Am glumit atunci pe medcaffe. Sincer, habar nu am cine e, nici safta nu stie.

clebs

Toti oamenii sunt trecatori, dar nu toti trecatorii sunt oameni

tapirul

pi si ce patra, crezi ca era vreo diferenta? Au fost aproape trei luni, though.
Eu cred ca altele sunt motivele lentorii de acum. Si eu sunt convins ca va reveni; nu la datul la gioale la care se ajunsese ci la un echilibru oarecare.
cre'că, nu ştiu...

INDIANUL

Interesant e ca daca bifezi mai multe optiuni si dai "submit" iti ia votul de bun. Am bifat 2 si dupa "submit" ambele crescusera cu 1.
ramas bun...

tapirul

pai poll-ul are o optiune, cand il creezi, sa allow multiple votes or not
cre'că, nu ştiu...

Ondina

Buna dimineata, buna seara...

E inevitabil ca intr-un grup sa intervina monotonia, sau acel punct mort al discutiei. Situatia de acum de pe forumul asta seamana cumva cu o problema de cuplu ;D: din polemici mici, in polemici mari, chiar certuri, apoi perioade de liniste, pe urma iar polemici...si cand nu v-ati mai putut suporta, s-a inchis forumul (aka luat lucrurile si plecat la mama).
Numa ca mie mi se pare ca ati uitat de ce a inceput forumul asta, si cum a inceput.
Poate nu rezultatul polului va tine in viata aceasta relatie dintre forumisti ci tocmai continutul forumului, discutiile, opiniile  fiecaruia. Chiar daca unii se ascund dupa un pseudonim, sau mai ales daca se ascund dupa un pseudonim, adevarata "arama" aici se arata, si aici poti cunoaste un om asa cum e el cu adevarat,si poate e mai interesant sa cunosti asa o personalitate decat in lumea reala. Haideti sa ne cunoastem reciproc si sa ne acceptam asa cum suntem, fara injurii, si chiar daca opiniile sunt diferite. Sunt inca multe lucruri de discutat intre oameni care au cam aceeasi pasiune ( dragostea de medicina, de Romania, de frumos, de oameni, de viatza in general  :love:!)
Numai succese!


tapirul

Bine spus Ondina. Cumva ceva a intervenit aici pe forum, trecator sunt convins. Imi asum partea mea de vina (inca nu stiu daca inchiderea forumului a fost triggerul or not)...
Nu stiu altii cum sunt, dar eu personal trec prin niste perioade mai ... nu deprimate ci, cum sa spun... "under the weather"... Am mai patit asa in anul sase de facultate: inceputul sfarsitului si inceputul unui alt inceput, cu ambiguitatile si nesigurantele respective. Gasca se rupsese, facultatea se termina, urma un mare necunoscut (stagiu? rezidentiat? america? - nimic nu era sigur). Asa si acum. Anul asta a fost un an in care am simtit ca stelele au stat cam stramb pe cer. Nimic major (intr-un fel asta a fost problema), ci doar senzatia ca sunt "on hold", asteptand sa se intample ceva (sa mi se formeze comitetul de doctorat - a durat din ianuarie in mai), sa dau compsurile (care din cauza comitetului nu le-am dat in iunie ci in noiebrie), etc. E al naibii de frustrant. Acum ca am trecut de comps e timpul sa iau calul de haturi iarasi. La anul vreau sa termin si dupa aia ce urmeaza? Postdoc? Job? Kicked out of the country? hard to tell - frustrating.  In plus, simt profund ca ma aflu intr-un loc unde nu apartin. Am ajuns aici printr-o forta a imprejurarilor;  nu regret, am fost adus aici, sunt convins, sa imi intalnesc jumatatea, dar dupa ce am intalnit-o ar fi trebuit sa fiu altundeva.. Undeva unde sa pot studia mai aproape ce vreau eu sa studiez. Pana termin PhD-ul sunt trapped here, and it's so annoying. Sentimentul asta de I don't belong here se adanceste pe masura ce ma apropii de final. Indoieli, intrebari, dubii...
Damn. Sper ca nu v-am deprimat. Oricum, cam de aia nu prea mai sunt asa activ inca - ma simt cam fara vlaga. O sa treaca sunt convins.
cre'că, nu ştiu...

vlad

Hai ca iar ne zice trident ca suntem o gashca de distrushi. Pai in Japonia nu pleci?

A CERB

ce kestie!!! o avea sandor dreptate? ia aktiveaza-l putin sa vedem ce zice.

wlad, don't mind 3d. i think he was pushing your buttons. he's been known to do that.
Smile! It confuses people!

tapirul

dreptate cu ce bre? Daca avea dreptate eram total integrat, licurici voios si multumit. Imi luam steag si il fluturam de patru iulie si ma ridicam emotionat in picioare cand se recita "jur pe steag" (t'am zis ca am fost odata intr-o scoala sa intalnesc un copil sa ii fac un assessment si copilul intarzia si asteptam in clasa si astia s-au ridicat sa recite "pledge" ala si eu rasfoiam in continuare prin hartii si invatatoarea mi-a aruncat o privire ucigasa. Mi-am dat seama mai tarziu ca ar fi trebuit sa ma ridic si eu si sa pun mana pe inima-am vazut ca asa se face mai tarziu in filmul "Runaway jury" cand juriul s-a apucat brusc sa recite Pledge ala si toti s-au ridicat vrand-nevrand in picioare)

pe mine nu m-a apucat brusc, povestea e veche s'am mai vorbit de ea. Este legat strict de situatiunea mea academica. Treaba e ca se acumuleaza, though, si se aproprie de un conclusion. Situatia e cam asa, pe scurt, tu esti interesat in oncologie dar esti fortat de imprejurari sa faci stagiul in salonul de TBC si, in plus, sa mai fii si entuziasmat. Ideea este ca o sa keep a low profile si o sa termin si dupa aia, cand o sa am EU haturile in mana, o sa fac ce imi place mie. Acu treaba e mai acutizata ca se aproprie sfarsitul, dupa cum ziceam, la anu' vreau sa termin recte trebe sa ma apuc de dizertatie si I have some misgivings apropo de niste treburi ce nu le pot controla.cre'că, nu ştiu...

Ondina

      Daca te ajuta cu ceva (desi n-ar trebui sa te bucure) multa lume e in situatia ta, adica aproximativ toti cei care au ales sa-si cladeasca cariera in alta tzara. Exceptand poate o parte , anume acei care nici nu constientizeaza ca-s in alta tzara. Sentimentul asta de neapartenenta la unloc mi l-au descris si altii .
Insa cred ca un moment critic apare cand decizi sa te intorci, sau macar iti pui problema asta, si realizezi ca si in ro ai avea acelasi sentiment. Si cred ca odata ce ai decis sa pleci, sa iesi de pe un anumit drum batatorit inaintea ta, tot timpul senzatia de incertitudine si neapartenenta va sta in umbra, la panda. :46:
Eu spre exemplu am un total sentiment de neapartenenta fatza de sistemul medical din ro ( sory, dragi colegi din romanica). Imi dau seama ca este doar o problema de natura interna, psihica sau emotionala.
Poate sunt insa doar o tipologie neadaptabila, insa ideea cu haturile imi surade si mie, numai ca prea putini o sa fim in stare sa ne luam haturile in mana cu adevarat.   :16:

tapirul

Eu vorbeam de fapt ceva mai concret, si anume situatia mea aici la OSU. Departamentul meu e minunat (fara sa exagerez), dar nu e focusat pe ce vreau eu sa fac (si anume autism in toate aspectele lui). Cand exista un astfel de gap, esti cam neajutorat si trebuie sa te dai dupa cum bate vantul. Sunt fortat sa scriu si sa studiez chestii care nu ma intereseaza prea tare, pentru ca sunt aici si trebuie sa termin.  Speranta mea este sa prind un postdoc intr-o universitate/departament pe placul meu (acum ca am ochii mai deschisi si stiu ce sa caut).
cre'că, nu ştiu...

Ondina

 O, deci autismul este 'coarda sensibila' a cercetarii tale!! E o clinica de autism langa boston, o colega de-a mea indragostita de subiectul asta a voluntariat intr-o vara pe acolo si a ramas surprinsa placut de oameni si ce se face acolo. Daca vrei amanunta, ma interesez.

tapirul

multam fain. Orice informatie ajuta.
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Cind mai vii prin Ro ?

P.S. Putem atunci discuta de exemplu cum e cind avem amindoi dreptate in acelasi timp...  :P

P.P.S. Cit despre ce ai zis tu mai sus, nu stiu ce sa spun altceva decit ca nu am de gind sa repet greseala de a ma lasa dus de valul de pesimism din ultimul an si jumatate de facultate. La vremea respectiva acel val de pesimism m-a paralizat mai mult sau mai putin si, nu am fost capabil de a lua cu suficienta raspundere niste decizii pe care sa mi le asum si pe care sa le sustin. A fost mai comod sa merg inainte, implica responsabilitate minima din parte-mi. Nu regret, asta a fost atunci si nu am de gind sa imagineez "ce ar fi fost daca". Ceea ce vreau sa-ti transmit e ca trebuie sa te fortezi sa nu te lasi coplesit de sentimente negative, ci sa le domini !

tapirul

multzam de sfate. Pe la concluzia asta am ajuns si eu. Nu sunt asa de deprimat though, ci mai degraba iritat, pissed off, however you call it. Am luat o decizie totusi (importanta) si ma simt mult mai bine. Din pacate aici (si deocamdata) imi lipseste motivatia ssa fac lucruri marete.
cre'că, nu ştiu...

vlad

Tapire, ie ceva in aer, ca si ios la fel. Ma rog, nu chiar la fel, mais presque: sunt ofticat, dezamagit de mine insumi, faceam bilantul la Meduze si mi-am dat seama ca anul asta, dpdv profesional n-am facut nimic, poate am dat inapoi totusi, pe plan personal nu am avansat (motivele financiare ale lui peşte prajit, inca locuiesc cu ai mei, inca nu m-am insurat, cand zda masii mai fac si copii), si habarnam incotro sa o apuc, le-as da naibii pe toate si pana la urma o sa fac precum 4 in ultimul an si jumtate de facultate, nene. In plan foarte "adânc" am invatat totusi enorm de multe lectii, lectii de viata, or conta si alea, chiar daca nu mi le pun in CV, si chiar daca uneori ma simt pus la pamânt. Deci imi bag picioarele in toate cele, mama lor de rahaturi care ne macina viata si ma piş si pe medicina ca e doar o slujba la urma urmelor (si e una perversa, nu mi-am schimbat parerea), si hai sa deschidem o stecla de vin bisericesc, eu am de gând sa intâmpin anul nou râzând, si chiar o sa si dansez. si in 3 luni ma mut fie ce-o fi si ma si-nsor pâna-n toamna si viata e chiar frumoasa daca stai sa te gandesti, cine sunt eu sa-i rezist.

tapirul

pi vezi vlad? E de la ei, nu de la noi. Am auzit si pe altii plangandu-se de anul asta. Uite d'aia cred io in stele :)
O sa treaca, sa vezi la anu' ce fain o sa fie.
cre'că, nu ştiu...

live

Hmmmm... Ce uşor e să zici "E de la ei..."! 
Ia-ţi japoneza, chinezoaica...mă rog..toate asiaticele din viaţa ta şi trage o fugă până aici, la Românica! Te-o fi ajuns "aiureala" aia numită "dor de ţară"... Ne întâlnim toţi(n-a zis nimeni că vrea să mă cunoască, dar...mă bag şi eu în seamă), tragem o beţie d-aia cruntă, cu vinoase, beroase, vodcoase, cântă ne "flute" vlad ceva Phoenix, dansăm pe masă, ne jelim şi...îţi încarci bateriile. Pleci apoi la SUA lu' matale, ajungi acolo, laşi bagajele, te bagi la computer, povestim amintiri de la băută vreo 5 zile şi...să vezi ce se animează vizuina!
PS: Tapire, io văd o oareşce deprimare la matale! Nu place asta la mine! Mda...ştiu că nu-ţi pasă, da' nici mie nu-mi pasă că nu-ţi pasă! :whistling:
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

tapirul

Normal ca e si dorul de romanica. La care se adauga, treptat dar sigur, un distaste pronuntat pentru america si tot ce o reprezinta.
Uite, ma duc sa le dau examenl la studentii mei si dupa aia vin si povestesc mai pe larg care e baiu' meu
cre'că, nu ştiu...

live

Deci...am nimerit-o!!!! :SuN033:
Dacă SUA ale Americii nu te mai coafează, vino, frate, în ţară! Nu cred că merită să-ţi ucizi sufletul...pentru un stomac mai plin oleacă...
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

tapirul

nu, stomacul nu e mai plin neaparat.
O sa vin, eventually, cand o sa fiu ready
cre'că, nu ştiu...

live

Quote from: tapirul on December 06, 2006, 06:06:46 PM
nu, stomacul nu e mai plin neaparat.
O sa vin, eventually, cand o sa fiu ready
"Când o să fiu PREGĂTIT", tapire!!!! Dă hrană sufletului, şefule, că ăsta ne rămâne!
PS: Scuze, dar...sunt într-o dispoziţie poetică, patetică, lăcrimoasă etc! :em18:
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

vlad

Mie mi-e cam frica sa o cunosc pe Live. Pare periculoasa.

live

Quote from: vlad on December 06, 2006, 07:24:24 PM
Mie mi-e cam frica sa o cunosc pe Live. Pare periculoasa.
Multe limbi scoase la tine!!! Multe limbi scoase la tine!!!! Nici măcar nu ai curaj să recunoşti că mă cunoşti!!! Sâc!!! :13:
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

vlad

Hai ca te tachiam si eu, ce. Je t'aime bien, tu sais?  x :wub: :heart: :bravo: :22: :39::52:

live

Şi eu te tachinam, dar....TOT ŢI-O IEI! :13: :crutches: Apoi... :love:
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

tapirsis

Daca ati deschis canapeaua Pandorei, acuma spalati-va pe cap si cu mine: anu'asta a fost cel mai de supernaspa posibil an, mai ales finalul glorios.
M-am mutat cu fizicul in Ploiesti dar cu psihicul am ramas in urma, la serviciul nou nu-mi place deloc si nu gasesc motive logice (oricine ar spune ca's cam nebuna sau prea mofturoasa). La scoala lui Mimi e rau ca e departe (tre'sa mearga cu autobuzul si stresata cum eram deja...) iar profii nu sunt cum erau cei vechi, nu l-au lasat sa participe la un concurs de mate ca nu fusese la cerc si alte chestii dragute. Gradinita lui fi'mea e la cuca macaii si facem drumurile dus dimineata si intors seara de ajungem sleiti (eu) si capsati (ea). Si m-am luptat si cu educatoarea ca ar trebui sa le dea roluri la serbare tuturor copiilor nu la 10 da si la 24 nu (astia ultimii cica joaca rolul de "copil", cum copil am intrebat eu, in ce trebuie sa se imbrace????). Pan la urma i-a facut pe toti fulg de nea si braduti in afara de aia smecheri care sunt printese si crai. noi.
Acasa admiram urmele a 2 inundatii, una de la calorifere de ni s-a umflat parchetul in dormitor ca un mic everest pe care te cocoti ca sa ajungi in pat, a doua oara de la mesterii care renovau apartamentul de deasupra si care ne-au plouat in baie (nici n-am spalat faianta unde au curs zoaiele alora, de nervi).
Nu ma pot seta sa ma simt "acasa" in apartamentul asta proaspat achizitionat, probabil ca spectrul viitorilor 20 de ani buni de plata s-a incrustat in lavabilul roz din sufragerie (asa a iesit el, noi am vrut alta culoare).
De dormit nu pot sa dorm, cel putin o data pe saptamana am insomnia aia de adormire, iar bilanturile de la ora 3 am arata al naibii de rau.
Reusesc sa-i enervez pe toti cei dragi (imi vars naduful pe ei prea des de la o vreme)
La serviciu le dau colegilor radioul mai incet ca nu ma mai pot concentra la hazopurile mele.
Am avut si vreo cateva momente cam pe edge asa (Live?) noroc ca plansul salveaza Romania.
In jur esta atat de multa mizerie ca a inceput sa mi se faca frica (nu vad decat noroi, flegmele de pe trotuare, pungile de gunoi aruncate prin scuaruri, cojile de seminte din tramvai, hotii (acum 4 zile din birou de la noi i-au furat unui coleg laptopul si portofelul si mobilul, omul avea pinurile cardurilor in telefonul mobil si in 30 min ii devalizasera toate cardurile iar ieri i-au furat unui neamt portofelul din buzunarul hainei puse pe spatarul scaunului, in timpul pranzului de afaceri dintr-un restaurant cica respectabil). Mi-o fi dor de alte tari.
Afara e ceata umeda geroasa si deprimanta, parca nici n-ar veni sarbatorile, imi vine sa ma culc si sa ma scol la primavara, nu stiu.
Ma gandeam deunazi ca mie n-o sa mai aiba cine sa-mi plateasca pensie ca proportiile activi-pasivi o sa fie intr-o doara, asa ca m-am hotarat sa-mi fac asigurare de viata (un meleon pe luna duca'se).
Am 3 credite mari si vreo taspe maruntele, nici sa mor nu-mi permit.
Nu stiu.
In ce ordine le-oi lua?
Va fi bine!

live

Draga mamii, nici nu ştiu ce să-ţi spun... :cry:
Depresia dezrădăcinării am avut-o anul trecut, când am lăsat capitala în urmă... E rău, e cumplit, e groaznic, dar...trece.
Cu serbarea...e mare problemă! Am făcut echilibristică pe sârmă, ca să zică fiecare câte ceva(chiar şi cei 4 copii măreţi ai mei, care nu ştiu bine nici cum îi cheamă şi de ce). Ba chiar m-am chinuit să execut trebuşoarele în aşa fel încât să aibă aproape toţi(minus cei 5,adică)cam acelaşi număr de "intervenţii". La scenetă...n-am avut ce face, că din 9 peronaje e cam greu să faci 11(sunt tâmpă!!! acum mi-am dat seama că mergea un mic "artificiu", dar...abia acum a efectuat neuronul meu o rotaţie completă).
Inundaţiile fac parte din farmecul locuitului la bloc. Eu am fost ferită de situaţii d-astea, cât am stat la ai mei(acum stau la casă), pentru că...stăteam la ultimul etaj. Am mai avut noi parte de câte o infiltraţie la plafon, dar nimic catastrofal.
La partea cu hoţii...prefer să nu exprim, că mi-e că-mi dă şefu' ban.

PS: Punem la dispoziţie canapeaua tuturor celor care au nevoie de descărcări nervoase ale nervilor pricinuiţi de enervări. Eu am în Mansardă un loc al meu, unde mă duc şi mă jelesc. Dacă doreşte cineva, poate pofti acolo, căci locul e obişnuit cu inundaţiile pricinuite de lacrimi! ;D
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

tapirul

las' sa se invete si aici. Schimbam numa' numele topicului in ceva mai appropriate (na ca mi-a scapat iar live; care apropo de situatiune, nu anglo-valaha imi pune mie in primejdie sufletul; dupa cinci ani de functionat in engleza - si nu uita ca functionez in engleza 99% din timp, de la scoala la pat - imi vin mai la indemana expresiile emglezesti cateodata. Mai ales ca ulte sunt mai simple si mai scurte ca alea romanesti - romana, ce-i al ei e al ei,e pompoasa cateodata)
Asa.
Pre cum vad io, anu care a trecut ori a fost an naspa, ori an de facut copii (sau intra la aceeasi categorie?). Cunosc asa: 1,2, 3, 4, 5, 6, 7.. si cred ca mai sunt care fie au avut copil fie vine-vine curand.

Naspa la mine nu au fost evenimentele majore ci tocmai lipsa lor. Anul a inceput prost cu incercarea de a creea un comitet de doctorat de care depind chestiile esentiale: comprehensive examinations si disertation. Treaba e ca formarea comitetului s-a lalait doua trimestre din diverse motive dincolo de controlul meu (motivul principal fiind ca ma aflam cam pe pozitia 10 pe lista de prioritati a celor cu decizia). Asa se face ca in loc sa am comitet in ianuarie (ehe, planul initial era sa il am in noiembrie), am reusit sa il am in mai. Bineinteles ca nu am mai putut planifica comps-urile in iunie cun planuisem initial (treaba cu comitetul este ca odata format este munca lui Sisif sa reusesti sa il aduci impreuna la o intalnire - sase profesori foarte ocupati/ - forget it). Am reusit sa am Întalnirea in iunie DUPA ce s-au terminat cursurile (in saptamana de dupa finals). Daca nu ii prindeam in saptamana aia, nu ii mai prindeam toata vara. Iete asa s-au dus pe apa sambetei si planurile mele de venit in tara (pe langa faptul ca financiar nu stau pe roze deloc, asta e alta poveste). In timpul asta mare chestie nu faceam, nu descopeream teoria unificata a câmpului, nika. Stateam si asteptam. Bineinteles ca nici cu dizertatia nu prea puteam sa ma implic foarte serios, ca trebe comitete (daca zice comitetu' ca ideea nu e buna? si de zis zice ca a si zis). Deci lalaiala si asteptat. Dupe aia a venit vara cu studiat dea'mboulea pentru comps, cand nici nu stii prea bine ce sa citesti si cat. Degeaba intrebi comitetu', ca ei sunt vagi. Colac peste pupaza, al doilea curs de il primisem sa predau pe vara (o luna intreaga) s-a anulat, din pricina ca nu s-au inscris suficienti studenti (prin urmare si asa deci alta gaura majora in buget).
In sfarsit, incepe anul, programez comps-urile, si iata ca trece si octombrie (am avut oralele pe 3 noiembrie).

Acu' pot si eu sa ma apuc de dizertatie. La orals am discutat un pic cu comitetul despre asta, ne-am despartit fara sa avem nimic clar. Problema este, CE TOPIC SA ATAC? Departamentul asta nu studiaza ce vreau eu sa studieze (nu ma intrebati de ce am ramas aici, pentru ca raspunsul e simplu: once you get stuck, you stay stuck. mai ales ca strain). Lucrez de prin ianuarie intr-un proiect (cei foarte curiosi pot afla mai multe aici); pentru ca advisora mea este site coordinator (in Oregon), deci foarte implicata in proiect, s-a pus ideea din ce inc e mai accentuat ca ar fi bine sa folosesc datele culese in studiul asta pentru dizertatie. Toate bune si frumoase, nu e doemniul meu favorit dar hei, nu pot face mofturi o sa am timp mai incolo s afac ce poftesc. Problema este ca pe masura ca ma implic in studiu 9am fost si la research team meeting in Kentucky in martie), am indoieli din ce in ce mai mari ca o sa iasa ceva. Prost proiectat, prost implementat, prost totul. Culesul de date se termina teoretic acum in decembrie, practic nu se stie cand. Am mari indoieli ca a) baza de date va fi gata in timp util (nota bene, io la anul vreau sa termin si sa plec dracu de aici) si b) baza de date va fi descifrabila sa va permite rezultate care sa aiba sens.

Pe plan personal anul a fost bun, nu ma plang de loc. Chiar bun. Nu am reusit sa ajung in tara da' am reusit sa imi vad prietenii de aici de cateva ori.

Pare banal, da pentru mine nu e.
cre'că, nu ştiu...

Furnika

#44
Velcom tu ze klub. Si la mine e la fel, problema e ca profii din komitet n-au zis ca ideea nu e buna (parerea mea e ca nu e buna si ca-i si riscanta) desi eu voiam sa spuna asta, drept pt care am negociat prezentarea pt juriu cu conducatorul meu de doct  (promotor) ca sa se prinda aia ca e o idee nu tocmai buna; in felul asta puteau ei sa il oblige pe promoter sa schimbe ideea (eu nu prea pot ca e un prof f incapatanat). Oricum aproape toti doctoranzii sfarsesc prin a nu se intelege cu promotorul (stiu un caz in care s-au certat rau de tot, mai sa se paruiasca-un iranian f calm de felul lui, nu stiu de ce l-a scos din sarite). E f frustrant cand lucrezi pt ceva care stii ca nu prea o sa mearga, din diverse motive pe care le poti doar intui, dar nu obiectiva. Se poate insa foarte bine sa te inseli si ideea sa nu fie chiar asa tembela ba chiar geniala.
Sunt doua metode de a face research
-1. urmezi orbeste ce ti se propune de catre promotor
-2. urmezi ce ti se propune de catre promotor dar lucrezi in paralel la ideile tale pe coltul benchului.
Si pt mine a fost un an de kkt dar s-au intamplat si chestii misto.

live

Vorbeam cu sotul meu despre ce este o aceea comunitate virtuala, cum ma face ea pe mine sa nu ma mai simt singura, cum dau eu peste tot felul de oameni etc. După părerea mea, avem maaaare nevoie să ma urlăm ce ni se întâmplă(d-aia mi-am făcut eu în mansarda un loc unde să mă jelesc, de-mi saltă hanoracul pe mine). Suntem oameni cu toţii, avem cu toţii şi momente de fericire, dar şi de necaz, de depresie, de ca mama naibii or mai fi... Orice ar zice oricine, între nişte oameni care petrec mult timp împreună(fie şi doar prin intermediul unor taste)se leagă oareşce legături. Unii dintre noi sunt dezrădăcinaţi, nu-şi găsesc bine locul, sunt-într-un fel sau altul-departe de rude, de prieteni. Avem, până la urmă, nevoie de comunicare. Avem, până la urmă, nevoie UNII DE ALŢII(aici, în comunităţile virtuale). Eu am constatat ce important e ca, la orice oră, să poţi găsi pe cineva lângă care să plângi sau să râzi.
Am mai constatat că pe net se descarcă multe frustrări. Eşti sub protecţia anonimatului, nu trebuie să te uiţi în ochii omului, aşa că...hai să înjurăm, că merge. ;D Am mai observat că poţi linişti un om, vorbindu-i mereu frumos. Am avut un mare conflict pe un alt forum. Cucoana care a dat cu...ceva în fasole rău şi urât e o tipă de vreo 50 de ani. A avut şi are o viaţă tare strange(deci...îmi mai scapă şi mie... ;D): divorţată, a avut un copil care a murit, la 6 ani, toţi cei dragi mor etc. Îşi descarcă nervii şi neputinţa lovind cu ură în cei de pe forum. Ei bine, cred că am reuşit(cu maaare răbdare şi...cu un strop de ticăloşie)să-i umblu la coarda sensibilă şi s-o fac să vadă că un prieten e o mare avere.
De ce am bătut atâta câmpii?! Pentru a arăta că e bine că există forumuri. Pentru a arăta cât de mult mă bucur că au intrat pe acest topic oameni care şi-au vărsat sacul cu probleme. Pentru a arăta că mă bucur că, după părerea mea, se leagă nişte lucruri. Pentru a arăta...ce grozavă sunt eu că am reuşit să îmblânzesc scorpia aia de cucoană. :whistling:

PS: Tapire, nu e nicio problemă să instalăm şi aici o canapea, una asemănătoare celei pe care am montat-o eu în mansardă.
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

A CERB

ba, io am avut un an foarte bun. still enjoying it. sic!
Smile! It confuses people!

live

Quote from: A CERB on December 07, 2006, 06:43:54 PM
ba, io am avut un an foarte bun. still enjoying it. sic!
:SuN009:
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

tapirul

Quote from: A CERB on December 07, 2006, 06:43:54 PM
ba, io am avut un an foarte bun. still enjoying it. sic!

Quote from: tapirul on December 07, 2006, 12:50:41 AM
Pre cum vad io, anu care a trecut ori a fost an naspa, ori an de facut copii (sau intra la aceeasi categorie?). Cunosc asa: 1,2, 3, 4, 5, 6, 7.. si cred ca mai sunt care fie au avut copil fie vine-vine curand.

Cerbu, poate ca intri la categoria a doua.. Ia suna amantele si baga niste apropouri....

cre'că, nu ştiu...

vlad

Cerbule, la tine o fi pe secole. Acum e secolul bun.


ManuNastai

ma bag si io. am citit pana la un moment dat cand m-am plictisit de ce aveti de spus... am realizat un lucru: e primul topic cand va intelegeti unul cu altul, cand nu va bagati paie in cur etc. e ca la Biserica, ca pe holurile de asteptare din Oncologie... tot isi spun offf-ul si mai mult sau mai putin se imbarbateaza... n-am mai trecut pe aici de mult timp si nu stiu ce s-a mai intamplat; am zis ca n-oi scrie da' mult m-am mai secat psihic in acest an. over-all nu cred ca a fost asa greu!

-am pierdut (mai mult sau mai putin) o vara invatand ptr step.. am bagat vreo 1000-1200 de ore in studiul asta (dupa ultimele calcule).. cand am fost la sfarsit am zis ca nu ma mai duc nici unde, ca stau aici sa revolutionez medicina. m-am decis sa imi acord numai vreo 15 min zilnicptr gandurile astea sa nu interfereze cu scopul meu initial si bine am facut. mi-am dat seama ca am o uriasa tarie de caracter, desi nu stiam.

-m-au mai macinat in perioada asta niste ganduri legate de mandrutza mea; ea e medicinista, desi suparata ca nu m-am consultat cu ea in decizia mea de a pleca cu stepurile in spinare, s-a decis ca va urma si ea drumul asta ca ma iubeste. io nu stiu daca e cel mai bine. mi draga, da' nu e dorint ei. ii va fi eu oare bine cu mine acolo, se va obisnui ea? am negat totul si m-am uitat inainte desi se vedea in mare parte numai ceata. m-a sustinut si eu nu am stiut cum sa ii multumesc.

-l-am dat, am terminat si m-am hotarat sa ma bag in ceva research ce s-ar putea face si la noi, sa public si io ceva macar pe afisierul ala de la medicala I :P ; am renuntat la idee desi aveam cate ceva. aici nu se face nimic.

-am inceput demersurile ptr un nou work and Travel pe la vara si apoi le-am oprit... de ce? poi dupa vreo 1,5 ani de diagnostice diferentiale, specialitati peste specialitati consultate, profesori universitari si student eminent de anul 4 ce si-au pus mintea la contributie... s-a evidentiat ca durerea din burta de cauza neprecizata sta pe seama unui carcinom scuamos de col in stadiu 3a. inculpata e maica-mea... acuma eu sunt psihiatru, psiholog, student ce nu stie nimic de fapt, sofer si un total afon in compasiune, incurajare etc ce e pus cu faptul implinit in fata.. nu va grabiti cu compasiunea, ca ceea ce va spuneam mai sus cu taria de caracter s-a dovedit si aici, ptr mine.

in mare, nu a fost anul asa greu. azi am aflat ca am luat stepul (smecheria cu oasisul), nu stiu scorul inca. sper pe luni. mai sper ca medicina nu e chiar asa de neputincioasa cum mi-a demonstrat anul asta.. sa stiti ca toate necazurile pe care le-am expus cu totii sunt floare la ureche. ne-or face mai tari. ce am vazut pe holurile de la oncologie probabil m-or face mai bun si mai intelegator si poate daca as ramane in romania, mai mic spagar...

over-all nu cred ca a fost asa greu!
"Dragostea e singura inflamatie care coace in inima si fistulizeaza in alt organ" (Prof. D

live

Quote from: Qvadratus on December 08, 2006, 04:36:31 PM
Quote from: live on December 07, 2006, 07:31:55 PM
:SuN009:

Ce-ai dom'le cu capra vecinului ?
Nimic, dom'le, dar...dacă moare vecinul, pot să-i iau capra. Din păcate, cerbul se simte bine... :angry1:
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

live

Manule, nu mă grăbesc cu compasiunea, dar...să fie bine!!! :!:
E bine că există topice fără băgat de paie şi altele pe unde nici nu te aştepţi.  :whistling:
Câtă vreme fata ta VREA să te urmeze...fii mândru! Părerea mea... :laugh2:
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

Ondina


   Mie mi se pare ca "spovedania asta in masa" are oarecare legatura cu faptul ca se sfarseste anul imediat..
Pentru mine a fost un an sters, fara mari evenimente negative sau pozitive, sau daca au fost s-au compensat perfect. Am terminat facultatea, sunt pe nicaieri, totul e doar in faza de proiect , nu prea se concretizeaza mare lucru, inca ma mai intretin parintii.. :crutches:
Pe de alta parte sunt sanatoasa si eu si ai mei, sperante de viitor luminos exista, putere de munca asisderea.
Astept cu nerabdare anul care vine si care se anunta plin de evenimente frumoase si importante!!

Cred ca cel mai important ar fi sa analizam unde si ce am gresit anul acesta, si sa vedem cum putem face sa nu repetam istoria...in rest planuri frumoase cred ca poate face oricine :deal:, insa ar fi frumos sa le auzim si noi!

live

Ai dreptate, Ondi! Spre sfârşitul unui an, simţi nevoia să faci un bilanţ, să vezi ce a fost bun şi merită continuat, reluat etc şi ce a mers prost şi ar trebui eliminat.
Pe de altă parte, poate că doar acum a apărut dorinţa de a spune colegilor de forum câte ceva din cele cu care te confrunţi... Zic şi eu aşa... ;D
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

Ondina

 Bine zici tu, Live!
Cu ce ma confrunt eu in ultima vreme si care ma deranjeaza si mai ales ma enerveaza ca nu prea pot schimba mare lucru:
  1)Dupa cum poate unii stiu, ma pregatesc ptr step1, care dupa cum iarasi unii stiu , presupune ceva ore de tintuit in scaun pe zi in fatza cartilor si nervi de otel  :book2:
   Ce ma enerveaza este atitudinea "neamurilor" (rude suna strain cumva) care-si dau cu presupusul despre ce fac si cum fac, ceva de genul oamenilor care de la bac n-au mai pus mana pe carte dar se pricep la absolut orice, dar mai ales la medicina si la stilul de examinare al americanilor. Aproape ca ma pufneste plansul de fiecare data cand merg in vizite(obligat fortzate) la ceste persoane ce-si dau cu presupusul de genul :
"Apoi eu nu cred ca-i treaba buna sa plecati din romania, stim noi pe cineva care tot asa au plecat si nu le-or placut si s-au intors ",(daca tot asa la ei e spalat vase pe un vas de croaziera fatza de medic, ma rog..)" Da ce, in romania nu poti sa fii, doctor , sa avem si noi doctorul nostru la care sa mergem, ca ne-am saturat sa tot aruncam cu bani in spitale" dupa care incep un "elogiu" adus medicului roman. " Da' tu o sa te strici de cap cu atata invatzat, tu chiar crezi ca o sa te intrebe ceve de-acolo la examen? Iti zic eu cum e cu examenele, ca-s om batran si trecut prin viata , trebuie sa ai noroc si numai noroc, degeaba inveti.." Etc.. :27:

2) Timpul trece si tace , si mintenas aniversez , si iar o sa plang ca imbatranesc degeaba(la mine faza cu aniversatul si bilantul se suprapun, de aia) :SuN015:

Dintre planurile frumoase ale mele de viitor :
1) o sa-mi dau step1 si 2 si sper sa le iau bine
2) Ma marit!(sper sa nu se suprapuna cu step2 foarte rau)  :drummer:
3) Si multe alte planuri micutze dar foarte importante pentru psihic

live

Reţin în mod special partea cu îmbătrânitul, drept pentru care îţi zic eu mătăluţă LA MULŢI ANI! Mai reţin tot în mod special partea cu măritatul, caz în care încerc să îmbărbătez bietul om şi să îi spun că sper că va mai avea mulţi ani... ;D
Cât despre neamuri... Tu nu te-ai lămurit până acum că există oameni(în special români, trecuţi de nişte anumite vârste)care "le ştie" pe toate(probabil că ei citeşte almanahe)?! Presupun că ei chiar îţi vor binele sau...doar vor să îţi arate câte ştiu ei. În situaţii de genul "chiar nu mă pasionează ceea ce ai vrea tu să exprimi"...se practică treaba aia din bucătărie...cu tăiatul macaroanei. :furious3:
PS: Eu n-aş pleca din ţarăăăăă... Asta nu înseamnă că, pentru unii, asta nu reprezintă o variantă super ok.
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

tapirul

well, then, to' ce putem face astia deprimatii is stayn' alive.
Kinda like this:

http://www.youtube.com/watch?v=WGRjFyaSMcc

Well you can tell by the way I use my walk
I'm a woman's man: No time to talk.
Music loud and women warm
I've been kicked around
Since I was born
and now it's all right
It's o.k. and you may look the other way.
We can try to understand the New York Times' effect on man
Whether you're a brother or whether you're a mother
You're stayin' alive
stayin' alive
Feel the city breakin' and ev'rybody shakin'
And we're stayin' alive
stayin' alive
Ah
ha
ha
ha stayin' alive
stayin' alive
Ah
ha
ha
ha
stayin' alive.
Well now I get low and I get high

And if I can't get eigher
I really try
Got the wings of heaven on my shoes
I'm a dancin' man and I just can't lose
You know it's all right
It's o.k.
I'll live to see another day
We can try to understand the New York Times' effect on man
. . .
Life goin' nowhere
somebody help me
Sombody help me
yeah
Li;fe goin' nowhere
somebody help me
yeah
Stayin' alive

Well you can tell by the way I use my walk
cre'că, nu ştiu...

adi

Quote from: Ondina on December 09, 2006, 06:43:04 PM
   Ce ma enerveaza este atitudinea "neamurilor" (rude suna strain cumva) care-si dau cu presupusul despre ce fac si cum fac, ceva de genul oamenilor care de la bac n-au mai pus mana pe carte dar se pricep la absolut orice, dar mai ales la medicina si la stilul de examinare al americanilor. Aproape ca ma pufneste plansul de fiecare data cand merg in vizite(obligat fortzate) la ceste persoane ce-si dau cu presupusul
ignora-i si mergi pe drumul tau, aproba-i verbal de fatada pentru linistea ta dar fa de fapt ce vrei sa faci.

de ex la mine nu stia nimeni din familie ca voi pleca din tara nici cu 1 luna inainte, am facut totul astfel incat in momentul in care le-am zis a picat ca o bomba, nu a mai comentat nimeni nimic - asta si voiam de fapt.
in rest si la mine a fost un an extrem de intens si bun, in care am constatat ca totusi cei de acasa aveau dreptate cand spuneau ca este greu "afara", desi intr-un mod pe care probabil ca nu il anticipau: nu este greu sa te descurci in alta tara, nu este greu sa muncesti pe rupte, sa inveti o sumedenie de lucruri noi. Este insa foarte trist sa nu fii alaturi de o persoana draga atunci cand se stinge. asta este greu, restul sunt toate mai usoare.

Ondina

Quote from: adi on December 18, 2006, 07:02:41 PM
ignora-i si mergi pe drumul tau, aproba-i verbal de fatada pentru linistea ta dar fa de fapt ce vrei sa faci.


Mersi de sfaturi...mult mai greu merge cu aplicatul.. :whistling:

Furnika


vlad

Multumim foarte mult!

(Nu ma pot abtine sa-intreb: cine e Catalina Betancur?)

tapirul

Quote from: Furnika on December 29, 2006, 08:25:45 PM
Pt tapiru si vlad:
http://www.nature.com/ng/journal/v39/n1/abs/ng1933.html
si pentru indianu'. Sa-l cautam la genă.

Domnilor astia distruşii de aici, nu vi se pare ca lucrurile incep sa arate altfel, mai bine? Nimic sesizabil inca, mai mult un feeling.
Va spun io, anu care vine o sa fie un an bun.
cre'că, nu ştiu...

tapirul

PS nici io nu ma pot abtine cu Catalina.... Alfa unde e?
cre'că, nu ştiu...

vlad

Da, şi eu am acelaşi filing.

A CERB

Quote from: tapirul on December 30, 2006, 01:46:07 AM
PS nici io nu ma pot abtine cu Catalina.... Alfa unde e?

oleaca mai anterior( sau superior, depinde de perspectiva) da' de ce intrebi?
Smile! It confuses people!

Furnika

Quote from: vlad on December 30, 2006, 09:40:33 AM
Da, şi eu am acelaşi filing.
???
Era vorba de Catalina Betancur.

tapirul

nu, era vorba de postul pe care l-a sters indianul, foarte atacat de "aluzia" cu Aspergerul (vezi mai sus). Indiene frate, in loc sa freci internetul si sa ma freci pe mine la bibilica cu ce tradator de neam sunt io, mai bine ai pune mana si ai freca cartile alea, ca iote ce patisi iara. Si zici de altii ca nu-si platesc datoriile fata de tara - 'mneata cum le platesti? Ti-a platit taticul robinetul ala de te dai mare cu el?
cre'că, nu ştiu...

tapirul

Dom' fost viitor rezident (patriot naţionale dealminteri) ce ma priveste pe mine EU decid. Si daca decid ca ma priveste viata matale personală, asta ma priveste.
cre'că, nu ştiu...

tapirul

auzi, si tu nu ti-ai seama ce dudă eşti sa stergi un post si dupa aia sa raspunzi la el???
cre'că, nu ştiu...

tapirul

anyway, indianule, uite promisiune de anul nou: pentru măgăria de mai sus o să ţi-o iei urât de tot, şi când te aştepţi mai puţin. Cu toate căcaturile tale de centuri căcănii. Io iti inteleg aspergerul si incapacitatea biologica de a avea bun simt pana la un punct.
cre'că, nu ştiu...

A CERB

Eu zic sa-l lasi in pace pe Injun Joe. Asa socotesc eu. Tu ce zici?
Smile! It confuses people!

tapirul

neah, no, acu' cand ma distrez si io?
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus


tapirul

corectamundo! As I've told you already.
cre'că, nu ştiu...