News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Taranii

Started by vlad, June 26, 2006, 07:09:11 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vlad

Reciteam posturile dispretuitoare pe care le-am scris, unii dintre noi, despre taranii români.

De parca noi ne-am trage din mari boieri (cumani). Ne-am trezit mari scule pe bascule, doctori, avocati, functionari, si ne imaginam ca ne-am ridicat
Ei bine, eu spun ca de fapt am decazut. Din tarani cinstiti, am ajuns medici (ceea ce numai onest nu e, cum spunea un prieten). Si acum indraznim sa ne ridicam glasurile de mucosi impaunati impotriva stramosilor nostri. Eventual cu si mai mare ingâmfare, daca suntem prin alte tari.

Eu nu prea imi permit astfel de dezgust pentru propriile mele radacini. Ma privesc acum: in ciuda planului meu de viata, nu voi fi mereu decât un ratacit, nicicând nu-mi voi gasi locul in rânduiala. Sunt un decazut, si asta nu de ieri, de azi. De generatii. Nu ma pot uita spre taranul român, indiferent cât de analfabet e sau cât de tare imi deranjeaza nasul cosmopolit, decât cu veneratia pe care niste mutanti degenerati o datoreaza erei de aur.

Furnika

 :laugh3: :laugh3: :laugh3:

tapirul

QuoteReciteam posturile dispretuitoare pe care le-am scris, unii dintre noi, despre taranii români.
asa pentru ca si taranul roman a decazut laolalta cu noi toti. Cei dispretuitori nu dispretuiesc taranu ala ala mirific din istorie, ci taranul din ziua de azi, asa cum e el. Chiar daca si-a pastrat din caracteristici (unele caracteristici sau toate caracteristicile in locuri izolate), taranul roman nu mai e ce a fost. Ai vazut video-ul ala cu unu' de-si luase nu's ce masina in Spania? Well, ala e un exemplu de taran roman modern.
Alte varietati de taran roman modern sunt alea creeate de 50 ani de comunism: navetistul, ceapistul care a furat o viata intreaga de la ceape si fura si acum (sau nu mai are de unde fura si e dezorientat), etc etc etc.
cre'că, nu ştiu...

INDIANUL

BEEEEEEEEEEE!!!
Cum adica nu stii ce masina? VESTITUL Audi A6 cu clima bizonica :laugh3:
Si nu-l baga pe ala la tarani te rog.
ramas bun...

vlad

Quote from: tapirul on June 26, 2006, 08:46:58 PMasta pentru ca si taranul roman a decazut laolalta cu noi toti. Cei dispretuitori nu dispretuiesc taranu ala ala mirific din istorie, ci taranul din ziua de azi, asa cum e el. Chiar daca si-a pastrat din caracteristici (unele caracteristici sau toate caracteristicile in locuri izolate), taranul roman nu mai e ce a fost.

Da mai tapire, toti taranii români sunt niste taranoi. Parca nu-ti statea in fire stilul asta simplificator.

tapirul

nu bre
io incercam sa explic de ce simplifica altii
io am Plostina ca exemplu si nu simplific, stiu ce spui.
cre'că, nu ştiu...

vlad

Bine, Tapire, scuza-ma.

Furnika râde, dustweaver ma face ipocrit (pe mine sau pe postul meu)...
Uneori am impresia ca anumite discutii chiar nu mai pot fi abordate, au devenit noi tabu-uri. E tabu sa spui orice lucru bun despre propriul neam. Vei fi instantaneu: atacat violent, luat la mishto sau ignorat. In cele din urma: detestat din tot sufletul, macar o perioada, pentru ca se pune o reala pasiune fanatica 0in stigmatizarea blasfemiatorului. Incalcarea noilor tabuuri e foarte grava. Eu insumi am stricat un topic de teama represaliilor nemiloase. Sa vedeti ce mi-o iau dupa postul asta.
Poti in schimb sa aberezi oricât pe tema: "ce de caca sunt românii", "fugiti din tara cât mai aveti timp", "suntem o tara de caca", "ce de caca sunt românii", "taranii români sunt niste paduchiosi imputzitzi". Vei fi batut pe umar si aprobat cu intelepciune din toate partile: "Asa e dom'le, suntem un popor de cacat. Care mai sunteti." 
O fi mai mult asa pe forumul asta, care e un forum cam de diaspora. Nu stiu, nu prea stau pe alte forumuri.

Revenind la topic: da, e adevarat ca multi tarani au decazut. Dar ei poarta aceeasi samânta a decadentei care in noi (si in parintii nostri) a inflorit de mult. Izvoarele rurale românesti sunt insa neatinse, si au inca mult reprezentanti. La ei ma refer, si la stramosii nostri, ai tuturor.
INDIANUL

QuotePoti in schimb sa aberezi oricât pe tema: "ce de caca sunt românii", "fugiti din tara cât mai aveti timp", "suntem o tara de caca", "ce de caca sunt românii", "taranii români sunt niste paduchiosi imputzitzi". Vei fi batut pe umar si aprobat cu intelepciune din toate partile: "Asa e dom'le, suntem un popor de cacat. Care mai sunteti."
imi aduc aminte de o disutie recenta intre tapi si sandor in care tapi proclama puturosenia taranilor in cazul inundatiilor, cand aia le curatau curtile. tapi, uiti ce s-a intamplat in "God Bless America" la Katrina? au pus gagii mana pe pusti si au inceput sa omoare copii, sa violeze femei si sa impuste pompierii si politistii veniti sa-i ajute. de aceea te rog eu frumos, mai multa retinere in unele afirmatii, atata timp cat ai plecat de la "puturosi" si te-ai dus la "criminali".

este o moda nu numai pe forum, ci si la televiziuni sa afirmi ca "Romania e de cacat, suntem ultimii in lume" si alte porcarii. cu cat scuipi mai tare locul unde te-ai nascut, cu atat crezi ca esti mai respectat de "tara de adoptie". nu e asa. oricine dispretuieste lingaii. nu faci decat sa ii determini pe "parintii de adoptie" sa se uite cu scarba la tine, stiind ca ei nu ar face asa ceva niciodata.

ps:vreau sa zic si eu ca ma simt pur si simplu sufocat pe forumul asta de indemnurile de a pleca: pleaca in State, pleaca in Europa pe undeva, numai pleaca. dintr-un forum cu o mica particica depre cum sa dai examenele si faci rost de carti pt plecat(deci chestii strict pt cei care sunt hotarati sa plece) s-a ajuns la fotografieri de case(ca sa vada boii din tara cu ce se aleg daca pleaca), cu discutii despre veniturile fabuloase obtinute intr-o mititica localitate, ca doctor(iti dai seama ce venituri sunt nitr-un mare oras? deci nu mai sta, taie-o!! acum!! despre comparatii intre veniturile unuia din State si ale unui medic primar din Romania care nu-si va permite nush ce chestii importante pe care ala din State si le permite de la 30 de ani). Forumul avea mica particica de plecat:acum are si particica aia, are si un forum separat, are si linkuri catre alte locatii unde puteti gasi(cum altfel?) aceleasi teme de plecat. Din oferirea informatiilor pt cei care au luat deja hotararea sa plece, acum forumul se ocupa cu convingerea(direct, prin indemnuri si indirect prin comparatii) userilor sa plece Mai terminati-o fratilor cu astea. Jigniti indirect pe cei care raman! Plecam toti? Ce ziceti? Sunteti sufocanti, pe bune.
ramas bun...

dustweaver

Vlad, dă-mi voie să te întreb : crezi că dacă foloseşti prenumele la persoana I plural (incluzându-te, dară, în categoria "mucoşi impăunaţi" plini de "dezgust" şi "îngâmfare") postul tău devine mai puţin ofensiv ? Scrii frumos, nu-i vorbă, dar parcă... nu ştiu, cauţi intens, cu orice preţ, un efect literar. Io cred că l-ai obţinut, felicitări, dar nu cumva încerci să generezi o dispută ca să ai ce "făzăni" dupa aia ?  :P

Aş fi vrut să-ţi răspund la postul de început, dar pentru mine n-are aproape nici o rezonanţă, n-am trăit "era de aur" la care te referi şi nu mă simt în stare (nici nu cred că ar fi corect) să pun ceva ce n-am trăit pe piedestalul (din acelaşi material) pe care aşezi tu conceptul de "ţăran român din vremile trecute". Nu că a trăi ceva înseamnă musai şi a înţelege... :)

Uite, îmi justific parţial şi afirmaţia cu ipocrizia : postul tău sună a "tineretul din ziua de azi" spus din precauţie chiar de către un reprezentant al "tineretului" vizat. :) (Sau "zi-i, mamă, guşată", dacă preferi folclorul dâmboviţean :).) Ai încheiat discuţia înainte de a începe şi porneşti direct cu acuzaţii profund subiective, probabil chiar te aştepţi să îţi răspundă cineva pe acelaşi ton plângăreţ "da, ai dreptate, m-ai determinat chiar să fac mai mult decat tine ;), să rup vălul decadenţei şi să mă întorc la glie". Tu, însă, parcă stai contemplând cu jale într-un colţ şi, oarecum mascat (nu gaseşti locul in rânduială), laşi (poate fără să vrei) să se înţeleagă ori că nu eşti dispus să încerci să schimbi ceva, ori că situaţia nu poate face obiectul unei schimbări - parcă nu suntem totuşi aşa de diferiţi in privinţa asta, nu ? ;D
"Bă, ia mutaţi-l pe linia a doua, că m-am enervat."
"Totuşi, dacă ar fi fost exces de antiquarci, noi am fi numit pur şi simplu antiquarcii quarci şi quarcii antiquarci".

tapirul

Quoteimi aduc aminte de o disutie recenta intre tapi si sandor in care tapi proclama puturosenia taranilor in cazul inundatiilor, cand aia le curatau curtile. tapi, uiti ce s-a intamplat in "God Bless America" la Katrina? au pus gagii mana pe pusti si au inceput sa omoare copii, sa violeze femei si sa impuste pompierii si politistii veniti sa-i ajute. de aceea te rog eu frumos, mai multa retinere in unele afirmatii, atata timp cat ai plecat de la "puturosi" si te-ai dus la "criminali".
indiene, faptul ca in america sunt criminali nu ii face pe taranii aia romani mai putin puturosi. Io nu inteleg logica lui " sa nu pomenim ce e rau in romania, pentru ca in alte parti e mai rau". Cu atat mai mult, nu inteleg logica lui "daca ai plecat din romania nu mai ai dreptul sa vorbesti"
Sunt convins ca furturile alea de saci nu sunt neaparat reprezentative pentru toti romanii, dar ele S-AU INTAMPLAT indiferent de ce au facut americanii in situatii similare. Si din pacate sunt suficient de raspandite (ca atitudine si mentalitate) ca sa nu mai poat fi considerate doar cazuri izolate.
Si nu uita ca io sunt primul care ii despise pe americani

PS nu as vrea sa deturnez discutia, dar, indianule, povestea cu casele si pozele a fost un fenomen izolat declansat de lucisandor cu afirmatiile lui infantile. El declara (sau lasa sa se inteleaga) ca american dream e un miraj, ba, mai rau, acuzandu-ne pe mine si pe crerbu ca mintim lumea - eu si cerbu am contracarat pur si simplu spunand ca nu e chiar miraj. Eu personal nu indemn pe nimeni sa plece (nu's daca ai vazut vreun post de-al meu care sa indemne), pur si simplu ofer informatii, in marea majoritate informatii care mi-au fost cerute.
cre'că, nu ştiu...

INDIANUL

sincer, prefer ca in caz de calamitati sa ma aflu langa oameni puturosi decat langa criminali. de ce nu te aud bombanind de crimele intamplate acolo la Katrina? in fond acolo locuiesti, nu aici unde se fura saci de plastic.
Quote" sa nu pomenim ce e rau in romania, pentru ca in alte parti e mai rau".
cand am zis eu asa ceva? crezi ca sunt legat la ochi? ca nu vad cate tampenii se intampla aici?
Quote"daca ai plecat din romania nu mai ai dreptul sa vorbesti"
m-ai inteles gresit, nu am interzis. atata doar ca suna fals sa vorbesti de problemele Romaniei atata timp cat stai la "caldurica", cand nu te confrunti cu ele. suna cam la fel ca ceea ce face cerbul: asculta Parazitii, niste baieti care vand/consuma droguri si fac muzica pentru baietasii de cartier dar in acelasi timp ne-a aratat pe forum cum traieste. adica e ca parabola aia veche in care "olarul ajuns rege, mai lasa din cand in cand pocalul de aur din mana ca sa bea din ulcele de lut sa-si aminteasca cum era o data olar" amarat si supus nedreptatilor.

de acord ca discutia cu casele a fost un fenomen izolat legat de sandor, de aia m-am si apucat sa-l bomban exasperat ca nu mai termina. dar la fel ma exaspereaza explozia de "cum sa pleci din tara" de pe forum. parerea mea e ca avea locsorul ei bine stabilit unde lumea intreba. acum pur si simplu s-a extins ca o panza de paianjen peste forum. unul care vrea sa plece stie unde gaseste sectiunea aia pe imed. in schimb unul care nu prea este interesat, citeste toate sectiunile/linkurile, mai citeste si replici neoficiale spuse intr-o cearta despre nivelul extraordinar de trai atins acolo, nivel pe care si ca medic primar nu-l va putea atinge vreodata, si gata hotararea e luata: El Dorado-ul il asteapta.

nu intamplator am bombanit aici, la tarani legat de tendinta asta noua a forumului:parca prea "Romania e de cacat" in schimb aveti 5 sectiuni ca sa aflati "cum puteti pleca din tara".
ramas bun...

tapirul

Quotecand am zis eu asa ceva? crezi ca sunt legat la ochi? ca nu vad cate tampenii se intampla aici?

Quoteuiti ce s-a intamplat in "God Bless America" la Katrina? au pus gagii mana pe pusti si au inceput sa omoare copii, sa violeze femei si sa impuste pompierii si politistii veniti sa-i ajute. de aceea te rog eu frumos, mai multa retinere in unele afirmatii, atata timp cat ai plecat de la "puturosi" si te-ai dus la "criminali".

la ideea cu "caldurica" nu mai comentez, am facut-o altadata. Ca sa nu mai spun ca esti prins in propria logica: nici tu nu traiesti in America, asa ca suna fals sa vorbesti de problemele ei ("criminalii"), atat timp cat nu te confrunti cu ele.

cre'că, nu ştiu...

INDIANUL

asa si unde e gresit? te-am auzit de cateva ori zicand de alta tara(resp Romania) ca stateau ca puturosii cand le scoteau militarii apa din curti, ca furau saci de plastic. in schimb in tara in care stai aia au violat femei si au omorat si jefuit oameni la chestii similare cu Romania dar nu aud de 1 an de zile nimic pe tema asta.
sa stii ca informatia ta e veche cu puturosii: la ultimele inundatii, nenorocirile alea venite din munte de au facut satele praf, dupa ele, parte din staeni isi ingropau mortii, parte munceau sa ajute utilajele trimise sa scoata bustenii din drum si case. asa ca...
edit:
Quotela ideea cu "caldurica" nu mai comentez, am facut-o altadata. Ca sa nu mai spun ca esti prins in propria logica: nici tu nu traiesti in America, asa ca suna fals sa vorbesti de problemele ei ("criminalii"), atat timp cat nu te confrunti cu ele.
pai iti vorbesc mai, ca sa-ti arat si cealalta latura pe care tu nu vrei s-o vezi. in rest nu imi amintesc sa fi vorbit eu de democrati si republicani asa cum vorbesti tu de sigur despre Basescu. ati incercat tu o data cu cerbu sa ma bagati in chestii cu liberalism si altele si v-am zis ca nu ma pricep la politica voastra interna asa ca nu ma bag. dar asta nu inseamna ca nu stiu ce se petrece la voi, ca sa-ti pot arata si ce nu vrei sa vezi.
ramas bun...

tapirul

nu e gresit, dar si tu faci exact aceeasi "greseala" (pun ghilimele ca sa subliniez ca eu nu o consider greseala) ca si mine: vorbesti despre lucruri cu care nu te-ai confruntat (i.e., uraganul Katrina).
Informatia cu sacii, cat de veche e, e ADEVARATA (alt faulty logic - pai si informatia ta cu Katrina e veche, se pare ca o sa jucam la 11 metri :))

In addition, informatia cu puturosii si sacii si furatul tot de aici de pe forum am auzit-o (io nu citesc ziare, nu ma uit lka televizor, vorba lui Andries), deci nu e spusa de mine ci de cei care se confrunta cu ea. Eu doar am repetat.
cre'că, nu ştiu...

INDIANUL

inainte de a posta tu asta pusesem un edit mai sus la mine care cred ca-ti raspunde bine la ce urma sa zici.  :razz: ;D am aflat pe care colt al portii urma sa tragi ;D
ramas bun...

tapirul

nu, nu explica, care e latura cealalta???
alta logica funny, pai daca tu nu vorbesti de democrati crezi ca pentru e motiv suficient sa nu vorbesc despre ce vreau?? Ha. :razz:
cre'că, nu ştiu...

mada

Quote from: dustweaver
Scrii frumos, nu-i vorbă, dar parcă... nu ştiu, cauţi intens, cu orice preţ, un efect literar.

Poate ca acel efect literar e manusha de catifea de peste pumnul de fier (ceea ce trebuie sa recunosti ca presupune o anume noblete, politete si inteligenta de care putini sint in stare). Dar poate ma insel si alta e semnificatia acelui efect literar.

Quote from: dustweaverAş fi vrut să-ţi răspund la postul de început, dar pentru mine n-are aproape nici o rezonanţă, n-am trăit "era de aur" la care te referi şi nu mă simt în stare (nici nu cred că ar fi corect) să pun ceva ce n-am trăit pe piedestalul (din acelaşi material) pe care aşezi tu conceptul de "ţăran român din vremile trecute". Nu că a trăi ceva înseamnă musai şi a înţelege... :)
--
probabil chiar te aştepţi să îţi răspundă cineva pe acelaşi ton plângăreţ "da, ai dreptate, m-ai determinat chiar să fac mai mult decat tine ;), să rup vălul decadenţei şi să mă întorc la glie".

Ii rastalmacesti vorbele lui Vlad.
De ce ?
mada - once again: mada. not anyone else.

mada

Quote from: tapirul
taranul roman nu mai e ce a fost. Ai vazut video-ul ala cu unu' de-si luase nu's ce masina in Spania? Well, ala e un exemplu de taran roman modern.
Alte varietati de taran roman modern sunt alea creeate de 50 ani de comunism: navetistul, ceapistul care a furat o viata intreaga de la ceape si fura si acum (sau nu mai are de unde fura si e dezorientat), etc etc etc.

Tapire, astia in opinia mea nu mai sint tarani de mult. Sint doar "mutanti degenerati" produsi ai "erei de aur" dupa cum spunea si Vlad.

Din fericire insa, au mai ramas inca suficienti tarani adevarati.
mada - once again: mada. not anyone else.

tapirul

statistic si demografic sunt tarani. Alminteri discutam filozofii.
cre'că, nu ştiu...

dustweaver

Quote from: mada on June 28, 2006, 10:40:07 PM
Quote from: dustweaver
Scrii frumos, nu-i vorbă, dar parcă... nu ştiu, cauţi intens, cu orice preţ, un efect literar.
Poate ca acel efect literar e manusha de catifea de peste pumnul de fier (ceea ce trebuie sa recunosti ca presupune o anume noblete, politete si inteligenta de care putini sint in stare). Dar poate ma insel si alta e semnificatia acelui efect literar.
Uite, mie nu mi se pare deloc asa si cred ca te inseli . Am spus : "cautat cu orice preţ" . Care ar fi aici pumnul de fier, ma rog ? Cred ca faci o confuzie intre "efect literar" si eufemisme (nu, nu la ceva de genul lor ma refeream). :)
Quote from: mada
Quote from: dustweaverAş fi vrut să-ţi răspund la postul de început, dar pentru mine n-are aproape nici o rezonanţă, n-am trăit "era de aur" la care te referi şi nu mă simt în stare (nici nu cred că ar fi corect) să pun ceva ce n-am trăit pe piedestalul (din acelaşi material) pe care aşezi tu conceptul de "ţăran român din vremile trecute". Nu că a trăi ceva înseamnă musai şi a înţelege... :)
--
probabil chiar te aştepţi să îţi răspundă cineva pe acelaşi ton plângăreţ "da, ai dreptate, m-ai determinat chiar să fac mai mult decat tine ;), să rup vălul decadenţei şi să mă întorc la glie".
Ii rastalmacesti vorbele lui Vlad.
De ce ?
Ca sa vad iar aceste total previzibile "de ce" - uri ale tale  ;D . Nu pricep unde vezi tu rastalmacirea, dar din moment ce esti un adevarat maestru in aceasta privinta te cred pe cuvant .
"Bă, ia mutaţi-l pe linia a doua, că m-am enervat."
"Totuşi, dacă ar fi fost exces de antiquarci, noi am fi numit pur şi simplu antiquarcii quarci şi quarcii antiquarci".

stefan

Quote from: madaPoate ca acel efect literar e manusha de catifea de peste pumnul de fier (ceea ce trebuie sa recunosti ca presupune o anume noblete, politete si inteligenta de care putini sint in stare).
Dacă nu te deranjează că pumnul se mişcă ritmic de-a lungul propriei infatuări, e OK. E o labă nobilă, politicoasă şi inteligentă cu miticul ţaran român pe post de "pin-up". Pe fundal cântă Maria Tănase şi Jean Moscopol.
Copyright (c) 2006 by Ştefan Talpalaru. All rights reserved.
http://stefantalpalaru.wordpress.com/

A CERB

Quote from: vlad on June 28, 2006, 05:57:00 PM
Bine, Tapire, scuza-ma.

Furnika râde, dustweaver ma face ipocrit (pe mine sau pe postul meu)...
Uneori am impresia ca anumite discutii chiar nu mai pot fi abordate, au devenit noi tabu-uri. E tabu sa spui orice lucru bun despre propriul neam. Vei fi instantaneu: atacat violent, luat la mishto sau ignorat. In cele din urma: detestat din tot sufletul, macar o perioada, pentru ca se pune o reala pasiune fanatica 0in stigmatizarea blasfemiatorului. Incalcarea noilor tabuuri e foarte grava. Eu insumi am stricat un topic de teama represaliilor nemiloase. Sa vedeti ce mi-o iau dupa postul asta.
Poti in schimb sa aberezi oricât pe tema: "ce de caca sunt românii", "fugiti din tara cât mai aveti timp", "suntem o tara de caca", "ce de caca sunt românii", "taranii români sunt niste paduchiosi imputzitzi". Vei fi batut pe umar si aprobat cu intelepciune din toate partile: "Asa e dom'le, suntem un popor de cacat. Care mai sunteti." 
O fi mai mult asa pe forumul asta, care e un forum cam de diaspora. Nu stiu, nu prea stau pe alte forumuri.

Revenind la topic: da, e adevarat ca multi tarani au decazut. Dar ei poarta aceeasi samânta a decadentei care in noi (si in parintii nostri) a inflorit de mult. Izvoarele rurale românesti sunt insa neatinse, si au inca mult reprezentanti. La ei ma refer, si la stramosii nostri, ai tuturor.

nu e bre tabu sa spui nimic. nu vad insa de ce trebuie sa ne mintim. realitatea e asa cum e.

cata vreme exista brain drain inseamna ca lucrurile nu sunt tocmai roz, dincolo de cazinourile, masinile de vis si curvele de lux din bucale.

de ce pleaca oamenii? de scarba. nu pentru ca vin si gasesc nu stiu ce informatie pe forum.asta e o absurditate vehiculata de sandor si vad ca preluata de restul.  pleaca pentru ca nu au decat o viata si nici macar nu spera, ca bunicii, ca vin americanii.

pleaca sperand in comfort material, sau pur si simplu pentru ca s-au plictisit sa saliveze la dulles dupa o carte pe care nu si-o pot permite. ca student, cu ultimii bani imi luam de obicei o carte, intelegand ca urmeaza ceva zile de foame. ma ajuta sa ma simt om, dar ma si umplea de ura, pentru ca toti kakatii incercau sa ma faca sa ma simt neom( incepand cu guvro trecand prin imbecilul de lm si terminand cu secretara facultatii, care era superamabila daca ii lasai ceva din bursa, alfetl era de o mitocanie crasa)

ce drept avem noi sa aratam o realitate? ce drept aveti voi sa fiti condescendenti si sa credeti ca un ametit ar lua o decizie grabita pe care o sa o regrete. nu a spus nimeni sa vina toti sau sa stea acolo. dar daca vor sa vina, sky is the limit. free will e tot ce au nevoie oamenii.

cei care raman o fac din varii motive si, se pare, fara regrete. cata vreme sunteti sinceri cu voi insisi si multumiti de alegerea factua, tot respectul. daca preferati sa va mintiti ca sa va simtiti comfortabil in alegerea facuta e iar ok. dar nu puteti avea pretentia sa nu existe informatia pentru altii doar pentru ca va strica voua comfortul.

de ce sunt roman si nu-mi place antiromanismul am spus pe altundeva. dar nici nu vreau sa mananc un cacat cum ca ce bine merg toate.
Smile! It confuses people!

INDIANUL

Quotede ce sunt roman si nu-mi place antiromanismul am spus pe altundeva. dar nici nu vreau sa mananc un cacat cum ca ce bine merg toate.
te referi cand vorbesti despre Romania sau State? ca referitor la Romania stiu ca nu faci asta...
ramas bun...

A CERB

nu mananc nici un cacat period. marea diferenta dintre aici si acolo este ca aici ai de ales. acolo mai putin, sau facand compromisuri foarte mari in ceea ce priveste valorile personale( am avut placerea sa primesc musafiri din ro, el fiind un chirurg care nu ia spaga deloc. toata stima. este un lux, totusi.
Smile! It confuses people!

Diogene

#24
Va vorbeste un decretel, copilul unor tarani ratati, care si-au parasit satele natale pentru mirajul industriei comuniste de la oras. Ader la conceptia sociologica conform careia intr-o comunitate larga de oameni pot exista in fapt 2 tipuri de evenimente: evenimente de tip catastrofa (WTC, Katrina si ce mai vreti voi) si evenimente de tip haos (ce se intampla in Romania). Romania este o tara spulberata cultural, in care capitalismul a intrat cu periferia. Deplang starea de lucruri de aici dar accept ca istoria se naste pe principiul pragului critic si ca nu poate fi programata, evolueaza impersonal; noi ii atasam semnificatii. Personal, sunt stresat de tehnologie si cred ca mai confortabil m-as fi simtit la coada vacii decat la dosul microscopului, efortul meu mental e mai mare in cazul al doilea. Daca voi reusi sa plec din Romania, plec din instinct de conservare, pentru ca resursele care le am cred ca ar putea fi mai bine valorificate dincolo decat aici. Hazardul este prezent peste tot,  sub diferite forme, este o optiune personala unde dorim sa ne confruntam cu el. Imi sunt dragi taranii cum imi sunt dragi parintii, pentru ca din bazinul lor genetic provin si resimt disparitia lor asa cum resimt tararea psihologica si disparitia mentala si fizica treptata a propriilor parinti. Imi doresc sa ajung in State pentru performanta profesionala care aici este in fapt imposibila la fel cum este imposibil sa traiesti decent din medicina fara a te ticalosi ireversibil (asta am trait, asta sustin). Dintr-o forma de organizare agrara ne tragem fundamental cu totii, deep undercover ramanem tarani, nu va mai pierdeti vremea cu certuri intre voi, lasati sociologia ca suntem lautari si cantam dupa ureche, oferiti onest informatii in masura in care le aveti, fiti constructivi. Intre oameni capabili nu e loc pentru conflict pentru ca in fond nu poate exista concurenta, pentru ca fiecare are locul lui. Timp de luni de zile acest forum a constituit o sursa valoroasa de informatie pentru mine si va apreciez pozitiv. Nu inteleg de ce va pierdeti energia cu lucruri pe care nu le puteti schimba prin discutii sterile si conflictuale. Sunteti tarani, sunteti romani si sunteti medici (cu exceptiile de rigoare) si aveti fiecare expertiza propriei experiente. Orientati-o constructiv! Nu ca nu ati fi facut treaba buna pana acum, dar exista unele discutii care mai mult dezbina decat imbina.
"...exista unele discutii care mai mult dezbina decat solidarizeaza." - corectura facuta pentru A CERB.  :shy: Scuze pentru stangacie.     
Am învăţat de la alţii mai buni decît mine.

ManuNastai

Quote from: Diogene on June 29, 2006, 06:36:03 AM
Nu inteleg de ce va pierdeti energia cu lucruri pe care nu le puteti schimba prin discutii sterile si conflictuale. Sunteti tarani, sunteti romani si sunteti medici (cu exceptiile de rigoare) si aveti fiecare expertiza propriei experiente. Orientati-o constructiv! Nu ca nu ati fi facut treaba buna pana acum, dar exista unele discutii care mai mult dezbina decat imbina.         

Acuma Diogene, voi face eforturi considerabile in postul asta sa nu te consideri lezat de spusele mele.. vad ca dai sugestii asa ca imi permit sa iti dau si io tie:

bre, sa sti ca e riscant sa dai sfaturi de genu' asta pe forumul asta; asta ptr ca ptr multa lume care intra aici acesta reprezinta principalul hobby, iar bashcaul resprezinta sport national (in al doua categorie ma incadrez umil si eu)... tu ai intrat, ca si mine, aici ptr informatia de la "cum pleci din tara" si ai ramas sa citesti (mult timp numai sa citesti) si ce se scrie in rest.. acum te-ai decis sa scrii (ceea ce e wonderful si probabil orice user nou e incurajat sa scrie)... acolo se preteaza sfatul/sugestia/remarca ta! fii covins ca in rest asta nu e numai riscant, ci si GRESIT! ai grija ca prin simpla ta afirmatie ai catalogat cele cateva zeci de mii de posturi ale unor vechi useri de aici pierdere de vreme si nu mi se pare corect
"Dragostea e singura inflamatie care coace in inima si fistulizeaza in alt organ" (Prof. D

mada

Tu vorbesti de infatuare Stefane ?... Bwahahahaha  :laugh3:

Chiar, pe tine te deranjeaza infatuarea la ceilalti ?
mada - once again: mada. not anyone else.

A CERB

Quote from: Diogene on June 29, 2006, 06:36:03 AM

Intre oameni capabili nu e loc pentru conflict pentru ca in fond nu poate exista concurenta, pentru ca fiecare are locul lui.
....
Orientati-o constructiv! Nu ca nu ati fi facut treaba buna pana acum, dar exista unele discutii care mai mult dezbina decat imbina.         

nu e bey nimeni la konkurenta ku nimeni. si nu suntem aici sa fim imbinati. oferim puncte alternative de vedere pe masura experientei personale.uneori se intampla mai politicos, alteori mai personal.  nu incercam neaparat sa convingem pe nimeni( cel mai putin pe interlocutor) I get the itch cand vad chestii care mie mi se par foarte partiale si simt nevoia sa ma scarpin aratand si cealalta fata a lucrurilor. nu am pretentia ca a mea e singura, doar ca exista. la fel si ceilalti, banuiesc. informatia oferita este onesta, cred eu. poate sunt naiv.

asa ca sit back and relax, daca te mananca palmele vezi ca e loc la "dat ku kapu". daca nu vrei sa-ti pierzi timpul, atunci ceteste sektiunile kare te intereseaza. free will!

Smile! It confuses people!

stefan

Diogene are aprecierea şi respectul meu, chiar dacă nu îi împărtăşesc părerea. Dacă tot e free will, poate să sit up and be angry about it, să citească ce vrea şi să dea câte sfaturi vrea muşchii lui. Eu mă bucur mai mult când apare un om inteligent cu care pot să polemizez decât un tembel relaxat şi pacifist.

Oricât de orăşeni am fi, ne întâlnim cu ţăranii în spitale, în tren, în autobuz, la piaţă, etc. şi vorbim în cunoştinţă de cauză fără să fie nevoie de un contact direct cu cârciuma, discoteca, enoriaşii care se pun bine cu Dumnezeu cu puţin timp înainte să dea colţu, câmpul lăsat pârloagă, râul în care se scaldă laolaltă copii şi cadavre de animale, râpa folosită pe post de groapă de gunoi şi toate celelalte repere ale satului românesc.
Copyright (c) 2006 by Ştefan Talpalaru. All rights reserved.
http://stefantalpalaru.wordpress.com/

vlad

Dustweaver, mie mi-e greu sa inteleg ce-mi spui. De regula. Poate ca esti prea delicat si eu prea gros. Fii mai dur, poate inteleg.
Cred ca zici ca scopul meu ultim este efectul literar, nu? Ca compun poezele pe-aici ca sa obtin admiratie. Stefan mi-a zis-o mai direct, vorbind despre "labe" (il asteptam la "Biblia" da vaz ca n-a aparut).

De fapt eu nu spun, si n-am spus nicaieri sa nu mai vorbiti românii si România de rau; de asemenea, n-am spus ca România e perfecta; am zis sa permiteti sa se vorbeasca si de bine, mai mult decât in acea forma care mie mi se pare trista si infinit nostalgica a "României afective". Pentru ca mie nu mi se pare ca dati voie. In momentul in care cineva indrazneste sa aiba o atitudine pozitiva, este imediat atacat cu indârjire.
De bine aveai voie sa vorbesti doar la timpul foarte trecut, ca despre ruinele unei straluciri trecute, cu melancolie. Acum, nici macar asta nu mai e permis, ca dovada felul in care este luat peste bombeu "taranul", fara macar o schita de argumentatie. Cu smilies si acuzatii de ipocrizie.

( Ca s-au furat saci, e adevarat, dar aratati-mi voi o tara fara hoti, sau care sa aiba hoti cu simt civic... Hoti au fost si vor fi pâna la sfârsitul lumii. Exemplul Indianului cu Katrina cred ca e suficient. Asta nu inseamna sa judeci intreaga tara dupa hotii ei, sub pretextul ca arati "cealalta fata a adevarului". )

dustweaver

#30
Quote from: vladDustweaver, mie mi-e greu sa inteleg ce-mi spui. De regula. Poate ca esti prea delicat si eu prea gros. Fii mai dur, poate inteleg.
Cred ca zici ca scopul meu ultim este efectul literar, nu? Ca compun poezele pe-aici ca sa obtin admiratie. Stefan mi-a zis-o mai direct, vorbind despre "labe" (il asteptam la "Biblia" da vaz ca n-a aparut).
Okay, si eu care credeam ca e prea rautacios postul meu ;D. (Despre modul in care scriu : stiu :) si nu ma incanta in mod special.) Fie si ca tine : in primul rand, ce vrei de fapt de la... noi ?

Poate e pentru ca nu prea cred in jignire ca mijloc de comunicare. Daca ai chef de o discutie (adica presupunand ca asta vrei si nu, vorba unui clasic, "sa-ti vezi slova pe un forum" ;)), ma indoiesc ca o poti obtine incepand cu "mucosi impaunati". Prefer asadar sa cred ca partea cu mucosii, ingamfarea etc. e un soi de retorica, efect literar, whatever, nu o jignire fatisa. Mai cred ca vorbind de "noi", cei pe care ii ataci in halul asta, iara nu de "voi" te asezi / ascunzi cu prudenta . Da, m-am exprimat delicat. :) Recunosc.

Figura asta de stil pe care o aplici - "sunt mic, nu stiu nimic" (plus un pic de "iata ce tare sunt eu prin propria-mi umilinta, faceti bine si luati lectii") e, in opinia mea, un pic deplasata. Vii, arunci cateva vorbe "tari" apoi vorbesti despre acea "ratacire" ca despre o chestie ireparabila. De-asta zic ca nu suntem asa diferiti, pana la urma si eu mi-am "dat demisia" dintr-o anumita "matrice sociala". Cum ziceam, fie nu vrei sa incerci sa schimbi ceva la o situatie care in fond sustii ca te indispune, fie recunosti ca nu se poate. Pana la urma, problema mea se poate reduce la : scoate-ma draq din grupul cu / despre care vorbesti ("noi" ala), nu sunt deloc, da' deloc in asentimentul a ceea ce ai scris, in primul rand pentru ca nu imi permit sa am convingeri despre "maretia trecutului si prezentul decadent" (exact modelul "tineretul din ziua de azi" = "mitul varstei de aur" in variate forme) .

Quote from: vladDe fapt eu nu spun, si n-am spus nicaieri sa nu mai vorbiti românii si România de rau; de asemenea, n-am spus ca România e perfecta; am zis sa permiteti sa se vorbeasca si de bine, mai mult decât in acea forma care mie mi se pare trista si infinit nostalgica a "României afective". Pentru ca mie nu mi se pare ca dati voie. In momentul in care cineva indrazneste sa aiba o atitudine pozitiva, este imediat atacat cu indârjire.
De bine aveai voie sa vorbesti doar la timpul foarte trecut, ca despre ruinele unei straluciri trecute, cu melancolie. Acum, nici macar asta nu mai e permis, ca dovada felul in care este luat peste bombeu "taranul", fara macar o schita de argumentatie. Cu smilies si acuzatii de ipocrizie.
Tu cu ce argumente rationale, non-afective vii ?

Vezi tabu-uri si români stralucitori : doctore, deja pare grav. Mereu m-am intrebat cum naiba poti sa admiri / detesti ceva ce n-ai trait. M-am intrebat cum poate mada sa ma atace (cica eram doar un "model" si exersa discursul) vorbind aproape cu indecenta de banii care ar trebui sa ma faca "patriot român" (!) - punct de pornire fiind atunci ipoteza ca ne-am nascut cu totii egali din toate punctele de vedere. Acuzatia de ipocrizie mi-am primit-o si eu atunci (poate pentru ca mi se pusese pata sa vorbesc cat mai putin posibil despre persoana-mi), tu insa parca joci un soi de "kick me!"-game mascat. (Parca iar imi pare rau ca scriu acum, daca ma gandesc la eventualitatea asta. Asta e, stiam ca ma prind in jocul tau, dar nu-mi trecea prin cap ca asta ar putea fi.) Iti reamintesc ca nu te-am numit pe tine ipocrit (da, tin la diferentele astea de nuanta si in linii mari imi esti chiar simpatic cateodata) ci postul tau. Vad ca te-ai simtit foarte atacat, regrete eterne.

Te deranjeaza smilies ? Cam tarziu pentru postul asta, deja i-am pus prin el.

Raman la ideea ca nu prea mai poate fi vorba de o "corupere ideatica majora" la varsta asta (:)) si ca esti liber sa spui absolut tot ce iti trece prin cap. Nu-mi poti impune insa nimic, mai ales cand dizertatia ta are o temelie mai degraba fragila .
"Bă, ia mutaţi-l pe linia a doua, că m-am enervat."
"Totuşi, dacă ar fi fost exces de antiquarci, noi am fi numit pur şi simplu antiquarcii quarci şi quarcii antiquarci".

vlad


"Ce vrei de la noi?" Pai, nimic, nu eu am inceput.


Bun. Deci daca eu zic "noi, mucosii impaunati" este o jignire. Dar de ce ar fi aceasta jignire mai putin grava decât cea care e mult mai in voga, cu "românii sunt de caca"? Daca as fi spus-o pe asta, nu cred ca te-ai fi sesizat, desi esti si tu român  (presupun). Cum vezi, lucrurile nu sunt deloc egale pe aici.
Da ai dreptate, remarca mea era probabil jignitoare, dar era in primul rând o reactie. (Daca iti place sa citesti printre rânduri, poti si sa observi ca nu iti era adresata).

Si, la urma urmelor, cât e ea de jignire, cred ca e adevarata, oricum cel putin la fel de adevarata ca cea cu "natia de caca".  Suntem la inceput de drum, majoritatea, inca n-am daruit nimic lumii dimprejur si mostenirii colective, la adresa carora ne permitem sa emitem judecati incarcate de dispret. Si eu, si tu, si altii.nevasta


[/quote]Ai vazut video-ul ala cu unu' de-si luase nu's ce masina in Spania? Well, ala e un exemplu de taran roman modern.
Alte varietati de taran roman modern sunt alea creeate de 50 ani de comunism: navetistul, ceapistul care a furat o viata intreaga de la ceape si fura si acum (sau nu mai are de unde fura si e dezorientat), etc etc etc.
[/quote]

aaa si sa nu uitam de tzaranul= cocalar, o specie f interesanta..... :laugh3: :laugh3: :laugh3: am gasit pe www.gigel.org niste definitii interesante....i-auzi:
                     Cocalarul
      Cocalarul este un om deosebit, cu sentimente, pasiuni şi visuri. Din cauza modului în care se îmbracă, vorbeşte şi se comportă, mulţi oameni îl tratează cu lipsă de respect, lehamite sau chiar îl ignora şi ocolesc. Pentru a înţelege mai bine un cocalar, tu, dragă cititorule, trebuie să-l cunoşti mai întîi. Hai să facem un efort. 
             Cocalarul automobilist
Cunoscut în cartier pentru cel mai rezistent scotch de pe farurile maşinii, cocalarul automobilist este o întreagă enciclopedie auto & tuning. Neon, lunetă, lămpi de pozitie albastre, autocolante (BOSS, SONY, 2fast4u, Need4Speed). Transformă orice Oltcit model 1983 in vedeta grătarului de duminică de pe Străulesti. Deseori în treling, conduce sprijinit de tetiera scaunului din dreapta aruncînd priviri sfidătoare pe sub parasolarul 'sport' (cît jumatate din parbriz). Boxa trebuie să fie boxă şi din ea trebuie să se audă, în funţie de talentul cocalarului, manea, paraziţii sau house.

            Cocalarul meloman
Cînd se întîmplă să nu fie bun cunoscător şi dansator de manele, cocalarul este de partea cealaltă a baricadei. La fel de redus încît să se proclame 'rapper' sau 'rocker', îşi poartă cu demnitate tricoul cu Eminem sau are, evident, un aer superior în hanoracul lui cu Linkin Park. Toţi ăştia se întîlnesc la concertele organizate de primărie şi-şi etalează şlapii, maioul, chiloţii aparent neglijent ieşiţi din blugi, numărul de pe tricou sau garderoba nike
              Campioana
Cocalarul de sex feminin se intitulează gagică, talentată, versată sau campioană. Ea este, în accepţiunea orcărui gherţoi, fie 'femeia'/'fata' cuiva, fie curvă. Evident că ea se numeşte că e proastă, pentru contrast. Ea este desăvîrşită dacă e îmbrăcată în roz, dacă a participat la Miss Ţăndărei sau dacă are poze de la mare în poziţii din reviste. Îi place sau învaţă să-i placă să danseze. Lasciv e mai bine, pe masă e perfect.

                 Microbistul
Un oagăr senzaţional trebuie să fie şi microbist şi să-i şadă bine în postura de ninja cu fular. El face parte din brigade cu nume italieneşti pentru a fi mai puternic decît duşmanul. Sămînţa caldă de floare îl face şi mai puternic.

            Cocalarul electronic
Cocalarul electronic, aşa cum a fost denumit de trupa aceea pe a cărei muzică dau din buci în do major campioanele şi care compune clişee pentru bagabonţi, îşi duce viaţa pe irc. Deghizat în iubtz3l sau altfel, se bagă în seamă cu dulcika16, Dea}{18 şi fac schimb de poze. Este mai valoros atunci cînd are sait personal (un fel de carte de vizită) cu binecunoscutele 'poze cu mine', 'poze cu mine lîngă o maşină tare', 'poze cu mine lîngă o vedetă', deci lol.  ;D :laugh3: :laugh3:
Nu toti baietzii buni are noroc, dar nici femeile nu e oameni...

live

  Hai sa ne intelegem asupra unor aspecte de perceptie! Taranul-taran e acela care munceste de nu mai poate la cultivarea plantelor si cresterea animalelor(ca la scoala; deformatie profesionala, deh...). In zilele noastre, termenul de "taran" se foloseste cu sens peiorativ, incluzand ideea de incult, ingamfat, datator cu bate in balti. Am impresia ca v-ati axat pe cea de-a doua varianta si cred ca nu asta a fost intentia initiala a lui Vlad. Sunt de acord ca e mai distractiv sa vorbesti despre "domnul care are clima Bizonica in masina si <CHIAR masina este deschisa>" si mi-ar placea sa "combatem" pe aceasta tema. Nu de alta, dar in acest an aproape numai de d-astia am avut parte si simt o nevoie nebuna sa dau in ei! :17:
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

INDIANUL

Quote"domnul care are clima Bizonica in masina si <CHIAR masina este deschisa>"
auuu nu mai spune nimic: eu m-am uitat la clipul ala dupa o luna de la aparitia lui desi stiam ca aparuse imediat. pur si simplu nu-l suportam pe "bizon" cum facea" vai dar a cui este masina aceasta...vai are si scaun de copil...vai uite numele meu pe acte".
auzi da parodiile facute dupa el le-ai vazut? cum statea unu langa o Dacie facuta pulbere si se mira:"vai ce masina superba..." :laugh3:
ramas bun...

live

  doar am auzit de ele, dar as fi taaare curioasa sa le vad! vreun link, indianule?
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

live

apropo, n-am putut sa vad filmuletele. isi bat aia joc de mine"opening media...closed". I don't get it!
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

INDIANUL

phiuu nu mai am linkul ca nu le gasesc eu si nici nu le pastrez. mi le dau prietenii. stai sa vad daca stie vreunul locatia.
ramas bun...

live

saru' mana! :tongue3:
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

INDIANUL

gata gasii: am dat search pe Google dupa "taran in Spania reloaded"
http://www.youtube.com/results?search=taran%20spania&sort=relevance&page=3
ai o groaza de variante care mai de care mai tembela ;D
edit:uita-te la asta te tavalesti pe jos de ras(asta e cu un Aro dar e si cu Dacia):
http://www.youtube.com/watch?v=CSS32dw8v2Q&search=taran%20spania
ramas bun...

lucisandor

ideea e ca trebuie sa dai search in youtube dupa spania, taran, chestii dintr-astea

nevasta

Quote from: live on July 01, 2006, 02:58:43 PM
  Hai sa ne intelegem asupra unor aspecte de perceptie! Taranul-taran e acela care munceste de nu mai poate la cultivarea plantelor si cresterea animalelor(ca la scoala; deformatie profesionala, deh...). In zilele noastre, termenul de "taran" se foloseste cu sens peiorativ, incluzand ideea de incult, ingamfat, datator cu bate in balti. Am impresia ca v-ati axat pe cea de-a doua varianta si cred ca nu asta a fost intentia initiala a lui Vlad.

   dar vai! ce bine ca ai venit tu si ne-ai luminat...incredibil......dk nu ne spuneai tu, chiar nu ne dadeam seama de intentiile lui vlad.....este adevarat ca am deviat putin de la subiect, dar este mai funny.......
Nu toti baietzii buni are noroc, dar nici femeile nu e oameni...

live

  dragalasule, asa ma si gandisem, ca nu stiti, ca nu v-ati dat seama...daca citeai cu mai mare atentie, vedeai ca si eu gasesc mai funny "barfirea" celei de a doua categorii. simpaticule! :razz: :tongue3:
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

Furnika

Romania, mici fragmente de neant (@Catzavencu):
Olandezi in Romania
Intr-o zi, olandezul si-a luat camera video sa ii filmeze pe hotii de lucerna si a surprins mai multe carute la marginea ogorului sau. Cu dovada in mana, Walter a mers la politie doar i-o determina pe agenti sa ia masuri. La sectie, olandezul era sa faca infarct cand a vazut ca unul din hotii filmati era chiar politistul din sat.