News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

exotisme :)

Started by dustweaver, June 12, 2005, 03:13:34 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dustweaver

am descoperit o reteta fenomenala intr-o revista...
Omleta norvegiana (citez cu oarece aproximatie)
consta in 2 foi de bezea intre care se pune inghetata. Se pune preparatul in cuptorul foarte bine incins si se tine cat sa se ingalbeneasca foarte putin bezeaua. Se scoate, se stropeste cu rom sau coniac si se flambeaza. Aluatul de bezea este rau conducator de caldura, asa ca inghetata nu se topeste.

deocamdata motive obiective nu imi permit sa transpun in realitate aceasta reteta  :headbang:
"Bă, ia mutaţi-l pe linia a doua, că m-am enervat."
"Totuşi, dacă ar fi fost exces de antiquarci, noi am fi numit pur şi simplu antiquarcii quarci şi quarcii antiquarci".

Qvadratus

tapirul

nu-i adevarat, qvadratus. Am mancat asa ceva, chiar in romania. La un restaurant chinezesc, in fact (Marele Zid or so)
cre'că, nu ştiu...

elfstone

Daaa, inghetata prajita de-aia am mancat si eu, da` coaja aia nu prea e bezea, desi... nu m-am gandit... ar putea fi. Mama ce buna e!
"I'd rather be happy than right, any day of the week"

tapirul

e buna, dar la Marele Zid in Bucuresti nu mai calc. Ospatarita ne-a luat direct,  scarbita-superioara cu "asta nu e cofetarie" (comandasem numai inghetata prajita). Eu am vrut sa ma ridic si sa plec, dar gagicile cu care eram, nu ca nu, s-au rugat de aia sa ne primeasca. N-am fost in viata mea asa umilit. Niste dobitoci.
cre'că, nu ştiu...

elfstone

Care e ala Marele Zid, mey?.. Sa nu imi spui ca ala de pe Eminescu / Dacia (pe la Mosilor pe-acolo)  :shock: Nici nu stiu daca mai exista, dar auzisem povesti infernale despre el... Conserve stricate, dependinte infestate etc... Brrr... In caz ca mai exista, nu mergeti pe-acolo, fratilor!
"I'd rather be happy than right, any day of the week"

tapirul

nu mai stiu.. erau doua in fact "marele Zid" si "Noul Mare Zid". Io cred ca la al doilea...
cre'că, nu ştiu...

tapirsis

Am citit reteta asta de curand intr-o revista de'asta feminina si zicea sa usuci foaia de bezea cu foenul????!!! Pacat ca nu mai am revista ca as fi reprodus in intregime.
Va fi bine!

Furnika

Marmite (aka yeast extract).

Love it or hate it? :)

www.ilovemarmite.com -pt fani

Furnika

Ondina

numa midii!!!  :lol:

tapirul

stridii? la nebnuie. Si midii too.
La mine nu mai sunt exotisme though.
cre'că, nu ştiu...

Furnika

Midiile nu sunt exotisme nici la mine dar stridiile da. Nu stiu ce gasesc unii placut/deosebit la stridii.

dustweaver

http://www.hormigasculonas.com/ (No offense intended, Furnik. :))

Se mananca. Si toracele si abdomenul. Prajite. Parca sunt boabe de cafea. Usor sarate. Nu poci sa spui ce inseamna "culonas", ca nu-i frumos.
"Bă, ia mutaţi-l pe linia a doua, că m-am enervat."
"Totuşi, dacă ar fi fost exces de antiquarci, noi am fi numit pur şi simplu antiquarcii quarci şi quarcii antiquarci".