News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Idei utile pentru viitoarea casa a madalinei (sis)

Started by tapirsis, May 18, 2006, 08:17:17 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tapirsis

Rocsa, Manu, sunteti ocupati in iunie?
Hai, ca platesc la pretul pietii si am incredere in voi.

DIN IUNIE INCEEEEEEEEEEEEEEP SI IOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!

PS
Ce-i aia gresie rectificata portelanata?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!?

PPS Cred ca pun schita casii pa' forum si va provoc la un concurs de amenajari interioare!
CA NICI N_AM INCEPUT SI M_AM SATURAAAAAAAAAAAT!
Am nevoie de alzapralom sau holaperidou d'ala!

PPSS

A, uitasem, am niste ochi tulburatori si o inteligenta indubitabil de infinita, stiu sa fac pizza si am luat mentiune la olimpiada de romana, inteleg imediat chiar si incomprehesibilu' (adica si pe Brian de la servici), I developed a diplomatic approach (sic!), sunt tare, ce mai! The best! (Nu mor caii cand vor cainii!)

Nu vorbesc la telefonul mobil, nu fac cumparaturi la mall, nu am mileuri in casa, nu am parul vopsit, nu lucrez intr-niciun ONG, nu vorbesc tare (dimpotriva), sunt total si iremediabil nesociabila cu vecinele de bloc si de biro, etc etec etec  Ups, asta cre'ca ierea alt topik!
Va fi bine!

tapirsis

Manule, mi-a zis mie cineva, nu spui cine, persoana importanta, ca scoala cauzeaza la gresie. Cica nu aliniaza si iese stramba la sfarsit.
A, si inca una. Cine nu fumeaza si nu bea e suspect. Geaba injura. Sau poate tocma d'aia injura? Si nu vreau nici sa-mi tai usa cu flexu! Care usa, ca nici n-am! vezi, te-ai repezi cu curiculuu si m-ai spariat. Da' aia cu pieptu de otel imi trebe cand o trebui sa-mi car mobila si bagajurile la TIR!
Ia zi tu, ce culoare sa pun in baie (ce cu ce merge, ca vreau 2?) Da' in bucatarie?
Va fi bine!

ManuNastai

Io am baie albastru inchis pana la 1,50 si de-acolo albastru deschis ptr ca imi place albastru. intre cele 2 straturi am un rand de... nustiucumlecheama cu model fain.. gresie albastra faina

sugerez ceva cu albastru si toate accesoriile (rama oglinda, buda :), dulapioare ietc albe). ar mai fi una cand baia e alba cu albastru deschis ceva si accesorii de sticla cu auriu (asa are sor'mea) da' sticla aia e prea greu de intretinut curata. a, sticla e mata!

la a 2a as sugera bordo cu negru in cazu in care e baie din aia de serviciu cu cabina de dus si accesorii.. nush, vezi tu ce mere.

la bucatarie daca ai mobila din lemn.. normala nu cestiueuce new fashion sugerez cum am io.. nush cum e.. e ceva portocaliu cred cu maron deschis.. dareq stie. in orice caz ceva de genu asta. daca ai bucatarie din aia moderna cu mobila lucioasa...  :?:  si foc invizibil la aragazul care e ntrodus in perete, cu tot felu' de aparate ce sparg ou' si il frig si-ti fierb si macaroanele.. dupa cum mi-o imaginez io pe aia ar mere ceva inchis..

daca mai imi vin iti zic. sper ca nu am fost dezastruos la alegerea culorilor
"Dragostea e singura inflamatie care coace in inima si fistulizeaza in alt organ" (Prof. D

ManuNastai

a, era sa uit! MUSAI sa iti pui in loc de o placa de faiantza pe cada, cum sunt acuma, usitze din plastica ptr ca sigur de-a lungul timpului va trebui sa umble instalatorii la sifon si or tre'i sa sparga faianta cum o facut la mine!

si inca una. am o intrebare: stie careva cum se numeste sifonu' ala de la capu' cazii prin care curge apa cand e prea multa apa in ea, ca sa nu inunde baia?
"Dragostea e singura inflamatie care coace in inima si fistulizeaza in alt organ" (Prof. D

Furnika

Se numeste preaplin (nu ma intreba de unde vine denumirea :) ).

rocsa

gresie rectificata  e aia care e taiata perfect drept astfel incat nu mai are nevoie de rosturi, se pune gresia fara stelutele despartitoare si fara chitul din rosturi. Placile de marmura sunt puse tot fara chit si ideea gresiei rectificate e sa imite vigurozitatea marmurei (  :lol:  )  Eu mi-am cumparat gresie rectificata chinezeasca ( e mai ieftina) mai e si de spania da' e scuuumpa, foc. Si am luat-o lucioasa (se gaseste si mata) adica portelanata ca imi place mie mai mult. Bineinteles ca trebuie sa iei in calcul si trantele pe care le iei mai usor pe asta lucioasa.
Baia, bucataria, alegi culorile si modelele dupa gustul tau. Daca ai atatea de renovat (baia, bucataria,etc) ia-o cătinel nu te uita de-odata si pt baie si pt bucatarie ca altfel faci ca mine, dupa o zi de umblat am ajuns acasa exact asa:  :shock:

tapirsis

Manu, Rocsa, multam pentru sfaturi.
Si mie imi place albastrul la baie (cu un bordaj la mijloc cu delfini ceva) si maro-crem ceva in bucatarie, ca mobilele le am din pal melaminat bej deschis cu alb. Si pe hol merge bordo cu romburi bej sau portocalii la mijloc. Singura certitudine de pana acum e ca nu vreau gresia dreapta ci pusa in romb asa. Si faianta la fel.
Si nu am numa'baie si bucataria ci tot apartamentul, care n-a fost renovat de la mama lui din anii 55. Asta inseamna si camerele copiilor (Miruna deja vrea nori, parc si om de zapada desenate pe pereti ca a vazut ea intr-o revista, Mihai vrea un birou smecher pt calculator, io nu vreau decat o saltea si o veioza. SI o biblioteca pentru cartile multe. Dar nu stiu ce-o iesi. Imi plac si firidele acelea in rigips unde se poate pune o vaza cu o singura floare. Gen japonez.
Oricum de vreo cateva luni cumpar numai reviste decoratoare si stau pe net numai pe domus, practic idei, hiparion, locuinta mea, casalux (too much for me), am citit pana si fengsui, am vizionat pana si interioare italiene de lux (complet inaccesibile mie) pana m-au usturat ochii. Si la TV daca ma uit la vrun film ma surprind uitandu-ma cum au aia colorati peretii si ce gresie au in baie, adio fir epic.

PS
Tapirule, poti sa muti topicele astea ultimele cu renovari (incepand cu rocsa cu gletul in cap) intr-un topic nou numit "Idei utile pentru viitoarea casa a madalinei (sis)". Sau deschid un topic si le citez? Cum e mai bine?

PPS
Ceilalti, daca gasiti prin drumetiile vostre pe net siteuri cu poze de interioare, postati, rogu-va.
Va fi bine!

tapirul

le mut eu
mie albastrul in baie mi se pare un pic overused. mai ales albastrul ala mai-mult-bleu (si si mai overused mi se pare sa faci totul albastru, de la lighean la periuta de dinti). Nu ca nu-i frumos si calming, da' prea e in fiecare baie in care intri...
Io am vazut o combinatie de albastru foarte inchis cu galben (am contribuit la ea de fapt...). Completat cu prosoape galbene si albastre, cu lumanari in ton (niciodata aprinse, doar de ornament) si tot asa. Stiu ca face baia mai intunecata, da' baia oricum nu e farmacie sa fie luminata. Da un aer mai de mister, dimpotriva.
Blueprintul apartamentului po' sa mi-l dai mie ca o pun pe Toshiko la butoane.
Hai ca mut topicele
cre'că, nu ştiu...

tapirsis

Crisule ti-am trimis si planu si poze pe hotmail si gmail.
Va fi bine!

vlad

Madalina, iar o sa-mi zica stefan ca sunt homosexual, dar mie imi place foarte mult  Art & Décoration, apare de mai bine de 100 de ani, de pe vremea Art-Nouveau. Cred ca e referinta suprema in ceea priveste interioarele.

Online nu e prea mult, dar revista se gaseste si la noi, cu vreo 3 numere in intârziere.

tapirul

Quote from: tapirsisCrisule ti-am trimis si planu si poze pe hotmail si gmail.
am vazut... da' prompti mai sunteti....
O sa vin cu recomandarile (mele si ale lui Toshiko, separat)
cre'că, nu ştiu...

Ondina

Eu mi-as face o baie cu nuante de verde si galben.Si cu margarete..pe faianta sau pe unde s-o mai potrivi :wink:
Ceva super vesel, sa ma trezeasca dimineata. Sunt foarte multe nuante care dau frumos impreuna, dar trebuie sa fie nuantele care-ti creeaza tie starea de spirit pe care o doresti. :D

Ondina

Ondina

A CERB

io mi-as face o baie verde, una galben, una grena, una albastru, una peach si una alba.
Smile! It confuses people!

tapirul

depinde de ce stare de spirit vrei sa iti dea baia... Eu de exemplu consider baia o zona de tranzitie, unde ma duc somnoors inca cu capul plin de vise. O atmosfera ultra-vesela si luminoasa e cam brusca, de aceea as prefera o baie in culori mai inchise, mai ales daca nu ai lumina naturala. Culorile astea vesele sunt cam artificiale in lumina de neon.
cre'că, nu ştiu...

tapirul

pana nu uit, sis, ce inseamna petele albastre de pe blueprint-ul ala? Azi noapte v-am visat la Plostina si Masiu imi explica ca alea reprezinta portiunile unde vrea sa faca, langa perete, un fel de ... nu's cum sa le zic.. rafturi e prea putin... un fel de constructie din tavan in podea, din stejar, cu nişe din'alea de care vorbeai, in care sa pui carti si vaze... Si mi-a dat idei.....
cre'că, nu ştiu...

tapirul

imi vin idei pe rand...
Lui fie-ta, daca ii pictezi peretii, sa ii pictezi si tavanul cu norisori si mai-stiu-eu-ce
Fie-tau (banuiesc ca el o sa stea in camera din spate, sa nu ii treaca asta mica prin camera) o sa vrea sa isi împungă postere pe pereti, asa ca ar fi bine daca i-ai gasi o solutia din start.. Sa acoperi peretii cu un strat subtire de ceva ce se preteaza la piuneze...
Patul ala suprapus al copiilor... Io daca as fi Mimi as vrea sa dorm la etaj si dedesubt sa fie biroul-ala-smecher, cu veioza hoaţă si rafturi deştepte et comp....cu scara lateral evident.... I would save room....
cre'că, nu ştiu...

tapirsis

Crisule, alea albastre sunt niste rame ce vor fi facute la un metru sub tavan. Pentru rafturi. Intr-unele vor fi (cred) spoturi (cerculetele alea).
Pe hol intr-adevar vor fi dulapuri de sus pana jos, dar separate de rama aceea la 1 metru de tavan pentru diversiune. A, am uitat sa-ti scriu pe plan ca inaltimea e 3 metri.

Vlad, multumesc de idee. O sa cumpar revista, macar un numar. Multumesc si Ondina, chiar imi plac margaretele. Si poza (desi e cam fancy pentru mine). Chestia e mie trebuie sa-mi iasa ceva functional (practic), minimalist (ca tot e la moda, dar mie asa mi-a placut dintotdeauna) si linistitor (chestia cu oaza bla bla, ca acum se iau baietii de mine).

Cerbule, call me slow motion, dar eu vorbele (aluziile, poantele) tale ori le inteleg mai tarziu ori nu le inteleg deloc. Chiar acu'ma lovise aducerea aminte ca trebuia sa(-ti) raspund ceva pe un topic al Rocsei.

Eu intreb serios, imi puteti da idei pe care le-ati vazut la altii si v-au placut, sau pe care le-ati aplicat la voi, sau chestii utile cum mi-a zis Manu cu usita la cada (cred ca mi-ar fi scapat din vedere), sau imi puteti indica un site sau o revista pe care eu nu le-am survolat inca. Stiu sigur ca daca as incepe sa ma duc prin magazine si angrouri sa vad care e trendul m-as impusca dupa vreo saptamana, mai bine am in cap din start ce vreau si merg pe acea idee (chiar si tampita, da-i ideea mea, obtinuta in urma brainstormului marca vizuina :P ).

PS
O sa incerc sa pun si pozele, si acum si dupa.

tapirul

asa s-a gandit si toshiko cu albastru ala, io m-am mirat intai ca de ce este si in dre[tul usii si dupa aia mi-a picat fisa.
Cu peretele ala din living, chiar trebuie? Io devin american, cat mai putini pereti interiori. Chiar daca e trecere, ce?

A CERB

si totusi nu glumeam. ideea era sa ai mai multe bude decat crezi ca ai nevoie.

tapirsis

Si culorile? Au vreun inteles ocult sau pur si simplu sunt ale tale preferate? Sau ai vazut bai asa si ti-au placut?

ManuNastai

Io-ti mai zic cate ceva ce s-o facut gresit sau ne-o scapat din vedere cand am renovat eu apartamentul meu. Si apartamentul meu o fost Kosovo cand l-am luat in sensul ca toti peretii in baie si in bucatarie o fost dati cu vopsea in ulei si ptr a prinde adezivu' ptr faianta a tre'it sa o belesc cu mana mea.. In continuare... iti sugerez sa schimbi TOT ce era in cel vechi, incepand de la prize si pana la chiuvete, cada etc ptr ca eu numai cada am lasat-o si am avut mari probleme cu ea ptr ca desi parea ok, era fisurata si-am inundat vecinii de nenumarate ori.
Eu am mai modificat niste pereti in bucatarie, am spart o debara si au ramas gauri din alea in tavan si-n podea care sunt din varful pana la baza blocului datorita alinierii boltzarilor care le-am acoperit (mesterii) cum au putut cu mortar si apoi pe deasupra au gletuit. Ei, acolo gletul cu timpul s-a crapat chiar daca astia o incercat sa puna cat mai putin. REGULA: gelt cat mai subtire ca se crapa!
daca in camere iti pui mocheta, nu-ti lua din aia super paroasa (foarte pufoasa) ptr ca in timp se fac "carari".
io nu stiu cum e gresia aia de care zice rocsa, da' mie mi se pare putin dezavantajoasa la curatare. din moment ce nu are rosturi, ptr ca ea nu va putea fi pusa niciodata perfect, va lasa spatii in care intra mizerie si care nu se vor putea curata!

cam atat! daca imi mai vin iti mai zic. da' un sfat iti mai dau: NU TE UITA LA BANI!!! daca vezi ceva ce iti place, nu te gandi la ceva de genu' "las' ca oi mai lua pe parcurs cand oi avea bani" ptr ca nu o vei face! cumpara acum ceea ce iti place tie cel mai mult, banii si cu imprumut se pot achizitiona! sa sti ca iti va parea rau daca nu faci cum iti place. mai bine omiti temporar sa faci o anumita camera decat sa o faci cum nu iti place

ManuNastai

sugerez "amenajarea" unui acvariu micutz pe hol! in caz ca nu te pricepi la pesti si ai vrea asa ceva adaug eu niste poze cu pestii care mie imi plac f mult si care sunt si mai lejer de intretinut

am vrut sa pun mai multe poze, da' cu pestii neon nu am gasit si nici nu am vreme sa caut, da' aia-s preferatii mei. acvariul daca vrei sa-l faci nu tre' sa fie mai mare de vreo 40-50 l. si desi e scump la inceput e superb si necesita numai cam o ora saptamanal la intretinut si putin timp sa lecturezi despre cresterea pestilor!

asa.. niste acvarii frumoase..

acum niste poze cu masculi de BETA, ce trebuie stiut este ca femelele sunt mai putin impopotzonate si ca intr-un acvariu poti pune numai un singur mascul ptr ca-s foarte teritoriali si foarte pasionali in dragoste. nu cred ca vor fi mai mult de 20-40 RON o pereche da'-s superbi.

cam atat. cred ca v-am pus putin pe ganduri in legatura cu facutu' de acvarii! poate ca ar trebui facut un topic nou cu asa ceva.. ptr iubitorii de pesti! s'ar putea spune o multime aici!

tapirsis

Pai asa o sa si fac, Manu. Trebuie sa schimb clar instalatia electrica si sanitarele ca's vechi de tot. Apoi geamurile (cu termopan ca's mai etanse si atenueaza si zgomotele) si usile ca's de pe vremea lui Dej.
O sa scoatem cada din baie si punem cabina de dus ca sa am mai mult spatiu.
In camere vreau sa pun parchet laminat (mocheta mi se pare ca tine praf prea mult) si covoare mici, ovale. Iar pe holuri gresie.
Cu acvariul nu stiu. Desi regulile fengshui spun sa ai musai un element de apa in casa, si cum fantana arteziana nu-mi pot face (desi mi-ar placea), acvariul e solutia cea mai la indemana. Mi-i teama doar ca nu ma pricep (tin minte ca am avut in copilarie si dupa un timp acvariul nostru arata ca o balta si mirosea la fel si culegeam mereu pesti cu burta'n sus pe acolo, mi se pare ca i-am si fiert cu aparatul ala de incalzea apa).

Cerb, am retinut grena si/sau peach, e o idee.

tapirul

la baie mai pot sugera un orange nu prea inchis

rocsa

eu sunt depresiva in perioada asta in care amenajez, pt ca nu mai am bani (de fapt nu am avut de cand m-am apucat dar au mai strans ai mei si au mai alinat suferinta, apoi iar si iar cu cersitul. Nu credeam sa ajung in momentul in care sa nu mai am nici o portita de scapare. O sa pun si eu poze cu bombardatul ala de apartament. M-am scumpit la taratze si ma zgarcesc la malai, dar s-a terminat ultima faramitza de ban si am ramas in plop cand era mai important. Hai lasati-ma sa ma vaicaresc la nesfarsit ca mi s-o pus nodu-ngat.
Din lipsa de bani s-au facut multe lucruri de-andoaselea. Printre altele gresia aia rectificata daca e bine pusa nu are spatiu intre placi. Am vazut la unii ca desi gresia nu avea rosturi nu exista spatiul ala fin dintre placi asa cum la mine e bine merci (ca l-am intrebat pe cutare ala daca sigur a pus de-asta rectif si m-a asigurat ca da, pe naiba). Plus ca in loc sa intinda adezivul cu pieptanul ala de seamana cu gletiera, a pus trei placinte de adeziv si acu suna a gol rau de tot pe-alocuri. Intr-adevar e mai bine sa stii ce greseli sa eviti. Mi-as pune si eu termopane mai ales ca geamul de la balcon sta sprijinit de niste lemnisoare ca nu exista rame de metal, daaaar nu am bani
:cry::cry::cry:

tapirul

io as pune mocheta perete-in-perete. Macra in camera copiilor. Nu acumuleaza mai mult praf decat un covor obisnuit si cu ingrijire minima (aspirat saptamanal si o data sau de doua ori pe an curata mai activ - aici in america exista locuri unde poti inchiria chestie d'aia de curatat mocheta) se mentine frumos. E mai cald si mai comfortabil.
Cu acvariul poti sa ai unul mic cu doi-trei pesti. Noi aveam măgăoaia aia mare si prinsesem si o alga de care nu mai scapam, acu' exista solutii si chimicale mai multe. Cel mai fain ar fi daca ai putea sa pui un acvariu ingust intr-un perete despartitor (in camera copiilor de exemplu, daca ai incredere ca nu il demoleaza fiu-tau cand o sa joace tenis in camera).. Peretele ala despartitor din camera copiilor si asa nu trebuie sa fie mare constructie...

adi

eu sunt ptr simplitatea vietii, so get a tepee

...optional, poti sa pui si gresie pe jos, incalzirea este naturala, aerisirea -presupunand ca nu esti fan fasole- este si ea naturala. este mobil, betele pot fi folosite si la activitati recreative pe care le poti cupla bineinteles cu metode de educare a copiilor. de zugravit mai greu, dar de pictat... super. este incapator, dar nu atat incat sa te pierzi, creand o atmosfera de placuta intimitate. in acelasi timp, poti fi auzita si de altii, ceea ce contribuie la integrarea in comunitate.

vorbind serios, a fost absolut penibil cand -cata lipsa de inspiratie!!- am intrat impreuna cu un prieten intr-un cort traditional cree la un festival. erau doua "bastinase", care la un moment dat, absolut spontan si probabil ca sa ne initieze in cultura lor au inceput sa ne cante. daca pana atunci, de bine de rau -ignorantza culturala crasa, normal- ne puteam stapani rasul, dupa inceperea trilurilor traditionale am zis ca o sa tampesc de atata ras inabusit, plangeam si radeam ca prostii -deh, nici nu ne venea sa iesim ca nu voiam sa ii jignim-de parca razand nu era tot una. in viata mea nu a trecut timpul mai greu...

tapirsis

Adevarul e ca ai si tu dreptate.
Eu avansasem ideea, etichetata de ai mei ca "vorbit la stres", desi era serios pe bune, ca sa ne cumparam in loc de apartament si angarale o rulota d'aia cu tot cu masina. Puteam picta peretii (acuma eu vreau in dormitor cai verzi pe un fond roz dar mesterii s-ar uita patrat la mine), puteam pune cabina de dus cu jacuzzi si hidromasaj si radio_CD_MP# si gresie in carouri si mocheta lila chiar tapiserii si cuptor de paine. De mobilitate nu mai vorbesc, eram libera ca pasarea cerului si ca tiganii-nomazi. Acvariul il tineam in curte, langa parau, sanitarele puteau fi de unica folosinta, puteam recicla totul in natura. De socializare, aici e singura fisura in logica ta, Adi, ma parcam cat mai departe de orice comunitate cu mai mult de 3 locuitori pe km2 (in afara de ai mei, of course).
Hai ca deja incepe sa-mi para rau. Acvariu n-am, gresie d'aia banala alb-bleu am, vecini cat cuprinde, usi la fel (am ajuns obsedata sa numar usi), pereti nici nu-i mai numar, rau-parau n-am, aer n-am, cabina de dus cu CD n-am (plecasem intr-un supermarket sa cumpar gresie si cand mi-a pus un baiat de acolo muzica la o cabina de dus am ramas placut-prostita de ce-au mai inventat astia, mai aveam putin si dansam langa ea acolo, tot de stres evident).
Va fi bine!

magda

daca n-ai acvariu macar pe desktop poti sa iti postezi ceva pesti :)
[/img]

magda

sorry... iar n-am nimerit sa uploadez poza... deh ... e deabia a doua zi de cand folosesc noua metoda

tapirsis

Am vazut o chestie d'asta pe net, casa viitorului, cu peretii din casa care erau de fapt niste ecrane si-ti setai tu ori pesti in acvariu ori padure cu pasarele ciripind.
Va fi bine!

tapirsis

Gata am terminat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sunt datoare pana in anul 2030 da'ce conteaza.
Am gresie alb-bleu in baie? Am!
Si delfini? Am!
Am gresie bordeaux in hol? Am!
Am cabina de dus cu hidromasaj ca era la reducere (nu ca l-as fi si incercat)? Am!
AM nisaa japoneza? Am!
Am frigider cat china? Am! Sa vezi la anu' ce coc la vinete si ardei si fierb la fasole sa pun la congelator!
Am livingul galben cu roz (ca n-a iesit portocaliu nici cu slujbe)? Am!
Am camerele la copii bleu-albastru si lila-rosu? Am! Doarme Miru acum singura in patul-camera ei? Doarme!i
Am parchet raschetat si lacuit? Am!
Am acvariu? N-am!
Am mobila? N-am!
Am lucrurile in 100 de cutii? Am!
Mi s-a inundat apartamentul ca au facut astia proba la calorifere si noi eram la mare? Mi s-a!

Mi s-au udat cartile dintr-o cutie de carton ca biblioteca n-avem. S-or citi ele si mai sifonate asa. Imi pare rau. Parchetul a rezistat si nu s-a umflat ca era lacuit (mare noroc). Si nervii mei au rezistat glorios! Daca nu socotesc neuronii morti si cuvintele grele aruncate catre calorifere-dalkia-administratorulblocului-dalkia-vopsitori-repartitoare-instalatorulupeste-etc m-am descurcat onorabil. Trece ea si asta! Hai Rapidu'!

Va fi bine!

ManuNastai

da, pooo-ho-ze!!! le vrem, normal, daca le ai si p-alea!

tapirsis

Ham si poze (stiu c-am promis demuuult ca le afisez), ca nu s-au udat decat putin asa cat a plouat in compic. Dar s-au usucat (vorba Mirunei).
Da'tre'sa fac un slideshow din ala smecher cu: trecut/prezent/viitor?.
Cand oi avea o leaca mai mult de timp.
Va fi bine!

Lilyviolet

Quote from: tapirsis on September 14, 2006, 06:31:34 PM
Ham si poze (stiu c-am promis demuuult ca le afisez), ca nu s-au udat decat putin asa cat a plouat in compic. Dar s-au usucat (vorba Mirunei).
Da'tre'sa fac un slideshow din ala smecher cu: trecut/prezent/viitor?.
Cand oi avea o leaca mai mult de timp.

Vrem slideshowu cu apartamentu' renovat. Pe bune. Ca trebuie sa refac si io, zace de un deceniu nefacut si nu ma mai invrednicesc. Am si scuze: sunt peste ocean.

Meseria zidarului si tamplarului e bratara de aur (la educatoare). Ca de aia ne imbolnavim de colecist.

Tu sa fii sanatoasa!
LV

I'm no shrinking violet.

tapirsis

Da, adevarul este ca se face anul de cand am promis de poze  ;D
Vesta nebuna e ca mi s-a umflat pana la urma parchetul (numai in dormitorul nostru), da' rau de tot, acum avem dune, dealuri si chiar un varf de munte. Patul este fixat cu neste opritoare fixate cu surupuri in podea ca sa nu alunece la vale. Pe bune. O sa fac si la astea poze.
Vestea buna este ca am mobilat camera Mirunei si bucataria.
Saptamana viitoare Miru e invitata la bunica ei si o sa am timp de incarcat si postat.

PS
cabina de dus de la reduceri este foarte NASPA! Sa nu va luati asa ceva in veci. Curge prin toate incheieturile. Cred ca am pus 2 tuburi de silicon pan toate crapaturile.

PPS
Acvariu tot n-am in schimb am un elefant feng shui primit cadou de la fi'miu de 8 martie, elefant care cica ca mai fac un copil (cand a auzit Mihai a zis ca-l duce inapoi si le cere si bani dublu ca nu l-au avertizat). Da' l-am mutat urgent in camera la Miruna ca cica la copii stimuleaza intelectul de invatatura.

PPPS
Si vestea CEA MAI NASOALA este ca s-a retrocedat terenul de sub chiar geamul meu (eu stau la parter cu demisol locuit) si de o saptamana au pus astia afis cu constructie vila cu etaj termen de finalizare 3 ani. Cred ca-mi iau rulota si lumea in cap.
Va fi bine!

tapirsis

Va fi bine!

tapirul

caştoc

auzi, da' aia cu living nou si copil la calculator zici ca e la birourile NASA la lansare.. cu trei monitoare and stuff....
cre'că, nu ştiu...

A CERB

Bai, tata, dar voi unde ati cumparat apartament? La Stalingrad? Arata super transformat.

tapirsis

Intr-un cartier de vechi nomenclaturisti din Ploiesti, pe langa gara de Sud.
Da, este stil rusesc, din caramida masiv, ziduri de jumatate de metru si 3 metri in inaltime camerele.
In schimb s-au zgarcit rusii la baie si WC (separate, bineinteles) si sunt asa mici... Cand intram in WC-ul ala de 1 pe 1 si 3 m inaltime parca eram in catacombe, se auzea ecoul cand tuseai.
Blocul a fost construit in 1962 iar  pentru vremea aia sa ai faianta in baie si la bucatarie era culmea luxului cred.
In parcul din fata blocului a fost chiar si fantana arteziana, acum a ramas in paragina, cu marginile pline de pamant si iarba.
Noi am curatat tot pana la temelie, toate instalatiile si electricele inlocuite, doar parchetul este cel vechi, scartaie el putin dar este de calitate, doar l-am rindeluit si ceruit. Mai putin cel din dormnitor pe care l-am...baut  ;D
Va fi bine!