News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

foi cu lapte

Started by tapirul, November 18, 2004, 06:25:46 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tapirul

pen' ca ma bate pătrăţosul la cap cu "ciorba de salata cu iaurt", o sa incerc sa imi amintesc reteta (n-am mai facut de ani).
In primul rand, se cheama "foi cu lapte"
Se cumpara stevie (sau salata, dar mai bine stevie), se spala si se toaca marunt. Po' sa iei cateva brate bune ca scade. Asa. Dupa ce o toci marunt o oparesti (o fierbi, ce mai) intr-o oala cu apa. Daca pui si niste ceapa verde tocata, si mai bine. Si poti sa arunci asa, la risc, un catelus de usturoi tocat si ala. Da' mic.
separat toci ceapa si o prajesti frumos rumenit in tigaie, cu ulei generos. Adaugi pasta de tomate, mirodenii (ce iti place). Dupa ce s-a rumenit si inrosit frumos o adaugi peste fiertura de stevie. (cam scursa asta sa fie, numa' cat sa acopere).  Dai un clocot si adaugi cel putin un litru de lapte batut (daca e de casa si mai bine) si dai clocot. Spre sfarist adaugi niste busuioc ca e dumnezeiesc, si marar ca fara nu mere. Dregi cu un ou si cam asta e.
Sare, piper dupa pofta.

La ciorba de caltabos practic fierbi caltabosul si la fiertura adaugi ca la o ciorba obisnuita. Io in general nu folosesc faina la prajit ceapa (oare cum se cheama chestia asta?), altii da.

Mai am o reteta, ciorba (studenteasca) de pui.
Pui niste apa in oala, pui sare, pui pe foc. Pui ceapa, pui ardei, pui rosii, pui telina, pui vegeta, pui marar, pui patrunjel, si dupa ce a fiert, pui in farfurii si te pui pe mancat.
Ati obtinut o frumoasa ciorba de pui...
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

M-ai salvat, multumescu-ti tie, Tapire, ca m-a intrebat nevasta-mea aseara fix inainte de culcare: "Dragule, ce vrei sa facem miine de mincare?"? Stii, ea are obiceiuri din astea, sa te intrebe fix cind iesi pe usa in fuga fiindca ai intirziat la servici, sau atunci cind e o faza foarte tensionata intr-un film, sau cind esti cit pe ce sa adormi. iti dai seama ca forumul asta constituie pentru mine o adevarata salvare ?  :D  :D  :D

tapirul

auzi, sa stii, caracteristicile astea feminine sunt transculturale, no worries......asta imi aduce aminte de regulile alea...
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Quote from: tapirulcaracteristicile astea feminine sunt transculturale

Vai si-amar de noi Tapire....  :cry:

tapirul

vezi ca am pus niste reguli, sa le duci acasa la nevasta
cre'că, nu ştiu...

rocsa

Apropos de ce-ti fac de mancare draga? Al meu saracu nu prea a mancat mancare gatita facuta de mama lui. Ii facea din lipsa de timp friptura cu cartofi prajiti. In fine... deunazi l-am intrebat daca vrea sa-i fac ciulama. Si am ras de m-am tinut de masa cand mi-a raspuns ca isi aduce aminte de la gradinita cand a cerut inca o portie.

elfstone

Si dintr-o fraza ai demolat complet filosofia feminista. Ce poate fi mai trist decat un copil / sot a carui mama / nevasta nu face ciulama? Eu nu imi imaginez... In ce lume o sa traim cand n-o sa mai poti manca ciulama decat la gradinita / restaurant?... Ce fel de oameni or sa fie aia care nu vor fi mancat niciodata "sarmalute la mama acasa"?... :( :( :(
"I'd rather be happy than right, any day of the week"

rocsa

Quote from: tapirulDregi cu un ou si cam asta .
Tapi daca nu ma insel si o fi alta ciorba, mama in ou mai adauga si niste sunculita (sau costita) taiata marunt. Zic bine, e aceeasi ciorba?
 Nu stiu daca am daramat vreo filoofie, dar mie mi se pare tare haios cand il aud ca nu a mancat nu-sh ce mancare obijnuita. De exemplu voi ati mancat fudulii prajite? Ma dau in vant dupa ele :P

Qvadratus

Quote from: rocsafudulii prajite? Ma dau in vant dupa ele

Vezi ca-ti cresc barba si mustati acus-acus.  :D  :D  :D

rocsa

A, sau laptii sunt buni rau, daca aveti complexe legate de fudulii. Mai nou, la legile tembele din tara noastra cred ca ajungi sa fii dat in judecata daca mananci fudulii. De acum boul are un statut deosebit (probabil s-o fi simtit vreunul din parlament ruda cu el) trebuie plimbat o ora inainte de imperechiere, si sa fie bine hranit.

Tez

mah,boul se mai poate imperechea???? :shock:  :shock:  :shock:
You labeled me
I’ll label you
So I dub the unforgiven

Ciresar1988

Numa' ala cu imunitate parlamentara!
"God is dead..." (Nietsche)
"Nietsche is dead..."(God)

Tez

ala de obicei traieste din amintiri :lol:
You labeled me
I’ll label you
So I dub the unforgiven

tapirul

ete mai revedeam retetele vechi si dau peste confesiunea asta a lui patratelu'
Quote from: Qvadratus on November 18, 2004, 06:35:03 AM
M-ai salvat, multumescu-ti tie, Tapire, ca m-a intrebat nevasta-mea aseara fix inainte de culcare: "Dragule, ce vrei sa facem miine de mincare?"? Stii, ea are obiceiuri din astea, sa te intrebe fix cind iesi pe usa in fuga fiindca ai intirziat la servici, sau atunci cind e o faza foarte tensionata intr-un film, sau cind esti cit pe ce sa adormi. iti dai seama ca forumul asta constituie pentru mine o adevarata salvare ?  :D  :D  :D

CUm am zis mai sus....asta e o chestie absolut transculturala...As adauga "cand intri la baie" "cand esti co ochii in 'Vizuina Tapirului' si vrei sa raspunzi lui cerbu", etc
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Cea mai tare faza a fost odata cind ne certam. Eu cautam (la figurat) sa arunc cu ceva pe fereastra si ea foarte calma, dupa ce a luat o pauza de respiratie, mi-a spus ceva de genul : "- Totusi, te-ai gindit la ce vrei sa fac de mincare ?".

mianna

Quote from: tapirul on November 18, 2004, 06:25:46 AM
Io in general nu folosesc faina la prajit ceapa (oare cum se cheama chestia asta?)

rântaş?

tapirul

ezapt. Rântaş, da.
Mi s-a facut pofta de foi cu lapte. Si de urzici, mama lor de americani care nu au.
cre'că, nu ştiu...

danhia

am fost ieri la un restaurant marocan  si am mancat pui cu nush ce era dar era bun de tot. Ametita cum sunt am uitat sa ntreb ce era condimentul minune, desi semana mai mult cu ardei gras taiat julien insa parca avea gust de caisa piersica , fara sa fie dulce insa. Este de departe cea mai buna chestie care am mancat-o aici fara sa fie prea picanta, fara sa fie prea dulceaga , sarata.
nush ce era.
Mie mi=e pofta de varza calita. ???

danhia

totusi ce sunt alea foi cu lapte?

tapirul

foi cu lapte este o ciorba de primavara-vara (se poate manca si rece) cu foarte multe "foi" (stevie de regula) si foarte mult lapte batut. Fara cartofi, morcovi, dar cu ceapa prajita in pasta de tomate, si alte ierburi dupa gust (marar, patrunjel).  Daca vrei, poti sa o faci cu un pic de afumatura de porc.

Mie acum mi-e pofta brusc de ciorba de loboda. Cu ceapa cruda alaturi.
cre'că, nu ştiu...