News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

curiozitate

Started by morena, November 17, 2004, 05:20:33 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

morena

am si o curiozitate: gatiti? va place sa gatiti sau o faceti de nevoie...aveti timp pt asta?
ce va place sa mancati la nebunie, la nesfarsit, oricand si in orice combinatie...??
aa aby thw way...a incercat careva carnati cu cozonac? sau varza calita cu clatite?
sau mamaliga cu miere?
care e cea mai traznita asociatie de mancaruri pe care ati ingurgitat-o?? :P  :twisted:

manolo

acum, la viteza si super stresat de tastaturile de cacat ale francezilor, imi aduc aminte de fasole cu ecler si inghetata cu mujdei de usturoi
Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

Tez

Am un prieten neamt care se da in vant dupa branza topita cu marmelada si pui cu dulceata de portocale...ok,nimic spectaculos,tine de trecerea peste niste clisee gastronomice...am gustat,n-a fost deloc rau,dar fac combinatii de astea doar cand imi lipsesc ingredientele obisnuite(de exemplu se intampla pe munte sa manac pateu cu zahar cubic fara paine,daca ajung la fundul sacului...)...anyway cele mai haioase chestii le-am mancat cand am vrut sa testez pe pielea mea niste retete dintr-un manual de survival...noroc ca userii de aici nu prea au stomac sensibil...asadar-friptura de arici,carabusi fierti sau prajiti,furnici fierte sau crude,dar pisate(aviz Furnik :D  :D  :D ) si rame(si fierte si prajite)-daca e vreunu' interesat dau si detaliile tehnice(nu-i chiar cum scrie la carte :lol: )...ce sa zic,daca treci peste prejudecatile de la etaj,gustul in sine nu e cine stie ce...bine,nici delicatese nu sunt :lol: (intr-un fel mi-a parut rau de arici  :( ,asa ca n-am mancat decat unul...)
You labeled me
I’ll label you
So I dub the unforgiven

Tez

La nebunie imi plac cartofii frantuzesti(sorry,manolo :lol: ),pizza,placintele cu branza dulce,strudelul cu mere si fructele-in principiu insa nu sunt prea mofturos,nu ma omor dupa ficatei,creier si alte organe interne precum si dupa carnea mult prea grasa(aia de  arici mi s-a parut destul de... :( ) :)
You labeled me
I’ll label you
So I dub the unforgiven

magdutz

shaorma e nr 1 pentru mine...dar nu cea din oras ci cea pe care o facem in casa...partenerul meu e foarte iscusit in bucatarie si ii si place...se face simplu..lipii cumparam :D , pieptul de pui se face gratar rapid, cartofii se prajesc, castravetii murati (pusi de mine :wink: ) sunt f buni , iar la maioneza EL e maestrul absolut..ar castiga orice competitie de profil..mai adaugi un ketchup si ceva condimente si in maxim 20 de minute e totul gata si DELICIOS...
pizza, salata de sfecla cu hrean...combinatii exotice am incercat o singura data...am si o poza  cu "produsul de conceptie" :)  :)  :) da nu stiu cum sa o pun aici....
be the best and fuck the rest!

morena

eu sunt terminata dupa....ciorba! as manca ciorba in prostie si asta nu imi lipseste niciodata in casa( de toate felurile..mai ales cea de porc afumat si acra, acra).
apoi as manca ciocolata sub toate formele posibile( torturi, inghetata...)
imi plac la nebunie portocalele si sucul de portocale stoarse in casa...
cafeaua expreso cu lapte...
pui cu cartofi la cuptor...
imi place mancarea condimentata in ultimul hal...
si sincer imi place la nebunie mancarea stil mc donalds...as manca pana la epuizare..dar ma streseaza gandul ca nu e sanatosa si ingrasa in draci.

tapirul

ciorba de caltabos ai incercat vreodata morena? E un deliciu!
Eu unul gatesc de placere, am "feelingul" ca sa zic asa. Nu prea respect retetele ci instinctul (cat de aia sa pun, cat d'ailalta).
Pana sa plec in america am stat vreo doi ani intr-o garsoniere in vatra luminoasa (un soi de motel pentru amici..) si cand gateam cate o chestie mare dadeam de stire si se prezenta trupa.
Cateva secrete:
-la iahnia de fasole puneti un pic de vin alb si o lingura (lingurita, uatever) de miere.
-Se poate face un sos de maioneza amestecat cu soy sauce o nebunie (merge cu peste, cartofi prajiti chiar, si alte chestii)
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Quote from: tapirulciorba de caltabos ai incercat vreodata ? ..... cand gateam cate o chestie mare dadeam de stire si se prezenta trupa.

Confirm ca veneam cu limba scoasa de un cot la Tapiru'.
    Da, Tapire', unde sunt retetele, ce faci ne lasi pe uscat cu ciorba de caltabos ? Si pleaseeeeeeee ciorba de salata cu iaurt (sau lapte batut, nu mai tin minte), da-ne Rp - ul!

rocsa

Ce-am urat mai tare vreodata era momentul in care ai mei fierbeau caltabosul. Ma mutam in alt cartier. Poate caltabosul lui Tapi e altfel, dar ala pe care il fierbeau ai mei trasnea de ziceai ca s-a infundat haznaua.
Ce-mi place foarte mult...ciorba (de rosii, de burta,de dovlecei cu lapte, de fasole, de urzici, cu crutoane, de peste), supa(nu cu taitei ci cu galusti mari si pufoase, si supa crema de orice fel)!! Da, si mie imi plac la nebunie mai ales ca,de cand gatesc numai eu nu prea am mai mancat de-astea. Azi o sa fac o supa crema cu ciuperci. E pentru prima data. Si ostropel felu' doi.
 Ce-am mancat mai inedit a fost capsuni cu mamaliga si smantana, cand eram mica. In rest nu-mi place sa mananc mancaruri dulci: cea de gutui, iachi.

elfstone

Caltabosul e ala cu orez in el? Yuck! Pute si e naspa! Mie imi place... habar n-am cum se scrie... leber?... ala care e un fel de pateu de ficat tras in matz...

Cat despre ciorbe, aia de rosii, rece, cu ceapa e regina lor!
"I'd rather be happy than right, any day of the week"

rocsa

Ah cum am putut sa uit. La capitolul asociatii ingurgitate acum un an mi-au adus ai mei un km de sorici si cum au plecat pentru cateva zile si-am ramas singura acasa, ce era mai aventuros decat sa stau in fata tv-ului si sa consum tot soriciul. Si cum aveam si alune, am downloudat la mare arta sorici cu alune. Bieninteles ca nu as recomanda nimanui. A fost moarte curata,mi-a fost rau o saptamana.

dustweaver

... si credeam ca numai io utilizez combinatii ciudate (m-am mai linistit de cand am auzit ca sunca asezonata cu dulceata e un deliciu norvegian)... dar ketchupul cu miere totusi nu l-as mai incerca... :)
"Bă, ia mutaţi-l pe linia a doua, că m-am enervat."
"Totuşi, dacă ar fi fost exces de antiquarci, noi am fi numit pur şi simplu antiquarcii quarci şi quarcii antiquarci".

A CERB

a propos de dulce, americanii parca sunt tampiti. pun corn syrup in fasole, iar turkey ham musai sa fie dulce( miere sau nu'sh ce cakat).

tre' sa cauti ceva sa gasesti un ham rezonabil aici. bacon e beton, though.
Smile! It confuses people!

deidre

si saraca vita ce-o mai chinuie texanii, ca in BBQ-ul ala poti sa juri ca au adaugat si miere, si chilli... in schimb chicken wings ca la Hooters nu cred ca se mai gasesc altundeva in lume... si Margaaaariiiiitaaaaa :(

Man, I sure got to pass my Steps  8)
I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by.

morena

caltabos???? va referiti la acel ceva stinki in ultimul hal??? no way, man...nici asa...cand zic ciorba, zic de burta, de rosii, de ciolan afumat, de perisoare, de....)

oricum, vad ca romanasii nostri mananca , nu se incurca...eu am dat rau de tot in boala gatitului...dc nu am mancare calda gatita la masa,  intr-un sevraj, ma cert cu toata lumea...
si cand ma gandesc ca in anul 1 ma taram cu cate o punga de ciocolatzele toata ziua...si ce mai rupeam moca pe la altii prin camin... :twisted:

mitzupitzu

Well.. ciudateniile nu prea imi plac. Prefer mancarurile separate intre ele. Doar salatele ce le mai amestec cu alte chestii.. Desi, daca ma gandesc bine, salatele cu nuci si galbenus crud nu sunt tocmai ceva..normal pentru toata lumea..:D

Apropos de ce facem in casa cu manuta noastra, trufele sa traiasca, crema de zahar ars, mancarea de praz cu masline si pilaful cu legume!

Cat despre mancare de la mama de acasa, salata de vinete pana nu mai poti, limba cu masline si supa de rosii rece (asta vara)...
"Reality is just a point of view."
    Philip K. Dick

INDIANUL

Stiu pe cineva care manca ciudateniile aste(asocierea e ciudata):mentosan cu castravete si gogonele cu miere :shock:  :lol:
ramas bun...

elfstone

Nu, bleah!

Eu raman la snitel cu dulceata (miam-miam!) si sticksuri cu pate de ficat (de cand am supravietuit cu astea intr-o tabara in care nu se mai aducea paine si nu mai venea nici gaz).
"I'd rather be happy than right, any day of the week"

mitzupitzu

Mama pune gogonelele la murat cu miere..:D
"Reality is just a point of view."
    Philip K. Dick

Furnika

Carne de cangur la cuptor.
Aha. Cangur. Am fost in supermarche si am cumparat un pachet de carne. Era langa raionul de carne de vita, era o carne rosiatica, de puteai sa juri ca e vitel. In viteza (aia anuntau deja la casa cum ca sa ne grabim ca inchd-era vreo opt fara cinci) am bagat pachetul in cos, fara sa ma uit ce scrie pe el; am vazut acasa ca de fapt e 'Made in Australia' si ca e 'viande de cangourou'. Bun am zis, m-am facut cu o bucata de tzopaitor. Cum o prepar? Pt ca era deja tarziu am facut-o ca pe o bucata de vita oarecare adica varata la cuptor pe gratar cu piper, sos de soia, ulei de susan si sos Worchester (adica tot stocul meu de condimente) plus ulei de masline.
Verdictul: foarte buna, seamana cu carnea de vaca si aduce putin cu carnea de iepure. Daca nu citeam pe ambalaj puteam fi convins ca e carne de vaca, e adevarat putin mai ciudata la gust .
Alte chestii ciudate: escargots. Dar asta in alt episod.

tapirsis

Mie imi place sa mananc orice ciorba cu branza.
Stiksuri- biscuiti sarati cu pate de ficat, si eu la fel, Elf!
Marmelada / dulceata cu cascaval
Va fi bine!