News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

ECT: a solution for major depressive disorder?

Started by K1, November 17, 2005, 07:45:07 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

K1

Prin toate cartile americane Terapia Electroconvulsiva, este mentionata ca o potentiala solutie pentru depresia majora rezistenta la tratamentul medicamentos, in special la varstnici.

A avut cineva astfel de bolnavi in ingrijire? sau cu istoric de ECT?
M-ar interesa cum merg apoi. Cam care este riscul de recurenta?

Ma confrunt cu un astfel de caz de depresie severa, rezistenta la SSRI si TCA's. A fost exclusa non complianta si majoritatea cauzelor organice.

In US cum sunt abordati acesti bolnavi?

PS : Este vorba de o bunica, ca pentru soacre cred ca ECT-ul ar trebui sa fie gold standard in orice boala. :lol:
Matale cine mai esti bre?

A CERB

exclude parkinsonul si hipotiroidismul mai intai.

despre ECT nu stiu ce sa-ti spun, se face sub anestezie generala, merge, dar nu am vazut cazuri. poate doina sa-ti spuna.
Smile! It confuses people!

K1

da,  hipotiroidia inca nu am exclus-o. Clinic nu ar avea alte semne de hipotiroidie, dar TSH si FT4 imi vor spune clar.

Si in US cica s-ar face cam 100.000 ECT/an, bine cred ca nu toate pentru depresie. Dar asta imi spune ca e totusi o masura destul de folosita.
Matale cine mai esti bre?

olga

Buna ziua. Am o intrebare pentru voi, domnilor doctori si scriu la acest topic ca sa nu deschid unul nou, din economie (sau mai sincer, din timiditate). Sunt in anul 6 (de-abia frunzaresc abecedarul psihiatriei, asa ca va rog sa-mi scuzati limbajul neacademic) si ma tratez de aproape 1 an pentru un episod depresiv major, cu amitriptilina si clomipramina. Problema e ca de cateva saptamani nu mai gasesc la nici o farmacie vechea amitriptilina (care nu se mai fabrica), ci doar un produs din germania, amitriptilina retard. Ati putea va rog sa imi spuneti cum (si daca) ar trebui sa imi modific in acest caz schema de tratament?
Tin sa precizez ca nu doresc alta solutie terapeutica (vezi titlul topicului :) ) si sunt de acord cu cel care scria pe aici, pe undeva, ca in general solutia personala de a iesi din marea asta de deznadejde e cea mai buna. Eu sunt cu poezia, cu Bach si cu amitriptilina. :)
Va multumesc.
Serei sempre o que esperou que lhe abrissem a porta ao pé de uma parede sem porta

A CERB

cel mai bine e sa citesti prospectul( nu ala pentru pacienti) care e doza veche, si in ce gramaj vine asta noua? de obicei astea retard au doze 10-20 mai mari.

olga

in prospect bineinteles ca scrie sa consulti medicul pentru ajustarea dozei. (de unde gasesc prospectul care nu e pt pacienti, ca in amarata mea de agenda medicala nu se ezista asa ceva?)
doza veche e 25 mg iar tabletele retard sunt tot de 25 mg (vad in prospect ca ar mai fi o forma farmaceutica de 50 mg).
Multumesc.
Serei sempre o que esperou que lhe abrissem a porta ao pé de uma parede sem porta

A CERB

10-20 -I meant procente.

la doza asta oricum banuiesk ka pentru depresie e mai mult placebo( desi merge excelent pentru neuropatie diabetica sau chiar migrena), stai tot pe 25 and see what happens :wink: