News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

fara vize in sua?

Started by victor, May 06, 2005, 11:20:52 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

victor

QuoteMihai Razvan Ungureanu:
In curand nu vom mai avea nevoie de vize pentru SUA

Ministrul roman de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, s-a intalnit cu secretarul de stat american, Condoleezza Rice. Intalnirea a fost urmata de o conferinta de presa comuna. Un comunicat al MAE informeaza ca, in cursul intrevederii, secretarul de stat a apreciat evolutiile pozitive din Romania, relevand rolul tarii noastre pe plan regional si global, prin prezenta ca membru nepermanent in cadrul Consiliului de Securitate al ONU, precum si contributia la lupta impotriva terorismului. In cadrul conferintei de presa, Condoleezza Rice a multumit in mod deosebit Romaniei pentru rolul pe care aceasta si-l asuma in promovarea libertatii si democratiei. A fost abordata si eliminarea vizelor pentru cetatenii romani care viziteaza SUA, evidentiindu-se faptul ca, in cursul saptamanii viitoare, asistenta secretarului de stat pentru probleme consulare se va deplasa la Bucuresti pentru discutarea "foii de parcurs", care va marca inceputul procesului de pregatire a conditiilor pentru eliminarea in perspectiva a vizelor americane pentru cetatenii romani. In timpul vizitei la Washington, ministrul Ungureanu a anuntat ca Romania este pregatita sa gazduiasca, in 2006, conferinta OSCE pe probleme de antisemitism si alte forme de intoleranta.

http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&article_id=128282

Ce parere aveti? ce se ascunde in spate? eu inca nu imi dau seama, dar evident ca nu o sa scape romanu de viza, iar daca scapa apare "small  printu'" sa clarifice problema. Eventual vize turistice? care ar fi astea? B - bussiness?

originaltup

vizele turistice sunt B1/B2 parca. Dar pana nu vad nu cred.
Am vazut si eu stirea, dar mentiona oricum ca ar putea fi eliminate in 3-4 ani.
Probabil ceva ca la cei din vest: pot intra in state fara a cere in prealabil viza daca nu stau mai mult de 3 luni parca.
"There is a big difference between knowing the path, and walking the path"

victor

da - ai dreptate. Cred ca m-am emotionat de pomana. :(

elfstone

Avem sa le multumim polonezilor pentru asta - ei au adus in discutie subiectul. Ai nostri n-ar fi avut niciodata tupeul. Un astfel de proces dureaza destul de mult (ani) si are legatura cu multe elemente de infrastructura si de security policy din Romania. Probabil ca e adevarat si, daca nu se intampla ceva neasteptat intre timp, asa va fi.
"I'd rather be happy than right, any day of the week"