News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

CANTECE,CANTECE,CANTECE

Started by INDIANUL, November 07, 2004, 09:02:33 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Furnika

Mai nou imi place Annie Lennox. Are o voce fantastica.

A CERB

da bre, are voce. kompozitor n-are, da' nu toti e mokulesku.
Smile! It confuses people!

INDIANUL

ascultati noul cantec scos de Gorillaz:Feel Good Inc.Si videoclipul e cool-acelasi animator giapaniz.
8)
ramas bun...

INDIANUL

pt tapi:tapi la ce dracie de instrument canta jarre:isi misca mainile, le unduieste in jurul unei chestii(nu mi-am dat seama bine ca e mpg)si ies niste tiuituri?ceva in genul orgii de lasere.atata doar ca nu m-am prins pe ce principiu merge si cum o actioneaza.
ramas bun...

tapirul

pai cred ca canta la mai multe instrumente, custom-made. Ala de care zici, nu sunt sigur. Cred ca e pe principiul modificarii campului electromagnetic in functie de distanta la care e mana si de viteza de miscare (imi amintesc ca am vazut asa ceva altundeva). Takes a lot of practice to master it.
cre'că, nu ştiu...

Furnika

Instrumentul se numeste theremin, este stramosul sintetizatoarelor de azi si a fost inventat de un rus cu acelasi nume :D
Gasiti aici principiul, scheme etc:
http://home.att.net/~theremin1/index.htm
io-te ce sunete scoate, ti se ridica parul in kap:
http://home.planet.nl/~boter000/mp3/deeppurple.mp3
http://home.planet.nl/~boter000/mp3/Bretsample.mp3
Apropo de sintetizatoare Jarre canta si la Moog, care e un fel de shifonier cu butoane (multe butoane): http://www.synthfool.com/images/ppgbeast.jpg  (m-ati prins in domeniul meu, ma fascineaza intrumentele electronice cu multe butoane)

A CERB

bey, voua va place Roy Orbisson?

Furnika

O piesa sau doua. Imi place look-ul.

A CERB

bre, inseamna ca n-ai askultat suficient. incearca: crying, blue angel, after the love has gone, running scared si mai stiu cateva.

lukul e futator, rekunosk.

INDIANUL

Quote from: FurnikaInstrumentul se numeste theremin, este stramosul sintetizatoarelor de azi si a fost inventat de un rus cu acelasi nume :D
Gasiti aici principiul, scheme etc:
http://home.att.net/~theremin1/index.htm
io-te ce sunete scoate, ti se ridica parul in kap:
http://home.planet.nl/~boter000/mp3/deeppurple.mp3
http://home.planet.nl/~boter000/mp3/Bretsample.mp3
Apropo de sintetizatoare Jarre canta si la Moog, care e un fel de shifonier cu butoane (multe butoane): http://www.synthfool.com/images/ppgbeast.jpg  (m-ati prins in domeniul meu, ma fascineaza intrumentele electronice cu multe butoane)
esti bun : :pray:
si pt linkurile cu cantecele:te   :sniper: imi vine sa ma arunc de la etaj cand le aud :D
tu oi fi dee-dee sora lui dexter:uuuuuu,uuuuu what does this button do? :D
ramas bun...

stefan

Apropos de look. El a fost primul care a aparut imbracat in negru si cu ochelari de soare pe scena. Way too cool for his time. Muzica lui e si mai interesanta ca aparitiile.
Copyright (c) 2006 by Ştefan Talpalaru. All rights reserved.
http://stefantalpalaru.wordpress.com/

tapirul

am ascultat si io sunetele alea scoase cu thermopanul (parca asa se cheama?..), si am aprins repede toate veiozele, si m-am uitat in spatele monitorului sa vad ce dihanie apare.
Stefan, "el" e JM Jarre?
cre'că, nu ştiu...

stefan

A CERB

bey tapire, tzipa inkultura. orice parkinsonian se poate produce la onstromentul ala, roy e unik.

INDIANUL

Quote from: tapiam ascultat si io sunetele alea scoase cu thermopanul (parca asa se cheama?..), si am aprins repede toate veiozele, si m-am uitat in spatele monitorului sa vad ce dihanie apare.
:ROFL
ramas bun...

Ciresar1988

edit, din lipsa de actualizare
"God is dead..." (Nietsche)
"Nietsche is dead..."(God)

nevasta

cohen,chris rea(blue cafe), garry moore, santana, deep purple, doors , pasarea colibri , vama veche(primele albume, ca restu sunt prea comerciale, iar tudor ala ma scoate din sarite cu fitzele lu), imi place mult  florin chilian, cenaclul flacara, andries, nicu alifantis la nebunie, elvis, banica jr, bucurestiul de altadata, rock'n'roll, shakira(am chefuit la plostina pe muzica ei), modern talking (tapirul stie), victor socaciu, dalida,gipsy kings, goran bregovic, joe cocker , eric clapton, beatles, iris...si chiar nu-mi mai vin in minte acu...sunt multe muzichii....
Nu toti baietzii buni are noroc, dar nici femeile nu e oameni...

von Manteuffel

bey vreau si eu piesa aia cu "Doamne tineri mai eram"
Please (cei care se imbatau pe caminul A stiu de ce...)
Meine Ehre heißt Treue!

vlad

Am descoperit niste portugheji: Madredeus. Imi place un cântec de-al lor, Culpa parca se numeste.

lucisandor

Ultimul la masa (din cauza ca ma uit la putine filme): Meiko Kaji.

lucisandor

A aparut ultimul Fara Zahar.

vlad

Naspa. Nu-mi plac trupele care fac misto, cica-s ei mai destepti.

INDIANUL

Album:American Indians - Meditation CD2
Dumezeiesc.Singurul album ascultat cap-coada continuu.
ramas bun...

tapirul

cerbe, ai auzit de Pavel Stratan? Un basarabean beton. O sa-ti aduc un cîdî.
cre'că, nu ştiu...

A CERB

am auzit ceva. mai bine adu neste sake.

mada

Pe mine singurele lui versuri care ma amuza teribil sint astea:

Daca doctorii mor prinde
Stiu ce mi-or propune amu'
Ori traiesc putin dar bine
Ori mai mult da' bine nu

Eu de-o vorba pentru mine
D-amu' mi-am ales ce-am vrut
Sa traiesc mai mult da' bine
Si sa beau cum am baut
Beau si eu ca moldovanu'
Patru ori pe an, i-am zic
La Craciun, de Hram, la Paste
Si in fiecare zi
mada - once again: mada. not anyone else.

tapirul

aduc si sake(rkelit cerbu) daca zici. E bun la microunde.
cre'că, nu ştiu...

vlad

Iar io am ascultat de-abia acum ultimul album de studio a lu Yes (Magnification), din 2001. Bengos.

Furnika

Eu nu prea ma dau in vant dupa yes, mi se par prea complicati. Albumele cu Wakeman imi plac tocmai pt ca imi place stilul lui RW (Rick Wakeman, not else :D).

vlad

Ma cam plictiseste Wakeman solo, imi place ala cu nevestele lui henry 8, totusi. Albumul asta de care-ti zic, e, culmea, fara clapar. Fara melotron, clavecin, vibrafon, etc. E poate cel mai bun album al lor din toate timpurile, mai bun poate decât Fragile, Time and a Word, etc. Nu ma dau in vânt dupa rockul progresiv, Emerson Lake si cu Palmer ma cam fac sa râd când nu ma plictisesc cu pretiozitatile lor. La Yes e altceva, cântecele lor chiar imi "zic" ceva, sau cel putin asa am impresia.

Furnika

Ma rog, sunt multe piese RW care merita ascultate, in afara de albumul cu nevestele. Imi plac albumele mai noi ELP; "Works" e o catastrofa.
Piesa care ma obsedeaza (iar) zilele astea:
http://www.megaupload.com/?d=TE1WSRS4 (site kindly provided by victor :P)

vlad

Asta e copiata dupa aia cu "ochii vad, inima cere, peste tot numai placere", nu mai stiu cine-o cânta.

Am mai ascultat si albumul lui Ian Anderson (ultimul?), Rupi's Dance. La prima ascultare m-am cam plictisit, apoi a inceput sa-mi placa :) (Asa patesc mereu cu jethrotullistii astia.) ANderson asta e un boshorog smecher, care mai are câteva trucuri in flautul lui.

dawn_

Quote from: Furnikahttp://alexandries.free.fr/andries/documente/bunatati.html
Atentie la clipul 'cronica unei vizite anuntate'

multumiri pt link. am fost la concertul lui andries din seara de mos nicolae la tnb: revelatie fata de cd, dar asa se intampla cand aud artisii pe scena. atat de emotionant sa cante live cu mici improvizatii, cu invitati prieteni, cu melodii cu atatea referiri la medicina (noutatea serii: ''gripa''). si ca referirile sa se pastreze in context, pe randul din spate erau niste rezidenti din floreasca si asa am aflat cum s-a bushit ct-ul in urgenta si e chin. nu scapasem de spital nici la andries  :wink:
we weave bridges of whispers and grope closer on a gently swinging net

tapirsis

Concert Florin Chilian in data de 30 martie 2006, ora 20.00, la Sala ArCub.
Va fi bine!

tapirul

ua, de ziua mea. Duceţi-va si loaţi un autograf si pentru mine.
cre'că, nu ştiu...

Ciresar1988

O trupa noua se pregateste de lansare. ARIA Please, ascultati si voi piesele demo si dati o parere.

ARIA - O Raza De Soare

ARIA - Daca Nu Esti Tu

ARIA - Cantec Pentru Tine

INDIANUL

The King tasteaza la telefonul mobil un sms?
ramas bun...

Ciresar1988

Pt cine nu stie cum functioneaza rapidshare: click pe link, acolo alegeti Free, asteptati 20 de secunde si vi se furnizeaza linkul pt download.

Furnika

Stie cineva cum se numeste urmatoarea piesa a lui sterian (ii stiu doar textul):
"De ce sa mai iau ziare
Daca in jurul meu e plin
De evenimente bizare
Care ma naucesc deplin..."???
O aveam pe o caseta TDK.

vlad

Serci pe gugâl.

Edit: Iote ca nu gasete nimica. Esti sigur de text? Dar de autor? Poate ai visat tu cântecul :)

Furnika

Sunt sigur. :P

"Intr-o zi mergeam prin Gara de nord
Si era sa am un atac de cord
Trecusem acolo la intamplare
Sprand sa mai casesc cumva
Niste ziare
Dar ce vanzoleala am putut sa vad
Reclame, turbane, suti
O multime de norod
...
(aici urmeaza o parte pe care am uitat-o, ceva cu masina, semaforul si parbrizul)"
....
(trecea cu prietena prin cismigiu)
...
"Iar in colt doi batrani pensionari
Se faceau ca joaca sah.
Spun se faceau caci dintr-o dat
Li s-a facut de altceva
Cat am intors doar o clipa capul
Mi-au atacat combi-na-toarea
Si mai repede decat asa ataca
Eu un si bemol
Bosorogii au si pus-o scurt de
Un viol
Desi nu-mi sta in fire
Am devenit dur
Insa soimii codrilor iuti la simturi
O violasera si in
De ce sa mai iau ziare..."

Furnika

Revin. Am gasit un text pe net care descrie intamplarile lui Sterian, cu citate
http://www.clubliterar.com/text.php?tid=2120
Combinatoarea era 'un fetitz frumos/studenta la limba romana'.  :lol:

vlad

Era o trupa pe vremuri, pe când eram la liceu, de-mi placea pe-atunci, ii zicea Dovlecii Zdorbitori. Mi se pareau mult mai adevarati ca Nirvana (pe-atunci la mare moda).
La un moment dat, albumele mi s-au parut prea comerciale, plus ca incet incet renuntam sa mai ascult muzica din secolul in care ma aflam.
Acum câteva zile, nu's ce mi-a venit, asa, o adiere de nostalgie, sa vaz ce-au mai scos dupa ce-am terminat liceul. (Intre timp, trupa s-a si despartit de ani buni). Asa am ascultat albumul The Machines of God. Am ramas epoustuflat. In snobismul meu, niciodata n-am crezut ca o formatie de muzica de vânzare poate atinge asemnea rafinament si profunzime.  O adevarata opera de arta.

Uite, lipesc si cuvintele unui cântec.

Age of Innocence

We dismiss the backroads
    And ride the streets unafraid
    Resort to scraping pain
    From our bones unashamed

No more the eye upon you
    No more the simple bane

Desolation yes, hesitation no
    Desolation yes[/list:u]

Ciresar1988

LAURIE ANDERSON

Am descoperit-o si eu acum :oops:

Maine o sa descopar roata...

persefona17

Dion and the Belmonts - aproape tot ce am auzit  de la ei;
Beach Boys - California Dreaming.

magda

aveti ceva canticele cu tracy chapman? vreau si eu daca aveti.
mi se pare o voce interesanta.
aha! si eu votez in primul rand cu gloria gaynor - i will survive
queen - the great pretender
si ar mai fi destule, inclusiv dinu olarasu, folkistii stiu de ce   :wink:

brici

Lhasa de Sela cu cele doua albume de pana acum "La Lhorona" si "The living road"! E bestiala!!! 8)
http://www.sendereando.com/

Furnika

lucisandor

Quote from: Furnikawww.di.fm
pai tu vii la 'telectualii astia cu asa ceva? te faci de ris... fii roacher, folchist chestii.. stufstoc stufstoc
zilele trecute ascultam ministry of sound si aveam sentimentul ca ascult niste babatii, albumul lui scooter ala cu maria suna mai modern... ma poate updata cineva ce si cum? e posibil ca tot eu sa fi fost ala ramas in urma?

vlad

Quote from: Furnikawww.di.fm
:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Furnika asculta hause!

Nu stiu, e stufstochisti pe-aicea, vreunu? Io nu-s.

lucisandor

asculta mushuroi de fapt
sint stufstoci (chilian??), da' gusturile nu se discuta

vlad

Chilian? Asta nu e latino?( sau e chilaut?)

Furnika

Nu ascult neaparat house, prefer trance/goa. Nu stiu de ce dar Scooter nu imi plac.

vlad

Quote from: FurnikaNu ascult neaparat house, prefer trance/goa

Ce-i alea? Pe bune. Prin ce se diferentiaza hause de boa?

Goa imi place si mie ( http://goagovt.nic.in/ )

vlad

Deci pe saitu ala nu explica absolut nimica dpdv muzical. Cica goa vine de la insula cu acelasi nume, unde se dau petreceri cu muzica de-asta. Si?
Macar sa zica ceva de genul "la house e PAC-PAC, in timp ce la goa e POC-POC, iar la trance e ZDâC-ZDâC". Sunt in continuare serios. Am impresia ca-mi scapa ceva, si speram sa ma lamureasca careva,  tre sa fiu in pas cu moda daca e sa fiu dandy.

vlad

Asta-i chiar buna
QuoteTrance=House music on the moon.
Nu pricep nimica.

Furnika

Nu cred ca vrei sa pricepi. Ghidul ala de l-am postat iti da si exemple din toate genurile muzicii asa zis electronice.
Uite acilisha daca nu stii sa cauti pe wiki.
http://en.wikipedia.org/wiki/Goa_trance_music
http://en.wikipedia.org/wiki/Psychedelic_trance

vlad

Initial, am crezut ca obtin mai multe informatii. In timp ca la goa da informatii asupra ritmului (din care retin ca e mai ales 4/4, cica sanky, cu anumite schimbari, pe care eu nu le aud), la trance nu zice absolut nimica. Io zic ca e tot 4/4, dupa sampleuri.
La house, zice. Ghici? 4/4.

Mie mi se pare ca toata muzica asta e doar cu 4/4, n-am auzit niciodata altceva. N-am ascultat ore in sir, dar mi se pare ca daca ascult un minut, am ascultat tot, pentru ca principiul pare a fi minimalismul extrem.
Doar la chill-out din asta mai variaza ritmul, dar sunt pur si simplu furturi (nu exista ritmuri chill-out, ci se copiaza intocmai ritmuri sincopate de bossa-nova sau alte exotisme, cu intentie vadita de "citat", ca doar asta inseamna "sample".)

Singurul lucru care surprinde sunt timbrele, dar dupa câteva sute de repetari ale aceluiasi "sample", devin si ele plicticoase.

Presupun ca muzica asta are valente hipnotice, regresive cumva, nu stiu.

Furnika

Tu judeci muzica dupa masura / gama in care e scrisa? Daca ar fi sa facem asta am putea sa spunem ca masura de 4/8 really sucks.
Nu stiu ce sa spun, dar si Bach folosea sapte note. La un moment dat ar putea deveni plictisitoare, prin repetitie. Dupa cum stii foarte bine bach s-a inspirat din muzica compusa inaintea lui, pentru ca altfel nu se poate, nu poti inventa apa calda, chiar Bach fiind; se poate spune ca a furat? Cat despre repetitii: Bach repeta o fraza in fel si chip, o trece la terte/cvinte/octave si ii iese fuga. Asta face muzica mai proasta? Cred ca e o problema de optica si de stil. Eu pot la fel e bine sa ascult Gounod si la fel de atent Analog Pussy de exemplu.
La chillout cred ca variaza tempoul, nu ritmul. Nu prea am auzit chillout pe 3/4, ca ma apuca valsatul :D.
Probabil masura de 4/4 e cea mai frecvent folosita in muzica in general, asa ca nu are nici o importanta ca trance si house o folosesc, nu vad care ar fi neajunsul.
Ceea ce diferentiaza goa de house sunt insertiile de sunete neobisnuite, frazele in moduri indiene africane etc, tempoul; in general goa si trance mi se par mai elaborate si suna mai artificial, mai 'cyber', sunt mai experimentale dar nu kitsch ca progressive trance.
Cat despre valentele hipnotice: eu nu cred ca exista asa ceva, altfel alegeau un alt nume si nu 'trance'. :D
Ca veni vorba de Bach:

lucisandor

hmm, daca e mai multe instrumente care cinta note diferite, melodici diferite, muzica e mai complexa, mai greu de facut si de urmarit... nu bag nici o judecata de valoare aici, dar cred ca Guno ala si Pasarica Digitala necesita diferite moduri de apreciere, nu e pur si simplu "la fel" in mai nimic

vlad

Cica goa e nu e kitsch ca progressive trance. Mie mi se pare toata muzica asta kitsch, de la un cap la altul.

Bach folosea 12 note, ca atâtea sunt, nu 7. (Asta nu conteaza, pentru ca oricum muzica e mai curând compusa din intervale decât din note.)

Initial chiar ma apucasem sa scriu cum ca Bach e contrapunctic si house e monodic, daca e ceva, si altele, dar m-am oprit, dându-mi seama brusc ce faceam  :)

tapirul

io am avut o experienta naspa rau in Vamă cu haus miuzic.. Era vara in care am venit aici in state, eram la mare si voiam sa sorb o ultima amintire din Vamă si a fost o cretineala de concert haus care promis ca se termina la 1 si s-a terminat la 7 dimineata cu dijeiul facand misto de aia de la corturi care vrera sa doarma. Doamne, ce muzica monotona. Sau monopunctica, whatever.
(stiu furnika, muzica e faina, numa' ca n'o'nteleg io...)
cre'că, nu ştiu...

magda

pana la urma muzica misto se gaseste in absolut toate genurile.... mie imi place mai mult future sound of london

Furnika

Quote from: vladCica goa e nu e kitsch ca progressive trance. Mie mi se pare toata muzica asta kitsch, de la un cap la altul.
Aici chiar nu am cum sa te ajut. Imi poti spune de ce e kitsch?
Quote from: vlad
Bach folosea 12 note, ca atâtea sunt, nu 7. (Asta nu conteaza, pentru ca oricum muzica e mai curând compusa din intervale decât din note.)
:lol:  :lol:  :lol:
De fapt ar trebui sa inmultesti 7 sau 12 cu n octave daca vrei sa fii gramatic si putem continua discutia la infinit; de fapt sper ca ai inteles gluma/comparatia. Whatev.
Initial chiar ma apucasem sa scriu cum ca Bach e contrapunctic si house e monodic, daca e ceva, si altele, dar m-am oprit, dându-mi seama brusc ce faceam  :)
Folosesti notiuni complicate pentru varsta ta vlad. :lol: Daca ar fi sa iti dau un sfat (nu sunt in masura, evident dar incerc) as spune ca ar fi bine sa scapi de condescendenta din posturi; la urma urmei niciunul dintre noi (nici tu, desi te pretinzi cunoscator) nu suntem muzicieni sau critici muzicali. Dar inainte sa te erijezi in critic si sa dai verdictul  ca trance e monodic probabil ar trebui sa asculti inainte, ceea ce face orice critic respectabil.
Eu nu incerc sa va conving de nimic, nu imi propun sa inlatur prejudecatile, fiecare asculta ce vrea iar unii pot sa isi mangaie ego-ul ca asculta muzica 'buna', e problema lor.
Tapiru nu o sa spun niciodata ca nu intelegi trance/house pt ca nu ma preocupa gusturile tale; in schimb somnul tau da :D. Poate ca ai dreptate, concertul house nu era potrivit pt vama veche care, fie vorba intre noi, a devenit mai nou centrul de vara al snobilor bucuresteni si unde din pacate se promoveaza un elitism de mahala. Doar aici ascultam 'ledzep', in restul anului ne delectam cu empetreiuri dance. Beurk.
Eu cred ca trance si in general muzica electronica e o provocare. E foarte greu sa transmiti emotia pentru ca melodia e interpretata de masina iar compozitorul trebuie sa se exprime prin masina, ceea ce e destul de greu. Un mare avantaj al muzicii electronice,trance in cazul pe care il discutam, e infinitatea instrumentelor care pot fi utilizate. Poti fabrica un instrument pe care il crezi potrivit sa transmita o anumita stare si numai aceea, ceea ce e mai putin obisnuit in celelalte muzici care folosesc instrumente reale.
Imi aduc aminte ca rockul a fost numit 'muzica satanica', jazzul 'muzica de bordel', exemplele sunt nenumarate. Mai nou, muzica trance e considerata muzica monotona. Nimic nou sub Soare.
Oameni buni, traim inconjurati de masini, lasati-le sa cante pt ca uneori stiu sa o faca mai bine decat omul. :lol:

vlad

Buey furnika, ai dreptate, am gresit cu monodica, pt ca monodica implica totusi existenta unei melodii.
(Sau tu crezi ca trance-ul tau e polifonic fiindca sunt suprapuse mai multe layere?)
E adevarat ca n-am ascultat prea mult. Insa n-am prea prins melodii. Daca am prins, melodia era doar inca un pretext pentru tobe (oricum erau melodii citate, "sampleuri"). Nu era o inventie melodica. Un exemplu e scuter: cea mai complexa melodie a lor e asta a lu' steaua: 3 note. Stiu, scuter nu e trance, dar mi se pare ca, spre deosebire de alte stiluri, ei mai au melodii, rudimentare, dar sunt; ai ce fredona.

Simplul argument ca si alte muzici au fost desconsiderate nu inseamna ca fiecare lucru desconsiderat e de fapt valoros. Sa compari trance-ul tau cu jazz-ul mi se pare chiar aiurea. De Bach ce sa mai zic.

Tu ce emotii resimti când asculti trance?

Ca sa-l citez pe Pruteanu, "gusturile se discuta, altfel estetica ar fi o vorba goala". Si formurile ar fi o vorba goala, as adauga eu. Asa ca astea cu "eu nu-mi dau cu parerea, fiecare cu gusturile lui", nu se pun.  Din contra, da-ti cu parerea, e mult mai profitabil. Nu cred sub nici o forma ca sunt mai valoros ca tine in vreun fel fiindca il prefer pe Bach lui DJ HeyPresto, dar cred ca Bach e infinit mai valoros decât DJ Iaurtson.

Mi se intâmpla sa ascult tot felul de chestii, in diverse ocazii, insa nu compar vinul de Bordeaux cu berea de la terasa, chit ca beau din amândoua. (Am mai zis asta pe imed).

lucisandor

tapiru', primul roacher revoltat... nu mai trebuie sa repet ce simt eu despre vechea voma veche si despre alcoolistii de la catavencu care "o salveaza"..  bine ca nu ai mers decit 7 fusuri orare ca sa cauti "rockul pur"
furnika, eronat - in primul rind, am auzit ceva de vlad si nai, deci "nu sintem muzicieni" se spun "nu sint muzician"
secundo, "E foarte greu sa transmiti emotia pentru ca melodia e interpretata de masina iar compozitorul trebuie sa se exprime prin masina, ceea ce e destul de greu" e asa pompos ca era sa il cred pentru o secunda.
daca e asa greu, pune tu compozitorii astia de garaj sa compuna ceva pentru orchestra, sa vedem ce e mai greu si ce nu.. tu nu vezi ca parca e daciada, ca toti nechematii din cartier fac muzica electronizata dintr-asta?
pedeveul meu e ca de pe la inceputul secolului 20, omenirea a trecut sa zicem asa, de la muzica la muzichie, si ca nu exista comparatie intre cele doua manifestari artistice

Furnika

Lucsandor eu nu vorbesc de muzica house proasta ca de exemplu Scooter sau de pustii care fac muzica pe 486. Si lasa-ma bre sa fiu pompos, sunt un trancer snob. :D
E ridicol sa pretinzi ca un creator de trance sa compuna simfonii cum la fel de ridicol e sa pui pe Laurentiu Profeta sa faca trance. E ca si cum ai face un concurs intre Gabi Szabo si un profesor universitar, pe cel din urma punandu-l sa alerge iar pe Gabi sa faca integrale.
Pe nechematii de cartier nu ii asculta nimeni, in afara poate de galeria Stelei.
Trebuie sa aveti in minte ca nu tot ce este vechi este valoros, ca Bach a dat si rateuri, ca Liszt a gresit armonii samd. Categoric Bach a fost un geniu al timpului sau, eu nu contest asta. Dar daca ar fi trait in 2006 sunt sigur ca si-ar fi compus fugile pe samplere si synthesizere. :)
Vlad tu masori muzica trance cu instrumentele dupa care te ghidezi in muzica 'clasica' si de asta esti atat de nedumerit. Pur si simplu nu ai cum sa judeci asa. Daca asculti mai mult si iesi putin din autosuficienta o sa poti sa masori (si) muzica trance. Cauti melodii si armonii. O sa le gasesti daca asculti mai atent. Sau nu; iti las tie surpriza sa descoperi.
E simplu sa spui ca e de kkt pt ca nu seamana cu Bach si o sa te las sa crezi asta pt nu prea imi pasa pana la urma ce muzica asculti si nici nu incerc sa te conving de ceva.
Vad insa ca il asculti pe Pruteanu, acest Jean de la Craiova al culturii. :D De ce nu incerci Vadim?
Stiu exact ce inseamna polifonic in muzica, fii fara grija. Tu spui ca Bach e infinit mai valoros decat DjX. Posibil, daca ne raportam la muzica clasica.
Pe de alta parte spui de Scooter ca are 3 note in melodia aia enervanta. Beethoven si-a inceput o simfonie cu o singura nota si un ritm. Aici e geniul, restul simfoniei e matematica aplicata cu foarte mult talent. Eu nu te cred ca urmaresti in mod esential melodia cand asculti muzica; de exemplu Andrelele aveau melodii care se puteau fredona. Putem spune despre ele ca faceau/copiau muzica buna?
Cat despre vinul de Bordeaux: imi da o greata teribila daca beau mult. In schimb berea o beau cu prietenii si circula foarte repede in corp.

vlad

Pai nu tin neaparat la melodie, dar atunci ce mai ramâne din muzica trance? Ritmul? (Care ritm? Muncitorii de afara fac unul mai complex, cu ciocanele.)Timbrele?

Multe simfonii incep cu o singura nota. Majoritatea incep cu un acord. :) Simfonia a V-a nu e doar o nota si un ritm, e si terta (pune tu o cvarta in  loc sa vezi daca mai are vreo logica). Dar cum spuneam, nu tin neaparat la melodie, nu tin la nimic de fapt, dar incerc sa inteleg ce e cu muzica asta daca un baiat destept ca mata sustine ca o asculta, si o compara cu Bach si nu mai stiu ce.
O alta comparatie interesanta pe care o faci e Bach si Liszt. Ce rateuri a dat Bach? Eu nu stiu nici unul.

Stii de ce mi-e mie cam greatza de muzica hause, trance, si altele? Cel putin in vecinatatea mea imediata, ea este marca suprema a snobismului tânar. Crezi ca eu sunt snob? Trebuie sa-i vezi pe copiii astia care merg cu mercedesul "in" Kristal Glam Caca Pisu, sa-l vaza pe DJ Rahat si sa fumeze "iarba", sa se integreze in absolut, etc, care n-au citit si nu vor citi o carte in viata lor dar vor absolvi Universitati Hyperion. Ii vaz la prima mâna. Sa vezi si fauna de completare a cluburilor astora. Petrecerile "spirituale", "tribale", de hause sau hipnocucu bora-bora lu' peste prajit, mi se par culmi atât ale snobismului cât si ale prostului gust. Nu vaz nici o diferenta fata de manele, in privinta asta, doar ca manelele sunt macar sincere.
Nu dau doi bani pe PC (copirait stefan) in arta. Cât o sa traiesc o sa caut ce e mai bun si n-o sa-mi umflu burta cu polistiren. Am mai spus-o si alta data, sunt un nostalgic al vremurilor când in cafenele lumea se lua la bataie pentru vreun compozitor. Peace, dude.

vlad

Sunt nervos @#$%^&**** :evil:  :evil:  :headbang:

Ondina

Siiii...ce v-a suparat?  

:D

lucisandor

Quote from: Furnikaca Liszt a gresit armonii samd.
ca de ex? asumarea "erorii umanului", asa la gramada, ne face sa ne simtim bine, dar (sint sigur ca) nu aveai in vedere ceva concret, deci rationamentul tau e "din nimic, nimic"
QuoteLaurentiu Profeta sa faca trance
nu stiu ce compune(a) cetateanul, dar daca era un mare compozitor (ceea ce e improbabil, ca doar era roman), putea, ca zici tu o fraza mai incolo ca Bach ar fi putut
toata discutia asta despre daciada artei este irelevanta, noi stim ca cei de azi, in mare majoritate, nu stiu nici notele, asa cum mizgilicii de azi si grafitishii nu stiu sa deseneze, sau cel mult fac ceva similar cu copertzile metalistilor, plat, desi atit de tridimensional.... stim ca nu sint nechematzii de ii lauzi tu in stare sa gindeasca muzica fara sa o auda, surzi fiind, si sa suprapuna zeci de instrumente fara sa le auda... si daca nema putirintza, chichirez gilceava
daca erau in stare se producea, o data la un milion de concurentzi in daciada, incidentul in care unul dintre ei compunea si pentru ministry of sound si pentru carnegie hall.. dar probabil ei au niste norme etice solide care ii obliga sa nu compuna pentru CH si in general sa stea departe de polifonie reala si de note.. si probabil e si o conspiratie a patonilor de stabilimente precum CH care ascunde publicului muzica de enorma calitate
asa cum un matematician spunea acum 2-3 secole, "Domnul meu, x^2+bx e divizibil cu c, deci Dumnezeu exista", te invit sa ne spui unde ai auzit tu intr-un cinticel trance o tertza.

Furnika

Stii de ce mi-e mie cam greatza de muzica hause, trance, si altele? Cel putin in vecinatatea mea imediata, ea este marca suprema a snobismului tânar. Crezi ca eu sunt snob? Trebuie sa-i vezi pe copiii astia care merg cu mercedesul "in" Kristal Glam Caca Pisu, sa-l vaza pe DJ Rahat si sa fumeze "iarba", sa se integreze in absolut, etc, care n-au citit si nu vor citi o carte in viata lor dar vor absolvi Universitati Hyperion. Ii vaz la prima mâna. Sa vezi si fauna de completare a cluburilor astora. Petrecerile "spirituale", "tribale", de hause sau hipnocucu bora-bora lu' peste prajit, mi se par culmi atât ale snobismului cât si ale prostului gust.
Vlad, am impresia ca ai imbatranit.
Dar poti sa iei partea buna, in curand o sa fii intelept. :D
Nu poti blama muzica pentru toate cele de mai sus si cu care nu esti de acord, dupa cum vad. Muzica e una, comportamentul lor e altceva. Pe mine unul nu ma deranjeaza ca traiesc asa cum vor, e optiunea lor. Ce anume te nemultumeste? Ca nu citesc carti sau te deranjeaza tineretea lor?  
Una peste alta sa ai plete mi se pare extrem de snob si de prost gust; unii dintre pletosii sunt satanisti, alcoolisti si roacheri. Prin urmare muzica rock e de kkt. Eheeei pe vremea meaaaa...

vlad

Da, ma deranjeaza tineretea lor. Ma deranjeaza ca nu mai 18 ani, sa ma plimb cu merzanu cu sabufare, eheeei.
Io-s un mic comunist, pe undeva.
Si acuma, ca sa mi-l pun si pe luci in cap, desi parea ca suntem de aceeasi parte a baricadei: pai muzica rock e de kkt, daca e sa ma esprim ca tine. In imensa majoritate, productia de rock e o aiureala. Hai sa eliminam intâi prostiile evidente: formatiile alea gen europe, poison, vain, etc. Apoi, astea: linkin pork, limb pizkit, puddle of vomit, etc. Apoi, putem sa eliminam toate ororile astea cu pretentii de mari gânditori damnati: deth metal bleah puah ptiu trash blood n guts, gotic vax (ce legatura or avea astia cu stilul gotic?), burzam si borgo grombozir, urguz sacâz hurvulax, uarghhh haragaaar, si alte pseudomitologii finougrice, si cu tot neamu lor de neascultat.
Apoi: Beatlesii. Ce pisici aveau Beatlesii astia asa de fantastic? Ca vroiau sa ne tina de mâna, apoi iar ce mari gânditori erau ei ca ne trebe doar iubirea (asta a zis-o si pepe) si ca daca ne punem chilotii pe dos ni se vede eticheta.
Apoi: Elvis. Am tot respectul pentru ciresar, dar de ce e asa de Divin tipul asta obez cu abuzul lui de medicamente?
Apoi...a mai ramas ceva?

Furnika

Nu a mai ramas nimic. Doar muzica ta.

stefan

Ar mai fi ceva: The Doors on acid, Eagles cu amestecul lor de country şi blues, Genesis până a pus Phil mâna pe microfon, Jethro Tull fără stimulente, Led Zeppelin cu, Blood Sweat and Tears, Queen cu precursorii de hard-rock şamd.

lucisandor

Quote from: vladIn imensa majoritate, productia de rock e o aiureala. Hai sa eliminam intâi prostiile evidente: formatiile alea gen europe, poison, vain, etc. Apoi, astea: linkin pork, limb pizkit, puddle of vomit, etc. Apoi, putem sa eliminam toate ororile astea cu pretentii de mari gânditori damnati: deth metal bleah puah ptiu trash blood n guts, gotic vax (ce legatura or avea astia cu stilul gotic?), burzam si borgo grombozir, urguz sacâz hurvulax, uarghhh haragaaar, si alte pseudomitologii finougrice, si cu tot neamu lor de neascultat.
Apoi: Beatlesii. Ce pisici aveau Beatlesii astia asa de fantastic? Ca vroiau sa ne tina de mâna, apoi iar ce mari gânditori erau ei ca ne trebe doar iubirea (asta a zis-o si pepe) si ca daca ne punem chilotii pe dos ni se vede eticheta.
Apoi: Elvis. Am tot respectul pentru ciresar, dar de ce e asa de Divin tipul asta obez cu abuzul lui de medicamente?
Apoi...a mai ramas ceva?
deci, dintru inceput ceva f important death metal bleah puah ptiu trash blood nu e rock.. eu stiu ca licuricii numesc si pe madona ori michael jackson rock, da' nici chiar asha

secundo, unde e iron maiden, ori black sabbath? da' paradise lost, the gathering, crematory? da' dream theater? ar fi simplu daca ar fi asa simplu... dar the gathering nu cinta la circiuma in vama, si despre dream theater poti sa zici multe, dar nu ce voiai tu

Furnika

Eu ma bucur ca aveti cultura muzicala.

stefan

Încă ceva. Heavy metal is gay iar "rockul alternativ" e de fapt o alternativă la rock.

vlad

Daca-ar fi gay, n-ar fi nimic, ca si sonetele lui Michelangelo sunt gay, si-mi plac. Alternativul s-a fâsâit cum ii era destinul, oricum n-am inteles niciodata ce vroiau baetii aia.

Nu ma luati in seama, sunt cam obosit si iritabil, si-mi sparg nervii pe forum, doar atâta. Tapire, poti chiar sa-mi stergi mesajele din ultimele 2-3 zile de aici, nu ma supar. sau poti sa le lasi, uatever.

vlad

Oricum, furnica, io ma apuc sa studiez trensu asta al tau, si o sa-ti zic cu ce ma aleg.

lucisandor

QuoteVa vreti in Europa, dar sunteti in fata lor,
Cum e Mircea Diaconu, in fata lu' Deniro, mare actor.
Pupati in p**a americanii, am sa rad, fiti siguri,
Cand va cadea asupra voastra o ploaie de Miguri.
Ca un dependent de hero, pe urme cu anti-tero,
Va iau in p**a legile, ma p*s pe kilometru' 0.
Va doresc tot binele din lume, si-n loc de-o romanta,
Va dedic ca melodie sirena de-ambulanta.
Daca ma-nrolati in razboi, ma declar inapt,
Caci nu vreu sa fiu erou intr-o tara de kkt
Noul album Cheloo - Fabricant de Gunoi

Furnika

E clar, au ramas fara inspiratie.

lucisandor

Mie mi se pare ca se nashte o noua generatie de dizidenti, care va astepta 50 de ani pe rushi.

lucisandor

tocmai ce am aflat ce versurile alea de le-am citat trebuiau corectate.. nu americanii il pupa pe Cheloo, ci se constata dezvoltarea unei diplomatii romanesti pe paradigme pro-occidentale (adica a pupaturilor date de conducatorii Romaniei)

Ciresar1988

Au castigat ROACKERII la Eurovision!

stefan

QuoteHard Rock Hallelujah!
Hard Rock Hallelujah!

The saints are crippled
On this sinners' night
Lost are the lambs with no guiding light

The walls come down like thunder
The rocks about to roll
It's The Arockalypse
Now bare your soul

All we need is lightning
With power and might
Striking down the prophets of false
As the moon is rising
Give us the sign
Now let us rise up in awe

Rock 'n roll angels bring that Hard Rock Hallelujah
Demons and angels all in one have arrived
In God's creation supernatural high

The true believers
Thou shall be saved
Brothers and sisters keep strong in the faith
On the day of Rockoning
It's who dares, wins
You will see the jokers soon'll be the new kings

All we need is lightning
With power and might
Striking down the prophets of false
As the moon is rising
Give us the sign
Now let us rise up in awe

Wings on my back
I got horns on my head
My fangs are sharp
And my eyes are red
Not quite an angel
The one that fell
Now choose to join us or go straight to Hell

Hard Rock Hallelujah!
Hard Rock Hallelujah!
Hard Rock Hallelujah!
Hard Rock Hallelujah!

Hard Rock Hallelujah!
Mai tare decât mesajul căcăcios-satanist mă deranjează faptul că nu e rock. E un pop leşinat cu backing vocals şi lălăială cât cuprinde. Nici o chitară remarcabilă. Un rock adevărat n-avea oricum şansă la Eurovision...
Puteţi asculta făcătura aici:
http://www.youtube.com/watch?v=POO33XjtAws&playnext=1

şi forumurile au clone

A CERB

dustweaver

Europa a ales. :lol:

mada

Mie imi placeau suedezii cu "Invincible" (Carola)

Nu mai mancati Are 460 de calorii !
mada - once again: mada. not anyone else.

vlad

Io nu m-am uitat.
Cred ca e satanist fiindca zice "hard rock angels". E gresit, ingerii sunt doar de marmura.
A, si cântaretul are coarne si gheare. Aventurile lui Mefistofel, povestite chiar de el.

tapirsis

E satanist dupa moace, aveau niste masti din alea sinistre si penibile, ma asteptam sa tasneasca sange la un moment dat ca intr-o apocaclisma a prostului gust.
Al nostru a luat locul 4, melodia lui macar e fredonabila (nu ca ce-ar fi fredonabil ar fi si bun).
Mie mi-a placut Irlanda.
Macar n-au mai iesit semi-manelele de anii trecuti.

Ciresar1988

De-a lungul anilor, (adica vreo 21 de cand sunt fascinata de Elvis) am invatat ca cea mai paguboasa atitudine din partea mea ar fi sa stau sa explic cuiva "de ce Elvis" ?
In general sunt putini cei care, odata ce le-a intrat in cap ideea cu "drogatul in costume ridicole", mai fac vreun efort sa inteleaga "de ce Elvis".
Totusi, de la tine ma asteptam la mai mult. Ai facut macar un efort minim sa intelegi ce a insemnat Elvis? Macar sa il denigrezi stiind despre ce vorbesti... Sau, daca nu se canta la Ateneu, nu e de tine? Imi pare rau sa o spun, dar mie asta imi pute a snobism ...

A CERB

mie imi place elvis. perioada mai matura, adica aia grasa, obeza si drogata. mai pe la gospel si nu la rock'n'roll

tapirul

Mie imi place cerbu. Aceeasi perioada.

A CERB

tu n-ai ba oglinda akasa?

tapirul

da da nus narcisist.

vlad

Ciresare, când am scris alea eram cam ciudat. Scuze daca te-am ofensat. E adevarat ca daca vrei sa jignesti un om, te legi de gusturile lui. Eu n-am vrut sa te jignesc.
Acestea fiind zise, nu pot sa inteleg chestia asta cu idolatria vedetelor. Ma intreb daca e un fenomen asemanator fotbalului.

A CERB

Quote from: vladCiresare, când am scris alea eram cam ciudat. Scuze daca te-am ofensat. E adevarat ca daca vrei sa jignesti un om, te legi de gusturile lui. Eu n-am vrut sa te jignesc.
.

ok, aktchept shi eu skuzele. :wink:

Ciresar1988

La mine nu e vorba de "idolatria vedetelor". Cand a inceput sa-mi placa Elvis, n-aveam nici cea mai vaga idee ca e vedeta, ca are milioane de fani, etc. Pur si simplu ma fascina vocea si efectul pe care ea o avea asupra starii mele de spirit. Intre timp am aflat multe despre omul Elvis. Sunt printre putinii fani care spune deschis ca avea o multime de calitati, altruismul fiind binecunoscut, dar probabil de 3 ori mai multe defecte. Pe scurt: era insuportabil, un tiran cu aparenta de inger. Daca as fi avut sansa sa fiu in anturajul lui, probabil nu mi-ar fi luat mai mult de cateva zile inainte sa imi doresc sa ii dau cu ceva in cap. Dar, nefiind cazul, permite-ti-mi sa il admir in continuare... :wink:
Vlad, accept scuzele si le ofer la randul meu...

Furnika

Eu cred ca n-a murit. :D