News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

FILME, FILME, FILME

Started by originaltup, November 01, 2004, 09:34:04 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

originaltup

Am aruncat acum un ochi peste castigatorii la Oscar. "No country for old men" merita, desi nu am vazut toata concurenta.
Intetionez sa vad "Sweeney Todd ..."  si "Atonement". O sa fac un efort sper si pt filmul cu Daniel Day-Lewis.
Ceva pareri cu privire la filmele de mai sus?
"There is a big difference between knowing the path, and walking the path"

originaltup

PS. sunt dezamagit ca "Eastern Promises" nu a luat nimic, ar fi meritat.

dustweaver

Quote from: originaltup on February 26, 2008, 05:42:03 AM
Am aruncat acum un ochi peste castigatorii la Oscar. "No country for old men" merita, desi nu am vazut toata concurenta.
Intetionez sa vad "Sweeney Todd ..."  si "Atonement". O sa fac un efort sper si pt filmul cu Daniel Day-Lewis.
Ceva pareri cu privire la filmele de mai sus?

Am aflat că "No Country" n-are coloană sonoră abia după ce l-am văzut - suspectez că "de vină" e filmul şi nu my amazing powers of observation. Despre "Atonement", dacă ai apucat să citeşti cartea poţi sări fără prea multe remuşcări direct la ultimele zece minute. Sau peste film pe de-a-ntregul. Mi-a lăsat aceeaşi impresie de "ah, ce film deştept sunt, mă uimesc pe mine însumi" ca şi scriitura lui McEwan. Hm, parcă totuşi un pic mai puţin.
"Bă, ia mutaţi-l pe linia a doua, că m-am enervat."
"Totuşi, dacă ar fi fost exces de antiquarci, noi am fi numit pur şi simplu antiquarcii quarci şi quarcii antiquarci".

tapirul

Domnilor, daca nu ati vazut inca, va recomand cu mare caldura filmul "The man from Earth"
Nu o sa povestesc filmul aici, va spun doar ca este extrem de incitant. Este un SF filmat intr-un singur set, fara absolut nici un efect special sau cascadorie. Un film cu un buget extrem de mic.
Nu o sa spun mai mult.
Astept comentariile celor ce l-au vazut
cre'că, nu ştiu...

dustweaver

Hmm... cam greu de comentat, T. Excelent, chiar dacă nu mi s-a părut a fi un film "dens" (nici nu cred că asta ar fi vreo condiţie pentru... orice, de altfel :)). Chiar şi măruntele stridenţe din jocul actorilor cred că-s uşor "iertabile". 

De potrivit se potriveşte.  :whistling:
"Bă, ia mutaţi-l pe linia a doua, că m-am enervat."
"Totuşi, dacă ar fi fost exces de antiquarci, noi am fi numit pur şi simplu antiquarcii quarci şi quarcii antiquarci".

tapirul

Pai nici nu cred ca s-a voit un film dens. Jocul actorilor mi s-a parut impecabil, mai ales avand in vedere ca tot filmul este doar joc al actorilor. Aproape ca la teatru. Mi-a placut totul la filmul asta, scenariul bineinteles, dar si regia, actorii, luminile...
De potrivit se potriveste, dar la ce se potriveste?
cre'că, nu ştiu...

A CERB

Vazut Atonement. Feels like coitus interuptus.
Smile! It confuses people!

fluffy_white_cloud

train de vie...film din '98...l-am vazut azi-noapte pe cultural da il gasiti pe torrente usor....

film comico-tragic, daca nu as fi stiut ca regizorul era roman, as fi spus ca si-a fluturat emir kusturica bagheta magica in productia filmului....e superb filmul, situatii neprevazute, tensiune, umor de buna calitate...

o sa recunoasteti si ceva actori romani, printre care si razvan vasilescu in rolul unui nazist deghizat :)...

watch it neaparat....merita....
"cine a vazut ideile devine neom, ce vrei ?" Jocul Ielelor...
citat pe care l-am considerat sugestiv, mi-am facut profil aici in noaptea de Sanziene :)

tapirul

o sa il caut, multumim de sfat.

Am vazut si eu recent "Le grand voyage", o coproductie franco-marocana, despre conflictul (cultural) dintre generatii. Un tata marocan, musulman, si fiul sau francez-modern, in drum spre Mecca (unde tatal a vrut sa ajunga inainte de a muri, spre marea suparare a fiului care se pregatea de examene si avea si o iubita dar care a trebuit sa se supuna dorintei tatalui), din Franta de-a latul Europei, intr-o masina rablagita
cre'că, nu ştiu...

originaltup

Vazut-a cineva 'Juno'? Caci mie mi-a placut chiar tare. Nu neaparat pentru cum abordeaza sarcina la 16 ani dar pentru multe alte chestii destepte sau haioase care se intampla prin el. Iar muzica e bestiala, tre sa cumpar CD-ul cu soundtrack.

trix

Io-io-io! Şi de plăcut mi-a plăcut şi mie tare, pentru chestiile alea deştepte - iar partea cu "And I kiss you on the brain/ In the shadow of the train" nu mi-am putut-o scoate din cap multă vreme. Poate şi pentru ca am ţinut-o pe repeat vreo 2 săptămâni?...   :34:

originaltup

daca intri pe site : http://www.foxsearchlight.com/juno/  o sa cante toate muzica din film, free si suficient de high quality. Uite si versurile: http://www.lyricsondemand.com/soundtracks/j/junolyrics/

originaltup

Am vazut Sweeney Todd. Cel mai ciudat film vazut in ultima vreme. Musical macabru/morbid/horror si cu o buna doza de umor negru ca smoala. Cu o mica rezerva referitor la violenta foarte vizuala si poate nu atat de necesara (btw, e restricted PG17, si pe buna dreptate; daca nu sunteti foarte tari la vederea sangelui nu va duceti sa-l vedeti, ca si eu a trebuit sa bag a doua bere). Foarte bine facut, curge si te tine in priza majoritatea timpului (are doar cateva momente mai slow). Merita, dar cu siguranta nu e pentru toata lumea.