News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Carti pe care le-am recomanda altora sa le citesca

Started by Qvadratus, December 19, 2004, 06:22:13 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

doina

Tin minte "12 scaune"! Ce am ris cind l-am citit prima oara! Si eram f. mica, habar n-aveam de politica pe atunci!

Mie mi-a placut, tin minte, in copilarie, si Gogol, "Suflete moarte". Am re-gasit exact aceeasi lume in anumite metode de "managed care" pt. behavioral health mai ales sub compania Magellan Behavioral Health. E prea complicat ca sa explic, dar foloseau tot felul de strategii de manipulare financiala (ne-etice) re. "vieti (suflete) acoperite" de polita de asigurare, multi din care de mult nu mai erau in realitate, dar erau "numarate" pt. business/accounting.

Re. Da Vinci...mie cartea mi s-a parut exact ca filmele cu Indiana Jones. Re. supararea ca de ce lumea o ia "in serios", cred ca Elfstone a descris f. bine re. laicizarea sociala-culturala si momentul istoric actual. De ce ne suparam noi uneori pe "situatie"? (si eu personal ma enervez sau chiar ma sperii in anumite momente)...probabil ca fiecare avem anxietatile nostre proprii personale...care la rindul lor pot fi f. usor exploatabile de diverse propagande si spinuri. Politica "moderna" este prin excelenta o politica a perceptiei. De aia, cred eu, are si mare priza la tot felul de populisme destul de ingrijorator extremiste in anumite momente, si de-o parte si de alta, mai ales in vreme de "razboi", mai ales in vreme de "economie rea", etc. Dar...nu e de negat... traim intr-adevar in niste vremuri...foarte "interesante"...Dar...asta e situatia...lumea reala este foarte competitiva, e mare anxietate re. straturi sociale, re lupta pe resurse, si pe intern si pe extern, etc. E multa injustitie sociala. Multe chestii imorale/ne-etice dpdv. "business" pe plan global, etc. LOL! "Lupta de clasa se ascute"! (Desi nu cred ca e nimic de glumit, de fapt.)

Eu tot nu mi-am gasit spectrul politic insa...desi presimt deja ca la moda va fi, in campaniile imediate viitoare, filfiirea steagurilor "eticii" si de o parte si de alta a baricadelor. Dar poate "propaganda" pt. "etica" va fi totusi mai usor de suportat decit cea de gen populist despre economie/securitate. (Scriitorii de discursuri/jurnalisme/spinuri politice Democratice deja au inceput sa scoata pe ici pe colo Aristotel-ul de la naftalina pt. inspiratie, si "contrabalansare" a discursului Republican bazate pe "teme" predominant religioase. Din pacate, in US, "poporul votant", inclusiv o mare parte din mediul academic, nu prea au auzit de Aristotel, dar mai e vreme pina in 2008! E "bun" si spinul politic la ceva, ma gindesc, daca aduce in final o educatie de masa mai comprehensiva si mai larg raspindita.)

stefan

Quote from: INDIANULvorbeam de Robert Charroux scriitor de carti pe tema civilizatiilor vechi, paleoastronautica si mistere ale lumii vechi
Man, your mind is WIDE OPEN. After reading Freud you'll avoid seeing your mom. I'm not even suggesting what you'll do after reading Nietzsche.

Paleoastronautica, ai? Nu-i asa ca rulezi Yeti@home ? :-))))
Copyright (c) 2006 by Ştefan Talpalaru. All rights reserved.
http://stefantalpalaru.wordpress.com/

tapirul

vezi tu stefan? la atitudine d'asta ma refeream io la tine. Te mai miri ca oamenii devin marlani cu tine. Tu chiar nu te poti abtine de la a face comentarii nepotrivite adresate PERSOANEI cu care discuti (as opposed to his/her ideas)
cre'că, nu ştiu...

A CERB

bre luci, citesc de ceva vreme( si nu mai termin) l'etranger. imi place, de-aia nu ma grabesc. o parere preliminara: omul este un caz perfect de tulburare de personalitate schizoida.
Smile! It confuses people!

INDIANUL

Quote from: stefan
Quote from: INDIANULvorbeam de Robert Charroux scriitor de carti pe tema civilizatiilor vechi, paleoastronautica si mistere ale lumii vechi
Man, your mind is WIDE OPEN. After reading Freud you'll avoid seeing your mom. I'm not even suggesting what you'll do after reading Nietzsche.

Paleoastronautica, ai? Nu-i asa ca rulezi Yeti@home ? :-))))
fane:te cheama stefan dar te comporti ca un FANE..tapi ti-a zis ce vroiam sa-ti zic si eu.
vin si te intreb:ai citit macar ceva de Robert Charroux.daca da ce anume si ce ti s-a parut ciudat sa putem discuta(am toate cartile sale aparute in Romania-7).dar se pare ca nu ai chef de discutat ci sa fii pizduit(nu-ti fac placerea).fii atent sa nu-l trimit pe Yeti dupa maica-ta ca te alegi cu un fratior blanos.
esti atat de paralel si de prost informat incat nici nu ai sesizat ca, cartea de care zisese lucisanodor(parca) a lui daniken face parte tot din genul Paleoastronautica si face referiri si la biblie si a trecut neobservata de tine.in schimb termenul de "paleoastronautica" ti-a pus neuronii pe jar desi nu-l cunosti.
ps:si zici ca ma simpatizai a? fane uita-te pe discovery sa vezi gandacii de balegar care se hranesc cu excremente animale ca sa te autointelegi.
pps:citeste carti din genul paleosatronautica(termen pe care nu l-am inventat eu) si mai vb dupa aia.te astept la discutie.nu spun ca subiectul abordat de ele este universal adevarat(ci doar ma informez-de altfel nici nu am facut un topic despre asta).sunt o sursa de informarte de a cauta si alte info "mai altfel".recunosc fatul ca nu stiu cum s-a creat lumea dar incerc sa ma informez din diverse teorii.in schimb tu persisti in credinta ta ca te-ai nascut din lut iar mama ta(resp femeile)din coasta lui adam.si zici ca ai dat biologie la admitere ha? :thumbsdown
ramas bun...

stefan

Acum recunoaste! Ti-a explicat cineva articolul, sau l-ai descifrat singur-singurel in 3 saptamani?

lucisandor

OT: A fost "Mr. Deeds Goes to Town" azi pe ProCinema, e pe undeva asemanator cu cartea. Desigur, drama transatlantica e ca mosteneste o caruta de bani, iar sfirsitul e penal.

INDIANUL

fane ai fost molestat de mama ta la o varsta frageda de vezi peste tot  propriul tau complex oedipian?esti la o varsta destul de mare, lasa linuxul si alte prostii da-o pe mama ta la o parte si mai iesi cu o fata de varsta ta.ti-ar face bine la statusul psihic.
ramas bun...

stefan

Regula jocului e urmatoarea: poti sa zici ce vrei despre celalalt atat timp cat ai umor si te integrezi in discutie. Sa-ti fac un desen?

INDIANUL

fane taci si-nghite :lol: prietenii stiu de ce  :wink:
ramas bun...

tapirul

prietenii stiu de ce sau prietenii stiu ce? Sa inghita, that is...
cre'că, nu ştiu...

stefan

Operator, i need a smarter nemesis. This one is geting really boring, really fast.

doina

Eu de curind am citit (de fapt "am ascultat" cartea pe CD ca am avut un drum lung de condus) "Guns, Germs, and Steel", de Jared Diamond, si acum primele citeva capitole ale cartii lui noi, "Collapse". Primul capitol este despre environmental problems in Montana. Intr-unul din capitolele urmatoare scrie despre civilizatia din Easter Island si face o referire pe undeva la Daniken. Sigur ca nu are are nimic de zis in suportul teoriilor lui, dar nu asta conteaza. Pt. mine a contat mai mult referirea in context, ca mi-am amintit de Indianul de aici din Vizuina, ca este cam singurul care mai ridica probleme de environmentalism pe aici!

Mie mi-a placut f. mult "Guns, Germs, and Steel". A citit-o cineva? "Collapse" ma cam sperie ca tonul este cumva cam prea catastrofic, (plus ca mi se pare ca "speculeaza" un pic mai mult decit in "Guns, Germs, and Steel"), dar efectiv nu cred ca am citit in viata mea prea multe carti despre catastrofele/pericolele ecologice, si a inceput sa ma intereseze subiectul.

Despre Jared Diamond, pe Wiki.

manolo

hmmm... tocmai am terminat de citit State of Fear de Michael Crichton... gee-zahs, de mult nu am mai citit ceva atat de captivant, de mind-blowing si de actual. cine doreste si nu il are, sa dea un PM cu adresa de mail.

in cateva cuvinte, luati tot ceea ce credeati ca stiti despre global warming, despre miscarea environmental si pregatiti-va sa le puneti serios sub indoiala. o carte documentata fantastic (in varianta pe care o am sunt si trimiterile la articole direct in text, cat si la bibliografia de la final).

mie cel putin mi s-a reconfirmat ca MC este unul din marii scriitori, si nu doar ai secolului asta. bine, ca a terminat medicina la Harvard nu face decat sa ne dea sperante ca se poate ajunge si bine cu o diploma de MD la activ...

va recomand cu o caldura sahariana sa o cititi!
Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

INDIANUL

Quotebine, ca a terminat medicina la Harvard nu face decat sa ne dea sperante ca se poate ajunge si bine cu o diploma de MD la activ...
pai cine facea scenariul la "Emergency Room"?
ramas bun...

rocsa

La capitolul carti de buzunar: Amelie Nothomb Cosmetique de l'ennemie Asa pe fuga si din lipsa de timp

vlad

Quote from: stefanPaulo Coelho - Alchimistul -> http://tinyurl.com/936lp
Nu va lasati pacaliti de faptul ca s-au apucat fotbalistii sa-l citeasca pe Coelho. Cartea asta chiar merita citita.

Nu ma las pacalit. Am citit cartea asta acum mai multi ani, când Coelho era o noutate si inca nu se ridicasera atâtea voci impotriva lui. M-am plcitisit ingrozitor oricum. Ceea ce grav la Coelho nu e neaparat ca scrie carti proaste si ca are succes (n-am nimic de ex. cu Sandra Brown, sau cu Frank Herbert  :twisted: ), ci faptul ca are pretentia ca scrierile lui sunt bune si intelectualiste. El de fapt ia un anumit numar de idei bune, care nu sunt ale lui, ci sunt cele mai accesibile idei ale celor mai la moda filozofi, si ti le prezinta de-a gata, intr-o istorisire foarte slab inchegata. Ceea ce mie unuia nu-mi produce nici un efect.

vlad

Am gasit intr-un anticariat cele 1001 de nopti, traducere româneasca dupa mardrus, in 14 volume in octavo. M-am apucat sa le citesc-mi-e rusine dar niciodata nu mai citisem Noptile sistematic, stiam si eu, ca toata lumea, diverse extrase. Nu ma mai satur.

tapirul

Quotesau cu Frank Herbert
chiar ca  :evil:  :evil:  :evil:
De Stephen King ce parere ai> mai am un pic ci ii citesc intreaga colectie.
cre'că, nu ştiu...