News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

porc la tigaie asa-cum-trebuie

Started by tapirul, June 24, 2007, 05:38:48 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tapirul

simplu da' bun.

carne de porc macră, buna, curatata. Taiata cam la un deget grosime (chiar si mai mult).
Eu prefer sa spal carnea si apoi sa o usuc bine cu paper towels.
Pentru fragezire, inainte de asezonare, un mic secret: daca aveti prin preajma un cutit din'ala cu zimti ("serrated") - alea de paine sunt asa - il puteti folosi cu succes pentru fragezire; aplicati lovituri in toat directiile, oblic, perpendicular, încruciş, etc, bucatii de carne, ca si cum ati toca la raţe. Fără să exageraţi totuşi, uşor şi cu dichis, cât să lase cuţitu' urme superficiale.
Apoi sare (mai grunjoasa e perfecta) si piper (mai coarse e bun). Masaţi cu degetele sa intre frumos in carne. Atît, fără alte dichisuri.

O tigaie obişnuită, unsă cu ulei, pusă la foc să se incingă. Porcu' se pune după ce tigaia e incinsa bine. Se lasa un minut pe o parte, se intoarce repede (sa creeze un seal si sa tina sucurile inauntru).

Apoi se da foc mai mic si se umbla la sticla de vin a barbatului (daca tu esti barbatu cu atat mai bine, prilej sa mai dai o dusca pe furis). Se stropeste cu vin din cand in cand si se acopera  cu capac. Alt secret e sa "stergi" din cand in cand fundul tigaii cu friptura. Trebe sa arate cam asa, cu vinul clocotind:

Spor.
Se serveste cu vin rosu, nu prea rece (in schimb paharele au voie sa fie reci - seretu' e sa le pui in congelator cinci minute)
Pentru salata va trebe japoneza.

cre'că, nu ştiu...

rocsa

eu as manca-o deja din prima tigaie, ce sa mai stam pe ganduri.