News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

alegeri in Ucraina

Started by manolo, December 15, 2004, 04:11:11 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

manolo

ca sa nu se supere oamenii ca nu discutam mai structurat, am facut acest topic. la inceput nu vroiam, dar citind interviul dat de candidatul opozitiei (ehei, ce amintiri placute imi starneste asta acum in urechi si in suflet!! culmea, tot portocaliu e culoarea opozitiei si in Ucraina), pentru NBC, am realizat cat de multe similitudini sunt intre situatia de la ei si de la noi din primul tur al alegerilor.

Linkul e asta http://www.msnbc.msn.com/id/6650418/

Iar citatul de care vorbeam este:
"JM: You say you are very optimistic, do you believe your political victory in the December 26th election is guaranteed or are you going to be facing an uphill battle, a difficult challenge just to win now?

VY: Of course we'll have to fight. December 26th won't be a gift from the authorities. From here until election day there is much to be done, including passing the changes that the parliament has put forward about presidential elections. Specifically, on the 26th, against the use of illegal absentee ballots, because that was one of the main means of fraud during the election. Also, we need to eliminate the voting from home: that was another means of enormous fraud. Thirdly, we need to change the makeup of the local election commissions. We need to get all of that passed before the 26th."

Suna cunoscut, nu? Oare or avea si ei un Vanghelie sa umble cu urna mobila, un Cozmanca sa dirijeze trupele, un Dan Nica sa "softuiasca" rezultatele...

Tot la acest link, tapi, poti gasi poza candidatului. O sa va cam speriati...
Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

Tez

Da,dioxina e nitelus indigesta..... :(
You labeled me
I’ll label you
So I dub the unforgiven

Furnika

Daca era dupa mine io ii dadeam direct cianura, soricioaica sau un glont in cap. Nu m-as fi complicat cu dioxina-e toxica, pute , greu de procurat, greu de dozat si nici nu mori asa subit, doar te stafidesti si te transformi intr-o mumie, ca sa te compatimeasca ucranienii...in sfarsit nu cred in scenarii dar mi se pare cam ciudat.

Qvadratus

Ce inseamna cind esti un fir de praf..... (articolul de mai jos e preluat de pe Revista Presei)

Otravirea lui Iuscenko, pusa la indoiala

Otravirea lui Viktor Iuscenko de adversarii politici este din nou disputata. Un medic austriac sustine ca a fost amenintat cu moartea, pentru ca nu a confirmat povestea care a contribuit la victoria "revolutiei portocalii" din Ucraina.
Lothar Wicke, unul dintre medicii austrieci care l-au examinat in timpul campaniei electorale pe actualul presedinte al Ucrainei, Viktor Iuscenko, sustine ca a fost amenintat cu moartea dupa ce a pus la indoiala varianta otravirii liderului "revolutiei portocalii", relateaza cotidianul britanic "The Telegraph.
Medicul afirma ca staff-ul electoral al lui Iuscenko a facut presiuni intense asupra conducerii clinicii Rudolfinerhaus pentru ca aceasta sa confirme otravirea cu dioxina, chiar daca dupa primele doua examinari nu existau indicii stiintifice care sa confirme diagnosticul.
"Am fost implicat direct si pot sa va spun ca Institutul de Medicina Legala din Viena nu a gasit nici o urma de otrava in singele lui (al lui Iuscenko – n.n.).
Daca nu exista urme in singe, atunci nu poate fi vorba de otravire", a declarat Wicke, care a precizat ca "diagnosticul falsificat" al otravirii "a fost sugerat" de Nikolai Korpan, un medic de origine ucraineana care il trata pe Iuscenko la Viena, desi nu lucra la Rudolfinerhaus.

Prietenii periculosi ai Ucrainei
Imediat dupa ce s-a opus confirmarii diagnosticului - Rudolfinerhaus a confirmat otravirea abia dupa ce Iuscenko a devenit presedinte si Wicke a fost concediat -, medicul a fost pus sub protectia politiei austriece pentru ca a primit amenintari cu moartea.
Wicke afirma ca a primit un telefon in care un barbat ce s-a recomandat drept "un prieten al Ucrainei" i-a cerut, intr-o engleza stricata, sa revina public asupra afirmatiei ca Iuscenko nu a fost otravit. Necunoscutul l-a avertizat totodata ca viata ii este in pericol.
In prezent, Lothar Wicke se afla in proces cu Rudolfinerhaus pentru ca, afirma el, dupa 25 de ani de munca in cadrul institutiei, a fost concediat abuziv pentru refuzul de a sustine varianta falsa a otravirii liderului "revolutiei portocalii".