News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Juniori

Started by A CERB, November 26, 2004, 08:56:18 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tapirsis

Sa-ti traiasca nepotelul, ce dragut este!
Asa ma bucur cand vad copii, parca ar fi ai mei toti. Is de-ai nostri!
Am zis si o sa mai zic, daca aveam parte de conditii decente as fi vrut sa am 10 copii, chit ca nu ma pricep sa cresc nici doi.
Va fi bine!

tapirsis

Buey, am dat de baut la tot biroul saptamana trecuta pe motiv de intrat fata la facultate. Adica la clasa I. Daca ne iese o intalnirea in vara asta, un rand e de la mine pentru voi toti.

Sa va povestesc...

Voi nu stiti ce nebunie a fost anul acesta cu inscrierile la scoli si gradinite, iti trebui tidula de la primu'ministru sa-ti primeasca copilul la gradi pe motiv de supraaglomerare. La scoli, daca voiai una mai buna, sanchi.
Am fost pe la inceputul lui februarie in audienta la directoarea a mare de la Liceul Pedagogic (unde's cele mai bune invatatoare) sa-mi inscriu fata. Mi-a zis ca or primit dosare numai pe 8 ianuarie, 1 ora si s-au completat locurile. Ca poate pe 16 septembrie printr-un transfer sa se poata rezolva. Zic, da' nu se da examen? Zice ea ca nu-i mai lasa ministerul sa dea examene la scolile obisnuite ca sa nu mai canalizeze toti copiii buni pe un anumit segment. Haiti!

Mai dau eu cu urechea prin stanga si dreapta, ne hotaram si la o scoala mai aproape de casa ca sa nu mai plimbam copilul prin tot orasul dimineata. Si din mai multe surse autorizate (inclusiv invatatoare si foste invatatoare), ma decid sa ma indrept spre Liceul de Arta. Zis si facut. Merg in audienta la directoarea nr 2, aflu ca incep pregatirile la muzica 1 ora pe saptamana timp de o luna jumatate si apoi se da examen de aptitudini (ureche muzicala). Ea n-a facut muzica decat la serbarile de la gradi si noua ni se pare cam afona la cantat. In sfarsit. Mergem la sedintele de pregatire. Stateau copiii cate 3 in banca. Facem si depunem dosarul de inscriere. Se afiseaza sala si ora examenului pentru fiecare copil. 50 locuri (2 clase) si concureaza 62 de copii (fara aia de intrasera fara examen, or fi fost olimpici, mai stii  ???). Concurenta ca la drept si medicina pe vremurile noastre (voastre). Vine ziua Z. Copiii intra la examen cu comisie de 4 profesori. Noi (parintii) pe hol ne frangeam mainile si faceam 13-14. Iese Miru, o intreb ce-a facut, ea cica hai mai repede acasa sa ma joc pe clopotel punct ro, ce examen, ea n-avea nici o traba si bine facea! A doua zi se afiseaza rezultatele. Pam-pam. Bunica'su n-a mai avut rabdare pana sa ies eu de la serviciu sa ma duc sa vad rezultatele, a luat-o pe nepoata de mana si s-au dus ei. Eu n'am sunat sa intreb, zic lasa ca aflu acasa, e ala, cum ii zice, suspansu mai mare.
E ADMIS. Altii sunt RESPINS, exact asa scrie. Am facut poza la avizier.
M-am dus sa iau suc si bere sa fac cinste la colegi.

PS
Acuma trebui sa ne ducem sa o inscriem la invatatoarea recomandata.
Pe langa programa scolara normala, o sa faca vreo 2 ore de muzica pe saptamana (pian-pian sau pian-vioara).
Ei i-a placut la pregatire de profu'de vioara si acum ne innebuneste ca ea face vioara.
Da' lasa, ca nu mai cumpar mobila in living si cumpar pian. Si vioara.
Va fi bine!

tapirul

wow, beton. Zi mare azi, se intampla ca Toshiko are oralul la comprehensive examinations....
Pai sa fie intr-un ceas bun sis. Strangem bani si luam Stradivarius daca e cazu'.
cre'că, nu ştiu...

vlad

:clap:
Am auzit ca are statul român unu, de la Mădălin Voicu.

rocsa

uau si pian si vioara super. Eu am avut o vioara in casa si scartaiam cate 2 ore pe zi pana mi-a propus profu de mate care statea la noi in chirie sa mi-o acordeze si mi-a aranjat-o de-a crapat calutul de lemn ala de sprijinea corzile.
Felicitari, cand da examenu de dimploma? ;D

A CERB

Smile! It confuses people!

tapirul

nebunaticule.
Nevasta ce a zis?
cre'că, nu ştiu...

vlad

Pi nu ie o lege care nu te lasa sa pui mâna pe ei? Ca cica prind miros de la tine (Denim) şi fuge mama lui de el.

A CERB

Nu e bre lege. Sper ca e ok.

rocsa

tu si Irinel Columbeanu va dati la prospaturi. Ce misto sa apara in curtea ta una bucata ieduta

tapirul

mda. Mamica iedului nu a mai rezistat si a venit sa imi spuna (la ureche) ca e suparata pe cerbu ca nu a platit pensia alimentara si de aia i-a lasat copilul in prag. ...Iar ăsta a trimis iedul inapoi in padure.... Cerbe, fi atent ca e foc, a zis ca te baga la cremenal.

cre'că, nu ştiu...

tapirul

okay, uite ce se poate intampla cand vrei one more junior around you:

cre'că, nu ştiu...

tapirsis

Sunt suparata terci.
Am avut ieri dupa-amiaza serbare de sfarsit de gradi cu Miru.
4 toalete (tiganca, cowboy, panseluta si spunator de poezie "adio gradinita").
Educatoarei, ce-i drept, in tot timpul anului, nu-i cotizasem nimic mai mult de cadourile obisnuite de 8 martie, craciun si 15 iunie, la comun cu ceilalti parinti. In schimb, am ajutat cu ce mi-a stat in putere: diplome incropite pe comp, copii xerox, consumabile pe care alti parinti nu si le permiteau, pierdut nopti, eu si prietena mea, sa descarcam midiurile potrivite pentru oh suzana si the farmer in the dell si potrivit CD-ul pentru concursul de la sinaia, etc, ati prins ideea.
Si ce credeti ca-mi face nesimtita la serbare?
II scoate in fata pe copiii ce terminau, vreo 10, le da diplomele (facute de Marius cu 1 zi inainte), le da albumele foto (platite) si incepe sa le dea coronite. Cand am vazut ca au etichete pe ele am intepenit. Eu (si mama, care s-a ocupat cu dusul-adusul copilului de la gradi) nu am stiut nimic. Si a ramas copilul meu in fata tuturor fara coronita, ea si inca o fetita Diana (noroc ca au fost doua altfel cred ca faceam circul de rigoare in public, asa ne-am vaitat una la alta mamicile). Am simtit ca-mi cade cerul in cap, am urmarit imediat copilul, stiu ca daca i se pune pata nu se mai intelege nimeni cu ea, am crezut ca o sa plecam in momentul ala si se duce dracu serbarea pregatita cu atat dichis. Pe moment a trecut de faza. L-am trimis imediat pe Marius sa-i ia coronita si pana la sfarsitul serbarii i-a adus-o. Acasa s-a bucurat ca o are. Dar in sufletul ei nu stiu ce i-o fi ramas.
Bineinteles ca ma pregatisem cu cadoul final pentru educatoare, ii luasem o bratara de aur de un milion jumate, i-am scris o felicitare de suflet, le aveam pregatite si i le-am dat, contrar celor apropiati care m-au sfatuit sa-i dau un pumn in nas.

Traim in Romania.
Eu nu mai vreau sa traiesc in Romania.
Scurt.
In Papua si tot plec.

PS
Later edit
Am luat plasa pentru ca am sperat ca si in sistemul nostru imputit va veni o vreme cand informatiile se vor obtine pe caile corecte (afisat la avizier ca le trebuie coronite sau dat bilet la parinti). Am invatat, in schimb si in sfarsit, ca informatia aflata la timp (la colt de strada) este esentiala (indiferent de caile prin care o obtii). Nu trebuie sa crezi ca daca stai in turnul de fildes realizezi ceva, dimpotriva, sursele de frustrare abia asteapta sa te invadeze. Trebuie sa stii sa afli la timpul potrivit informatia potrivita (cu concesii si compromisuri, nu conteaza, sa te amesteci in mahala sau mocirla, sa lupti pentru ea, mai bine sa fi considerat al dracu decat prost). Evrika!
Va fi bine!

tapirul

nu ca o sa te incalzeasca or stuff, da' si la america tot cam asa e. Le e frica mai mare ce-i drept (la america educatoarea putea sa o bage pe maneca ca a traumatizat copilul, desi ar fi gasit scuze si tot nu se intampla nimic), dar si aici trebuie sa fii tu ala care umbla dupa informatii. Ba e mai rau, aici nici macar coltul de strada nu exista, tanti Leana de la poarta care le stie pe toate (daca o atingi cu ce trebuie), aici fiecare in aia mamii lor, stiu fix ce trebuie in patratelul lor (foarte mic), iti spun zambind ca de "formularele roz se ocupa alta sectie care este acum in pauza de masa, o sa lasam un mesaj" si tot asa. Au perfectat - nu stiu cum - un talent de a nu face nimic in ajutorul tau fara sa te enervezi direct pe ei (cum faci in romania cand o injuri de mama pe aia de la ghiseu, cum am facut eu cand am zgâlţâit o toneta de bilete de tramvai de a iesit aia speriata din cutie); te imbarliga zambind si te trezesti buimac, dupa doua ore, ca nu ai rezolvat nimic, ai fost la sase birouri si iti amintesti vag cum toti zambeau. Iti debiteaza truisme evidente cu un aer de expert in rocket-sciences, sau iti deschide brosura in fata, pai in aia matii cucoana, stiu si io sa citesc o brosura, io vreau informatii crae sunt neclare in brosura sau nu sunt de loc.
cre'că, nu ştiu...

vlad

Tapirsis, nasol de tot, dar se putea mult mai rau. Nu stiu cum a fost la voi. Dar la mine, in grupa mica si mijlocie am avut niste educatoare care ne bateau la palma cu rigla pentru cam orice. Daca venea vreunul cu vreo jucarie (era pe vremea lu Ceausescu, nu se punea problema ca te poti da mare cu ea, ca toate jucariile erau atunci la fel), era pe loc confiscata, definitiv (ceea ce ma durea mai tare ca rigla, care oricum venea ca adjuvant). Desigur ca ma simteam eu vinovat, si nu-i spuneam lu mama. Cand a aflat pana la urma, m-a mutat la alta gradinita, unde educatoarele erau mult mai blande, in ciuda faptului ca trebuia sa stam sa ne uitam la televizor la lucrarile celui de-al treişpelea congres.

Dar a venit apoi şcoalaaaa. La şcoală, aveam o învăţătoare foarte drăguţă. Când cineva făcea o prostioară, era scos în faţa clasei şi tras de urechi până când cădea pe jos de durere, în hohotele de râs ale clasei. Era şi rigla la palmă, dar asta deja era prea banală. Mai existau tot felul de alte torturi rafinate. Deşi, cred eu, eram un puşti relativ deştept, de exemplu citeam de la 4 ani, eram aşa de intimidat de tovarăşa G. (o mai trăi?) că nu mai ziceam nici pâs, trecând drept un fel de nătâng. Remarcaţi că şcoala respectivă trecea drept o şcoală foarte bună, care garanta o educaţie solidă. Solidă erea nene. În clasa a 3-a am cedat nervos şi n-am mai învăţat nimica, am început să iau doar 2-uri şi mă durea în pix, îmi semnam singur carnetu. Noroc că s-au prins repede ai mei că o loasem razna.

Până la urmă am ieşit bine, aş zice. Eram copil, şi totul trecea repede, indiferent de cât de intensă era aventura. Sunt convins că Miru a trecut peste asta mult mai repede şi mai uşor ca tine.

clebs

io cre`ca tot i-as fi scos ochii educatoarei
Toti oamenii sunt trecatori, dar nu toti trecatorii sunt oameni

A CERB

tapirul

beton.
tine 200 pounzi?
cre'că, nu ştiu...

A CERB

creca, nu stiu...

tapirul

cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Deci, se pare ca am fost deconspiraţi: iata primele portrete pe care ni le-a făcut fiica noastră (3 ani si 2 luni) --->
Ăsta-s eu

Asta-i mami

A CERB

Consoarta nu seamana, tu esti leit.

Qvadratus

Comentariul lui fii-meu a fost cam aşa:
"-Hă-Hă-Hă !! Uite, mami seamănă cu un morcov..."
La care fie-mea s-a întors spre mine  şi a replicat foarte încîntată:
"-Tu eşti, Tati Cartof şi mami e Mami Morcov ! "

clebs

foarte tare :))
mie mi se pare ca tu esti cam zburator :)
Toti oamenii sunt trecatori, dar nu toti trecatorii sunt oameni

tapirul

nu numa', da' te-a facut cu par!??!
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Mai, am o problema, sa va explic:
Deci:
- De unde vine Timpul ?
- Ce se intimpla cind nu era Timp ?

Momentan am gasit urmatoarele explicatii (puradelul insa nu a parut foarte satisfacut...):
- Timpul este o proprietate a Universului, la fel cum este si dimensiunea; Universul este ca o constructie (ca un fel de casa) ai carui pereti sunt formati de Timp. Daca nu exista pereti nu poti spune ca acea constructie este o casa, este altceva, asa cum nici Universul nu ar fi ceea ce este fara Timp.
- Cind nu era Timp nu exista nici Universul.Timpul a aparut odata cu acesta si nu are nici un sens sa te gindesti la Timp inaintea aparitiei Universului, deoarece atunci nu exista nimic.

Semnat: Babacul

tapirul

mda, puradelul a ramas cu impresia, probabil, ca il duci de nas cum fac oamenii mari de regula.
cre'că, nu ştiu...

danhia

frumosi copii, si destepti tare.

eu inca n-am. si nici nepoti mai mici. dar cand o sa am o sa pun si eu.
totusi cred ca oricat de mult i-ai invata ro tot in engleza o sa -ti vb.o sa inceapa sa le amestece dar tot in engleza vor vb mai bine.  asa am vazut eu pe aici , prin uk pe la cupluri mai mari ..toti copii lor pricep ro dar raspund si vb in engleza.

tapirul

e adevarat. De aia insist eu ca parintii romani ar trebui sa vorbeasca in casa romana exclusiv. Ideile ca confuzezi copilul sunt false.
cre'că, nu ştiu...

danhia

nici eu nu cred ca se confuzeaza. cred ca invata asa de repede orice iar cand nu pricep au curajul si curiozitatea sa intrebe de ce si cum si iar de ce si iar cum pana pricep despre ce e vb. sau pana te epuizeaza pe tine psihic.

Furnika

Haoleu Danhia si aici te vad?

vlad

Bună, negresa ;)