News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Ceva de neretinut...

Started by plure, November 18, 2004, 10:00:08 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

plure

Aveti chestii din medicina care vi se par de neretinut?

Echilibrul acido-bazic. Il reinvat cel putin o data la doi ani. Nu stiu mai niciodata sa detectez o acidoza x compensata y... Mai ales ca acum valorile sunt exprimate cu kPa. Sa nu mai vorbim de anion gap. Nu e atat greu de inteles cat...se duce imediat.

Glasgow Coma Scale. De neretinut.
Images of innocence and terror, not easily described in words alone, nonetheless "speak" a

manolo

da, valori normale la transudat, exudat. in afara de valoarea proteinelor.
Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

elfstone

Eu nu pot sa ma dau prea mare, rotund si cunoscator pentru ca abia am terminat si nu am fost in situatia sa utilizez de-adevarat lucrurile retinute...

Votez cu GCS, totusi. Chiar... cei care il folositi in practica... chiar reusiti sa il retineti?...

N-am inteles niciodata cum anume reusiti sa retineti... cefalosporinele :D
"I'd rather be happy than right, any day of the week"

A CERB

Quote from: plureAveti chestii din medicina care vi se par de neretinut?

Echilibrul acido-bazic. Il reinvat cel putin o data la doi ani. Nu stiu mai niciodata sa detectez o acidoza x compensata y... Mai ales ca acum valorile sunt exprimate cu kPa. Sa nu mai vorbim de anion gap. Nu e atat greu de inteles cat...se duce imediat.

n-am dormit de loc la primul DKA( in anul 1 de rezi), asa se retine anion gap is your best friend!. Sunt de acord ca kPA e o tampenie, pe aici n-am auzit.
Smile! It confuses people!

A CERB

Quote from: elfstone

N-am inteles niciodata cum anume reusiti sa retineti... cefalosporinele :D

ce-ai bre cu cefalosporinele, ca mie imi sunt chiar simpatice?

daca stii exact cam ce bug vrei sa lovesti e usor sa le retii. in plus, spitalul la care lucrezi nu le va avea pe toate, ci va avea preferinte in functie de cost, asa ca vei avea de ales numai intre cateva.

daca tii minte generatia I mai mult gram pozitiv si III-IV si pe gram negativi, cu ceva anaerobi la cefotetan( II), better pseudomonas la ceftazidime e in a  nutshell cam tot ce ai nevoie. ( also evita nume ciudate din generatia a II-a-unele interactioneaza cu anticoagulantele)

Qvadratus

Pai nu e prea greu cu cefalosporinele. Stii ca in general spectrul creste de la I spre IV, cu variatii insa funtie de clasa de bacterii., Ai citeva repere: enterococul, B. fragilis, P. aeruginosa., rezistenta la betalactamaze sau nu, stafilococul meti – R. Daca (in general) gen I = Pen. G + Oxa + Ampi, atunci Gen II = Gen I + Genta + Metronidaz , Gen. III = Gen. II + ticarcilina, Gen IV = III + rez. la betalactamaze + stafilo. Meti –R.  La Gen. III sunt 3 grupe: extrema stinga = nu prea merg pe pioceanic si B. fragilis, centrul = activ pe pioceanic si acinetobacter dar scade activitatea pe stafilo meti –S, extrema dreapta = f. active pe Bacterioides. Evident ca ai exceptile si unele particularitati la unele Cef. care nu se incadreaza in  totalitate in cele de mai sus, dar in general cam asa e. Ai capii de serie de la fiecare grupa si subclasa pe care odata retinuti te ajuta sa stii si ce e cu celelalte, conditionarile la insuficienta hepatica si renala, tratamentele cu AVK si cardiotrope, care si ele nu sunt  chiar foarte greu de retinut fiindca si astea se cam grupeaza, si in rest vorba lui Cerbu’, la urma urmei spitalele folosesc doar citeva Cef. , nu citeva zeci.

plure

Sa ma lamureasca cineva repede pana nu ma uit intr-o carte ce e cu Acinetobacter. De Bacterioides stiu ca e cu inf. ginecologice si parca si prin peritonita bacteriana spontana (dupa E. coli si enterococ parca- dar nu bag mana in foc), dar de Acinetobacter nu stiu nimic. De Cefotetan si Cefoxitin stiam pt Bacteroides. Parca se dau si in profilaxia chirugiei pe tubul digestiv.

Am mai aflat ceva f nou: ca Cefalosp gen IV merg pe MRSA. Credeam ca doar Vanco si Rifampicina sunt bune pt asa ceva. Vreun exemplude gen IV? Parca nici nu se mai numesc ca celelalte (nu incep cu Cef).

Inca ceva: Cefoperazona e buna pt inf de cai biliare - angiocolita, evident in combinatie cu sfincterotomie daca e cu lit. coledoc.(se excreta bine in bila.)

Cefotaxim f bun in meningite fiindca penetreaza f bine in CSF..

Despre ef. de potentare al anticoagulantelor, uitasem cu totul - ce bine ca am citit aici.

Am o carte de farmaco- aia de la Lippincott din 97,  cef IV nu sunt in ea.

Dar crede ca totul e sa le citesti cu interes (antibioticele mi se par ffff interesante). Antifungicele insa nu am avut timp/chef in anii 3-4 sa le citesc, si ca urmare nu stiu mai nimic de ele. Amfotericina, Flucitozin pt meningita cu criptosporidium, Fluconazol apoi preventiv la cei cu SIDA- asta e tot.

Preventia la P. carinii cu pentamidina si altele ma baga in ceata, nu am stiut niciodata ce e pentamidina. Sau trat. Toxoplasmozei cu Sulfodiazina, Pirimetamina, ce-or fi astea frate?
Images of innocence and terror, not easily described in words alone, nonetheless "speak" a

A CERB

97 e cam vechi. cef gen IV e cefepime, nu cred ca merge pe MRSA. in functie de zona, sunt si alte antibiotice care merg pe MRSA. la mine la spital, cam tot MRSA care creste e sensibil la biseptol,doxiciclina, cipro, rifa. din cele mai noi linezolid( groaznic de scump, $2000 pentru 2 saptamani) si sinercid

cu antifungicele, daca ai un examen citeste-le cam cu 3 zile inainte, daca nu, forget it, cheama ID.

morena

eu nu retin denumirile medicamentelor..mereu le incurc..imi ia mult timp pana sa le pot reproduce fara greseala.
nu retin dozele medicamentelor...practic am probleme cu farmacologia per total.

A CERB

Quote from: morenaeu nu retin denumirile medicamentelor..mereu le incurc..imi ia mult timp pana sa le pot reproduce fara greseala.
nu retin dozele medicamentelor...practic am probleme cu farmacologia per total.

houston, we have a problem...

glumesc, nu te stressa. le retii pe masura ce le prescrii. initial va fi mai greu.

Qvadratus

Quote from: cerboucef gen IV ...., nu cred ca merge pe MRSA.

Cefpiroma, Cefozopran merg pe unele tulpini de MRSA, dar asta iti dai seama ca nu am pupat eu ca sa prescriu. Numai asa.... am citit si eu nu mai stiu pe unde.
    Cefepima intradevar nu merge pe MRSA. Nu stiu de cefpiramida si cefclidina daca merg sau nu, dar am senzatia ca mai degraba nu. De cipro sincer sa fiu eu nu sunt multumit ca antistafilococic, de fapt nici producatoarul nu-l recomanda ecit ca alternativa, in cazul esecului altora. Singurul loc unde mi-a placut cipro ca antistafilococic, sunt infectiile anexelor palpebrale. Rifampicina, tinind cont ca trebuie recomandata numai in asociatii, e mai dificil de folosit, deoarece in monoterapie riscul de instalare a rezistentei e foarte mare. Risc sau nu, eu am dat-o odata in monoterapie la una de vreo 60 de ani cu limfedem post mastectomie Halsted si care facuse o infectie pe mina aia de la o taietura, de-i aparusera adenopatii PE SPATE, daca puteti sa va imaginati (undeva in zona scapulei, si erau adenopatii, nu altceva). A mers excelent, tipa stia ca nu merge cu Oxa (mai facuse povesti din astea sii iesise la ceva cultura MRSA), la fluorochinolone nu mai stiu ce naiba avusese de nu am putut sa-i dau, altceva nu aveam ce sa-i dau.....
    Eu stiam ca tetraciclinele merg numi pe MSSA, nu si pe MRSA, iar dintre ele Doxi merge asa si-asa, mai degraba Minocylina ar merge. De cotrimoxazol stiam ca merge tot numai pe MSSA.

cnicu

Apropo de cotrimoxazol:
London - each day die world-wide up to 1300 children at the consequences of their AIDS illness, most of them in Africa. A team of the Londoner Medical Research Council tested a simple antibiotic at HIV infected children in Zambia now. The result, should confirm it, would be sensational: The medicine Cotrimoxazol halved, is called the number of deaths among the infected children almost it in an article in the renowned trade paper "The Lancet" (expenditure 364, P. 1865).

The World Health Organization already announced to generally guess/advise on basis of the new realizations to the employment of the antibiotic. The British government spoke of a medical break-through.

Adresa este :

http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=de&u=http://www.spiegel.de/wissenschaft/mensch/0,1518,328720,00.html&prev=/search%3Fq%3Dcotrimoxazol%2Bhiv%26hl%3Den%26lr%3D

http://www.thelancet.com/

A CERB

Quote from: qvadratusEu stiam ca tetraciclinele merg numi pe MSSA, nu si pe MRSA, iar dintre ele Doxi merge asa si-asa, mai degraba Minocylina ar merge. De cotrimoxazol stiam ca merge tot numai pe MSSA.

bre io-ti spun din ce vad la culturile mele.

morena

cerbule, asta sper si eu...sa le retin cu timpul... :?

magdutz

mai, ca sa stiu si eu daca ma panichez sau respir....eu sunt anul 5, nu am facut infectioase, fac la anul...EU NU STIU TOATE CEFALOSPORINELE ASTEA, SA LE IMPART PE GENERATII SAU SA STIU IN DETALIU PE CINE ACTIONEAZA :(  :(  :( ...stiu asa, in mare, daca ma iei repede ma incurc....
be the best and fuck the rest!

Qvadratus

Pai tot e bine ca le stii in mare, eu nu le stiam nici macar cind am terminat facultatea...

Furnika

Eu nu reusesc sa retin cascada coagularii si cascada complementului. Si am mereu dubii in ceea ce priveste transcriptia si translatia, le confund mereu. Cine le-a botezat a fost un mare idiot.

plure

Cascada coagularii nu am mai uitat-o din anul I. Unii injura asociatiile copilaresti de tipul asteia pe care am facut-o eu, dar a mers excelent.

Calea extrinseca (foloseste aritmetica): III si VII activeaza pe X. 3 plus 7 este 10. Ce e atat de greu.

Acum la calea intrinseca (se observa un pattern descrescator): XII activeaza pe XI
XI pe simetricul lui IX.

IX cu VIII si cu Ca si fosfolipide pe X.

Calea comuna (aritmetica). X cu V si Ca, fosfolipide il activeaza pe 2.
Cu alte cuvinte, 10 impartit la 5 este 2.

Ideea e ca oricat as vrea nu mai pot sa uit decat eventual locul fosfolipidelor si al Calciului. Despre HMWK si altele, aici se impute treaba fiindca de astea nu am invatat in anul I la biochimie deci le introduc cu greutate. Evident ca stiu ca au ceva cu factorul XII dar inca nu mi-e prea clar.

Cascada complementului n-o mai stiu din anul III. Stiu doar ca C3b C5b (sau a) opsonizeaza (e adevarat?) si ca pe calea clasica parca sunt activate de Ig (hinge-region parca) si se formeaza MAC. Calea alterna parca era cu polizaharidele de pe bacteriile gram (-). Am dreptate sau trebuie sa le mai reiau?

Furnika

Imi aduci aminte de Niculescu...cica: 'sa va dau acum o formula mnemotehnica pentru a tine minte nucleii talamici,io am inventat-o, nu o stie nimeni in afara de mine': si insira toate abrevierile nucleilor talamici, fara nici o logica ceva de genul: VPLMNSPTLSTVPNXYZ. Io asa tin minte si nu uit deloc, zicea mosu. Smecher, ce mai.

plure

Mai intai citeste ce am scris si zi apoi daca a fost asa de greu.

Ce naiba...3+7=10

10:5=2.

Furnicuto, eu nu vreau decat sa te ajut. M-am gandit ca nu mai poti fara cascada coagularii. Dar daca tu nu vrei...

Furnika

Plure draga, nu matematica e de vina aici ci logica. Matematic e corect, dar de ce as retine mai repede adunari si scaderi decat cifre?

plure

Iarta-ma si tu furnicuto, dar adunarea si scaderea sunt relatii intre cifre.

Daca tie iti e mai usor sa retii sirul de cifre 3,7,10 ca atare decat prin 3+7=10, inseamna ca ai o memorie mult mai buna decat a mea. Dar pana una-alta eu am tinut minte cascada prin acest mic artificiu algebric, si tu nu, ca sir de cifre.

Poate vrei sa sustii ca le poti retine logic...calea extrinseca, ia sa vedem...factorul III tisular in combinatie cu factorul VII, nu-i asa, care vrea sa zica...activeaza pe factorul X.
Logic, nu?  :D

A CERB

daca vrei sa tii minte chestia cu fosfolipide, e mai usor sa inveti pe complexe.

pentru asta trebuie sa stii:

care sunt dependenti de vit k( II VII IX X parca) stii ca aia se leaga de calciul ala( pentru ca sunt dublu carboxilati)

din ceilalti, I V VIII XIII sunt (parca) thrombin sensitive

complexele de atac sunt (VIII, IX PL Ca) pe calea intrinseca, ( VII TF-echivalent de PL- Ca) pe calea intrinseca si (V X PL Ca) pe calea comuna.

in rest, treaba cu aritmetica nu e rea.

cu complementul e alta treaba, eu tot nu tin minte, dar va spun un secret. nu conteaza.

Furnika

Quote from: plureuna-alta eu am tinut minte cascada prin acest mic artificiu algebric, si tu nu, ca sir de cifre.
Congrats!

kooksee

furnicule hai sa te luminez eu cu inventia lu domnu niculescu. (am avut 4 restante la el (din 4 posibile), si vreo 5 rere-uri sa traiasca multi ani mosu!!!)
deci :
LLCDFTPUN
asta e sigur ordinea ideea e ca nu mai stiu ce dracu inseamna fiecare litera.
si am retinut pentru ca el expanda asa:
"LeLe Ce De FeTe Pe Ulitza Noastra"!
Haios mosu, nu?

kooks
nu sunt doar un vis, hey, hey/
atinge-ma pe clitoris, hey, hey

A CERB

bre, ala era cerebelu, mama lui de cerebel!

INDIANUL

plure nu mai asculta pe altii:felicitari si mersi:nici io nu memoram cascada dar e frumos cum ai zis-o tu;mersi inca o data.
ramas bun...

Ciresar1988

Kooksee, m-ai luat. Am avut doar 3 restante la mosu, un RR.
Nu mai stiu o boaba din anatomia SNC, dar imi amintesc un curs in care a trebuit sa ma bag sub banca, ca sa nu mor de ras. Tot ce imi amintesc e ceva care suna de genul "legatura dintre xxx si floculus e pedunculus floculus"

AAAAAAAA, si sa nu uitam "eu sunt uterul, asta e vaginul si astea sunt anexele" :lol:  :lol:
"God is dead..." (Nietsche)
"Nietsche is dead..."(God)

kooksee

cum am putea sa uitam....

kooksee

tapirul

auziti, dar formule pentru tabelul periodic stiti? Gen:
Ca SI GErmanii SuNt PLebei (C SI GE SN PB)

sau o oaie (BE) MerGea ca StRuţul pe BARA (BE MG SR BA RA)

una inventata de mine si bodu
O Scroafa SE TEmea de POrc (O S SE TE PO)
cre'că, nu ştiu...

kooksee

stu si eu cateva

Lina cara roaba din Cehoslovacia in Franta
Li Na K Rb Cs Fr

Beliti magarul care sare bara
Be Li Mg Ca Sr Ba Ra

Napoleon ascute sabia bine
N P As Sb Bi

si cea mai tare,

O, stimata seniorita te pocnesc

O S Se Te Po

Furnika

Da, era vorba de cerebel acolo, oricum nu stiam de fetele de pe ulita noastra.
Poi mai zicea moshu:ansele intestinale (la embrion) cad din cauza a 2 factori : greutatea si gravitatia
Sau un asistent care ne preda organele sexuale masculine-a intrat in amfiteatrul mare,a desenat o chestie pe tabla si a zis: asta e cursul vostru. Si a plecat. Dar a desenat asa, la modul naiv, cum ar desena un pusti de clasa a 2-a.
Mai era si Bistran care zicea ca 'femeia e ca o floare' si ca dragostea nu insamna sa dai de 3 ori din fund, ca femeia nu asta vrea si ca nu e multumita-sfaturi pt baieti si exercitiile Keller sau cum s-or numi pt femei. Si orgasmul multiplu in 2 timpi si 3 miscari; era un curs de yoga mai mult.

manolo

cred ca exercitiile sunt Kegel... si sunt chiar bune!

Furnika

Kegel, da. Uri Geller o face cu gandul.
Manolo, niciodata sa nu iei de buna chiar tot ce spune o femeie.
Daca vorbesti din proprie experienta, nu pot sa te contrazic.:lol:

A CERB

agree cu furniku', kegel alea sunt cam de kakao. trebuie sa strangi din sfincteru' lu' nastase cam un minut de nush' kate ori/zi. pentru kurioshi-e foarte greu si majoritatea nu sunt compliant.

manolo

furnik, ca de obicei, iar ai tras substante pe nas in loc sa le pui in eprubete. Ma refeream la cele pentru femei.

Si nu cerbule, nu e vorba de a strange din anus, ci de a incerca sa iti opresti mictiunea in timp ce se petrece. astfel, ajungi la cresterea controlului voluntar al muschilor pubococgicieni, care ajuta la controlarea ejacularii la barbati si la intensificarea orgasmului la femei.

cititi draq si voi cand scrieti ceva, mai ales medical

imi cer scuze anticipat, dar cred ca poate m-a atins si pe mine chestia aia cu bascalia propusa de vesta, parca. uneori e chiar prea mult.

da, cerbu, stiu, get laid and chill! get laid and read, I tell you!

tapirul

I suggest just "get laid" only. Quite difficult to read while you're getting laid..Da' cine stie, mai ales acum cu rezidentiatul nu m-ar mira ca ambii parteneri sa citeasca harisonul in timp ce se get laid...Cam naspa ca a grea cartea...
cre'că, nu ştiu...

A CERB

Quote from: manolo

Si nu cerbule, nu e vorba de a strange din anus, ci de a incerca sa iti opresti mictiunea in timp ce se petrece
da, cerbu, stiu, get laid and chill! get laid and read, I tell you!

manolo, you need to get laid! honestly...alternatively, stick a finger up your butt. enjoy. feeling better? do it again! ready to be vicepresident?

http://www.askmen.com/love/love_tip_60/67_love_tip.html

As well, although this method may not sound enthralling, if you stick a finger in your rectum and try contracting your PC muscle, you will know that you're doing so because your finger will feel your anus contracting (pressure). Always try to keep your other muscles (thigh, back and abdominal) relaxed.

tapirul

cre'că, nu ştiu...

manolo

cerbule, extrem de stiintifice sursele tale de documentare. apar cumva si pe pubmed?

eu ti-am spus ce este dat oficial in literatura de specialitate referitor la exercitiile Kegel. Din cate stiu, ele au fost facute intai pentru femei, fiind apoi modificate in consecinta si pentru barbati...

si daca ai cumva o curiozitate masculina, intreaba-ne pe noi, nu mai intra pe askmen.com... doar daca iti place sa te uiti la poze cu barbati goi... cel putin asta era la articolul la care m-ai trimis. deh, cu gusturile omului nu te pui!

Furnika

Mai, inteleg cearta pana la un punct. Nu vreau sa va vad insa dandu-va cu poshetutza in cap.
Pe pubmed (pt barbati) nu am gasit decat intarirea muchilor perineului postprostatectomie. Oricum sunt si multe prostii pe pubmed; apar si reviste 'stiintifice' romanesti, cea din 'fundul curtii, colt cu biofizica' asa ca nu va mirati prea tare.

manolo

eu cel putin sunt un pic puzzled. pe mai multe topicuri cerbou infiereaza homosexualitatea, dar mie imi zice sa imi bag un deget in cur, tie daca te mananca analul... sa se hotarasca draq sa stim cu cine vorbim... el a reusit sa se cloneze in acelasi nick

Furnika

Pai poate chiar o fi homosexual in timpul liber si de sarbatorile legale.:lol:

A CERB

manolo, inainte sa debitezi tampenii( din nou), deschide, te rog o carte de anatomie.

am apreciat gluma cu nick-ul( recunosc, prima gluma reusita pana acum)

ca sa-ti lamuresc nedumerirea: iti propuneam un experiment stiintific, in care tu poti sa-ti antrenezi PC fara sa strangi din kur. nu era trimitere la popo, dar gura pakatosului...nu-mi atribui mie fanteziile tale si nu-mi da cu poshetutza in kap( ca sa-l citez pe skonx)

ps, desi mi-ar placea , nu caut pe pubmed right off the bat. google e mult mai user friendly. dupa ce scrii in fereastra aia ce cauti, dai cu soareku pe cateva linkuri si vezi cam ce scrie. askmen era akolo. asta ca sa nu-ti mai kunui neuronii( si asa superstressatzi) cu esplikatii esoterice.

manolo

am decis sa imi aplic o doza din propriul medicament si am purces la a cerceta mai bine subiectul cu exercitiile Kegel. Si am gasit. Si pe gustul meu pe pubmed, dar si pe alte site-uri, mai populare, asa, pentru neinitiati ca cerbou. apropo, cerbule, tu inainte de a pleca din tara iti faceai cultura medicala din reviste precum Formula AS?

sa revin. pe pubmed am realizat ca nici eu nu eram chiar luminat de tot, desi o idee aveam. marea majoritate a citarilor se refera la Kegel si exercitiile sale ca tratament nechirurgical pentru incontinenta urinara la femei.

apoi am ajuns si la date bibliografice, precum si la un articol interesant, legat de Kegel si de biofeedback. astfel, potrivit autorilor, el ar fi "intemeietorul" biofeedbackului, in ani 40, domeniul cunoscandu-si consacrarea in anii 60. linkul e asta http://incontinet.com/articles/art_urin/20yearbf.htm

dar, deh, daca nu vine dintr-o revista sau un site cu poze, ca sa se simta si cerbou bine, nu are relevanta, nu?

cultura populara, dar suntem medici (sau aproape) pana una alta, asa ca macar sursele consacrate ar trebui sa primeze...

A CERB

manolo, zau asa, prea esti pornit. doar pentru ca nu ti-a kreskut tie putzulika fakand kegel, nu inseamna ca nu poti gasi informatie utila pe site-urile alea si ca pubmed e the ultimate source. btw, ce e formula ass?

vorbind de poze, ma tot chinui sa-ti gasesc o poza cu muschiul ala, poate te uiti la el si ti se face putin jena de ce tampenii debitezi. mai kaut.

manolo

cum draq sa nu fiu, ma, pornit, cand tu vii cu tot felul de SF-uri, nu vezi decat cururi si ass-uri peste tot si mai ai si pretentia sa te aprobam fericiti.

Eu nu fac Kegel, pentru ca nu am nici probleme de continenta (scopul initial al acestor exercitii, cand au fost dezvoltate de Kegel), nici de ejaculare precoce.

Cat despre poza, daca ai fi intrat pe linkul dat, ai fi vazut o schema a perineului, care e destul de revelatoare. Mai mult, parca e facuta chiar de Arnold Kegel, ginecolog in California celuilalt Arnold prin anii 40.

pubmed nu e the ultimate source, dar ar trebui sa fie macar punctul de plecare. asta daca vrei sa discutam serios si pe baze stiintifice. daca vrei numai labareala, poti sa te limitezi la ce ai consultat si pana acum...

Traiasca stiinta si cei care o sprijina!

Qvadratus

tapirul

cre'că, nu ştiu...

Furnika

Quote from: manolo
Traiasca stiinta si cei care o sprijina!
And...Long live rock'n roll!!!

Qvadratus

Traiasca stiinta sovietica ! Jos poponeii imperialisti !

magdutz

ultima data cand am trecut pe aici er a topic cu ceva de neretinut....de la cerebel si LLCDFT.....m-am pierdut...putem reveni? :oops:
be the best and fuck the rest!

Ciresar1988

Pai si ideea de la care s-a plecat e greu de retinut.  :?
"God is dead..." (Nietsche)
"Nietsche is dead..."(God)

A CERB

curios, nu retin de unde s-a plecat...

manolo

ei, hai si voi, de la chestia aia...