News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

ciroza hepatica

Started by dunakavics, April 04, 2006, 12:00:30 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dunakavics

Buna
Poate sa imi explice si mie cineva ce sunt si ce e mai exact cu asa zisii noduli de regenerare care apar in ciroze? sau ma rog in hepatita C ca nici nu stiu exact
Merci mult :!:

dunakavics

ce se intampla? toata lumea citeste dar nu stie nimeni sa imi raspunda?  :(

A CERB

ficatul are o capacitate foarte mare de regenerare ca raspuns la insulte. din pacate, simpla regenerare prin numar de celule nu ajuta la nimic, daca arhitectura nu este respectata.

in cazul cirozei, pe langa fibroza( un fel de cicatrice), ai si nodulii aia de regenerare care nu ajuta la nimic pentru ca nu sunt functionali.

indiferent de cauza( alcool, hepatite virale, autoimune, steatoza) ciroza e ciroza.

initial e compensata, adica mai e ceva tesut sanatos care face treaba si nu ai presiune mare in venele care vin spre ficat( porte plus splenica), apoi se decompenseaza si devine evident deficitul de functie( tulburari de coagulare, scaderea albuminei, ascita) sau presiunea excesiva( varice, ascita).

tratamentul pentru hepatita C este deceptionant( sansa de vindecare este mica), dar se merita incercat, singura alernativa fiind transplantul hepatic.

cam atat.
Smile! It confuses people!

dunakavics

merci mult de raspuns, chiar nu stiam ce e cu acesti noduli, daca ei chiar exista sau nu. deci exista dar oricum su sunt buni de nimic.

andreea_lar

stie cineva date exacte despre hepatita c?se poate trata din cate am inteles...este asa bun aloe vera sau plantele naturale?va rog daca stie cineva exact despre asta sa imi spuna si mie...ca am un caz in familie si vreau sa aflu mai multe.multumesc anticipat

originaltup

nu prea cred ca aloe ajuta, dar mai bine nu ma pronunt.
Tratamentul pt hep C are sanse de succes variabile, poti sa speri pe la vreo 30% daca urmezi tratamentul cum trebuie. Depinde si de tipul de hep C, unele raspund mai bine la tratament (tratamentul este de obicei cu Interferon + Ribavirina).
Chiar daca nu vindeca dadusem pe undeva peste faptul ca ar scadea incidenta de cancer daca urmezi tratamentul.

In rest, las-o moale rau cu alcoolul (cel mai bine deloc) si ai mare grija ce pastile iei (fara paracetamoale, etc)
"There is a big difference between knowing the path, and walking the path"