News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

sugestii estetice minore si de sectiuni noi

Started by INDIANUL, October 25, 2004, 10:54:39 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

A CERB

sa intzeleg ka aku tzi se pare frumos? ai un insight de kare noi nu shtim?
Smile! It confuses people!

tapirul

bre, f-am mai facut hanca o sectiune, ca vad ca se chatuieste in darci. o sa mut treptate topicele tip chat acolo
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Cred ca poti muta acolo de la Bar de negri:
propuneri deviate (si deviante..)
pipi pe tastatura si alte povestiri
Chelia: definitie,rolul istoric,reactivitatea la intemperii
AASG-Asociatia Anonima pentru Salvarea Gerbililor

si de la  Lok de dat ku kapul:
proba de ureki

P.S. pe masura ce le gasesc, mai editez

Qvadratus

Pe "sezatoare" sa sezi tu tapire, ca eu o vreau pe tzatza Leana inapoi.

Qvadratus

Ma intreb daca subsectiunile "Club Femina" si "For Him magazine" nu ar fi bine sa fie reunite (ceva de genul "For Him and Her magazine"), nu de altceva, dar parca ar asigura o mai mare interactivitate.

arima

ce ziceti de medicina naturista? ca propunere pentru topic.
the show must go on

Qvadratus

Pai.... lanseaza ideea si deci creeaza topicul, scrie-ti parerea si dupa aia o sa vezi ce o sa urmeze.... Numai in cazul asta o sa ai ocazia sa afli parerile si gradul de interes.

Qvadratus

Am si eu o (pseudo) sugestie, in sensul ca imi imaginez ca ar fi nu numai utila, dar si incitanta o noua subsectiune la "Teleenciclopedia", ceva de genul "Atelier de brainstorming". O asemenea subsectiune ar facilita "apelul la cerere" la capacitatea de analiza a diversilor useri doritori sa se implice in modelarea concluziilor unor discutii despre probleme concrete.

Dau ca exemplu topicul lui Stefan "Proof of concept"sau topicul meu de la "Discutii fierbinti": "Web-comunicarea, o dilema ?" La fel de util, o asemenea subsectiune ar putea de exemplu include o discutie despre o carte care trateaza elemente de dezvoltare a personalitatii. Mai concret sa zicem ca eu acum citesc o carte despre "Cum sa ne administram timpul" si deoarece am niste nedumeriri sau dezacorduri in legatura cu unele dintre cele afirmate acolo, propun si caut doritori sa o citeasca, pentru a-mi confrunta parerile sau nedumeririle mele despre subiectele in cauza, cu ale celorlalti. Pina la urma se gasesc citiva sa o citeasca si ei si in felul asta ajungem sa profitam de un web-brainstorming pe structura forumului.

Aceasta subsectiune ar avea asadar un rol practic, nu imaginativ. Rolul ei ar fi de stimulare a creearii unor "grupuri de studiu" pentru probleme date.

Qvadratus

O sugestie facuta aici (in caz ca nu mi-o sterge nimeni).

tapirul

Quotein caz ca nu mi-o sterge nimeni
Asta ce vrea sa fie?? CINE sa ti-o stearga in afara de mine? Si daca ma banuiesti de asa ceva, de ce nu imi spui direct? Parca ai fi tatal lui Chief cand ii zicea nevestei "cineva a stricat robinetul..." (in contextul in care ambii baieti erau la Bucuresti la camin).. :)
cre'că, nu ştiu...

A CERB

pai atunci cine strikase bre robinetu? :shock:

Qvadratus

Aoleeeu ! In caz ca nu mi-o sterge nimeni pe Imed !
Scuze, nu am fost atentus, m-am grabit.

P.S. Observi ca nu mi-am corectat prostia in postul de mai sus!  :P
P.P.S. Na, ca o corectez mai jos, sic !

O sugestie facuta aici (in caz ca nu mi-o sterge nimeni de-acolo de unde am facut-o).

tapirul

Quotepai atunci cine strikase bre robinetu? :Shocked:
Un grup de liberali indignati de risipa iresponsabila de apa in care pestii.. :P
cre'că, nu ştiu...

A CERB

trebuia sa-mi dau seama, dupa miros. :P

Qvadratus

Solicitez sa mi se ceara skuze pentru jicnirea  kare mi s-a fakut ku robinetu' !

tapirul

sau nu, un grup de liberali indignati care voiau sa reintoarca apa inapoi pestilor.. M-am incurcat
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Robineti... inkurkat....

Esti ku adevarat un tip din ce in ce mai dubios ! Kred ka mai bine te ucid in duel !

lucisandor

Eu nu stiu ce-ati stabilit si cit ati parlamentat, dar va cer, in numele ciorectitudinii politice, sa nu mai implicati bula papala in discutiile voastre liberale si libertine. Wojtyla va vede... si nu se stie daca nu e si Ratzinger paranormal...

tapirul

in legatura cu linkul lui patrateanu, brauseru imi da un alert: the site www.imed.ro could not be found. please.. bla bla bla.
Mutzufanii dracu', au fugit cu imedu'
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

"Discutii de caz", "Lok de dat ku kapu'" si "Sezatoare" cam fac impreuna o sectiune noua, din pacate. Locul ei e la coada, fix in partea inferioara a ecranului. Nu de alta, dar parca in actuala forma se cam dilueaza coerenta primei sectiuni.

P.S. E doar o parere......

stefan

Dacă înveţi să foloseşti linkul "View posts since last visit" de pe prima pagină n-o să mai observi secţiunile decât atunci când faci un topic nou.
Copyright (c) 2006 by Ştefan Talpalaru. All rights reserved.
http://stefantalpalaru.wordpress.com/

Qvadratus

Mulsumesk, mulsumesk......
Kiar nu observasem pina akum ce se intimpla kind apasam pe "View posts since last visit", inka odat mulsumesk ke ai atras atentia la mine ! Si in al doilea rind, se shtii ke nu m-am gindit ke sa faci un topik nou nu e kiar asa de important, kredeam sarmanul de mine ke e bine se te limitizezi in primul rind sa cethesti din intelepciunea celorlalti si doar asa... eventual sa indrezneshti se-tzi dai ku parerea.

P.S. Eu imi mentin afirmatia. Sund de acord ca trebuie evitata incarcarea numarului de sectiuni, dar cred in continuare ca prima sectiune trebuie sa ramina cit se poate de puternica.

mada

Quote from: Qvadratus"Discutii de caz", "Lok de dat ku kapu'" si "Sezatoare" cam fac impreuna o sectiune noua, din pacate. Locul ei e la coada, fix in partea inferioara a ecranului. Nu de alta, dar parca in actuala forma se cam dilueaza coerenta primei sectiuni.

P.S. E doar o parere......

Si eu impartasesc aceasta parere.

Quote from: QvadratusMai concret sa zicem ca eu acum citesc o carte despre "Cum sa ne administram timpul" si deoarece am niste nedumeriri sau dezacorduri in legatura cu unele dintre cele afirmate acolo, propun si caut doritori sa o citeasca, pentru a-mi confrunta parerile sau nedumeririle mele despre subiectele in cauza, cu ale celorlalti. Pina la urma se gasesc citiva sa o citeasca si ei si in felul asta ajungem sa profitam de un web-brainstorming pe structura forumului.

Q, de ce nu faci tu un topic nou "Cum sa ne administram timpul" ?

Nu stiu cati vor putea citii exact cartea pe care o citesti tu, in afara de cazul in care o ai in format electronic si astfel o poti da si altora, la cerere, sa o citeasca; personal cred ca vei gasii putini dispusi sa investeasca timp si energie in a cauta o anume carte.

Insa, cred ca poate rezulta un topic interesant (din intimplare este un subiect care ma preocupa si pe mine), daca ai o abordare mai flexibila - de ex sa expui ce ai inteles TU din cartea aia - in felul asta aduci informatie (gata sintetizata?) celorlalti - si apoi ceilalti sa comenteze teoriile expuse si, eventual, sa vina cu informatii noi.

Tot secretul e ca cei interesati, sa aiba timp sa posteze ...  :wink:

------------

Mie personal mi se pare extrem de utila (practica), la sectiunea "Utile", o subsectiune gen "impartasiti-va experientele" ("help each other"), deoarece exista multe aspecte in care uneori sint foarte utile experientele personale ale altora sau macar niste sfaturi pertinente (rezultate din experiente personale), pt a pastra privacy-ul.

Eu de ex, am facut un topic "Cum rezolvati problema gatitului de Craciun / Revelion ?", care s-ar fi incadrat mult mai bine la o astfel de sectiune, dar, pt ca o astfel de sectiune nu exista, a trebuit sa o creez la sectiunea "animalul domestic" (unde vad ca nu se uita nimeni la ea si nu mi-a raspuns nimeni pina acum :( poate pt ca sint putine animale domestice pe forumul asta).
mada - once again: mada. not anyone else.

stefan

Măi copii, nu vedeţi jucătorii din cauza patternului de pe gazon. Un topic e atât de popular pe cât îl face conţinutul, nu clasificarea absolut arbitrară a secţiunilor şi ordinii subiectelor în secţiuni. Acestea sunt irelevante pentru cineva care după logare face click pe "view posts since last visit" în loc să orbecăie pe secţiuni şi subiecte. Noua ierarhie e dată de data ultimului post şi toate topicele sunt eligibile.

Qvadratus

Eu de exemplu daca vreau sa propun un topic stau si meditez in fata paginii de "Index". Cred ca prima pagina stimuleaza mult mai mult notiunea de creativitate decit o fac subsectiunile luate fiecare in parte.
Si haina il face pe om si parafrazind, cred ca  prima pagina "face" o buna parte dintr-un forum. Chestia cu "view post since last visit" desi usureaza munca celui grabit, favorizeaza in mod secundar si chestii negative, cum ar fi de exemplu reactiile hipertrofiate la provocari minore, ca sa nu mai vorbim si de altele.
Ca sa-i raspund lui Mada, spun in primul rind ca de citeva luni incoace timpul imi lipseste, astfel ca reaparitia mea aici este mai degraba semnul unei aglomerari de necesitati care aproape ma face sa explodez, astfel ca a trebuit sa-mi gasesc un debuseu (aka o picatura-doua de forumizare). Deocamdata sunt mai degraba intr-o dispozitie critica, decit intr-una creativa (ceea ce se vede, dealtfel.... :D ), asa ca topicul ala o sa mai astepte (daca il voi face vreodata).
Pe de alta parte, Tapiru avea mare dreptate cu o chestie, nu poti sa faci prea multe sectiuni, fiindca asta ar avea un impact negativ pe timp lung. Ramine sa se gaseasca o formul convenabila. Si, chiar daca nu esti de acord, cred ca treaba aia cu gatitul de sarbatori isi are cu predilectie locul chiar la "Animalul domestic"

Qvadratus

Mda....
Apropo de afirmatiile mele de mai sus, tocmai mi-a venit ideea ca din cind in cind e bine sa mai schimbi si macheta primei pagini a unui ziar si ca, la urma urmei poate ca pe un nou venit, formele consacrate il inhiba.
Putina primeneala e buna din cind in cind, iar ceea ce e consacrat poate sa devina la un moment dat plictisitor.
Deci ?..... :D

P.S. A.... apropo, Stefan, vezi ca mai exista si butonul de "View unanswered posts". Sunt citeva chestii interesante pe acolo. Dar asta nu cred ca este pentru cei grabiti.

Qvadratus

Eu zic sa-i tundem sabia lu', Stefan.
Asa, ca estetica minora.......

stefan

....după care căzu despicat în doua bucăţi perfect egale.

Furnika

Qvartalus aka Lorena Bobbit.

Qvadratus

Boss, pune in pagina principala un link permanent catre Mansarda lui Vlad.

Furnika

Daca te roaga qvadratus...:)

vlad

Nu cred ca merit, dar multumesc  :oops:

tapirul

nu pot sa pun linkul decat in cadrul forumului din pacate
cre'că, nu ştiu...

vlad

In schimb eu pot sa pun una cu tapiria la mine, cred.
Deja tapirul mi-a pus un anouncement cu Rezidenti Psihiatrie  (desi pe forumul ala nu se intâmpla nimic).

Qvadratus

Punerea diverselor linkuri pe prima pagina e foarte laudabila, eu insumi am sustinut-o deseori, dar forma aleasa este oarecum defavorabila.
Mi se pare ca prin numarul si dispunerea lor lor fragmenteaza partea activa a paginii, astfel ca sunt sanse ca anumite sectiuni  mai vitregite sa devina si mai si, din acest punct de vedere.
Ma gindesc ca adunarea tuturor acestor linkuri in partea de jos a paginii intr-o sectiune (sau subforum ori cum i-o mai fi zicind) separata e mult mai oportuna. Cine vrea sa linkuiasca nu are decit sa dea  la scroll.

tapirul

de acord

PS fiecare sectiune a forumului are un butonas ("-") care permite colapsarea acelei sectiuni (de exemplu sectiunea "utile")
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Pune si tu "Tehnice" si "Informatii utile" in capul subforumului si sub ele "De peste hotare", ca sa fie treaba mai omogena.

Pe de alta parte ai mai putea sa uzitezi de un artificiu (eventual), ai putea la "Cafeaua de dimineata" sa pui "Club femina" "For him magazine" si "Animalul domestic" pe locurile 2, 3 si 4, mutind Barul de negri imediat deasupra "Calatoriilor sufletului". Primele 3 ar beneficia indirect de interesul suscitat de "Discutii fierbinti" iar "Bar de negri" de cel al "Calatoriilor sufletului", fara a mai fi un apendice palid al "Discutiilor" In plus la urma urmei "Barul" ca si "Calatoriile" seamana oarecum dintr-un anumit punct de vedere.

tapirul

okay.
o sa ma mai joc putin cu pagina principala, nu va enervati

Imii placea ideea cu "child boards" pentru "cum pleci din tara" dar se pare ca cu boards care sunt "board redirection" nu merge
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

"Cafeaua" e cam dezechilibrata asa cum e acum interesul scazind oarecum saltatoriu de sus in jos. Cred ca o regindire  echilibrului in pagina "Cafelei" ar focaliza privirea nu numai in partea de sus.

tapirul

sa pun in ordine inversa numarului de posturi in fiecare forum?
cre'că, nu ştiu...

INDIANUL

ezapt ce 'ceam: ai compactat topicurile de "managementul" forumului si le-ai lasat labartate pe alea de plecat=forum de "cum sa pleci din tara".
ramas bun...

tapirul

bre, am incercat sa le compactez si palea da dupa cum esplicam iese ca dracu pentru ca alea sunt board redirect
iote mai incer o data sa vezi cum ie
cre'că, nu ştiu...

tapirul

............
tot ca dracu e, e o problema cu mod-ul, au si altii, am explicat aici deja.

Acum alta intrebare, as vrea sa combin cumva "Utile" cu "teleenciclopedia", ca asta din urma si asa are doar un singur forum. Ce sugestii aveti pentru redenumirea sectiunii "Utile", ca sa cuprinda toate aptru forumurile?
cre'că, nu ştiu...

tapirul

si inca ceva, incepe sa ma enerveze (estetic vorbind) acest "displayed name". sandoru vad ca si-l lungeste din ce in ce mai mult (ca sa iasa in evidenta topicele in are a postat, probabil)
o sa scot optiunea, ca si asa nu sunt decat doi useri care o folosesc.

PS sa nu interpretati gresit, nu o fac ca sa "dau" in luci sandor, as fi facut-o indiferent de user.
believe it or not
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Uite, folosind "Karma mod" am putea de exemplu sa inventam un personaj numit "Forumul" sau ceva de acest gen care sa aiba o locatie vizibila si explicita, astfel incit toti sa-i putem acorda puncte de Karma cit mai des, in masura in care acest forum ne streseaza, enerveaza, distreaza, provoaca relaxare, dezgust,....etc. la un anumit moment.
Ideea trebuie perfectata intr-o forma accesibila, propunerea mea e doar o propunere de lucru pe care eu doresc sa ajunga cit mai versatila posibil prin contributia tuturor.

Asa ceva ar induce cumva o responsabilitate colectiva si intrebari de genul "da de ce e pe minus Forumul, oare cit si cum contribui eu la acest minus ?", chiar daca nu in mod constient si doar la citiva.

P.S. Pe cind "Mansarda lui Vlad" la "Child boards" ? Nu crezi ca ar fi necesar ? Ocupa un spatiu care in actualele conditii este inactiv fragmenteaza nejustificat disponerea in pagina.

live

Mie mi pare o idee interesanta aceea de a avea Forumul o karma a sa! Problema mea e ca nu am desoperit, inca, cum sa schimb karma cuiva, deci...
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

tapirul

mansarda ramane acolo, nu incurca prea mult
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Vezi ca la

Informaţii, întrebări, răspunsuri, idei

ai scris

Secţuine dedicată întrebărilor (şi răspunsurilor) tehnice, informaţiilor diverse, etc.

in loc de "Secţiune"

tapirul

cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Are cineva o idee mai buna pentru a denumi subforumul Hip-Hop & Dance altfel decit e acum ? Mie mi se pare o denumire cam idioata (desi imi apartine). Daca aveti, go on !

tapirul

e cam indioata indeedy :P
pai nu stiu, ceva sa sune a medicina. "Sala de aşteptare"...?  sau "Camera de gardă"..
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Pai intentia mea era ca subforumul respectiv sa fie un loc unde se discuta generalitati, teorie, bla-bla despre sistem, principii,....etc., nu cazuistica si practica. Denumirea ar trebui sa reflecte acest lucru, numai ca nu am gasit ceva potrivit.

P.S. N-ai putea seta valoarea implicita a timupului de logare 30-60 minute ? Am descoperit cu surprindere ca daca fac log-in de pe compul de acasa oricine poate sa intre pe forum logat in calitate de "eu" daca o face de pe un computer de unde inainte eu am accesat forumul, chiar daca de pe acel computer am dat la final logout, in urma cu o luna, atit timp cit nu am dat logout de la ultima accesare, oriunde ar fi asta.

tapirul

aha...pai atunci schimbam "the parctitioner" cu camera de garda, ce zici?
si pentru hip-hop, well.... Hippocrate unplugged?

treaba cu login time... as putea, dar nu vrea sa devina a pain in the neck sa te tot loghezi in.. daca ai grija sa te logout pe toate computerele, nu ar trebui sa fie problema...si daca clean up cookies and such, la fel (eu am setat firefoxul - btw, au lansat veriunea 2) sa stearga tot la inchiderea ferestrei)
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Nu, lasa the Practitioner asa cum e (as zice eu, dar nu trebe sa fie neaparat ca mine) fiindca se potriveste numele, genului de topice care sunt in subforumul respectiv. Hippocrate unplugged suna in schimb mult-mult mai bine decit varianta actualea, desi parca nu ar fi chiar chiar exact ce ar trebui sa fie.