News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

alopecie seboreica

Started by kylo, February 26, 2006, 12:35:51 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kylo

am 21 de ani. am avut matreata de cand ma stiu.. pojghite uscate pe scalp.. dermatita seboreica...

am avut vreun an parul lung ! mare greseala.. in timpul asta mi-a cazut destul de mult par.. si abia dupa ce m-am tuns mi-am dat seama ca am o problema... parul mi s-a rarit f mult.. in special pe anumite zone (in apropierea fruntii).. am inceput un tratament cu revalid si alopexy - prescris de medic, iar situatia s-a ameliorat. Departe insa de a reveni la normal. parul inca este rar si inca se disting acele zone de par si mai rar... :(

ce se poate face ? problema e rezolvabila ? alopecia seboreica, la doar 21 de ani,... este reversibila ?

va multumesc anticipat

rocsa

Am destui amici carora li s-a rarit podoaba capilara de la varsta de 20 de ani, nu-i capat de tara. Daca zici ca s-a rezolvat treaba cu dermatita seboreica atunci ai scapat de griji. Din cate stiu alopecia nu e reversibila, dar las locul celor care pot sa ma contrazica. Asa ca fapt divers alopecia e la moda, si celor pe care ii cunosc le sta mai bine fara breton

tapirul

"in anumite zone" ce inseamna?
e o forma de alopecie numita "numulara" in care parul dispare in portiuni rotunde de 2-3 cm diametru, aleator, si asta are niste patologii anume (nu toate cunoscute). dar cred ca daca era asa ne spuneai.
cre'că, nu ştiu...

Furnika

Pai a spus omul ca pe la tample i s-a rarit.

tapirul

cre'că, nu ştiu...

Furnika

Quote from: tapirul"in anumite zone" ce inseamna?
e o forma de alopecie numita "numulara" in care parul dispare in portiuni rotunde de 2-3 cm diametru, aleator, si asta are niste patologii anume (nu toate cunoscute). dar cred ca daca era asa ne spuneai.
Dar s-a rarit f mult nu semana cu in care parul dispare in portiuni rotunde de 2-3 cm diametru.
Dupa care spui magistral ca "dar cred ca daca era asa ne spuneai". Fireste ca spunea daca era asa.
Care e ratiunea postului tau pana la urma? Nu ti se pare ca locul lui potrivit era la 'bar de negri'?

kylo

da.. s-a rarit in special in zona marginala a fruntii.. la inceputul tratamentului era f observabil, insa acum dupa vreo 6 luni de tratament (revalid cu alopexy) situatia e rezonabila - s-a ameliorat considerabil. totusi tratamentul acesta mai dureaza inca o luna, iar situatia nu este pe deplin rezolvata. parul este inca destul de rar, si in parti ramane usor observabil un mic contrast fata de restul !

prin urmare.. exista posibilitatea unei regenerari complete, sau in orice caz satisfacatoare din acest moment ? imi puteti sugera tratamente eficiente ? deja folosesc si alte tratamente in comun cu cel prescris de medic. de exemplu inainte de spalarea parului aplicarea timp de 0.5-1 h pe par a unui amestec de galbenus de ou, ulei de ricin si ulei de masline.

tapirul

componenta seboreica s-a rezolvat?
cre'că, nu ştiu...

kylo

in mare masura da ! matreata inca mai am dar mult mai putin.

INDIANUL

Cum ai rezolvat dermatita seboreica?? Eu am dermatita seboreica dar nu am probleme cu alopecia. Chiar am un ciuf foarte des si rezistent.
Mio fratello ia pt  alopecie(alt tip de par fata de al meu)-Hair Tonic.i-am cumparat la inceput o cutie de aia mai mica si era foarte incantat asa ca si-a cumparat singur un borcan de ala cu nus cate pastile(e si mai avantajos ca pret recipientul mare unde e 2000 capsula fata de 3000 la ala mic).
http://www.naturaplant.ro/produse/269/HairTonic
ramas bun...

kylo

am urmat jumate de an un tratament prescris de doctora : o solutie preparata, alopexy si revalid. am folosit in paralel samponul ketodar (dar nu prea am fost multumit de el) iar mai apoi foltene antimatreata (care a fost destul de bun). la acest moment folosesc foltene pentru caderea parului pt barbati.

rezultate in ceea ce priveste regenerarea parului au existat, insa nu suficient.. :( inca mai ma lupt cu dermatita seboreica, insa la acest moment este - mai mult sau mai putin - sub control. dak imi puteti sugera tratamente pt ea sunt mai mult decat interesat. la fel si pt regenerarea parului !

In plus revin cu intrebarea : la aceasta varsta, de 21 de ani, si in conditiile prezentate, in ce masura situatia este / poate fi reversibila ???

va multumesc anticipat

kylo

ink o intrebare.. pt indianul : ce varsta are fratele tau, si care e situatia lui ? da rezultate tratamentul cu hair tonic ?

10x again