News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

pentru chimisti

Started by rocsa, February 19, 2006, 01:57:04 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rocsa

ethylenediaminetetraacetic acid   =   edetate tetrasodic, bromura de cetyltrimetilamonium ? Pe mine nu ma duce capul dar voua vi se pare ca cele doua şmacuri sunt unul si acelasi lucru? Bineinteles sa trecem de bromura

dustweaver

adika doar daca ethylenediaminetetraacetic acid (EDTA) = edetate tetrasodic, ignorand bromura aia ?
nu chiar, sarea tetrasodica (a doua varianta) e mai bazica decat cea disodica sau acidul "pur".  In plus, daca te intereseaza capacitatea EDTA de a chela ioni metalici, nu stiu cat de mult sarea tetrasodica mai pastreaza ceva din ea.
"Bă, ia mutaţi-l pe linia a doua, că m-am enervat."
"Totuşi, dacă ar fi fost exces de antiquarci, noi am fi numit pur şi simplu antiquarcii quarci şi quarcii antiquarci".

Ondina

Bai, da voi chiar va pricepeti la de-astea....io am uitat tot de chimie..aproape... :roll:

rocsa

Pai am cautat de-am inebunit EDTA solutie adica ethylenediaminetetraacetic acid 17% . Am gasit dupa lupte seculare la Tehnicaldent EDTA  si muream de bucurie si cand ma uit in prospect contine edetate tetrasodic, bromura de cetyltrimetilamonium :shock: . Bineinteles ca  astora de comercializeaza produse de-astea am incercat sa ii rog sa aduca EDTA 17% si raspunsul a fost ca dentistii au cumparat fara sa comenteze. Stii cumva unde as putea gasi?

Furnika

Poti sa iei de la Sigma (http://www.sigmaaldrich.com)

Ethylenediaminetetraacetic acid (10)
Linear Formula: (HO2CCH2)2NCH2CH2N(CH2CO2H)2, Formula Weight: 292.24, CAS Number: 60-00-4
EDS    anhydrous, ~99% (titration) (Sigma-Aldrich)

Product
Number    Your Price CHF    Available to Ship     

EDS-100G    20,60    19.02.2006    
In Stock from Schnelldorf 19.02.2006

EDS-500G    61,90    19.02.2006    

EDS-1KG    106,00    19.02.2006    

Pui si tu 17 grame la un litru de apa si ti-ai facut EDTA pentru 4 ani de acum incolo (la 20,60 franci, plus TVA plus shipping)

Furnika

Pardon, 170 de grame le litru..  :oops:
Aha, si apa distilata .

dustweaver

sau daca n-ai la indemana apa suficient de chioara :), incearca online de ex:
http://biocompare.com/productdetails/456251/item/3067/matrix/EDTA-Solution-05M-from-Research-Organics-Inc.html

17% e 0.5 molar (cam 340 masa moleculara).
"Totuşi, dacă ar fi fost exces de antiquarci, noi am fi numit pur şi simplu antiquarcii quarci şi quarcii antiquarci".

rocsa

furnika nu ma apuc sa decantez ca romanasu cu sticla de apa si aia de edta, sa-mi iau eprubete gradate?  M-am saturat sa vad cum la clinica lu peste prajit care are laserul la botu calulu, asistenta prepara medicului (de comun acord) Dakin din clorox si apa de la robinet cum se pricepe ea mai bine, cand habar n-are ca Dakin trebuie sa aiba 3%  si Dakin nu trebuie sa contina parfum si alti excipienti care se gasesc in clorox.

Dustweaver pot face comanda astora de mi-ai dat pagina de web? Vreau sa cumpar...cum fac?? Astia imi trimit in romanica daca faque comanda? Pai asa il comand prin posta ca m-am obijnuit, vine in 3 saptamani

Furnika

Poi ce e bre mare lucru sa dizolvi un praf in apa? Asa il iei la pret triplu sub forma de solutie plus ca iti mai pun si tot felul de kkturi in el. Ar trebui sa stii ca afara fiecare cent conteaza si se economiseste orice se poate, la maxim; dar e treaba ta cum iti administrezi bugetul, eu ti-am oferit doar o sugestie. Nu cred ca romanasul se gandeste la economii ci daca poate sa ia o kimikala la pret dublu dar care sa il scuteasca de un gest in plus o va face. Pe voi nu va invata sa cumparati ceea ce aveti nevoie la un pret cat mai mic?

rocsa

as fi zambit ca iesti simpatic da'  nu pot, deh, multam oricum. Pan' la urma o sa beau asa edta-ul nediluat ca-si face mai repede efectul

Furnika

Dar ce faci cu EDTA-ul ala? Aud ca se foloseste si la sinteza de amfetamine.

dustweaver

Quote from: rocsaDustweaver pot face comanda astora de mi-ai dat pagina de web? Vreau sa cumpar...cum fac?? Astia imi trimit in romanica daca faque comanda? Pai asa il comand prin posta ca m-am obijnuit, vine in 3 saptamani
Nu stiu :(, am dat doar un search rapid dupa EDTA 0.5 m buy, sa vad daca e available in concentratia asta. Mda, banuiesc ca nu  e prea rapida livrarea la Romanika, daca or face... As merge pe varianta Furnikului, dar, iarasi, nu stiu cat dureaza sa ajunga substanta...

rocsa

Quote from: FurnikaDar ce faci cu EDTA-ul ala? Aud ca se foloseste si la sinteza de amfetamine.
de azi beau seara 3 lingurite si stau pe partea dreapta. am auzit ca scoate gargaunii din cap si cum am nevoie...

dustweaver

pai gargaunii sunt de fapt cationi ? ca altfel nu cred ca merge... :shock: :)