News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

ce este si ce NU este un administrator

Started by tapirul, February 12, 2006, 01:42:19 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tapirul

vad ca e cazul sa vin cu explicatii clare.

Deci.

(pe Vizuina Tapirului)
- administratorul administreaza tehnic forumul (bazat pe feedback-ul userilor si pe propria judecata1) - aceasta se refera la functiile move, split, merge, rename posts/topics
- ADMINISTRATORUL ASIGURA DREPTURILE LA a) ANONIMITATE SI CONFIDENTIALITATE SI b) LIBERA EXPRIMARE ALE USERILOR (in ACEASTA ordine)2

In rest administratorul UN USER CA ORICARE ALTUL. Asta inseamna:
   - administratorul NU este moderator. Prin urmare, administratorul NU trebuie sa fie obiectiv, NU trebuie sa fie nepartinitor3, NU trebuie sa intervina in discutii aprinse si sa le calmeze folosind functia si puterile de administrator, dar nici NU trebuie sa se abtina de la a interveni ca orice alt user (pe motiv ca trebuie sa fie "obiectiv si nepartinitor")

- (again, ca sa fie clar) administratorul NU intervine (tehnic) in caz de flaming, limbaj violent. POATE INTERVENI, insa, CA SIMPLU USER.

- administratorul NU este de asteptat sa vorbeasca frumos, politicos, politically correct, si obiectiv.

- administratorul NU este responsabil cu respectatul netiquette de catre ceilalti useri. Asta implica faptul ca administratorul NU intervine (tehnic) daca mesajele de pe PM sunt publicate de catre useri, in conditia in care nu incalca dreptul la anonimitate.
   - administratorul NU are responsabilitate MORALA pe forum (therefore, nu trebuie sa aiba o conduita impecabila, numai pentru ca este administrator), atata timp cat respecta regulile de baza

1 aceasta inseamna ca administratorul nu trebuie sa dea socoteala si explicatii nesfarsite de fiecare data cand decide sa move, split, rename, merge posts/topics.
2 DREPTUL LA CONFIDENTIALITATE SE APLICA NEDISCRIMINAT. NU exista "useri mai importanti si useri mai putin importanti" vis-a-vis de acest principiu.
3 nepartinitor, aici, se refera la opinii si idei CA SIMPLU USER. CA ADMINISTRATOR regula de baza (confidentialitate) VA FI APLICATA FARA DISCRIMINARE.

Codicil:
Dreptul la confidentialitate si anonimitate se refera strict la DATELE PERSONALE:

1. date personale reprezinta prenumele, numele, adresa (acasa sau la lucru/scoala), adresa de email, adresa IP, ID-ul de messenger si fotografiile userilor.
2. date personale confidentiale (a caror confidentialitate trebuie respectata) reprezinta:
    a) datele personale (definite la punctul 1) ale userilor care nu si-au facut niciodata publice numele si adresa sub nici o forma (in post, in adresa de email lasata public sau in ID-ul de messenger facut public)
    b) datele personale (definite la punctul 1) ale userilor care au cerut in mod expres sa fie confidentiale (chiar daca, la un moment sau altul, au fost publice intr-o forma sau alta )

Liability: Daca numele real poate fi dedus din adresa de emai lasata public sau din ID-ul de messenger facut public, acestea vor fi considerate date personale PUBLICE până la cererea expresă expresă de confidentialitate, exprimata de userul respectiv public sau privat (catre mine). Necunoasterea/ignorarea faptului ca o adresa de email facuta public si/sau un ID de messenger pot duce la dezvaluirea identitatii NU CONSTITUIE O SCUTIRE DE RESPONSABILITATE

Aceste reguli/principii se aplica si moderatorilor desemnati de mine.
cre'că, nu ştiu...

lucisandor

o sa rizi, da' mie mi se pare cunoscut numele

lucisandor

dupa adresa de mail sau de messenger sau ce e ea.. yahoo.br, nici macar nu e yahoo.pt sa zici ca esti vreo fana a limbii

lucisandor

ai intrebat de unde stim de brazilia
este destul de probabil ca esti romanca...daca erai o fana a limbii portugheze blocata in afara tzarilor vorbitoare de portugheza, aveai o adresa cu .PT (cum mai stiu eu nebuni care isi iau adrese  .IT), pentru ca in portugalia e limba cea dulce
ai o adresa .BR, deci nu esti o astfel de pasionata, ci probabil o folosesti fiindca chiar esti acolo
"iar daca voi trageti concluzii despre mine,numai vazandu-mi adresa de email" eu trag concluzia ca sin sanse mari sa te cheme andreea si sa fii in brazilia.. asa concluzii nasoale, no comment

lucisandor

Quote from: Maiestatea Sa, Serenissima Alteta a Domniei Sale, Luci Sandor on June 24, 2006, 02:24:44 AM
dupa adresa de mail sau de messenger sau ce e ea.. yahoo.br, nici macar nu e yahoo.pt sa zici ca esti vreo fana a limbii
Quote from: nanika on June 24, 2006, 01:47:18 AM
si de unde ati dedus ca as fi in Brazilia acum??
Quote from: nanika on June 24, 2006, 02:57:44 AM
ba chiar n-am zis deloc ca sunt o fana,am invatat limba portugheza vrand,nevrand!si o vorbesc destul de bine!    iar daca voi trageti concluzii despre mine,numai vazandu-mi adresa de email,no comment!
voua nu vi se pare un ton ofuscat asta cu "voi trageti concluzii despre mine, numai vazandu-mi adresa de email"?
....si ca sa nu se zica ca ii agresez pe noii veniti, desi nu ii facusem nimic, nu ii "trasesem nici o concluzie", am binevoit sa ii dau o explicatie... ca sa imi sara 10 in cap "de ce explici bai boule?"

lucisandor

primul care zice de adresa de email esti tu, stefan :)
(iata un moment de multumire pt tapiru, acum stie cu cine vorbesc)

tapirul

cre'că, nu ştiu...