News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

propunere pentru stefan

Started by tapirul, December 04, 2005, 08:36:17 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Doriti ca stefan sa fie administrator pe forumul asta?

Da
5 (33.3%)
Nu
10 (66.7%)

Total Members Voted: 15

Voting closed: December 04, 2005, 08:49:56 PM

tapirul

stefan, uite, am o propunere pentru tine. Daca tu chiar crezi ca este vina mea, ca administrator, pentru faptul ca forumul se duce de râpă, iti propun să accepti invitatia de a fi tu însuţi administrator pe forumul asta. Eu o să postez doar "ca simplu cetatean" (o sa imi pastrez "functia", dar nu o sa o folosesc), iar tu, ca administrator, readuci forumul pe picioare. Ce zici?

PS invitatia NU este la misto.
cre'că, nu ştiu...

Furnika

Frumos tapiru dar ce ai spune daca i-ai intreba si pe ceilalti utilizatori, in mod democratic?

tapirul

okay, ii intreb si pe ceilalti utilizatori. O sa adaug un poll.
cre'că, nu ştiu...

Furnika

stefan

N-ai înţeles. Nu vreau "puterea" ci libertatea de expresie. Vreau să nu mi se mai şteargă posturile. Dacă chiar eşti pregătit să predai ştafeta, hai să căutăm un om capabil să facă chestia asta fără să fie furat de uşurinţa mijloacelor tehnice (delete, split, invite your friends from Ploshtina, etc.). Dacă găsim unul care nu are timp de "administrare", cu atât mai bine. Nu va avea timp nici de cenzură.
Copyright (c) 2006 by Ştefan Talpalaru. All rights reserved.
http://stefantalpalaru.wordpress.com/

tapirul

delete s-a intamplat numai acum, pentru motivele pe care le-am explicat. Split o fac ca sa curat si sa clarific niste posturi, care e problema cu split-ul? In general o fac la cererea userilor si, chiar daca nu o fac la cererea lor, nu s-a plans numeni pana acum. O sa o fac in continuare, si ai face-o si tu daca ai fi administrator.

Ce au de a face prietenii de la Ploshtina cu partea tehica si administrativa, pentru numele lui Dumnezeu????????????

Tocmai de aia ti-am propus tie pozitia. Pentru ca vrei libertate de expresie (nu putere), pe care se pare ca eu o incalc. Iti va da sansa sa manifesti si sa protejezi aceasta libertate de expresie si sa administrezi un forum spre mai-binele lui. Zici "hai sa cautam un om capabil" - de acord. Te consideri incapabil? Daca nu, iti predau tie stafeta.
cre'că, nu ştiu...

stefan

Un administrator trebuie să îndeplinească mai multe condiţii decât simple aptitudini tehnice (pe astea le ai şi tu, nu pe astea le vreau înlocuite). Propunerea de a administra forumul mi-o faci pentru a-mi discredita intenţiile. Nu incapacitatea mă face nepotrivit pentru poziţie, ci antipatia pe care mi-am câştigat-o în rândul celorlalţi utilizatori.

Nu cred că cineva este imun la tentaţia abuzului, dar eu unul am încredere în bunele intenţii ale cerbului, dacă acceptă lovitura de palat. Mai sunt şi alţii susceptibili de a-mi asigura libertatea. Trebuie doar să câştige subînţelesul concurs de popularitate.

tapirul

nu vreau sa iti discreditez intentiile, vreau doar sa vezi si tu ce inseamna sa fii administrator si vinovat de toate relele. Tu si nu altul pentru ca tu esti cel mai mare critic al meu.
Daca cerbul vrea pozitia, i-o dau. De fapt si el ma "critica" in felul lui, ca sunt partinitor. Hai sa vedem cum e sa fii administrator si nepartinitor.

Dar ma intorc la definita mea. Un administrator NU trebuie sa indeplineasca alte conditii decat alea tehnice (mai ales, nu are nevoie de concursuri de popularitate). Aia e treaba moderatorului - functie care nu exista aici. Dn punctu meu de vedere administratorul nu are decat o functie tehnica, pe care o foloseste cat poate mai bine. Singura calitate a administratorului este aia de a fi capabil de a nu abuza de privilegiile (tehnice) pe care le are.
cre'că, nu ştiu...

stefan

Poate nu ai înţeles că utilizatorii se supun jurisdicţiei administratorului prin prezenţa lor pe forum. Dacă acesta era un simplu "funcţionar" care să pună un title când i se cere, n-ajungeam aici. Administratorul este un fel de şerif care face şi aplică legea pentru a-i proteja pe rezidenţii oraşului. Problema e că un rezident nu e mulţumit de tratamentul aplicat şi nici nu vrea să părăsească oraşul (a apucat să-şi faca o casă, o prăvălie, etc.). Suficient de plastic?

Apropos, nu eşti vinovat de toate relele ci doar de relele pe care le faci cu mouse-ul tău.

tapirul

okay, hai sa vorbim de relele facute de mine (cu mouse-ul), de actiunile mele de şerif, şi de efectul acţinilor mele asupra userilor. Cat de concret se poate (poa' sa fie cat de plastic vrei)
Deci, ce am facut pana acum care se incadreaza la funcţia de "şerif"? (lasam partea functinareasca la o prete, aia gen new title). Incep eu
- am sters niste posturi care incalcau o lege a privacy. Asta pentru a proteja un rezident - indiferent daca personal il plac sau nu, indiferent daca ceilalti il plac sau nu. Are dreptul de a fi protejat.
- am dezvaluit niste clone a caror functie nu era decat de a creea haos si confuzie
- altceva?

Acum, cum sunt actiunile astea vinovate de plecarea userilor respectivi? Nu ar fi mai bine daca i-am intreba chiar pe ei (elf, doina, qvadratus, restul) daca au plecat din cauza lui tapirul au ba?

Un rezident nu e multumit de tratamentul aplicat, dar nu vrea sa plece. Foarte corect. Dar, ca sa fiu plastic, daca esti intr-un oras si nu respecti legea in vigoare, ce e de facut? Nici nu vrei sa pleci din pravalie, dar nici sa respecti legea nu vrei.
O sa imi spui ca legea privacy e o lege la care nu ai subscris cand ai semnat pe forumul asta - adevarat si neadevarat in acelasi timp. Chiar daca legea asta a fost facut explicită post-facto, este totusi o lege de bun simt, justificata, si neabuziva. Daca şeriful de care vorbeşti introduce o lege dupa ce te+ai mutat in oras, cu care nu est de acord, ce faci? Nu poti sa claim ca atunci cand te+ai mutat in oras legea nu exista.

Stefan, tot "tratamentul" aplicat tie, cu care esti nemultumit (si care ar reprezenta o aplicare directa a "juridictiei" mele - injuratura aia de mama nu se incadreaza la "abuz de putere" ca administrator) este stersul a doua posturi si un edit al unui post al tau, mai demult, intr-o tentativa de umor (prost aleasa).
Uite, imi cer scuze ca ti-am sters posturile in loc sa le editez. Ce ar ma fi in rest?
cre'că, nu ştiu...

A CERB

bey, eu cred ca cel mai ekilibrat de aici e elful. nu prea l-am vazut recent, though.

daca nu va e cu suparare, prefer sa-mi pastrez bunele intentii( reale, kiar nu-mi place ca forumul sufera) outside the administrative job, imi place teribil sa kritik konstruktiv. in plus, abilitatile mele tehnice sunt extem de limitate.
Smile! It confuses people!

stefan

Bun şi elful, deşi puteam să-i sucim mâna cerbului şi să-l punem cu forţa o săptămână or so...

Furnika

Eu o sustin pe Venus. Era simpatica.

A CERB

da, da atunci tre' sa facem lok pentru abribus.

tapirul

bre, io chiar vorbeam serios cu propunerea asta.

PS apropo de elf, stefan, cred ca si el ar fi procedat ca mine la faza cu indianul. El este un mare adept al privacy si netiquette, mai mare ca mine.
cre'că, nu ştiu...

A CERB

pai atunci facem functia prin rotatie.

K1

Interesant, desi toti sustineti ca nivelul discutiilor a scazut, numarul userilor conectati simultan a acrescut. Eu nu am mai vazut de mult 12, si nu m-ar mira daca maine vor fi 17.

Morala: POPORUL VREA CIRC
Matale cine mai esti bre?

stefan

Dacă elfu' ar fi tras cu dinţii de o anonimitate inexistentă îl scoatem din ecuaţie, dacă nu, nu. Bună ideea cu rotaţia, mai scoatem forumul din lâncezeală (deja s-a trezit cât-de-cât la viaţă). Hai să-l rotim pe cerb prima dată. Vreo săptămână, aşa, să nu se sperie prea tare de autocenzură.

tapirul

pai uite, intr-o saptamana plec din tara pentru vreo doua saptamani or so. Incepem atunci.
Cum cerbu a declinat oferta (sau nu?), incepem cu stefan
cre'că, nu ştiu...

A CERB

dustweaver

subskriu (copirait cerbu :))
"Bă, ia mutaţi-l pe linia a doua, că m-am enervat."
"Totuşi, dacă ar fi fost exces de antiquarci, noi am fi numit pur şi simplu antiquarcii quarci şi quarcii antiquarci".

tapirul

okidoki. Done
stefan, welcome.
(era o vorba, daca vrei sa invingi un dusman, incepe prin a-l converti :))
cre'că, nu ştiu...

A CERB

tapi, ar fi futere sa iei ban de la stefan. while at it, ar putea putea posta pentru tine si ne-ar da iluzia ca inca esti cu noi.scared? :twisted:

anyway, i-as cere sa dovedeasca pozand cu un current portland paper

tapirul

m-am gandit si eu la asta. Well, daca m-ar bana ar dovedi ca el e ala raul, nu eu. As muri ca un martir :)
cre'că, nu ştiu...

mianna

nu-i mai simplu cu retete?  :D  (nu medicale, mai, d-alealalte, de-ti lasa gura apa).

deci, tapi, daca-mi permiti sa-ti zic asa, te asteptam cu cel putin o reteta/saptamana. japoneza, de preferinta. altfel intra userii la idei.

tapirul

sure thing. Tocmai am facut un pui cu vin rosu, postez cat de curand
cre'că, nu ştiu...

tapirul

sunt curios, oricum, daca pentru stefan, la categoria "libertate de expresie," intra si a-i permite lui indianul sa poseze ce crede el de cuviinta, indiferent ce crede stefan despre posturile respective........
cre'că, nu ştiu...

Furnika

Eu nu ma simt in siguranta cu Stefan moderator. Daca ma persecuta? Nu vreau sa fiu persecutat. Voi fi o viktima, presimt.

tapirul

daca te persecută, apelezi la cucută. Au facut-o şi alţii.
cre'că, nu ştiu...

A CERB

stefan, aku sa vad pe unde skoti kamasa.

A CERB

funny, dau astia pe nush ce kablu bruce allmighty.

citez aproximativ:

-don't mess with " free will"
-can I ask why?
-yes, you CAN. that's the beauty of it

tapirul

vazut ieri. Futere faza cu căţelul pe budă, cu ziarul.
cre'că, nu ştiu...

tapirul

nu ca are legatura cu topicul...
cre'că, nu ştiu...

stefan

Da, şi indianul are voie să posteze, chiar dacă mă enervează pe mine. O să se aleagă cu un mişto ieftin, dar nu o să-i dispară "ideile" cristalizate în 5 topice pe zi.

Bun, deci furnikul e primul martir. Who's next? Să facem o execuţie pe stadion, să vadă tot poporul!

tapirul

cre'că, nu ştiu...

stefan

You can copy & paste when you need it.

stefan

Quote from: tapirulera o vorba, daca vrei sa invingi un dusman, incepe prin a-l converti
If you can't beat them, join them and then beat them!

A CERB

propun sa-l numim pe vlad poetul kurtzii. va trebui sa kante ode, though.

A CERB

bey, skimba "hipnoza" cu" jedi mind trick" suntem, totusi, un forum serios si nu credem in balarii.

stefan

După o raită prin panoul de administrare concluzia este că phpBB sucks and SMF rocks. Căutam o variantă safe pt. rotaţia "adminilor", un grup cu atribuţii de moderare pe toate forumurile. Cu toate că am torturat meniul din toate poziţiile, nu am reuşit să scot de la el mai mult decât edit/delete la posturi. Nu tu splitting rights, join nici nu există, iar de "global moderator" n-a auzit nimeni.

În altă ordine de idei, cine a apăsat din greşeală butonul "no" la poll-ul ăsta?

A CERB

that's for you to figure out. after all, you are THE administrator. :twisted:

lucisandor

"phpBB sucks and SMF rocks"
Aia de la Quebec.ro au asa ceva. M-am inscris acolo la momentul cind au organizat pocnirea cu brinza a lui Iliescu. Problema e ca de la o vreme "ziarul romano-canadian Zig-zag" s-a inmultit - cred ca din trimestrial a devenit lunar sau cam asa ceva -, iar eu bineinteles ca sint anuntat la fiecare numar. Le-am marcat ca spam, iar spam filterul de la yahoo a invatat.
Mai nou, au bagat in footerul anuntului un avertisment, cum ca pot scapa de spamul lor din optiunile lui SMF. Bineinteles ca nu am gasit asa ceva, dar nu asta era problema. Problema era ca imi uitasem username-ul si parola. Se poate rezolva cu ajutorul adresei de mail.; asta e bine. Dar cind mi-am cerut retetarea parolei am vazut ceva cel putin straniu: un checkbox "intreaba-ma intrebarea secreta". Eu nu vreau sa mai trec si prin prostia asta, dar poate ca vreunul care vrea sa imi sparga contul o sa ceara intrebarea secreta, ca sa isi faca munca mai grea.

kogayon

Quote from: stefanÎn altă ordine de idei, cine a apăsat din greşeală butonul "no" la poll-ul ăsta?

Chiar si eu, numai de-al naibii (cu toate ca raspunsul este "Da")

Furnika

Eu nu am votat; n-am auzit nici o oferta inca si nu vreau sa votez iar persoane.

tapirul

mi-a placut si mie mai mult SMF la unele aspecte.. Aici nu m-a interesat insa flexibilitatea in moderare (super moderator, moderatr, etc), pentru ca nu m-a interesat moderarea per se. Pentru partea tehnica (split, move, etc) e suficient de bun.
Singura feature care imi lipseste este ceva gen "merge topics", sa poti sa muti posts dintr-un topic in altul.
Exista un mod pentru asta, am intrebat pe cei de la makephpbb, dar au zis ca nu il implementeaza pentru ca este gata implementat in phpbb3 care vine curand.
cre'că, nu ştiu...

vlad

Quote from: A CERBpropun sa-l numim pe vlad poetul kur

Sunt Vlad Stroescu superdur
Din Bucuresti de pe centur
Si sunt poetul cel mai pur
Scot poezie si pe kur

A CERB

Quote from: vlad
Quote from: A CERBpropun sa-l numim pe vlad poetul kur

Sunt Vlad Stroescu superdur
Din Bucuresti de pe centur
Si sunt poetul cel mai pur
Scot poezie si pe kur

:lol:  :lol:  :lol: desi suspektez ka ce produci o(ri)ficial mata e muzika( fie ea si afona), nu poiezie

vlad

E drept ca pâna acum nu m-am gândit sa-mi montez flautul acolo.

Furnika

A CERB

vezi ka aku mutam dishkutzia la teme sociale si minoritati.