News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Vizuina si influenta ei asupra vietii reale a fiecarui user

Started by INDIANUL, December 01, 2005, 01:05:51 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

INDIANUL

cu ce v-a schimbat(daca v-a schimbat) Vizuina viata
personala, privata, reala?
ce ati achizitionat bun si ce rau?v-a schimbat in bine sau in rau?spuneti partile pozitive si cele negative deprinse sub influenta Vizuinei.

eu unul personal, am vazut ca stiu o groaza de chestii dar am invatat in Vizuina sa mi le transpun in argumente.asta ar fi pozitiv.
negativ ar fi ca am constatat ca-s al naibii de bun la cearta, conflicte.in general le castig.asta ar fi negativ si incerc sa ma mai auto-moderez, sa respect un sfat al elfului de a mai renunta sa dau replica.
aha sa nu uit, pozitiv:am cunoscut cateva persoane minunate pe forum.

ia sa va aud si pe ceilalti.aveti cuvantul.
ramas bun...

Furnika

Quote from: INDIANUL
aha sa nu uit, pozitiv:am cunoscut cateva persoane minunate pe forum.
De acord. M-am regasit.  :lol:  :lol:  :lol:

INDIANUL

pai unde pe forum ma trimiteai la culcare(la o cearta mica), pe mess foloseam chestia asta ca sa ne culcam naiba la orele alea tarzii la care vorbeam si ne trimiteam reciproc la culcare. :lol:  :lol:  :lol:
ramas bun...

Furnika

Eu nu pot sa dorm cand sunt beat asa ca trebe sa astept sa ma trezesc.

tapirul

mi-am facut cativa noi prieteni.. cativa noi dusmani (sper ca pentru putin timp, though)...
Eu am inceput forumizarea in 2002 (deci la cateva luni de la aterizarea mea in US), pe imed, cand eram numai 20 useri acolo.... A fost extraordinar, m-a mentinut in contact cu tara...
Inca ceva, vizuina m-a ajutat sa mentin legatura cu cativa prieteni din 'real life" (cerbul, qvadratus, von mutzufanul). Asta chiar ca a fost fain.
cre'că, nu ştiu...

kogayon

Presupun ca si in "Vizuina" apar urmatoarele:

Un nou drog de genul amfetaminelor ? Senzatia ca poti sa-ti permiti orice ? Senzatia numita "uite ce destept, strong si interesant sunt ! " Senzatia falsa ca ai cistigat o disputa, cind in realitate atribui motivatiile tale celuilalt ? Senzatia ca ai devenit important ?

Mai sunt si altele....

Furnika

kogayon

Poate ca asteptarea pe care zici ca ti-o asumi, este un lucru mai putin constructiv, decit de exemplu a continua sa produci ceva de calitate.

Furnika

E foarte simplu, eu nu am pretentii de producator. Sunt mai degraba un trantor si imi asum conditia.

vlad

A CERB

Quote from: kogayonOk ! Constat ca esti printre putinii indivizi care par cit de cit cinstiti, p'acilea

mda. o sa-ti citez, aproximativ, din camil:

sufletul uman este alcatuit, printre altele, si dintr-o functie creatoare de iluzii, care nu se stie cand devin autosugestii si orice sinceritate trebuie suspectata numai cu masura.

subiectul fascinant despre discrepantza dintre personalitatea din spatele userului si personalitatea userului per se a fost acoperit pe undeva, dar e departe de a fi epuizat.

ia baga ceva din kalitatea aia, ka deja ma impacientez.
Smile! It confuses people!

Qvadratus

Adevaratele provocari

Interesanta pentru mine este concluzia ca spatiul virtual caruia toti cei de aici ne circumscriem, nu este decit tot o reflexie (uneori strimba si ciuntita ce-i drept), a realitatii individuale a fiecaruia. Toti scoatem si fluturam pina la urma, cel putin un apendice dintre cele care ne apartin in mod strict si de necontestat numai noua insine.
Pacatul virtualului este insa dezinhibitia si deci friul liber dat imaginativului si imaginarului. De aici vin confuzii regretabile si reflexe create si intretinute ulterior intr-un mod (sustin eu), putin patologic (“- Ei, la urma urmei aratati-mi si mie un individ complet sanatos ! “, ar spune un imaginar psihiatru).
Dincolo de dezinhibitie apare la orizont notiunea de addictie, cu atit mai mult cu cit pe o poteca care se batatoreste usor, un individ normal are fireasca tendinta de a scurta drumul. Oricine a suit cit de cit pe un munte, stie prea bine ca majoritatea facilelor placutelor si atragatoarelor poteci,  pina la urma se infunda intr-un hatis sau nu duc nicaieri…
Asadar iata-ne cumparind pe o nimica toata un potential drog, pe prospectul caruia insa nu este scrisa de catre producator, intreaga insiruire de efecte adverse indicatii sau contraindicatii. Ce ne ramine altceva decit asumarea riscului de a ne prinde singuri nasul in atragatoarea capcana a imaginativului ?

Qvadratus

Sincer sa fiu, trebuie sa recunosc ca am ajuns din nou sa ma enervez pe mine insumi. Nu-mi place sa fiu prada unor stereotipii pe care sa nu le pot controla, iar mediul de aici trebuie sa o afirm, este destul de favorabil creearii si fixarii unor asemenea mecanisme. Realitatea de aici, este o realitate cam schizofrenica, duala, favorizind uneori la maxim exprimarea cu foarte multa seninatate macar a unei firimituri, din patologicul fiecaruia dintre noi. Sa o afirmi, e un lucru, sa o cunosti, e ceva, sa afirmi ca detii controlul e destul de facil, dar sa controlezi lucrurile cu adevarat e cu totul altceva.

Am vazut in ultima vreme ca unii afirma ca persista in a scrie aici, datorita investitiei de timp si suflet pe care au facut-o anterior.  Departe de a nu crede ceea ce afirma, le propun sa-si puna lor insisi utila intrebare, daca nu cumva  caruselul imaginativului este mult mai atragator, decit un raspuns ancorat solid in realitatea caracteristicilor si problemelor fiecaruia. Poanta cu acest raspuns ar fi cel putin teoretic, faptul ca ar trebui asumate concluziile derivate din el si, mai mult decit atit, o concluzie asumata arata la orizont un drum de obicei mai greu de urmat.

Qvadratus

Sa ne refugiem asadar in idei linistitoare pentru noi insine…………….. dar, apropo de control, nu credeti ca a controla ceva presupune de exemplu si amanunte cum ar fi sa nu acorzi acelui lucru o valoare mai mare decit o merita ? Si intre noi fie vorba, chiar daca acel lucru are o valoare oarecare, cine spune ca nu poate fi pur si simplu aruncat la gunoi numai pentru motivul ca tii prea mult la el ?

Ma uit cu mirare la cele o mie si ceva de posturi ale mele si, ma intreb cit de profitabil am reusit sa valorific in acest interval investitia numita “timp”. Dau un click pe “Qvadratus” si ma minunez (in mod neplacut), ca dupa 3 luni de cvasiabsenta, inca cifra nu a coborit la mai putin de „4 posts per day”. Imi amintesc cit de mult ma enerva faptul ca citindu-ma pe mine insumi, constatam ca desi nu doream ca afirmatiile mele sa para sententioase si spuse pe un ton superior de atoatestiutor, frazeologia era astfel alcatuita incit daca altcineva mi-ar fi vorbit suficient timp pe tonul respectiv, as fi cautat sa-l evit sau altfel mi-ar fi provocat o continua stare de nervi.

Asadar nu mai detineam controlul, sau eram convins ca sunt altfel ? Concluzia (cam trista), este ca anumite convingeri ale mele sunt false si, ca atunci cind nu detii controlul propriei tale persoane e bine sa te mai duci pe la culcare sau, ca sa parafrazez o prea bine cunoscuta expresie „sa mai faci o tura”. E o fericire cazul rar cind, se gasesc totusi la timp cel putin 2, care sa-ti spuna ca esti beat si ca ar fi cazul sa te culci un pic. Nefericit este cel care nu stie sa se culce la timp in astfel de cazuri.

Aplauze in tribune…………………………….

Qvadratus

Dar, ce te faci cind te reintilnesti cu ocazia de a te da in spectacol in mod placut tie insuti ?
Complicata intrebare si, la care nu ai un raspuns sigur.

De exemplu iti schimbi indicativul, in caz ca esti hipnotizat de propria imagine virtuala.Te cheama Frosa, nu-i nimic, de aici inainte o sa te numesti Veta si totu-i aranjat………………… pina observi de fapt ca singurul de care esti hipnotizat esti doar tu insuti.
Si mai nasol, iti vine sa-ti iei cimpii si iar te enervezi si, uite-asa descoperi din nou eternul adevar ca cel mai important adversar al tau nu este decit propria persoana.

Mult drum si multa munca pina sa constati ca ai alergat dupa propria coada………

Qvadratus

Cu alte cuvinte daca te-ai plictisit, iata o provocare, lupta cu tine insuti.
E mai complicat sa rezisti in acest razboi decit sa duci alte razboaie, e atit de usor sa pierzi in mod placut comoditatii tale…..
Asadar iata un adversar etern, eu insumi.

Trebuie sa recunosc ca as fi avut prea multe de pierdut daca as fi cistigat Razboiul „X”, sunt multumit ca altcineva mi-a oferit la timp ocazia de a rata asa cistig

tapirul

bre, pana una alta bine ai venit back. Intreba lumea de tine. Am incercat sa cetesc ce ai scris ultimile sase posturi, da' cu trei vinuri la bord (plus unul fiert) e mai greu. Cat inteleg io asa, bahic: e vorba de noi nu de ceilalti, spatiul asta virtual ne da sansa sa ne manifestam eurile mai adanci (la fel ca vinul). Mai era ceva?  Po' sa faci un rezumat? Serios, kiar nu sunt sarkastik

PS mi-a placut strategia de a evita un post luuuuung. Posteaza ssase scuret.
PS doi: ba, bine ai revenit. Serios.
cre'că, nu ştiu...

Furnika

vlad

Aici putem sa turnam tot felul de gogosi. De asemenea, cu forumul obtin facturi indecente de telefon.(Nu, nu am nici o tipa in pielea goala tiparita pe factura.)
Quadratus, mai fa un topic din ala cu titlu idilic, ca mi-e dor.