News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Imi place W.

Started by elfstone, October 25, 2004, 12:02:43 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

A CERB

probabil ka nu, daca vrei sa te embarasezi be my guest!

grasii nu e neaparat rai, dar nu cred ca trebuie sa ne asalteze simturile( eu ii multumesc de fiecare data singurului meu pacient  extem de obez care nu pute. si apreciaza chestia asta, fara sa fie ofensat. kiar imi spune ka e foarte greu sa nu puta, mai ales vara)

la fel si ku butt-crack, exista curele si bretele, nu trebuie sa dai vina pe obezitate pentru ka tzi se vede kuru' paros.

de asemenea, ideea liberala cu obezitatea ca fiind in intregime genetica( hence no personal responsability) a fost un big flop, leptina aia nu pre e de vina dekat in foarte putine cazuri. aku aud ka e vina lu' mickey D si a konservatorilor burtosi. a draku kestie!

daka esti foarte gras si vrei sa vii aici te sfatuiesc sa slabesti. aud ka kompaniile aeriene, intr-o miscare total politically incorrect, vor sa ceara pret dublu  la obezii care ocupa mai mult de un lok( si stim cu totii cum sunt locurile in avion)
Smile! It confuses people!

tapirul

da' intri in paradozuri aici mon cher pentru ca avioanele alea inguste sunt toate liberale, si ei nu or sa dubleze pretu' niciodata ca sunt politically corect
cre'că, nu ştiu...

A CERB

nu e paradozul meu shi o sa dubleze pretu'( shtiu, te simti amenintat deja, da' nu e vina mea katz platce sumo) pentru ca banu primeaza.

tapirul

nu, stiu io din surse sigure. Avioanele liberale nu se scumpesc. Vezi cazu' Flight Air Inc.
cre'că, nu ştiu...

von Manteuffel

incep sa inteleg de ce nu mai vine Tapiru acasa :D
Meine Ehre heißt Treue!

A CERB

auzi, bre, amerikan e liberal? da' united? ka atunci iti vin eu ku o noua teorie a konspiratziei...

tapirul

nu, dar or sa fie.
bre, pe kuvant ca tzi-au fakut aia ceva la simtu' umorului. E mandatory la konservatori sa extirpi organu umorului? Sad but true. Sau should I say Sad butt true?

hai ca plec la munca, o sa iti fac un desen mai incolo.
cre'că, nu ştiu...

A CERB

simtu' umorului face bine, mersi de intrebare. nu se vede pentru ca nu am pantaloni lo-cut. daka insishti, tzi-l arat, da' vorba lu' riku" e paivet"( private)

tapirul

pai vad ca nu prea face bine. Te apucasesi sa imi esplici serios ce companii nu sunt liberale si de ce (vorba lu divertis, cine e United si de ce)
Iti bag un smile de dracii te ia.
cre'că, nu ştiu...

A CERB

ok, nu da ku smailu' ka nu mai kak!

lucisandor

Sta cineva in zona litoralului? Cu ocazia zilei de azi, un filmulet de pe BBC.
http://tinyurl.com/3jj2z

A CERB

Quote from: manoloSi adu-ti aminte ca in timp ce baietii cu informatiile incercau sa ajunga la el, W. era in concediu in Texas (unul din cele mai lungi concedii ale unui presedinte) si taia copaci, facea plimbari cu catelul etc.

asadar, eu nu amestec nimic. W. a ignorat raportul, l-a trimis pe autor sa discute cu functionarasii de mana a doua, in timp ce el isi plimba palaria sub soarele texan.

inainte sa preiei afirmatiile astea mirobolante ale lui mm, tu te-ai uitat la programul lui zilele alea? nu stiu exact despre ce perioada vorbesti, dar sunt convins ca ii gasesti programul pe site-ul casei albe. vei fi shokat ce discrepanta este intre minciunika ku vakanta si realitate.

Furnika

Si pleca Bush. Am vazut Air Force One de la fereastra plecand spre Germania. Vantul batea  dinspre est, deci pe ruta schimbata.
Nu l-am zarit pe chirac cu bazooka.
Laura il asteapta la Rammstein. S-or fi distrat baietii?

A CERB

adika bush a tzinut-o pe laura departe de shirak? dupa linsul libidinos al mainii anul trekut, nu ma mira.

manolo

http://www.msnbc.msn.com/id/7017489/

The win-at-all-costs president
Secret tapes show Bush’s combative side
“I may have to get a little rough for a while,” Bush told Doug Wead in a surreptitiously taped conversation about the race against Steve Forbes (rear) for the 2000 Republican nomination. “But that is what the old man had to do with Dukakis, remember?”
ANALYSIS
By Howard Fineman
MSNBC contributor
Updated: 2:58 p.m. ET Feb. 23, 2005

WASHINGTON - Here are two stories about young “Georgie” Bush that you may not have heard, but which are worth recounting as he travels the globe as a world leader.

As a boy in Maine, he was the oldest of many cousins and would set the rules for summer games at the family compound. “If he was losing he’d change the rules — or take the ball and leave,” one cousin told me. Then there was the time when, as a new kid, just up from Texas at his prep school Andover, Bush was tripped and mocked early in an intramural soccer match. He waited for a chance to exact revenge — then blindsided his foe so viciously he nearly broke the boy’s ankle. “He spent that match angling to take me out,” said the Andover alum, now a successful businessman. “And he did.”

I was reminded of these adolescent tales by the recent disclosure of Doug Wead’s  surreptitious tapes of conversations with Bush in the late 1990s, when Dubya was preparing to run for the Republican nomination. I was spending a lot of time in Austin back then, trying to get a fix on the then-governor of Texas. The tapes are confirmation — the clearest and best so far — of the sense I got of him at the time: that, far from being the dim-bulb tool of Karl Rove’s genius, Bush was a shrewd, prickly, win-at-all-costs guy who never should have been underestimated — as he was, for a decade — by the tottering Eastern power structure that dismissed him as a foolish, errant son of privilege.

I recommend the Wead tapes to Jacques Chirac and Harry Reid — not to mention the mullahs in Iran.

Predictably, commentators poring over this Rosetta Stone have focused on the hieroglyphics about drug use in the ’60s (Bush is a little more candid in private than he was in public) and his careful (but not too public) wooing of evangelicals.

Far more revealing are the glimpses into the combative, even arrogant heart of Bush’s character — and that of the Bush Clan. These are people expert at boarding-school blasé, at hiding a seething need to win behind a veil of bumbling nonchalance.

At the time of the tapes, the governor of Texas was worried, almost obsessed, by the threat posed to his chances by a guy far richer and ideologically vetted than he: Steve Forbes. A key to Bush’s strategy was to scare others out of the Republican nomination race by amassing a hoard of contributions and endorsements, and by drying up those resources for the other candidates. The idea was to render the race a fait accompli before it even started.

It was easy to muscle the hapless Dan Quayle. As Poppy Bush went around quietly soliciting contributions for his son, the elder Bush let it be known that the Family would track gifts to other candidates, including Quayle. The former vice president had little chance in any case, but the Bushes were not taking chances. “They stepped on his air hose,” a Quayle adviser later told me.

But there was no stepping on Forbes. The guy had untold millions of dollars of his own, a geeky fearlessness that made him oblivious to threats and close, deep ties to the libertarian wing of the conservative movement in the GOP. Forbes’ dad made life miserable for Bob Dole in the ’96 Republican race, and Bush was worried that he might well do the same to him in the year 2000.

Bush’s response? To Wead — who might pass word along to Forbes — Bush threatened to take his ball and go home, then wait for the moment of payback. Were Forbes to win the GOP nomination by attacking him too hard, Bush told Wead, he could forget any support from the Bush family, including from his brother Jeb, the governor of Florida. Forbes “can forget Texas,” Bush tells Wead. “And he can forget Florida. And I will sit on my hands.” In other words, Bush would rather see the Democrats win the White House than a Republican who humiliated him by defeating him in the nomination race.

While he fretted that Forbes might play too rough, it was of course OK for Bush himself to do so. Taking the measure of Al Gore in the summer of 2000, demonizing him as “pathologically a liar,” Bush was getting an angle on his foe — and cited family tradition. In 1988, then Vice President George H.W. Bush ran a campaign that used cultural “wedge” issues to savage the candidacy of Democrat Michael Dukakis. “I may have to get a little rough for a while,” Bush the Younger tells Wead. “But that is what the old man had to do with Dukakis, remember?” Of course he remembered: Dubya and Wead had worked together on that campaign.

But the key words are “had to do.” No Bush wants to play rough, of course. But to win — or at least maintain their dignity and pride — they have to.
Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

Furnika

Quote from: olde phartadika bush a tzinut-o pe laura departe de shirak? dupa linsul libidinos al mainii anul trekut, nu ma mira.
Nu bre, a venit si laura, a stat o zi jumate si apoi a plecat la Rammstein. La Bruxelles s-a oprit circulatia pe o strada destul de mare timp de vreo 8 ore doar ca Laura vroia sa ia masa intr-un restaurant situat in centru. Plus ca cei de la NATO au amenajat un culoar special pentru ca Bush sa intre in sala nevazut de nimeni(ziaristi). Apoi Bush s-a dus sa isi cumpere ciocolata din centru si iar au oprit astia metroul, tramvaiele, etc. Dar belgienii nu il injurau pe bush (e dept ca au fost demonstratii, dar pasnice) ci administratia pt ca a facut exces de zel si atata agitatie 'pentru o singura persoana'.

A CERB

ce sa faci, ant, nu toti sunt asha de populari ka shirakul kare opreste la intersectie. pe de alta parte, cand a fost bush la noi nu stiu daca au futizat baietii cirkulatia pentru 8 ore, deci e vorba si de excess de zel.( da' nici belgienii nu se kompara cu spp-ul nostru)

lucisandor

Cind au venit si Bush si Clinton, metroul nu a mai oprit in statie la Universitate, dar macar a trecut pe sub pretioasele funduri. Nu au stat ei 8 ore in Romania, ca sa dureze atita deranjul...
Clinton a cobort din masina, alaturi de Tzapu', la '97, pe la Corso; Bush a fugit eroic la aeroport.
Nenea si tanti Bush au dat mina cu gazdele slovace inmanusati, s-a remarcat la Antena1 ca probabil erau germofobi.

manolo

nu, draga, sunt obisnuiti cu manure de la Crawford...

toata chestia cu parada asta putin inutila de securitate e doar o parte din imaginea care se vrea perpetuata: cel mai puternic om de pe planeta (ha!) are nevoie de super-protectie!

Oscarul pentru regie nu ar trebui sa il ia nici Scorsese, nici Eastwood, ci Rove!

A CERB

Quote from: manolo

Oscarul pentru regie nu ar trebui sa il ia nici Scorsese, nici Eastwood, ci Rove!

vezi bre ka ai komis-o din nou. oskaru', ka shi cannes-ul se kuvin omului orkestra, reinkarnarea( si la suflet si la lbs) lu' marx, guevara, dr. atkins, freud, spartakus si a inca catorva( ka sa ajungem la 600 lbs), al dvs slinos, mm la kapitolu' fiktiune( rimeaza ku miktiune)

Quote from: slobizzNenea si tanti Bush au dat mina cu gazdele slovace inmanusati, s-a remarcat la Antena1 ca probabil erau germofobi.

ciudat, eu am vazut o poza in care dubya pupa in slovacia pe o cocoana ku batik. poate era poza regizata, sau kukoana stropita cu lysol.

lucisandor

http://www.usatoday.com/news/washington/2005-02-24-bush-gloves_x.htm
QuoteBush gloves a Slovak faux pas
BRATISLAVA, Slovakia (AP) — It was a firm presidential handshake. But technically speaking, since he didn't take off his gloves, President Bush didn't press the flesh when he greeted top Slovak officials.
And that was an apparent violation of protocol in Slovakia, where leaders always shake with bare hands. The wardrobe malfunction caused a stir Wednesday night in Slovakia, where Bush's arrival for Thursday's meeting with Russian President Vladimir Putin was shown live on national television.[...]
Bush kept the gloves on even when shaking hands with the Slovak leaders' wives. First Lady Laura Bush also remained gloved at Bratislava's airport Wednesday night, when the temperature was just above freezing.[...]
Still, the president got it better for his departing handshakes at the airport Thursday night. The gloves had come off.

Furnika

Dupa celebra bere Cerbul acum a aparut:
Bush, the strongest belgian beer:
http://www.br-dubuisson.com/An/produit_dub.htm

tapirul

cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Nu-ti ascund, e timpul ca unul dintre noi sa plece in Aman sa se prosterneze la piciorele lui Manwe si sa ceara ajutor de la valari sau, ma rog, macar daca nu poate razbate pina acolo sa-i spuna baremi maretului Gil-Galad.

tapirul

ha? You wanna say "Mordor" maybe...
...Hăla e stăpânu' inelelor...
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Da mey, dar nu uita ca tot valarii i-au trimis pe vrajitori pe Pamintul de mijloc pentru a ajuta la lupta impotriva lui Sauron. Ce, n-ai citit Silmarillion ?

Tez

Adevarat graieste Qvadratus .....
You labeled me
I’ll label you
So I dub the unforgiven

Furnika

elfstone

"We conclude that the Intelligence Community was dead wrong in almost all
of its pre-war judgments about Iraq's weapons of mass destruction.
This was a major intelligence failure.
" (more...)

Wow... asta da limbaj neutru :) Realitate inspaimantatoare (nu doar pentru americani!) sau o tentativa grotesca de exonerare a presedintelui? A se combina cu faptul ca toate agentiile de informatii sunt acum, ca si atunci, sigure ca nu existau legaturi intre Irak si Al Queda... A se adauga si faptul ca membrii comisiei nu au putut sa nege ca si informatiile despre Iran, de pilda, se bazeaza pe aceleasi metode solide de culegere...
"I'd rather be happy than right, any day of the week"

lucisandor

Baaaaaaa.. care l-ai intrebat ceva pe Bush in seara asta? ca nu e catolic e o certitudine, dar nici nu e sigur ca intelege crestinismul intr-o maniera macar asemanatoare lui Ioan Paul 2.

INDIANUL

mi-s pare ca e protestant, convertit de un preot negru.
ramas bun...

elfstone

Poate ca s-a grabit sa isi plaseze discursul intr-un moment ce nu ii apartinea, dar nu cred ca este acum esential sa ne gandim la oameni prea mici fata de Trecerea atat de mare la care suntem partasi.

tapirul

cre'că, nu ştiu...

lucisandor

Deci. Deci Dana sonda niste lame pe net si ajunge aici
http://faculty.une.edu/com/abell/histo/histolab2.htm
unde gaseste:
"Nuclear pores are regions of the nuclear (NOT NUCULAR) envelope"
De unde se vede ca nuchiularu' e contagios si printre viitorii telectuali.

A CERB

Laura a facut mishto de el parka saptamana trecuta pentru treaba cu nucular.

http://wcco.com/water/watercooler_story_121075149.html

tapirul

yeah, yeah. Anything for media image.
cre'că, nu ştiu...

lucisandor

Quote from: The BeebJohn Bolton may arrive to NY as "damaged goods".

INDIANUL

:ROFL mama cerbule rad de cateva minute si nu ma pot opri:am gasit pe dc un filmulet difuzat de michael moore in emisiune la oprah;de fapt este un desen animat scurt(de vreo 4 minute) care iti arata cum a luat nastere si s-a dezvoltat sua.este povestit de un glont care apare din cand in cand pe parcursul filmului.ti-i arata pe "americani" cum se tem de toate:s-au temut ca sa nu fie persecutati in europa si au plecat in "new world".cand au ajuns acolo au fost intampinati de indieni si s-au speriat si i-au omorat pe toti.dupa aia s-au speriat unul de altul si s-au acuzat ca-s vrajitoare si s-au ars pe rug.apoi i-au omorat pe englezi ca sa fie liberi.dupa asta nu se simteau sigur iara si au dat un amendament ca toti sa poarte arme.dupa aia le-a venit ideea sa isi ia sclavi ca erau lenesi:s-au dus in africa si au adus sclavi.

gata iti povestii jumate de film.restul de las sa-l vezi singur.e amuzant nevoie mare.poate il gasesti pe net:al meu se numeste asa "Michael Moore - The Making Of Amerika - (banned cartoon)" si are 50 mega.i-l sa vezi ce razi .

ps edit:grafica este ceva in genul "south park" super misto.desi la final ti-a arata pe oprah si spectatori cam uimiti ca-n 3 -4 minute s-au sintetizat cele mai importante momente din istoria usa asa de amuzant spuse dar atat de dure ca fapte.
ramas bun...

INDIANUL

apropo stii ce inseamna USA?
USA=Uniunea Sovietica Ailalta :D
ramas bun...

lucisandor

am impresia ca e o parte din Bowling for Colombine

A CERB

raspunsul meu pa provokari e stereotip:

3 1/2 more years

INDIANUL

nu-i nici o provocare dar daca tot il faci slinos pe moore si iti dispace figura lui m-am gandit ca poate oi medita asupra ideilor lui exprimate sub alta forma, aceea de desene haioase.nici desenele nu-ti plac? :)

ehee asta cu 3 ani juma' este timp irosit din viata sa stai sa astepti sa se schimbe "dablaiu";apare altul dupa el care vrea sa-si faca plinu de petrol si bani si care e dispus sa arunce cu bombonele in capul celor care il detin si nu-l dau de bunavoie(petrolul).eu nu inteleg "contrele" tale cu tapi pe tema democrati-republicani(nu le zic cum le ziceti voi liberali-conservatori ca mi se pare confuzant), atata timp cat ambele tabere sunt o apa si un pamant.in politica externa(in cea interna nu stiu ca nu ma pricep-poate tu ai mai multe info ca mine ca stai acolo)nu vad nici o deosebire intre cele 2 tabere:ambele declanseaza razboaie fara motiv real(unii in serbia, altii in irak), amandoua cred ca usa(vezi traducerea :D)este un big brother planetar...de fapt tragedia la americani este ca nu exista dcat 2 partide cu care sa votezi.alte optiuni nu ai.nu exista a treia(sau a-n-a)alegere.asta predispune si la venirea la conducere a unor intregi familii, dinastii, clanuri(bush, kennedy...).
ramas bun...

A CERB

Quote from: INDIANUL:

Quoteti-i arata pe "americani" cum se tem de toate:s-au temut ca sa nu fie persecutati in europa si au plecat in "new world".

a naibii chestie, katolicii erau de fapt foarte toleranti, aia s-au temut de-ampulea.

Quotecand au ajuns acolo au fost intampinati de indieni si s-au speriat si i-au omorat pe toti.

no comment aici, desi nu prea vad unde sperietura.

Quotedupa aia s-au speriat unul de altul si s-au acuzat ca-s vrajitoare si s-au ars pe rug.

ok, i give this to you

apoi i-au omorat pe englezi ca sa fie liberi.

???

Quotedupa asta nu se simteau sigur iara si au dat un amendament ca toti sa poarte arme.dupa aia le-a venit ideea sa isi ia sclavi ca erau lenesi:s-au dus in africa si au adus sclavi.

nu americanii au inventat sclavia, iar sclavia n-ar fi existat fara complicitatea negrilor din africa.

iti spun eu cum se termina. s-au speriat de japonezi si nemti si i-au batut de le-au sarit capacele. s-au speriat de auschwitz si au ajuns, well, mm.

de fapt desen autobiografic????

acum serios, nu am dcc+ sau ceva similar, eu am dialup si nici n-am tupeu sa downloadez piraterii.

A CERB

one moore thing. i didn't " make" mm greasy, i was just pointing to the fact.

INDIANUL

nu pot sa discut cu tine filmul cum vad ca ai inceput sa faci dintr-un motiv foarte simplu:nu l-ai vazut.
eu am povestit pe scurt ca muream de ras si degeaba ti-l povestesc eu ca tot nu redau la fel de bine ca vizionarea filmuletului in sine.si stii cum se termina?arata o familie in care fiecare tine in mana o arma sa se apere de frica pana si ala micu sugarul tine un pistol in mana.asta ma face sa ma gandesc la faptul ca intr-adevar ce a zis luci sandor e posibil sa fie asa si anume ca e luat probabil din "bowling columbine"pe care-l am dar nu l-am vazut din lipsa de timp.
ramas bun...

A CERB

cnicu

Initial am vrut sa pun postul asta la bancuri dar cred ca si aici este potrivit

http://www.ubersite.com/m/67824

Liberal Agenda for June 5, 2005

8:00 – Wake up. Hug tree.

8:10 – Quick breakfast of Wheaties w/ banana and unborn fetuses, stem cells spread on toast.

8:20 – Get dressed in hemp suit.

8:30 – Miscellaneous worship of false idols.

8:45 - Drive to methadone clicnic in hybrid car; 30% electric, 70% Bible furnace.

8:50 – Receive methadone. Sell for pot.

9:00 – Catch up on a little reading: Torah, Koran, Book of Mormon, other books not The Bible.

10:00 – Stop on way to welfare office to drown puppies.

10:20 – Pickup welfare check.

10:30 – Cash check.

10:35 – Buy more pot.

11:30 – Miscellaneous Sodomy.

12:00 – Light lunch of sushi and stem cell pie, plus cappuccino, at upscale coffee shop.

12:30 – Stop at nearest cemetery to bleach flags on veterans' graves.

1:30 – Miscellaneous coveting.

3:00 – Steal babies, throw them from bridge.

3:30 – Bomb a church.

4:00 – Meeting with Jews for instructions on what news stories to run today.

5:00 – Formal dinner/fundraiser of virgin Christian sacrifice. Guest speakers Michael Moore, Al Franken, Satan, and Bizarro Ann Coulter.

6:30 – Smoke cigars lit by a burning pictures of Jesus

6:45 – Infiltrate the school system to attract impressionable young student to the homosexual lifestyle.

7:00 – Miscellaneous taking the Lord's name in vain.

7:10 – Smoke pot.

7:15 – Giggle for about twenty minutes.

7:35 – Order pizza with extra cheese and stem cells.

8:00 – Pay pizza man in food stamps.

8:30 – Watch Real Time with Bill Maher.

9:30 – Bedtime snack of nachos with three kind of cheese and peppers. No stem cells, watching weight.

10:00 – Miscellaneous dishonor of mother and father.

10:30 – Early bedtime, need rest for tomorrow's All-Day Sodomy Fest.

A CERB

:lol:  :lol:  :lol:

cu rezerva ca ann coulter apare probabil din greseala, nu prea e liberala, quite the opposite.

manolo

President (pentru Cerbu) Bush's approval ratings:

A CERB

cut him some slack man(olo).

the guy can't even take a leak( see the UN pseudonews) without y'all sniffing at it" dude, was that ( texas ribeye) steak you ate last night?"

disgusting...

manolo

disgusting ca disgusting, dar tot la fel de slow in reactiile la katrina ca si reactia din dimineata 9/11. aceste 2 fapte nu vor fi sterse de chestia "umana" cu necesitatea imperioasa de a urina

A CERB

manolo, you never cease to amaze me. keep up the good work!

tapirul

adevaru e cerbu ca esti cam fara argumente tura asta.
cre'că, nu ştiu...

A CERB

adevarul e ca in loc sa postati cacaturi preluate de la bbc( acest al jazeera albinonian), mai bine atz posta ceva argumente. zau asha...

doina

Financial Times zice ca si Blair plus Clinton plus Sony corporation plus Murdoch au inceput sa critice BBC-ul pt. "hateful coverage"

http://news.ft.com/cms/s/7e6c3c44-2719-11da-b6fe-00000e2511c8.html

tapirul

cacaturi preluate de la bbc manaci tu, cerbu. Daca iti place sa fii strut cu capul in pamant, treaba ta. Nici macar nu stii la ce ma refer exact, da' imi atribui cacaturi (ca de obicei). Ma referam pur si simplu la esecul american in a deal cu Katrina (inainte, in timpul, si dupa), lucru pe care si iubitul tau bush il recunoaste (ca sa isi castige suporterii back, nu ca e el asa sincer si autocritic). Am spus o mie de posturi in urma, america ar trebui sa isi vada de ograda proprie inainte de a se ocupa de ograzile altora. September 11, Katrina si restul sunt dovezile clare ca sistemul, acasa, nu merge. Cu tot avansul tehnologic cu care se lauda si cu toate miliardele cheltuite (precum se vazura) aiurea.

Ia hai posteaza tu argumente cum ca sistemul merge si totul a fost perfect.
cre'că, nu ştiu...

lucisandor

Bre, cind CNN prezenta sinistratii cum ca s-ar simti bine si ca ar fi in Astrodom un "dog party", BBC incepuse sa arate looting si alte manifestari culturale ca in Irak la inceputul ocupatiei. De unde ramii cu senzatia ca CNN era un fel de televiziune de stat a Irakului... sau un fel de ministru al informatiei irakiene.
Toate pina la BBC. Cind o sa cistige basinosii din mass-media privata un razboi de nivelul WWII, mai discutam. Vad ca deocamdata avem probleme si cind sint batal de cartier, cum a fost invazia Irakului.
Pina una-alta, este disponibil sau nu BBC World in USA? Stiam ca nu au mai platit satelitul acolo, deci nu aveti de unde sti ce si cum.

A CERB

Quote from: tapirulcacaturi preluate de la bbc manaci tu, cerbu. Daca iti place sa fii strut cu capul in pamant, treaba ta.

uite cum facem, dl tapiru: editezi matale coprofagia, ceri skuzesi dupa aia avem si argumentatie. nu tz-am spus pana aku', dar m-a nedumerit foarte tare cand l-ai injurat pe stefan si am considerat serios sa nu mai calc pe aici. NU ai avut dreptate si inca nu ai.

elfstone

Prin postul de mai jos nu vreau sa intru in vreun conflict, nu ma prea intereseaza cearta de aici. Problema mea e doar ca imi place BBC World.

BBC are emisiuni super-echilibrate. Informatie multa, analiza pertinenta, argumente pro si contra. Unele talk show-uri sunt suficient de serioase incat trebuie sa faci un mic efort pentru a le urmari (spre deosebire de media americana premestecata). BBC nu serveste concluzii ci prezinta fatete si variante si opinii, deci mi se pare straniu sa se arunce un blanket cum ca BBC ar fi biased. "Hateful coverage" despre US am sesizat la TV5, doar... ba chiar uneori si la EuroNews (lasand la o parte ca acesta din urma e penibil de obicei). Chiar si live coverage de breaking news e mai OK la BBC pentru ca, fata CNN de pilda, ei raman mai mult in expectativa si nu se grabesc cu informatii neverificate. Materialele de analiza par documentate extrem de serios si, repet, impresia mea despre BBC a fost mereu ca incearca sa prezinte cel putin doua concluzii alternative pentru fiecare situatie. E drept, evenimentele cotidianului sunt de obicei analizate din perspectiva istorica - fapt ce de multe ori pare "eretic" pur si simplu pentru ca in paradigma oficiala lanturile cauzale sunt fie ignorate, fie simplificate caricatural. Mai mult, invitatii de la Hard Talk, de exemplu, sunt oameni pe care ii vezi rar si despre ale caror probleme, pe scena mondiala, vorbeste aproape exclusiv Departamentul de Stat al US (dictatori africani, luptatori palestinieni, ministrul de externe roman etc...) Oare si asta o fi erezie?

Stirile ca stirile, dar BBC World are si nenumarate emisiuni cu o capacitate educativa de neegalat de catre posturile pe care le mai prind eu la TV. Deocamdata, parerea mea este ca nici una din televiziunile pe care le-am scanat in graba cat am fost in US nu se ridica la nivelul de profesionalism al BBC World...

Mie imi place asa de mult BBC World incat mi se pare de-a dreptul caraghioasa ideea povestita de Doina... Ceea ce, cred eu, nu se intelege, este ca BBC prezinta opiniile intervievatilor fara a urmari de fiecare data un anumit scop, transmiterea unui anumit mesaj. Sunt sigur ca problema este legata partial de declaratia unui sef de crisis management care a vorbit in a treia zi dupa Katrina si a acuzat violent guvernul US spunand ca Bush e vinovat direct de moartea fiecarei victime. Era vorba de un om (cu statut de expert, la urma urmelor), iar "crima" BBC-ului a fost ca NU l-a cenzurat. Spre ce ne indreptam, fratilor? In rest, coverage-ul a fost intr-adevar cutremurator prin imagini: mame cu bebelusi deshidratati in brate, pe ale caror fete dormeau muste, zeci si zeci de raniti, oameni batandu-se pe ajutoare... Daca nu ar fi scris "New Orleans" in josul ecranului as fi jurat ca sunt imagini din Sudan. Dar am vazut la BBC si coast guard people lucrand frenetic, politisti  fanadu-si datoria in timp ce habar n-aveau ce faceau propriile familii etc. Am vazut la BBC interviuri pe bune cu rescue workers care m-au entuziasmat de-a dreptul. Comentariul era intr-adevar, in cel mai rau caz, dezamagit-amar, dar in nici un caz hateful (subliniez: comentariul BBC, nu ma intereseaza ca anumiti invitati / intervievati au exagerat sau nu in comentariul lor!). E drept, lipsea patetismul dulceag-gretos de la CNN, nu apareau pustoaice vedetizate, decoltate, hipermachiate care sa explice de ce in capul lor ala prost e superba si inaltatoare comuniunea umana si emulatia divina aparuta spontan in New Orleans-ul in care, fix in acel moment, se tragea cu pusca cu luneta asupra spitalului (chiar nu v-au zguduit imaginile alea, chiar nu vi s-a parut ca there cannot be any axis of evil, since evil is next door?!).

Nu comentez despre evenimente in sine si nici despre gradul de pregatire al FEMA / Homeland Defense. Ceea ce ma intereseaza este ca, intr-adevar, CNN de pilda a inceput sa fie "mai realist" in prezentari mult timp dupa ce BBC a aratat lumii intregi ca discursurile imbarbatatoare ale sefului FEMA nu se pupa cu realitatea din teritoriu. Ce e hateful in asta? Asta vreau eu de la mass-media! Fapte:

- timp de aproape 4 zile inainte de marea inundatie, la CNN Situation Room, Wolf Blitzer a discutat si para-discutat cu zeci de experti care explicau gravitatea evenimentelor ce vor urma; Blitzer il intreba pe ce seful nush`carui institut de studiu al uraganelor din Fla. daca exista o clasa mai mare decat 5, iar respectivul replica "nu, nu intelegeti? asta va fi cel mai probabil cel mai mare uragan din ultimii 70 de ani!"; in zilele urmatoare, CNN prezenta animatii cutremuratoare despre ce se va intampla in NO daca prognozele se adeveresc - scenariul era identic cu ce avea sa se intample; Blitzer facea turul sefilor de servicii de urgenta si toti erau disperati ca va urma o criza umanitara nemaivazuta si ca e nevoie ca guvernul federal sa reactioneze cat mai rapid; toata lumea parea, la CNN, ca stie ca urmeaza prapadul;

- in zilele 1, 2 si partial 3 dupa prapad, la CNN mesajul suprasaturant era ca "nimeni nu ar fi putut sa prevada...", "autoritatile au reactionat pe cat de repede si bine se putea, dar nu au avut cum sa stie cat de ampla va fi problema"; "nimeni nu si-a imaginat ca digurile vor ceda", "nimeni nu a prognozat asa ceva" si, chiar, "nimeni nu stia ca uraganul Katrina era asa de puternic"!!!!

- in acelasi timp, Bush aparea pe sticla spunand ca totul e in regula, ca "vor repara ce nu merge si ca vor replica ce merge" (??), ca nu au nevoie de nici un ajutor si ca totul e sub control si ca birocratia nu va impiedica actiunile de salvare...

- si iata hatefulness-ul: in acelasi timp BBC arata o imagine mult mai grava, identica cu cea pe care acum o stim cu totii; BBC spunea pe sleau ca americanii ar fi trebuit sa stie cat de grava urma sa fie situatia (asa cum stiam si eu, de la CNN, din zilele premergatoare); ma simteam in 1984, zau!... BBC il dadea la TV pe primarul din NO care urla descreierat ca e nenorocire si ca nimeni nu face nimic (ulterior si CNN si tot restul mass-media va confirma aceasta "soparla", nu?); BBC arata ca FEMA nu e capabila sa dea ordine si sa amplifice actiunile din cauza birocratiei...

- ulterior, practic, CNN prezenta aceleasi imagini ca la BBC, confirma toate relatarile BBC si primarul & guvernatoarea aveau, in sfarsit, drept de emisie, ca sa zic asa... Bush accepta orice ajutor din partea oricui, iar Bush Sr si Clinton se pozau imbratisati cerand ajutor tarilor din lumea a III-a....

Am exagerat un pic pentru ca reactionez la ceva ce mi se pare exagerat dincolo de orice limita... BBC a anuntat din ziua 1 ca US a gestionat prost criza si ca respectiva criza are o amploare nemaivazuta. Din cate inteleg, atat Congresul US cat si majoritatea cetatenilor americani spun acelasi lucru acum... In ce fel e asta altceva decat o dovada de profesionalism si credibilitate pentru BBC? Pana si Bush accepta lucrul asta acum, dar, e drept, impresia mea este ca in primele zile doar BBC World imi spunea ceea ce acum stiu ca era real. Atentie: si mie mi s-a parut, in acele zile, ca BBC exagereaza si e rau-voitor. Prin comparatie cu CNN si cu Realitatea TV :) :) asta era impresia... Acum, in retrospectiva, imi dau seama ca ei aveau dreptate in limitele impuse de faptul ca, pana una alta, habar n-am ce se petrecea acolo de fapt. Nu spun ca CNN era cenzurat si vreau sa subliniez ca, mai apoi, relatarile CNN si cele BBC au fost perfect similare.

Si inca ceva: acum, comentariile unora dintre vocile americane sunt de mii de ori mai hateful decat ce a spus vreodata BBC. E drept ca BBC a propus ipoteza rasiala inca din ziua 3 (simply stating the obvious: look, man, they're all black down there in the water!), dar acum vocile americane au impins ipoteza asta la extrem, iar sondajele arata ca in randul afro-americanilor ea este perceputa ca un adevar solid. Asta in vreme ce BBC a prezentat asta mult mai nuantat si fara isterie. E drept ca BBC a propus aproape imediat ipoteza proastei pregatiri a FEMA, dar acum vocile americane aproape acuza FEMA / Homeland de neglijenta criminala. E drept ca BBC a propus si ipoteza ca investitia in protectia NO ar fi fost deturnata de lupta anti-tero, dar acum vocile americane ne arata cum un orasel stupid din Utah a primit zeci de milioane de dolari pentru pregatiri anti-terorism biologic, iar digurile din NO au fost practic uitate din cauza ca anti-terorismul a acaparat, practic, intreaga FEMA. Habar n-am daca e asa sau nu, tot ce spun este ca majoritatea ipotezelor "hateful" de la BBC sunt acum sustinute cu o virulenta incomparabil mai mare chiar de catre americani... si nu cred ca publicul american a fost manipulat de BBC, c'mon!

manolo

hateful coverage? bai, baieti si fete, voi, astia din Karl Rove Fan Club, ia uitati cine a dat cu mucii'n fasole rau de tot in prezentarea situatiei, de acolo, de la voi, din cele state mai mult sau mai putin unite, si apoi dati cu anatema in directia BBC:

"David Carr
More Horrible Than Truth: News Reports

Published: September 19, 2005

DISASTER has a way of bringing out the best and the worst instincts in the news media. It is a grand thing that during the most terrible days of Hurricane Katrina, many reporters found their gag reflex and stopped swallowing pat excuses from public officials. But the media's willingness to report thinly attributed rumors may also have contributed to a kind of cultural wreckage that will not clean up easily.

First, anyone with any knowledge of the events in New Orleans knows that terrible things with non-natural causes occurred: there were assaults, shots fired at a rescue helicopter and, given the state of the city's police department, many other crimes that probably went unreported.

But many instances in the lurid libretto of widespread murder, carjacking, rape, and assaults that filled the airwaves and newspapers have yet to be established or proved, as far as anyone can determine. And many of the urban legends that sprang up - the systematic rape of children, the slitting of a 7-year-old's throat - so far seem to be just that. The fact that some of these rumors were repeated by overwhelmed local officials does not completely get the news media off the hook. A survey of news reports in the LexisNexis database shows that on Sept. 1, the news media's narrative of the hurricane shifted.

The Fox News anchor, John Gibson, helped set the scene: "All kinds of reports of looting, fires and violence. Thugs shooting at rescue crews. Thousands of police and National Guard troops are on the scene trying to get the situation under control. Thousands more on the way. So heads up, looters." A reporter, David Lee Miller, responded: "Hi, John. As you so rightly point out, there are so many murders taking place. There are rapes, other violent crimes taking place in New Orleans." After the interview, Mr. Gibson did acknowledge that "we have yet to confirm a lot of that."

Later that night on MSNBC, Tucker Carlson grabbed the flaming baton and ran with it. "People are being raped," he said in a conversation with the Rev. Al Sharpton. "People are being murdered. People are being shot. Police officers being shot."

Some journalists did find sources. About 10 p.m. that same evening, Greta Van Susteren of Fox interviewed Dr. Charles Burnell, an emergency room physician who was providing medical care in the Superdome.

"Well, we had several murders. We had three murders last night. We had a total of six rapes last night. We had the day before I think there were three or four murders. There were half a dozen rapes that night," he told Ms. Van Susteren. (Dr. Burnell did not return several calls asking for comment.) On the same day, The New York Times referred to two rapes at the Superdome, quoting a woman by name who said she was a witness.

It is a fact that many died at the convention center and Superdome (7 and 10 respectively, according to the most recent reports from the coroner), but according to a Sept. 15 report in The Chicago Tribune, it was mostly from neglect rather than overt violence. According to the Tribune article, which quoted Capt. Jeffery Winn, the head of the city's SWAT team, one person at the convention center died from multiple stab wounds and one National Guardsman was shot in the leg.

On Sept. 8, Lt. Dave Banelli, head of the sex crimes unit, told a CNN correspondent, Drew Griffin, that his division had reports of two attempted rapes at the Superdome. The caveat here is that rape is a notoriously underreported crime, perhaps more so under the chaotic circumstances.

The journalists who dwelled on some of the more improbable stories out of New Orleans might be held to account, except that they eventually received confirmation from both the mayor and the police chief.

Appearing on "Oprah" on Sept. 6, Chief Eddie Compass said of the Superdome: "We had little babies in there, some of the little babies getting raped." Mayor C. Ray Nagin concurred: "They have people standing out there, have been in that frickin' Superdome for five days watching dead bodies, watching hooligans killing people, raping people."

But the night before, Chief Compass had told The Guardian, "We don't have any substantiated rapes. We will investigate if they come forward." Many of the more toxic rumors seem to have come from evacuees, half-crazed with fear sitting through night after night in the dark. Victims, officials and reporters all took one of the most horrific events in American history and made it worse than it actually was.

Although I was not in New Orleans, I was at the World Trade Center towers site the afternoon of Sept. 11, 2001. People had seen unimaginable things, but a small percentage, many still covered in ash, told me tales that were worse than what actually happened. Mothers throwing babies out of the towers, men getting in fights on the ledges, human heads getting blown out of the buildings, all of which took place so high up in the air that it was hard to distinguish the falling humans from the falling wreckage.

"There is a timeless primordial appeal of the story of a city in chaos and people running loose," said Carl Smith, a professor of English and American studies at Northwestern University and the author of "Urban Disorder and the Shape of Belief." He says that urban chaos narratives offered "the fulfillment of some timely ideas and prejudices about the current social order."

In New Orleans, the misinformation extracted a terrible toll in another way. An international press eager to jump on American pathology played the unfounded reports for all they were worth, with hundreds of news outlets regurgitating tales of lawlessness. "They're Going to Kill or Rape Us, Get Us Out" read the headline in The Daily Star, a British tabloid. "Tourist Tells of Murder and Rape," was one headline in The Australian. "Snipers Shoot at Hospitals. Evacuees Raped, Beaten," The Ottawa Citizen reported.

"I think that citizens of New Orleans have been stigmatized in a way that is going to make it difficult to be accepted wherever they go," said Jonathan Simon, who teaches criminal law at the University of California, Berkeley.

Howard Witt, the Southwest bureau chief of The Chicago Tribune, wrote early on that much of what he had been told, even by public officials, did not check out. And he found himself inundated by rumors.

"The Web and talk radio fueled these rumors in the days following the storm, and the evacuees themselves contributed to the misinformation because they were so scared," he said by telephone from Baton Rouge, La. With the grid down and accurate information at a premium, a game of toxic telephone supplanted logic.

"I talked to a friend and, after the flood, they heard on the radio that a gang of 400 armed black looters were coming over the bridge to Hanrahan, where he lived," said Ken Bode, a professor of journalism at DePauw University and a former correspondent for NBC. "He and his neighbors were sitting in the street with guns and they decided to load up all they could and caravan out. He said the looters never got there because the National Guard turned them back."

There was no band of looters coming their way, but other things that sound too horrible to be true did happen. The widely reported and seemingly fantastical story about a man shooting at a rescue helicopter was confirmed. And the police in Gretna, La., did in fact turn back hundreds of fleeing refugees on the Crescent City Connector.

On Sept. 15, The Chicago Tribune had an extensive report detailing how thugs took some measure of control over people and supplies at the convention center. The Washington Post published a vivid article on the same day detailing how grave the situation in the convention center became, but again, the issue of whether people were murdered was left open.

And yes, true story, a Louisiana congressman under investigation by the Federal Bureau of Investigation hitched a ride on a National Guard truck to his flood-damaged home to pick up, among other things, a box of documents. A rescue helicopter was diverted from picking up survivors after the truck became stuck.

Even now, the real, actual events in New Orleans in the past three weeks surpass the imagination. Who needs urban myths when the reality was so brutal?"

Deci mai usor cu blame-game, ca nu e media americana cea neprihanita si juganita de nesimtitele de retele europene!

manolo

extrem de dragutz cum pentru The Guardian declaratia e una, iar cand apare pe canapeaua magica de la Oprah, nenea sef de politie isi schimba total declaratia. poate vroia si el o masina, ceva, ca tot le da Oprah ca pe seminte!

A CERB

frumos argumentat elf, confirmi ce stim cu totii, ca guvernul in general( la toate nivelele) sucks. nu are nimeni nimic impotriva accurate reporting(adeka nimeni nu cere sugar-coating

manolo, esti haotik. cut out the carl rove fan club crap. you're missing the point.

lucisandor

Am vorbit cu cei la care urmeaza sa stam. Zic, aveti BBC? Zice, avem un fel de BBC, da' e nashpa, ma uit la Jay Leno (sau cum ii zice).
Nu le pasa americanilor, daca scrie pe el "european", e de rau si nu il mai baga in seama. Mai are BBC pina sa isi faca publicul american al masinilor nemtzesti.

doina

Imediat a doua zi dupa ce a aparut chestia cu Blair, Clinton, Murdoch, Sony criticand BBC-ul, Clinton a iesit imediat foarte tare criticand raspunsul administratiei Bush intr-un mod foarte "harsh"!

http://www.nytimes.com/2005/09/19/national/nationalspecial/19clinton.html

(Pana atunci, Clinton a fost mai mult ocupat cu chestiile caritabile legate de Katrina).

-----

PS. sper ca ati inteles ca re. BBC eu doar am descris ce au zis unii, nu care e parerea mea. Parerea mea personala este bineinteles foarte buna despre BBC in ceea ce priveste calitatea/acuratetea informatiilor factuale (news), mai ales bazata pe traditia consistenta de profesionalism/excelenta a jurnalistilor care lucreaza pt. BBC. (Am fost oarecum amuzata de mica furtuna cu scandalul de anul trecut legat de raportul Hutton. Pana si Rusii au parut enervati pt. un moment dat ca BBC-ul a "inceput sa semene cu mass media Americana"! http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/3445689.stm) Dar la un an dupa Hutton, parerea BBC-ului despre sine insusi si increderea publicului in BBC este, se pare, iarasi, foarte buna http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/4214015.stm

(asta la capitolul "auto-critica"!)

La chestii de opinie jurnalistica, dezbateri de pundits si tot felul de "experti" insa, nu prea ma mai uit de mult, ca e cam pierdere de vreme, nu neaparat re. BBC dar mai ales re. orice alte institutii jurnalistice. Mai citesc uneori unele editoriale din NYTimes, ca mi se par bine scrise, si mi-a placut cum si-au curatat politica editoriala dupa scandalul cu Jason Blair (desi nemultumiri inca persista la nivelul ziaristului obisnuit, bineinteles! Dar cine are timp sa stea sa urmareasca whining-ul ziaristilor de pretutindeni?) In general, cred eu, deformatia mea profesionala si biasurile mele personale ma duc la admiratie pt. cei care au capacitatea sa isi recunoasca inevitabilele biasuri proprii, si sa actioneze/formuleze opinii in consecinta, iar cand asta se intampla la nivel de cultura institutionala, este ceva cu adevarat de admirat, mai ales daca incercarea de "autocorectie" este/pare relativ sincera/autentica/bine intentionata, si nu doar "autocritica" "de forma". Pana acum doar BBC si NYTimes au reusit acesta performanta si mie mi s-a parut ca au trecut-o ambele cu brio! Deci eu personal am inca incredere si in unii si in altii. Dar e bine poate de mentionat ca amandoua sunt considerate institutii cu bias politic de "stanga", aici in US, asa la nivel "popular".

In orice caz, mie mi s-a parut ca in timpul Katrinei, CNN a dat imagini destul de realiste destul de rapid, ceea ce pt. CNN (mai ales luand in seama performanta lor generala de baza obisnuita) a fost chiar un act destul de eroic!  Pana si Fox News a fost "laudat" pt. coverage, in loc sa fie bashed ca de obicei! Destul de multa auto-congratulare in mass media in ultima vreme! :wink: (Iar, bloggerii care parca au fost ca dusi cu pluta/dati aprope disparuti in prima saptamana-primele 10 zile, acum "si-au revenit", si se revarsa/urla peste tot in mod compensatoriu. Mie mi s-a parut ca bloggerii au "dropped the ball" mult mai rau decat mass media generala in timpul primei perioade emergente/acute a coverage-ului despre Katrina, ceea ce duce la concluzia inevitabila ca nici ei, nici aia pro-Bush, nici aia anti-Bush, habar n-au pe ce lume traiesc si sunt complet izolati pe acolo pe unde sunt ei.)

Sper ca realizati ca vorbim despre institutii jurnalistice, nu despre cine stie ce "sacred cows"! Eu personal, am observat, de-a lungul timpului, cand atmosfera "generala" e de dreapta, asa ca sa imi mai spal creierul in mod distractiv si educativ, in mod expres caut si pareri de stanga, si viceversa. De exemplu, pe vremea lui Clinton, stateam sa ascult uneori ce zicea Rush Limbaugh la radio, chiar asa clovn complet caraghios cum era el; iar acum, in vremea lui Bush, stau si mai trag cu ochiul, de exemplu, uneori si la guardian.co.uk. Ca daca as sta sa ascult doar la aia care imi plac mie, mi-e teama ca s-ar creea o amplificare destul de nedorita de prejudecati! (Andrei Codrescu chiar a avut o piesa la NPR despre acest fenomen acum o vreme. Oare ce naiba face el acum? S-a auzit de la el ceva de cand cu Katrina? Ca stiu ce mult iubea el New Orleans.) Si uite asa, pe principiul cu adevarat homeopatic de "cui pe cui se scoate", devine omul din ce in ce mai izolat, neincrezator si paranoic! (Glumesc, bineinteles! Sper ca se intelege! Recunosc, exista destula frustrare re. mass media generala si in US. De aia multi probabil au renuntat de mult, iar aia care mai au ramas, in general, se indreapta catre "canalul" preferat care le vorbeste doar lor personal in felul in care le place lor.)

manolo

cerbule, suntem totusi pe topicul cu dubluveu, iar Rove e cel care il tine de sfori, asa ca e normal sa ma refer si la el. apropo, il da afara daca se dovedeste ca el a dat-o in gat pe tanti aceea care era agent CIA acoperit?

am recitit topicul, cel putin postarile inaintea comentariului cu BBC si eu nu am inteles pointul facut de tine. cine ce a preluat?

din nou tare imi e ca vorbesti de BBC ca si despre filmele lui Moore: le critici de numa numa, fara sa le fi vazut deloc!

tapirul

cerbu, imi pare tare rau, dar coprofagiile de la tine le invat. Daca nu iti mai place stilu, spune, ma intorc la stilul siropos universitar.

O sa imi editez coprofagiile cand le editezi si tu pe ale tale. Punct. La fel si cu scuzele. Cand o sa iti ceri scuze pentru toate cacaturile pe care mi le-ai pus in gura (si pentru care ti-am atras atentia de atatea ori), pentru toate spiritele cu universitari imputiti care trebuie sa get real et co, imi cer si eu. Nu te supara, dar tu ai inceput cu stilul asta. Am crezut ca il enjoy si am contiunuat si eu accordingly.

So, back to the first square. O sa fiu polite si siropos si o sa ma abtin de la spirite si coprofagii.
cre'că, nu ştiu...

A CERB

point-ul meu era ca se arunca mult cu noroi si cred ca e prematur. Sa dai vina pe bush tax cuts e nu infantil ci imbecil, la fel ca si afirmatiile cu rasa, etc, etc, etc.

guvernul are mereu raspunsuri standard la probleme care refuza sa se incadreze in standarde( vezi confiscatul unghierelor dupa 9-11) si asta nu o sa se schimbe si e cam la fel indiferent ca vorbim de romania( cine se astepta la mai mult de un val de inundatii in 30 de ani?), bangladesh( pe care ii ia valul periodic cu sutele de mii) franta sau leshoto.

nu contestam veridicitatea coverage-ului BBC, ci ma irita gloating-ul de pe televiziunile europene in general. toata atitudinea asta din europa care se bucura sa faca aceeasi observatie( justa, dar hello, nu stiati ca exista ghetto?) pe care a facut-o elf, cu sudanul, si o spune in gura mare.

se pare ca am exportat si noi ceva in europa, ideea de expert. dupa cum toti in ro se pricep la femei, masini si politica, acum toti in europa se pricep la dezastre, politici sociale in america si mai stiu si eu.

din cate imi aduc eu aminte, coverage-ul atentatelor din londra a fost foarte simpathetic aici. vorbind de dat cu mucii-n fasole si de lipsa de diplomatie, asta se aplica in general europenilor these days si in afara de capital politic discutabil pentru neshte pigmei( vezi schroeder si alegerile) nu prea vad ce castiga europa din treaba asta.

tot ce sper eu este ca atunci cand incepe revolutia islamica in europa ca americanii sa le mai fie totusi prieteni desi am serioase dubii, dupa valul de magarii de peste ocean.

tapirul

Argumentele pe care voiam si eu sa le prezint le-a prezentat deja elfstone (desi intr-o alta forma, si probabil mai informat decat mine). Vad ca si tu agree cerbu ca guvernul sucks. Exact asta voiam sa spun si eu. Cum insa asta e un guvern republican condus de Bush, voiam sa point out tocmai asta, ca republicanii si Bush nu sunt mai buni decat democratii, asa cum crezi tu. Eu am spus de foarte demult ca pentru mine toti politicienii si toate politicile suck (ma refer la politicile aplicate in real life, nu la ce scrie in platforma lor program). Eu nu "tin" nici cu democratii, nici cu republicanii, nici cu nimeni.
Eu cred ca m-ai inteles gresit cerbu. Eu am zis pur si simplu ca la ideea ca guvernul a actionat slow si acum ca si la september eleven (prezentata de manolo), nu prea ai argumente contra (si se pare ca de fapt esti de acord). Tu m-ai luat ca sa nu mai prezint cacaturi de la BBC (sa nu spui ca i-ai zis numai lui manolo, pentru ca nu e asa, ai folosit pluralul). De aia m-am enervat (iar, ca de fiecare data cand imi atribui neverificat chestii pe care nu le-am spus/insinuat/gandit). HABAR nu am ce si cum a acoperit BBC-ul evenimentul (in Romania nu m-am uitat decat sporadic la Realitatea TV or so, iar aici, cum zice si lucisandor, nu am BBC)
cre'că, nu ştiu...

tapirul

PS Manolo, am editat un pic postul tau cu poza - am redimensionat-o sa intre pe un ecran, ca trebuia sa scroll right ca sa citesc un post (la ecranul meu mic...). De fapt am editat poza si am pus-o pe fotobuchet.
cre'că, nu ştiu...

A CERB

Quote from: tapirulcerbu, imi pare tare rau, dar coprofagiile de la tine le invat. Daca nu iti mai place stilu, spune, ma intorc la stilul siropos universitar.

O sa imi editez coprofagiile cand le editezi si tu pe ale tale. Punct. La fel si cu scuzele. Cand o sa iti ceri scuze pentru toate cacaturile pe care mi le-ai pus in gura (si pentru care ti-am atras atentia de atatea ori), pentru toate spiritele cu universitari imputiti care trebuie sa get real et co, imi cer si eu. Nu te supara, dar tu ai inceput cu stilul asta. Am crezut ca il enjoy si am contiunuat si eu accordingly.

So, back to the first square. O sa fiu polite si siropos si o sa ma abtin de la spirite si coprofagii.

postarile mele se opresk aici. raman available pe PM pentru preteni.

tapirul

cerbu, nu e numai vorba de tax cuts (desi nu inteleg, de ce zici ca e imbecil sa zici asta - apropo de coprofagii...). Pur si simplu reactia guvernului (la toate nivelele)  - a guvernului republican, ca de aia am zis ca "dau" in tine - a fost ... well, slow este un termen cam eufemist, reactia a fost de-a dreptul imbecila si total rupta de realitate.

Daca e sa vorbim despre media coverage, asta e alta discutie. Io nu ma bag in ce fac europenii (pentru ca nu stiu si nici nu ma interezeaza). Chiar am vrut sa deschid un topic in care sa laud media coverage in US. Venit din Romania inundatiilor si a unei media coverage care sucks totally, a fost refreshing sa vad ca aici in state televiziunile prezinta evenimentul detasat, uman, la obiect, fara umori si interpretari.
cre'că, nu ştiu...

lucisandor

Eu am vazut coverage-le CNN la atentatele de la Londra.
In prima zi, parca puneau cap la cap lucrurile mai repede, in perioada aceea in care se raportau ba 4, ba 7 explozii. Apoi au continuat intr-un stil isteric si se simtea ca, dimpreuna cu sky, pe care de fapt il preluau in majoritatea transmisiei, ar fi vrut sa ne dea un cadavru, un insingerat o treaba. Au bagat imediat imagini din elicopter... si cind accidentul e la 30 m sub pamint, e clar ce voiau sa arate.
In continuare, BBC a anuntat ce si cum revine la normal, CNN a dat toata noaptea transmisii in direct de la Sky, de pe strazile Londrei, de parca mai asteptau ceva.
In urmatoarele zile, tineau pe ecran "London under terror", iar eu v-am povestit ca teroarea era cam bleaga si ca londonezii erau ofticati ca s-a complicat traficul.
Apoi, la accidentul brazilian, au insistat pe vina politiei, au gasit, dimpreuna cu ITV (sau iar Sky?) un raport secret care cerea decapitarea sefului politiei etc. Pe ecran inca scria "London under terror", dar de fapt era vorba de seful politiei londoneze si de teroarea jurnalistica.
Simpatica ar fi fost relatarea daca ne aratau oameni bocind, dar nu preau au fost de gasit. Nici ceremonie la biserica ecumenica, cu 10 lideri religiosi nu a fost (ba nici macar o ceremonie mono-religioasa, a la Spania). Nu au fost momente de respiro in care reporterii sa isi traga sufletul si sa arate oameni tristi si sa se cace pe ei ca tuturor le pasa bla-bla-bla. Politia londoneza a stabilit un tempo alert, cu frecvente conferinte de presa, cu raspunsuri la toate intrebarile si cu un cordon solid in jurul mortilor, de crapau toti jurnalistii americani ca nu au ce da pe post.

Nu trebuie sa fii mare expert in America. Imaginile cu America sudaneza au fost date pe cel mai puternic post privat romanesc, Antena 1, si toti s-au scarpinat in barba si au zis ca americanii nu sint gospodari, ca sint rasisti si ca "dom'le, daca se poate sa seintimple la ei...". De ce credeti ca nimeni din opozitie nu a mai avut curaj sa critice guvernul pe tema apelor? de ce nu e nici o motiune pe tema apelor? De Luiziana.

tapirul

Quote from: cerbuguvernul are mereu raspunsuri standard la probleme care refuza sa se incadreze in standarde( vezi confiscatul unghierelor dupa 9-11) si asta nu o sa se schimbe
mi se pare, totusi, cam simplista explicatia asta (si cam filozofica, too). Taxpayers nu sunt interesati de asta. Ei vor sa vada ca banii lor (pe FEMA, pe Homeland Security, etc) sunt cheltuiti cum trebuie, si ca in caz de ceva guvernul actioneaza repede si eficient. Faptul ca guvernul are reactii standard la probleme ce nu se incadreaza in standard e grav. Prin definitie FEMA (de exemplu) nu ar trebui sa deal (edit: nu e supposed to deal) cu chestii standard. Si chiar si asa, un hurricane intr-o zona prone, cu posibile efecte prevazute demult, nu este o chestie "ce refuza sa se incadreze in standarde," dimpotriva. La fel cum ninsoarea in decembrie in Bucuresti (care de fiecare data ia guvernul pe nepregatite) nu e o chestie ce refuza sa se incadreze in standarde.
cre'că, nu ştiu...

manolo

cerbu, eu chiar te rog mult sa nu te retragi, altfel cine ne explica noua care e legatura intrinseca intre caii arabesti si managementul dezastrelor, intre vacantele lungi si dese si raspunsul prompt la dezastru, intre deplasarea majoritatii trupelor active in Irak si lipsa lor exact din zonele unde trebuiau sa ajute la evacuare si limitarea pagubelor.

revenind la mai vechea obsesie cu "nucular", primul ministru canadian (stiu, cerbu, un idiot patentat, nu mai e nevoie sa intervii!) spunea ca nici nu mai stie ce sunt canadienii care trec in US: "tourists" sau "terrorists", ca Bush pronunta la fel cele 2 cuvinte...

si daca tot pomenii Luci de Leno, acum cateva emisiuni, Wanda Sykes spunea ca de ce se mira lumea de reactia intarziata a lui dubluveu la toata chestia? stiau ca e slow cand l-au reales...

stefan

Protestez cât se poate de serios împotriva retragerii cerbului. Nu cred că un administrator lipsit de bun simţ este un motiv suficient pentru a desfiinţa o comunitate ca a noastră. Mai bine pleacă administratorul decât să-i pierdem unul câte unul pe cei care merită citiţi.
Copyright (c) 2006 by Ştefan Talpalaru. All rights reserved.
http://stefantalpalaru.wordpress.com/

tapirul

Quote... o comunitate ca a noastră
acum cateva luni bune te retrageai scarbit din "comunitatea noastra" spunand ca o minune tine trei zile. Nu uita totusi ca aceasta comunitate "a noastra" a fost initiata de acel administrator lipsit de bun simt. Daca merita el sa fie citit sau nu, nu tu decizi. Si nu, nu o sa plec pentru ca consideri tu ca "e mai bine"
cre'că, nu ştiu...

manolo

fir-ar sa fie astia din presa europeana, cum gasesc ei samanta de scandal. cerbu, chiar te rog sa revii, sa explici exit-strategy din irak a lui dubluveu. Ca sincer, nu vad cum se pupa cu chestia urmatoare:

"What has happened to Iraq's missing $1bn?
By Patrick Cockburn in Baghdad
Published: 19 September 2005

One billion dollars has been plundered from Iraq's defence ministry in one of the largest thefts in history, The Independent can reveal, leaving the country's army to fight a savage insurgency with museum-piece weapons.

The money, intended to train and equip an Iraqi army capable of bringing security to a country shattered by the US-led invasion and prolonged rebellion, was instead siphoned abroad in cash and has disappeared.

"It is possibly one of the largest thefts in history," Ali Allawi, Iraq's Finance Minister, told The Independent.

"Huge amounts of money have disappeared. In return we got nothing but scraps of metal."

The carefully planned theft has so weakened the army that it cannot hold Baghdad against insurgent attack without American military support, Iraqi officials say, making it difficult for the US to withdraw its 135,000- strong army from Iraq, as Washington says it wishes to do.

Most of the money was supposedly spent buying arms from Poland and Pakistan. The contracts were peculiar in four ways. According to Mr Allawi, they were awarded without bidding, and were signed with a Baghdad-based company, and not directly with the foreign supplier. The money was paid up front, and, surprisingly for Iraq, it was paid at great speed out of the ministry's account with the Central Bank. Military equipment purchased in Poland included 28-year-old Soviet-made helicopters. The manufacturers said they should have been scrapped after 25 years of service. Armoured cars purchased by Iraq turned out to be so poorly made that even a bullet from an elderly AK-47 machine-gun could penetrate their armour. A shipment of the latest MP5 American machine-guns, at a cost of $3,500 (Ł1,900) each, consisted in reality of Egyptian copies worth only $200 a gun. Other armoured cars leaked so much oil that they had to be abandoned. A deal was struck to buy 7.62mm machine-gun bullets for 16 cents each, although they should have cost between 4 and 6 cents.

Many Iraqi soldiers and police have died because they were not properly equipped. In Baghdad they often ride in civilian pick-up trucks vulnerable to gunfire, rocket- propelled grenades or roadside bombs. For months even men defusing bombs had no protection against blast because they worked without bullet-proof vests. These were often promised but never turned up.

The Iraqi Board of Supreme Audit says in a report to the Iraqi government that US-appointed Iraqi officials in the defence ministry allegedly presided over these dubious transactions.

Senior Iraqi officials now say they cannot understand how, if this is so, the disappearance of almost all the military procurement budget could have passed unnoticed by the US military in Baghdad and civilian advisers working in the defence ministry.

Government officials in Baghdad even suggest that the skill with which the robbery was organised suggests that the Iraqis involved were only front men, and "rogue elements" within the US military or intelligence services may have played a decisive role behind the scenes.

Given that building up an Iraqi army to replace American and British troops is a priority for Washington and London, the failure to notice that so much money was being siphoned off at the very least argues a high degree of negligence on the part of US officials and officers in Baghdad.

The report of the Board of Supreme Audit on the defence ministry contracts was presented to the office of Ibrahim al-Jaafari, the Prime Minister, in May. But the extent of the losses has become apparent only gradually. The sum missing was first reported as $300m and then $500m, but in fact it is at least twice as large. "If you compare the amount that was allegedly stolen of about $1bn compared with the budget of the ministry of defence, it is nearly 100 per cent of the ministry's [procurement] budget that has gone Awol," said Mr Allawi.

The money missing from all ministries under the interim Iraqi government appointed by the US in June 2004 may turn out to be close to $2bn. Of a military procurement budget of $1.3bn, some $200m may have been spent on usable equipment, though this is a charitable view, say officials. As a result the Iraqi army has had to rely on cast-offs from the US military, and even these have been slow in coming.

Mr Allawi says a further $500m to $600m has allegedly disappeared from the electricity, transport, interior and other ministries. This helps to explain why the supply of electricity in Baghdad has been so poor since the fall of Saddam Hussein 29 months ago despite claims by the US and subsequent Iraqi governments that they are doing everything to improve power generation.

The sum missing over an eight-month period in 2004 and 2005 is the equivalent of the $1.8bn that Saddam allegedly received in kick- backs under the UN's oil-for-food programme between 1997 and 2003. The UN was pilloried for not stopping this corruption. The US military is likely to be criticised over the latest scandal because it was far better placed than the UN to monitor corruption.

The fraud took place between 28 June 2004 and 28 February this year under the government of Iyad Allawi, who was interim prime minister. His ministers were appointed by the US envoy Robert Blackwell and his UN counterpart, Lakhdar Brahimi.

Among those whom the US promoted was a man who was previously a small businessman in London before the war, called Hazem Shaalan, who became Defence Minister.

Mr Shalaan says that Paul Bremer, then US viceroy in Iraq, signed off the appointment of Ziyad Cattan as the defence ministry's procurement chief. Mr Cattan, of joint Polish-Iraqi nationality, spent 27 years in Europe, returning to Iraq two days before the war in 2003. He was hired by the US-led Coalition Provisional Authority and became a district councillor before moving to the defence ministry.

For eight months the ministry spent money without restraint. Contracts worth more than $5m should have been reviewed by a cabinet committee, but Mr Shalaan asked for and received from the cabinet an exemption for the defence ministry. Missions abroad to acquire arms were generally led by Mr Cattan. Contracts for large sums were short scribbles on a single piece of paper. Auditors have had difficulty working out with whom Iraq has a contract in Pakistan.

Authorities in Baghdad have issued an arrest warrant for Mr Cattan. Neither he nor Mr Shalaan, both believed to be in Jordan, could be reached for further comment. Mr Bremer says he has never heard of Mr Cattan."

Si daca nu stiati, Halliburton este una din firmele care a primit grosul contractelor de refacere a zonelor afectate de Katrina. mda, atat timp cat exista petrol in Gulf... the Mexican one, that is

manolo

uite, ca sa mai indulcesc pastila, dau cu copy paste din Dilema Veche, un articol superb al lui Andrei Codrescu, rezident (pana la Katrina) al New Orleans.

"După potop: scrisoare către America

Va apărea cîte ceva din New Orleans peste tot unde refugiaţii de la noi se vor muta în comunităţile voastre. Iată cîteva din aceste schimbări:

Mîncarea voastră va deveni mai bună. În ultimii zece ani, datorită aromelor asiatice şi latino-americane aduse de imigranţi, bucătăria Americii s-a ameliorat. Acum va atinge sublimul.

În locul muzicii la conservă, veţi căpăta chestii adevărate, live. Cluburile se vor înmulţi ca ciupercile şi muzicienii străzii vor face din oraşul vostru un loc cu mult mai viu. Începeţi de pe acum să vă ocupaţi de eliminarea legislaţiei scorţoase care nu permite spectacolele de stradă.

Pregătiţi-vă să-i auziţi pe străini destăinuindu-se în locuri publice şi spunîndu-vă poveşti. Vă veţi aduce aminte că demult, cîndva, înainte de apariţia televiziunii, oamenii obişnuiau să dea bineţe străinilor şi să-şi spună unii altora poveşti.

De cîteva ori pe an vor fi festivaluri şi parade care vă vor reaminti ritual că e OK să trăieşti şi că nu trebuie să munceşti ca un cîine, fără nici o bucurie de la viaţă.

Or să apară cafenele noi, şi baruri, şi centre comunitare unde veţi uita, să sperăm, cum e să fii legumă. Evident, puteţi risca să deveniţi o gînganie de crîşmă, dar aş alege oricînd o fiinţă umană, fie ea şi beată cui, în faţa unui fals vampir de pixeli electronici. Mulţi oameni vor înfige două gloanţe în televizoarele lor, e inevitabil.

.   

Că veni vorba de puşcături, afacerile cu arme vor înflori, cum o fac şi acum, de altfel. Şi alte afaceri vor înflori pe măsură ce îndemînatecii meşteşugari din New Orleans vă vor năpădi. (Doar să nu vă aşteptaţi să termine la timp.) Piaţa imobiliară e deja în creştere. Şcolile vor fi pline ochi şi va fi nevoie de mai mulţi profesori. Or să fie şi mai multe slujbe pentru doctori, asistente, pompieri, poliţişti şi criminali.

Veţi resimţi o creştere peste noapte a respectului de sine atunci cînd poeţii şi scriitorii noştri refugiaţi vor începe să vă utilizeze oraşele ca sursă de inspiraţie. Dar veţi resimţi şi un val de ruşinare cînd vor spune lumii întregi ce au văzut acolo.

Nu veţi mai avea nici un pic de încredere în autorităţi - dacă mai aveţi cumva. Refugiaţii noştri vă vor învăţa cum să vă purtaţi singuri de grijă, cum să vă bazaţi numai pe comunităţile voastre şi cum să nu mai aveţi încredere în Guvern.

Nimuricii care guvernează ţara acum vor fi măturaţi de la putere, mai întîi Bush şi acoliţii lui, apoi oficialii şi birocraţii fără şira spinării care vă cheltuiesc degeaba banii la Washington.

Vă veţi înnoi prin inteligenţa unei noi culturi, precum şi noi ne-am înnoit prin refugiaţii din Europa, după al doilea război mondial.

Partea proastă este că vă veţi apuca din nou de fumat.

Andrei CODRESCU"

lucisandor

Cerbu s-a mai retras informal cel putin o data de pe forumul asta. Imi imaginez ca uneori ne gaseste imaturi, noi fiind si mai tinerei si mai orientali decit el.
Daca am de ales intre el si BBC, o sa imi fie greu. Daca as avea de ales intre BBC si internet, cred ca as alege BBC.
Cit despre Leno sau letterman, ii avem pe amindoi pe postruile romanesti, dar am vazut doar promo-urile si sint numai niste cimpanzei invitati (adica actori si cintareti, macar de-ar fi de la O-Zone). Dincolo de Hard Talk, imi amintesc ca si Larry King avea un profil serios, diplomatic, acum 2 ani, iar acum numai de viouri, rapiri si crime individuale se vorbeste.

doina

Manolo, multumesc f. mult pt. articolul lui Codrescu!

Daca ai sti cat am google-uit si am tot mutat butoanele la NPR in primele zile ale lui Septembrie, doar doar sa aud ce ar avea el de zis despre Katrina, dar nu am reusit sa gasesc ceva si apoi am renuntat pt. un timp. Acum google-uind din nou, dupa o intrerupere, vad ca a dat si un interviu in NYTimes

http://www.nytimes.com/2005/09/11/magazine/11QUESTIONS.html?ex=1127275200&en=acfc2ad96694decb&ei=5070

si iata si un raspuns la acest interviu de la unu Richard din NOLA intr-o "scrisoare deschisa pt. Andrei Codrescu" (vezi sub Sept. 14) pe http://neworleans.metblogs.com/

tapirul

multam manolo si multam doina. Superb.
Ar fi fain daca refugiatii aia de care vorbeste Codrescu ar ajunge si in Charleston, West Virginia...
cre'că, nu ştiu...

manolo

nu, ca acolo e zona de rednecks romani...

apropo, mai stie cineva daca Louisiana a fost rosie sau albastra in 2004? asa, de chestie...

Elefantastic

Quote from: A CERBgrasii nu e neaparat rai, dar nu cred ca trebuie sa ne asalteze simturile( eu ii multumesc de fiecare data singurului meu pacient  extem de obez care nu pute. si apreciaza chestia asta, fara sa fie ofensat. kiar imi spune ka e foarte greu sa nu puta, mai ales vara)

la fel si ku butt-crack, exista curele si bretele, nu trebuie sa dai vina pe obezitate pentru ka tzi se vede kuru' paros.

Sint un obez monstruos (137 kg) si sint perfect de acord cu chestia cu butt-crack-ul. Nici mie nu imi place sa vad butt-crack-uri pe strada.

Am si eu o dorinta: femeile urite sa nu aiba voie sa faca topless.

Pe de alta parte intr-o tara in care homosexualii au voie sa manifesteze in curu gol, butt-crack-ul ar putea fi privit ca o forma de protest. Noi grasii ne aparam drepturile si din cauza asta ne aratam butt-crack-ul. E o forma de "fat pride".

Hai ca glumeam.

Este adevarat - e greu pentru grasi sa nu miroasa vara pentru ca pielea noastra secreta grasime iar grasimea dupa un timp se impute. Dar nu e imposibil.

Pe scara evolutiei cred ca grasii sint cei care aparau oamenii de animale. La animale marimea conteaza mult. Noi fiind foarte voluminosi, speriam animalele care astfel stateau departe de triburile de oameni. Poate ar fi fost mai bine sa nu mai speriam animelele si sa lasam animalele sa manince slabii, ca uite, acum si-au luat-o in cap si ne fac mizerii.  :D

INDIANUL

Quote from: talpalaruMai bine pleacă administratorul decât să-i pierdem unul câte unul pe cei care merită citiţi.
talpalare:iei o pusca cel mai mare calibru pe care-l gasesti, fixezi cu grija teava in gura sa nu-ti spargi dintii si cu degetul de la picior apesi pe tragaci.vei fi cu adevarat fericit..stiu cum se face ca m-am documentat cum sa-ti administrez tinctura de plumb.
Quote from: cerbulnu tz-am spus pana aku', dar m-a nedumerit foarte tare cand l-ai injurat pe stefan si am considerat serios sa nu mai calc pe aici. NU ai avut dreptate si inca nu ai.
nene cerbule cu respectul necesar:daca vorbesti despre discutia respectiva fa bine dumneata si cauta posturile lui stefan talpalaru din perioada respectiva(daca vrei si pe cele ante, dar pe toate topicele-conteaza data)poate-poate te lamuresti catusi de putin si nu mai vorbesti in necunostinta de cauza.asa iti vei forma o imagine de ansamblu si nu vei mai face pe ofensatul.
hai nu mai plange cu lacrimi de crocodil ca stii cum ne certam noi 2 mai demult(apropo de stil de vorbire).asta a fost demult si acum vorbim normal unul cu altul dar acel stil de vorba-cearta a existat la tine.
nu comentez decizia de retragere:fiecare mai avem si o viata particulara care ne ocupa foarte mult timp si este posibil sa renunti.este decizia fiecaruia.
ramas bun...

stefan

Din păcate, cei care ar trebui să ia decizia de a pleca şi de a-şi vedea de treaba lor, nu o fac. Pleacă cerbu care chiar are ceva de zis în plan medical, indiferent dacă sunteţi sau nu de acord cu opţiunea lui politică... Ceva e putred în Danemarca.

INDIANUL

Quote from: talpalaruPleacă cerbu care chiar are ceva de zis în plan medical, indiferent dacă sunteţi sau nu de acord cu opţiunea lui politică...
e hai ca am si recunoscut public faptul ca e maestru fata de mine in medicina.dar in afara de medicina mai are si domenii de discutii, domenii la care sta slab si el pe alea se altoieste cu noi nu pe medicina unde nu exista discutie.am zis si de altii ca-i respect, ca medici dar aici suntem semi-medici semi-useri forum.
ramas bun...

manolo

cerbu, ia de ceteste pe revolutionarii astia de la WP, ca, uite, in cativa ani, s-ar putea sa nu ii mai poti da la scoala pe aia micii la tine in stat:

Rock-Bottom Pay Drives W.Va.Teachers to D.C. Suburbs

nu mai pun tot articolul, ca e lung. dar e extrem de interesant

A CERB

kukoana aia are kiar tupeu. majoritatea profesorilor castiga pe la 20.000. Sincer, job-ul pe care il fac e de cacao, si e o vesnica disputa intre cei care zic ca vor fi platiti mai bine cand vor da rezultate si cei care spun ca vor da rezultate cand vor fi platiti mai bine.

eu personal nu prea inteleg cum o sa-si predea cineva mai bine clasele daca acum nu o face, dar eu sunt un pork care nu intelege nevoile profesorilor( eu insumi copil de profesori).

sindicatul ala cu gura mare ar face bine sa contribuie mai putin la campaniile politice( >90% donatii la magarush), sa renunte la lupte ideologice( influenta puternica de stanga in toate scolile de stat) si sa faca case de vacanta pentru membri( cam cum erau in romania). nu e mai bine ca wal-mart nu are sindicat?

stai linistit, in nimicnicia mea imi trimit kopii la scoala privata si, daca iese treaba cu waiverele, pe banii statului.

manolo

pai stai putin, chestia cu waiverele nu e doar ptr statele afectate de uragane?
o face politica federala?

A CERB

nu, bre, ideea era sa fie kam peste tot. nu mai stiu ce s-a mai intamplat, though, banuiesk ka e filibusterizata( so to say)

tapirul

bre, daca iti place W, po' sa  RSS-ezi spiciurile si aparitiile radio
cre'că, nu ştiu...

A CERB

thanx, nu-mi place chiar asha de mult.

INDIANUL

alo? rusii ne ataca! lansati rachetele! bombardati Irakul, bombardati Afganistanul, bombardati ceva....alo!! e cineva acolo????? :lol:
ps:in spate observati, ca pe orice birou, poza sotiei :D
ramas bun...

Furnika

A CERB

Quote from: A CERB
tot ce sper eu este ca atunci cand incepe revolutia islamica in europa ca americanii sa le mai fie totusi prieteni desi am serioase dubii, dupa valul de magarii de peste ocean.

cata dreptate aveam :shock:

tapirul

ha?

apropo de madam orez, aud de la mama ca a semnat nu's ce cu băsascu(mpiră toate), si lumea petrece pe strada... Stie cineva ceva?
cre'că, nu ştiu...

stefan

Vin americanii, maică! La schimb cu românaşii noştri plecaţi prin loterie. Noi le trimitem slăbănogi şi ei ne dau silvester staloni şi şvarţănegheri. Păi cum să nu te bucuri?

tapirul

apropo de loterie, anu' asta m-am trezit prea tarziu cu aplicatul.
cu americanii ca venira, imi spuse mama ca lumea pe strada se bucura de diverse, una spunea "poate ne-or mari si noua pensiile acum", iar altul se bucura ca le-a bagat gaz in Fetesti cu ocazia asta.
cre'că, nu ştiu...

Furnika

Poti vedea stirile intregistrate aici:
tvr.ro/webcast/inregistrari.php

lucisandor

Quote from: stefanNoi le trimitem slăbănogi
Nu am mushchi, dar sint tare in burta.