News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Discriminare/dreptul de a alege.

Started by Furnika, April 21, 2005, 03:19:20 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Furnika

A CERB

cum, bre, vrei sa spui ka daca nu-ti place un pacient nu-l poti da afara?
Smile! It confuses people!

Furnika

Nu neaparat. Trebuie sa am un motiv, chiar daca unul stupid. Doctorul ala nu a vrut sa opereze, i-a fost frika ca poate se inteapa sau mai stiu eu ce. Mi se pare un motiv bun. Daca alt doctor este mai increzator in reflexele sale si poate opera un bolnav HIV pozitiv fara sa ii tremure mana cu atat mai bine ca primul doctor l-a refuzat. E si spre interesul bolnavului pt ca nu il opereaza un doctor care se kk pe el de frica cand il taie. Depinde acum cine are nervii tari, cine isi asuma riscurile unui posibil incident/accident etc.

laurad

haide, ma furnikule, ca vorbim de tara asta, unde pacientul sa zica merci daca dom'doctor binevoieste sa se uite la el, iar doctoru' sa zica merci ca l-a bagat in seama dom' ministru. Totul e ierarhic p-aci si oricum ai da-o, nu e bine. Discriminari sunt la tot pasul. Sa spun ca exista o maternitate pe aici in care cezariana la pacientele HIV pozitive e facuta doar de rezidenti, si ca altfel aia n-ar mai invata in veci sa opereze, ca n-au loc?
"Cel ce e singur in el insusi este insotit."

A CERB

bre,si eu am facut punctie lombara la unu cu SIDA, si rekunosk ka m-am kakat pe mine de frika. daca pot sa evit o fac, dar e greu sa refuzi sa tratezi un pacient pentru ca are sida. iti mai trebuie un motiv.

eu refuz pe alocuri(rar) sa accept pacienti noi, mai ales cu probeleme multiple( sau care vor opioizi), pentru ca mi se pare unfair sa incerc eu sa repar sau sa fiu liable pentru mess-ul altuia. chiar si in cazurile astea, le spun ca e mai bine sa stea cu medicul care ii cunoaste mai bine, si ca nu cred ca le pot da care-ul de care au nevoie( intotdeauna cand te da cineva in judecata avocatul lor zice ceva de genul ca tu ai pretins ca esti un doctor bun si ca le rezolvi toate problemele si ai deviat de la standard). daca esti politicos si deschis in legatura cu motivele, nu se supara nimeni.
Smile! It confuses people!

Qvadratus