News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Despre veridicitatea sinelui si implicarea personala

Started by Qvadratus, January 23, 2005, 09:32:22 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Qvadratus

Fiindca tot e duminica si e ziua de relache (in principiu sarbatorind si  faptul ca e prima duminica dupa multa vreme cind nu sunt de garda), pun in discutia voastra mai multe probleme: care sunt motivele pentru care participati la acest forum, pina unde sunteti dispusi sa mergeti cu participarea si unde ar fi prudent fiecare dintre noi sa ne oprim.

Eu unul consider ca principalul motiv pentru care bintui pe aici este ca gasesc deschidere si disponibilitate din punct de vedere intelectual (“Cafeaua de dimineata” fiind deci cel mai puternic tonic pentru o minte preocupata pina nu de mult aproape numai cu problemele vietii de zi cu zi). Odata cu terminarea facultatii, incet incet a urmat restringerea la cadrul familial, de la “nebunia” pozitiva a discutiilor si circulatiei libere a ideilor din perioada studentiei, trecind mai mult sau mai putin treptat la inchistarea caracteristica mediului profesional medical din Ro. Din motive cit se poate de evidente si pe care cred ca le cunoasteti toti cei care ati atins un anumit stadiu, aria de comunicare si de probleme abordate mi s-a restrins dramatic in comparatie cu acum sa zicem 10 ani, comunicarea cu ceilalti reducindu-se la minimum si rezumindu-se la probleme punctuale sau la chestii de genul “cum sa procedezi ca sa nu-i calci pe ceilalti pe bataturi prea mult cu ideile, conceptiile si modul de a actiona care iti sunt caracteristice tie” sau “cum si ce sa vorbesti pentru a-ti promova interesul”. Personal, incet incet am simtit ca ma timpesc, intrebarea care mi-o puneam nu cu multa vreme in urma fiind “Unde voi ajunge cu gradul de timpire” fiind aproape convins de faptul ca nu am aproape nici o sansa pentru a nu ma transforma intr-un individ limitat, exclusivist, intolerant si preocupat numai de maruntisuri sau de chestii exclusiv materiale. Dupa cum spuneam aceasta vizuina este un adevarat rezervor de oxigen pentru circumvolutiunile mele cerebrale care pornisera invariabil pe drumul atrofiei. Asta e si explicatia pentru care ma implic atit de mult in dezvoltarea acestui loc.

Pe de alta parte am folosit la un moment dat cuvintul “disponibilitate”. In cadrul relatiilor pe care le stabilim noi aici, lucrurile decurg mult mai simplu ca in viata reala, deoarece nu exista suma de obligatii reciproce si de riscuri care incumba din relatiile de comunicare pe care le stabilim fata in fata in mod obisnuit cu cei aflati zilnic linga noi. Ca atare nici nu e asa de important (poate) sa purtam masti atit de sofisticate ca cele pe care le purtam la locul de munca, in discutiile cu prietenii (atitia citi ne-au mai ramas) in carne si oase etc.... E suficient pentru inceput sa ne tragem fiiecare cite un nick oarecare, sa stabilim o parola de activare si sa intram intr-o discutie. Treptat daca tinem neaparat, evident, ne construim o anume imagine care ne reflecta mai mult sau mai putin pe fiecare, in masura in care suntem dispusi sau nu sa ne regasim in acea imagine pe noi insine ca persoana sau numai o parte din noi.
Interesanta din acest punct de vedere a fost discutia dintre Tapirul si Furnika la un moment dat, discutie in care Furnika a afirmat ca este “doar un nick”, si asta in conditiile apetitului userului respectiv pentru identitati multiple, care probabil reflecta fiecare o parte din personalitatea respectivului. Tot interesanta este si evolutia avatarului apropo de ceea ce hotareste userul cu pricina sa imprime in caracterul identitatii numite Furnika si la fel de interesanta este si comasarea celor trei personalitati a caror existenta deocamdata le presupun eu ca apartinind aceluias user. Daca ar fi sa caut mai mult, cred ca as gasi si elemente comune in 2 avataruri (nu ma refer la cel cu Horny Skunk, desi cred ca si cu ala as putea sa gasesc elemente comune care sa se lege de unul dintre celelalte 2), lucruri care la nivel de baza reflecta clar acelasi tip de atitudine, evidenta la un anume nick si stapinita la altul, dar prezenta tot timpul in spatele celuilalt nick. (scuze Furnickule fiindca te-am folosit ca exemplu, nu am facut-o cu intentia de a te ataca).

Intrebarea care se naste la un anumit moment tine de criteriile de securitate personala. Cit de mult suntem dispusi sa lasam personalitatea reala sa transpara in relatiile dintre noi ? Stim fiecare ca anumite lucruri trebuie tinute deprte de ochii celorlalti fiindca in anumite situatii ceea ce stiu ceilalti despre noi poate fi folosit impotriva noastra. Daca sa zicem sunt sanse foarte reduse sa zicem sa ne apucam sa ne dam la gioale reciproc noi cei de-aici in viata reala, ce se intimpla cu un oarecare care este dusman unuia dintre noi si aflind ca respectivul discuta cu noi pe-aici, cu rabdare urmareste evolutia amicului nostru si incet incet ajunge sa-i cunoasca profilul psihologic si modul de interactiune, ceea ce afla putind fi mai tirziu folosit ca arma. Cum poate fi definita notiunea de securitate personala in acest context ? Ce trebuie facut (sau mai degraba ce NU trebuie facut) pentru a nu ajunge fiecare sa ne tragem singuri presul de sub picioare. Poate intr-un viitor incert cineva ar putea sa utilizeze cele scrise aici impotriva noastra, va par paranoic? Zilele trecute am scris o mica povestioara pe post de avertisment pentru citiva de pe-aici, fiind de fapt curios sa urmaresc reactiile. Acum am fost mai explicit.

Furnika

QuoteInteresanta din acest punct de vedere a fost discutia dintre Tapirul si Furnika la un moment dat, discutie in care Furnika a afirmat ca este “doar un nick”, si asta in conditiile apetitului userului respectiv pentru identitati multiple, care probabil reflecta fiecare o parte din personalitatea respectivului. Tot interesanta este si evolutia avatarului apropo de ceea ce hotareste userul cu pricina sa imprime in caracterul identitatii numite Furnika si la fel de interesanta este si comasarea celor trei personalitati a caror existenta deocamdata le presupun eu ca apartinind aceluias user. Daca ar fi sa caut mai mult, cred ca as gasi si elemente comune in 2 avataruri (nu ma refer la cel cu Horny Skunk, desi cred ca si cu ala as putea sa gasesc elemente comune care sa se lege de unul dintre celelalte 2), lucruri care la nivel de baza reflecta clar acelasi tip de atitudine, evidenta la un anume nick si stapinita la altul, dar prezenta tot timpul in spatele celuilalt nick. (scuze Furnickule fiindca te-am folosit ca exemplu, nu am facut-o cu intentia de a te ataca).
Daca m-ai atacat sau nu asta o s-o decid singur. Dar s-ar putea sa nu imi pese ca ma ataci.
Un sfat: nu incerca sa ma psihanalizezi ca se ia, 'respectivule'. :lol:
Pana la urma, daca vreau pot sa imi fac 10 nickuri. Cu unul sa-l injur pe oldman, cu unul pe manolo, unul sa fie tolerant pana la cer ca tapiru, altu sa scrie posturi interminabile ca tine, unul sa il injure pe bush, altul sa il apere, unul sa fie homofob altul homofil etc. Dar asta nu inseamna ca sunt 'clone' in sensul in care credeti voi ci ca userul respectiv (ca sa te citez) poate sustine mai multe puncte de vedere diferite, nu e interesant?
Termenul de clona are o conotatie negativa dar eu nu o inteleg.

manolo

probabil ca acea conotatie negativa vine de la faptul ca daca iti faci o clona pentru a sustine niste puncte de vedere care ar putea dauna imaginii nickului si implicit personalitatii create prin postarile anterioare, atunci ceilalti useri, care au acordat o bruma de incredere si de deschidere la pareri contrare lor se vor simti un pic tradati sau poate chiar enervati de faptul ca nu mai stiu cu cine discuta.

tu, furnik, nu ai avut curajul sa spui acele lucruri sub propriul nick, ci ai ales sa iti faci o clona. ce incercai sa pastrezi, imaginea Hornyskonkului, e destul de neclar.

revenind la postarea lunga, dar extrem de faina a lui quadratus, in ceea ce ma priveste, si pentru mine tapiria a devenit un obicei zilnic, ba chiar de mai multe ori in aceeasi zi.  apoi parcurgerea topicurilor a devenit mai mult decat un simplu exercitiu de ramanere la curent cu mersul discutiilor. prin prisma faptului ca numarul userilor constanti a ramas relativ acelasi si nu foarte mare, incep sa caut, uneori subconstient, alteori in mod constient, sa vad daca o anumita postare corespunde sau nu imaginii pe care mi-am creeat-o despre un user sau altul.

apoi, aproape ca in viata de zi cu zi, si pe tapirie se intalnesc diferite tipuri de persoane si personalitati. incercarea de a nu raspunde de fiecare data la anumite provocari e expresia unui exercitiu de vointa, care cred ca e un alt pas al evolutiei.

nu pot insa sa nu remarc unele trend-uri. astfel, sunt personaje aici care indiferent de validitatea argumentelor care le sunt aduse, ori nu le iau in seama, ori apeleaza la un limbaj mai colorat, intr-o incercare palida de a reduce la ridicol acele argumente. apoi ar mai fi dorinta altor personaje de a fi mereu in centrul atentiei, fie si numai prin semi-scandaluri si controverse pe care se chinuie sa le produca. cum spuneam, ca si in viata reala, se gasesc si "partenerii" care sa sustina aceste controverse...

referitor la cat de mult te poti implica si dezvalui prin astfel de "discutii" forumistice...hmm, e greu de facut o analiza exacta. personal, am descoperit ca aici pe tapirie am fost mai putin atent la "imaginea" personala decat pe imed, spre exemplu; aici am fost mai tentat sa folosesc cuvinte mai "speciale", nu atat datorita gradului sporit de libertate de limbaj anuntat de la inceput de tapi, cat poate mai ales datorita faptului ca utilizarea lor nu mi-ar aduce blamul si afurisirea unor sfintisori si ingerasi...

cu o parte dintre useri am inceput si discutii pe messenger si descopar cu placere si surprindere totodata ca tapiria reprezinta un bun punct de plecare intr-o discutie, mai ales daca tot citesti posturile respectivului user de ceva luni... despre asta voi mai reveni
Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

Tez

Poate parea un puncte de vedere simplist,dar cred ca in mediu virtual dorinta de a-ti pastra o anume imagine  cu orice pret devine putin ridicola.Mediul de discutie este propice pentru a-ti exprima deschis punctele de vedere,cu unele incoerente sau reveniri,dar fara atitudini duplicitare.pentru ca ,in fond,necesitatea mastilor aici dispare(in majoritatea cazurilor)..n clone pentru n pareri...mi s-ar parea o pierdere de timp.In fond nu suntem( inca  :lol:  ) niste VIP-uri pentru care cineva ar cheltui o gramada de resurse in vederea alcatuirii unui profil psihologic pe care sa-l utilizeze in scop strategic(exceptie face dom Basesku,pe care daca-l prinde  PSDu' ca pierde vremea pe tapirie ii baga bete-n chila...) .

Intradevar atmosfera de aici este ceea ce ma atrage in vizuina..S-a infiripat o comunitate in care este OK sa-ti exprimi o parere ,sa spui o poanta,sa schimbi o impresie,sa oferi sau sa primesti o informatie si,in ultima instanta,  sa-ti dai suturi in fund in functie de aptitudinile sportive pe care le ai,fara a lua in calcul   toate implicatiile gestului asupra vietii tale.

Cat despre personalitatea reala ce scoate nasul pe-aici,mi se pare ok.Ii cunosc   pe cativa useri de prin vizuina,dar  nu ma chinui prea  mult sa-mi construiesc aici o imagine care sa difere covarsitor  de realitate.Asta e un exercitiu psihologic util,poate,in unele situatii,dar nu ii vad sensul pe forum.

Nu sunt tocmai odihnit momentan asa ca am debitat o suma de  idei ce se regasesc in posturile precedente si care sunt apropiate de cele proprii.Originalitatea si-a luat liber si s-a dus sa bea o bere.Ii pregatesc niste moare de varza.....
You labeled me
I’ll label you
So I dub the unforgiven

INDIANUL

si eu intru pe tapiria pentru a mai afla cate ceva de la unul de la altul;de exemplu topicul cu monarhia desi in final a sfarsit intr-o ciocaneala a fost plin de posturi bine argumentate ale lui tapi si patratel cu care chiar daca nu snut de acord le citesc ma intreb si vad totul intr-o lumina diferita;cel mai util topic mi s-a parut cel al rocsei cu dintisorii :D este greu a-ti dai seama de personalitatea unui om din niste posturi(fie ele si 500 cum sunt la mine) pentru ca suntem toti foarte complecsi;de aia nici nu intru cu alt nick decat cu asta pentru ca-mi asigura destula anonimitate;anonimitate nu in sensul ca nu mi se stie numele sau datele;anonimitate in sensul ca aceste date nu spun nimic despre ce gandesc eu;balacarelile din ultimul timp nu-mi fac nici o placere dar cum spunea cineva:"nu incep eu lupta dar nici nu o refuz".
manolo. tez, tapi, patratel si altii as vrea sa vad mai des posturi pline de argumente pe marginea unor discutii decat impunsaturile alea de cacat intre unii si altii;tapi o solutie pentru decongestionarea forumului de certuri cred ca ar fi introducerea shoutboxului:nu pastreaza nici injuraturile,totul se face pe moment l-ai injurat si elimina din discutii replicile gen chat.cam atat.
ramas bun...

Qvadratus

Quote from: FurnikaPana la urma, daca vreau pot sa imi fac 10 nickuri.
Nu te impiedica nimeni, sa fii sanatos ! Daca asta iti face tie placere... Problema e ca asta dupa parerea mea dovedeste fie o lipsa de coaie, sperma-ntelegi, fie o dorinta avida de experiment si o vie curiozitate de studia mersul anumitor probleme, fie o prudenta deosebita pentru conservarea in siguranta a propriului "Eu", despre care vorbeam mai sus (or mai fi si alte motive, nu zic nu). Respectul meu pentru cea de-a doua parte, acceptarea mea tacita si intelegatoare pentru cea de-a treia si tot dispretul meu posibil pentru lipsa de cojones. (adauga si o profunda greata la dispret).
Nu fac nici o incercare de a face vreo speculatie nefericita apropo de care parte te afli si recomand oricui sa evite aceste speculatii, din pura dorinta de a incerca sa te respect ca individ si nu ca nick.
Pe de alta parte in caz ca vei sari calul, am sa te tratez ca pe oricare alt individ cu care am de-a face si am sa ti-o trag la bot, sperma-ntelegi si de aceasta data.
Iar daca iti vei face 30 de nickuri cu care vei incerca sa semeni confuzie pe aici, o sa ma angajez intr-un mic meci tete-a-tete cu tine, meci in care voi incerca sa conving pe toti cei de pe-aici sa-ti zboare IP-ul din Vizuina definitiv si irevocabil, din pura lipsa de respect pe care ai dovedi-o eventual fata de noi toti ca indivizi. Cred ca ti-ar fi dificil dupa aia sa tot incerci sa intri prin proxiuri numai asa, ca distractie un timp indelungat, ceea ce ar aduce invariabil balanta de partea noastra in final.
Te rog sa nu confunzi toleranta asumata fata de , sa zicem, anumite moduri de abordare caracteristice tie ca individ cu eventuala reactie fata de lipsa de responsabilitate care s-ar putea eventual sa ti-o asumi la fel de individual.
Acu' poate te-ai lamurit si cu "termenul de clona care are o conotatie negativa dar pe care tu nu o intelegi"
A bon entendeur salut !

P.S. Cele de mai sus cred ca intradevar ai putea sa le consideri ca un atac, daca vrei. O alta posibilitate ar fi sa le ei ca atare. Punct !
P.P.S. Pentru cine considera ca gresesc in cele spuse in acest post il (sau o) invit sa ma corecteze. Voi tine seama de observatiile respective.

Qvadratus

Quote from: Furnikanu incerca sa ma psihanalizezi ca se ia, 'respectivule'.

Din moment ce ai ales sa nu-ti oferi un ID Number prin care sa te recunoastem in toate ipostazele tale de metamorfoza, crede-ma ca nu vad nimic gresit daca vorbesc despre individul a carei reflexie cibernetica esti, ca despre "respectiva persoana" Ma rog, asa ca fapt divers uitindu-se la numarul tau total de posturi din Vizuina, orice om cu mintea intreaga ar intelege ca in proportie foarte mare nickul Furnika te reprezinta in acest moment, de fapt si de drept. Ma indoiesc de faptul ca scopul vietii tale ar fi sa scrii numai aici si sa nu mai faci altceva, astfel ca invariabil dedici cea mai mare parte din timpul petrecut aici acestui nick.
Bleah ! Dupa cum iti spuneam, sa fii sanatos taica, i-ati si 1000 de nikuri atita timp cit nu dai dovada ca iti bati joc de noi.
Si apropo, chiar mi-ar fi utila o psihanalizare a mea de catre tine, sa zicem, asta m-ar ajuta suplimentar sa-mi definesc mai clar criteriile despre "securitatea personala" versus "implicarea reala" in discutii purtate pe Web. Eu unul ramin la intrebarea mea: unde e bine sa punem limita ?

A CERB

Quote from: qvadratus
 Treptat daca tinem neaparat, evident, ne construim o anume imagine care ne reflecta mai mult sau mai putin pe fiecare, in masura in care suntem dispusi sau nu sa ne regasim in acea imagine pe noi insine ca persoana sau numai o parte din noi.

stiu ce spui 4, dar afirmatia ta ca ne reflecta mai mult sau mai putin se refera in special la faza initiala, when all bets are off.

din cate am remarcat eu, in fiecare etapa a vietii in care ne rupem complet de mediul vechi( mersul la facultate, inceputul unei slujbe noi) oferim noilor cunostinte un alt eu, care e format din ce am vrea sa fim mai mult decat din ce suntem la momentul acela, chestie care in final e neimportanta pentru ca in final chiar devenim( cel putin partial) acel ceva, si asta nu e decat o etapa in definirea personalitatii respectivului individ.

intrebarea e : cand incetam sa facem asta? si cand suntem multumiti cu ce am devenit? eu personal gasesc la mine laturi noi si asta ma bucura chiar si alea negative.  

de ce vin eu aici? nu stiu, poate pentru ca va simt aproape( chiar si pe tine indianul, cu toata scortosenuia ta).
Smile! It confuses people!

Furnika

Quadratus, cine te-a suparat de esti asa pornit pe mine? Ceea ce vreau sa spun este faptul ca nu ma regasesc neaparat ca individ in 'Furnika'. Individul sunt eu, cel din viata reala. Aici pe forum sunt doar un nick (in cazul meu mai multe :lol:). Imi poti respecta nickul, 'marca' Furnika si ideile dar pe mine ca individ nu ma poti respecta pt ca nu ma cunosti cu adevarat si nu stii cum sunt in realitate. Nu sunt aici ca sa fiu respectat de cineva 'ca individ'. Cel mult ca un individ 'virtual', dar asta nu ma incanta.
Nu am intrat cu mai multe nickuri ca sa imi bat joc de cineva, crezi ca alta treaba n-am? Si da, imi pot face mai multe nickuri pt ca aici pot avea personalitati diferite in functie de nickuri (teoretic vorbind). Asa ceva nu poti face in viata reala. De exemplu pot sa bag mana in foc ca userul 'tapiru' nu e chiar asa de tolerant in viata reala (pt ca mi se pare neverosimil) pe cat vrea sa para aici ci e doar o masca; dar nu fac efortul sa ma gandesc cum ar fi fiecare dintre useri in viata reala pt ca nu asta e scopul si mi-as pierde timpul.
So, aici nu prea conteaza 'individul' cum spui tu ci ideile si ceea ce scrii. E o 'lupta' intre nickuri si nu intre persoane. Vrei sau nu asta e dezavantajul forumului 'virtual'-nu ai cum sa ai responsabilitati. Ca tu te simti parte din forumul asta ca individ e optiunea ta. Vad ca te si ataci ca individ si risti sa iei lucrurile in nume personal. Trebuie sa separi forumul de viata reala, stiu ca e greu dar te inteleg ;).
Si nu e vorba de nici o imagine aici, am spus ca oricand imi pot face alt nick si alta 'imagine'. Daca quadratus considera ca e bine sa imi baneze ip-ul n-aveti decat sa o faceti. Manolo ii tot da intruna cu hornyskunk si i se pare totul neclar; treaba lui.
Ceea ce ma intereseaza aici nu sunt 'indivizii' cum ii vezi tu ci ideile, modul de a reactiona, faptul cum isi apara punctele de vedere etc. Poate de asta nu am prieteni 'virtuali' pt ca pot separa forumul de real life; poate o sa ne cunoastem vreodata 'for real'. Daca v-as fi cunoscut in realitate si mai apoi pe forum asta era altceva.
In concluzie 'nick' nu e sinonim cu 'nume' si nici 'user' cu 'individ'; exemple mai puteti gasi voi. Revin.

A CERB

Quote from: Furnika. De exemplu pot sa bag mana in foc ca userul 'tapiru' nu e chiar asa de tolerant in viata reala (pt ca mi se pare neverosimil)

o sa te numim mucius scaevola. pentru ca e. dezgustator si trist, dar adevarat. fac eforturi serioase in sensul asta si vad, deja, ceva rezultate ceea ce ma gadila nespus. daca tu crezi ca ce vezi akum e toleranta, pai sa-l fi vazut pe imed in anul de gratie 2002.
Smile! It confuses people!

Qvadratus

Furnik, nu am pretentia sa-ti vind modelul meu de a privi anumite probleme, dar uite pun aici cele scrise de un nou “cetatean” al acestui forum: “Ca fiinte umane noi ne gasim cu totii zona de comfort intr-un mediu familiar. Ne place sa ne inconjuram de oameni pe care ii cunoastem sau cel putin care ne par familiari si similari ..... Atunci insa cand cineva ne ameninta aceasta "familiaritate" reactionam de obicei in cele mai agresive moduri”
In modul in care procedezi, tu intr-un fel destabilizezi familiaritatea care se creeaza aici si astfel ameninti comfortul psihic pe care poate il simt unii dintre cei care scriu in Vizuina.
Vrei sau nu esti reflexia cel putin partiala a unui individ oarecare. Acel individ ar trebui zic eu sa-si asume ceva din responsabilitatea care le-o refuza nickurilor lui si sa incerce sa respecte la un nivel de minim bun simt modul de a privi lucrurile caracteristic altora de pe-aici.
Daca nu vrei sa ai responsabilitate atunci pune pe un moderator sa o faca in locul tau, e modalitatea cea mai simpla. Aici nu sunt moderatori, aici este un fel de autoreglare care presupune totusi asumarea unei responsabilitati, mai mari sau mai mici. Este drept si ca “moderarea” ia aici forma unor grupuri de presiune, dar asta e docamdata o solutie locala.
Tu zici ca aici e numai o lupta intre nickuri. Nu fac decit sa contest cuvintul “numai”. Nu e numai “o lupta”, e si un dialog, e si o posibilitate de recreere, e si o posibilitate de a invata ceva, s.a.m.d. Daca tie iti face placere sa vii pe-aici, si altora le face placere, dar poate nu neaparat din motivele tale. Respecta si placerea altora, altfel esti outsaider, cu toate consecintele care decurg de aici. Zilele trecute prin nu stiu ce topic, spuneai la un moment dat ca “te plictisesti” pe-aici. Nu am nimic impotriva sa-ti cauti leacul pentru plictiseala pe-aici, asta intr-un fel poate fi asemuit eventual si unei anumite forme de implicare  apropo de ce se intimpla in acest loc. Problema e ca toti trebuie sa avem loc pe-aici, si asta implica vrei sau nu sa recunosti, o responsabilitate individuala.
Cit despre faptul ca as face prea putina distintie intre viata reala si ceea ce se intimpla pe aici, stai linistit ca nu e cazul. Cum spunea si Tapirul la un moment dat: “ceea ce se intimpla aici este un experiment”

P.S. I-ar treaba cu IP-ul a fost o curiozitate de-a mea. Am vrut sa vad cum reactionezi cind esti pus cu adevarat in defensiva. Cu tine, lumea cel mult reuseste in cel mai bun caz sa discute de pe pozitii egale. In celelalte cazuri cel care este in avantaj strategic esti de fiecare data tu (parerea mea), chiar daca ceilalti aveau senzatia ca nu e asa. Daca ar fi sa rid un pic, as face-o pe seama unor expresii de genul “Daca quadratus considera ca e bine sa imi baneze ip-ul n-aveti decat sa o faceti.” ,pe care le-ai scapat din neatentie fiindca nu ti-ai mai controlat “nickul” ca sa nu reflecte prea tare “individul” din tine. (sper sa intelegi la ce vreau sa ma refer de fapt apropo de expresia respectiva). In tot cazul sa stii ca nu vreau in nici un caz sa o fac pe desteptul sau pe superiorul cu tine.

P.S.S. Pe de alta parte n-ai de unde sti daca vorbeam serios sau nu...........

P.P.S.S. Revenind la oile topicului, n-ai vrea sa-ti dai si tu “inca” o parere ?

Furnika

Familiaritatea de care vorbesti tu se numeste obisnuinta; ne-am obisnuit unii cu altii dar nu gasesc ca suntem familiari. Te poti obisnui si cu o durere de masea dar nu inseamna ca iti e si familiara. Faci o confuzie intre cele doua notiuni pentru ca identifici forumul cu prietenii tai pe care ii cunosti si iti sunt familiari. Motivul pentru care m-am adresat la persoana a doua singular si apoi la plural e tocmai acesta. Daca tu propui sa mi se baneze ip-ul o puteti face (tu cu tapirul & friends),pt ca ma gandesc  ca nu ai drepturi de administrator. Chiar daca faceam o greseala de gramatica asta nu insemna ca imi esti superior; de fapt nici nu se pune problema la modul asta: cine e 'mai superior' (sic!) decat cine. Tu crezi ca m-ai bagat in sperieti amintind de ip. E un ip de belgia; so what?
Nu cred ca cei ce folosesc vizuina cauta aici confortul psihic, daca voi asta cautati atunci as propune sa se schimbe numele vizuinii in 'Sanatoriul Tapirului'; asa as intelege ca va amenint confortul psihic.
Mi-e confuza notiunea de 'minim bun simt' si cred ca si tie iti este la fel deci observatia ta nu are un background pe care sa se sprijine. Dovada de 'minim bun simt' neclar e postul tau cel de-al doilea din acest topic.
Responsabilitatea in legatura cu ce? Sunt responsabil pentru posturile mele si atat. Nu inteleg ce ar trebui sa insemne responsabilitatea pe un forum virtual. Poate doar sa fii consecvent ideilor pe care le spui, asta e intr-adevar o responsabilitate. Ca nu sunt moderatori pe forum asta nu eu am ales-o.
Pe mine ma intereseaza ceea ce spun ceilalti in cazul in care spun  ceva si mai putin individul care este in spatele nickului; cu o exceptie poate: Tapirul-pentru ca sunt convins ca nu este ceea ce vrea sa para si culmea, a si convins majoritatea de asta. Din acest punct de vedere mi se pare genial si de asta imi incita curiozitatea. Se poate sa ma insel, evident. Forumul, e adevarat, poate fi si o modalitatea de a afla ceva nou, recreere etc. Cred ca respect placerea celorlalti, nu le-am ingradit  cu nimic dreptul de a-si procura placerea pe care le-ar oferi-o tapiria cu atat mai mult locul pe care si-l cauta aici. Si eu am spus ca e un experiment, desigur din punctul meu de vedere, nu stiu daca iti aduci aminte.
Spuneam la un moment dat ca m-am plictisit; da, ma plictisisem sa raspund posturilor lui oldman; nu mi se mai parea funny.

Qvadratus

Apropo Tapire, in caz ca tragi vreun ochi pe-aici, tu de ce scrii pe acest forum ? Care sunt motivele tale, pina unde esti dispus sa intinzi si sa ne intinzi coarda si unde consideri ca trebuie sa te opresti in ceea ce faci aici (lasam deoparte banalitati de genul:: “am decis sa nu tai posturi” si altele de acelasi gen.)

tapirul

trag cu ochiul, dar stau mai prost cu timpul. Posturile astea care trebuiesc gandite mai mult le tot aman.
cre'că, nu ştiu...

A CERB

Quote from: Furnikai; cu o exceptie poate: Tapirul-pentru ca sunt convins ca nu este ceea ce vrea sa para si culmea, a si convins majoritatea de asta. Din acest punct de vedere mi se pare genial si de asta imi incita curiozitatea. Se poate sa ma insel, evident. .

bre, tu nu askultz. tapiru nu e genial in treaba asta, e doar oribil de sincer. mie imi vine sa vomit. lucrez, dupa kum am amintit, la el, si incet-incet vad progrese( aku 2 ani nu ar fi zis nika de putzulika lu' stefanika)
Smile! It confuses people!

manolo

poate nu ar fi pomenit nimeni nimic despre putzulica lui stefan... mai ales femeile... :lol:
Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

tapirul

QuoteTapirul-pentru ca sunt convins ca nu este ceea ce vrea sa para
intotdeauna e un exercitiu util sa te vezi si prin ochii altora. Asa ca o sa te rog, poti sa detaliezi un pic? Adica, cum "par" eu (ce crezi tu ca eu nu sunt de fapt)? Nu ma intelege gresit (cum ai facut cu ip-ul), nu sunt nici defensiv nici ofensiv, ci doar curios. Cred ca cerbu are dreptate in fact, nu sunt genial, ci pur si simplu asta sunt. Da's curios cum ma vezi tu, intai, ca sa iti spun daca e asa  :wink:

apropo de ip si ce ziceam ca m-ai inteles gresit... Nu te-am amenintat cu ip-ul niciodata. Am aflat (oarecum intamplator, pentru ca nu am obiceiul sa ma uit la ip-urile oamenilor) ca tu si hornyskunk sunteti aceeasi persoana (prea multe se legau, mai ales IP de belgia, de la acelasi institut de fapt). Ti-am comunicat asta pe private, crezand ca o sa apreciezi discretia (nici o instanta din lume nu ma putea opri sa postez numele tau real, departamentul, emailul si eventual datele de contact ale profilor tai - intamplator le aflasem, cu un pic de efort pe google). Singura mea dorinta era ca tu sa give-up clona aia. Daca nu o faceai tu o faceam io, spunand pur si simplu ca furnika si horny sunt aceeasi persoana, si atat. Nu trebuia sa spun mai mult. Deci nu, nu te-am amenintat cu IP-ul, am vrut doar sa iti arat ca stiu exact cine esti (jucai un pic de-a soarecele si pisica la data respectiva)

to be contiuned
cre'că, nu ştiu...

tapirul

acu' vad postul lui furnika cu toleranta. Nu, sa stii, cam asa sunt si in viata reala (cerbu ar spune "din pacate"). Dar cum am mai spus si pe altundeva (si cred ca si qvadratus a spus in alta ocazie), nu confunda toleranta cu acceptatul-de-orice. Cum spune cerbu, sunt siner. Din comoditate. Nu vad de ce as face eforturi sa imi "creez" o personalitae anume. Sa obtin ce? Nu sunt agent CIA sub acoperire... Cum spuneam, e mai comfortabil si mai usor sa fiu pe forum cine sunt si in realitate (pornind de la nick-ul care, cum am explicat in alta parte, a ajuns sa ma reprezinte, sa imi dea o identitate in randul prietenilor si intr-o perioada din viata extrem de frumoasa). Deci, furnika, nu sunt genial, sunt doar lenes.

Pe forum intru ca sa gaesesc ceea ce caut si cand ies cu amicii "la o bere": o comunitate (fie ea si virtuala ) de prieteni si cunoscuti (uite imi place ca limba romana, spre deosebire de engleza, are cel putin doi termeni deosebiti pentru "friends": prieteni si amici): sa discut, sa ma relaxez, sa ma contrazic in idei, sa mai aflu una-alta.

Nu cred, furnikule, ca te poti detasa asa usor de personalitatea ta reala in spatele uni nick si al unor posturi. Poti sa o faci, recunosc, intentionat si cu un efort sustinut (de care ma suspectezi tu pe mine...), dar in general ne dam "arama pe fata". Nu e asa de greu sa faci "profilul psihologic" al unui user (dupa ce ajungi sa il cunosti cat de cat), si nici nu o sa fi prea departe de adevar. Sunt studii psihologice deja (serioase) care analizeaza legatura dintre personalitate, temperament etc si nick-ul sau avatarul ales (ca orice stiinta, rezultatele sunt statistice, asa ca nu o interpreta individual)

ca sa raspund lui patratel, nu cred ca se pune problema in "intins coarda". In afara de cateva chestii clare (precum magaria lui enemy - vorbind de dat arama pe fata, in cazu' de fata infantilismu'...) nu am decat un rol tehnic aici. Nu trebuiesc moderatori aici la fel cum nu ai moderatori cand iesi pe terasa la o bere. Si nici alte regulamente
cre'că, nu ştiu...

Furnika

Bre tapire adu-ti aminte de un alt incident din tara in care ai abuzat de functia de administrator (ehei, ce vremuri). Atunci tapirul cel corect a postat ip-ul meu pe imed si nu pentru ca asa ar fi trebuit (si pt ca asa ar fi cerut regulamentul) ci pentru ca ti-ai depasit conditia ta de tolerant vazand o mica gluma pe care am postat-o.

tapirul

exactamente furnikule. Dupa cum spuneam, nu ma intelege gresit cu toleranta. Atunci m-ai calcat pe bataturi ca individ (tu si cu adi, that is, si de fapt a fost vorba si de o confuzie acolo, tu si adi erati de fapt colegi la acelasi institut - romanesc - si adi postase ca bou' cu un nick exact de pe ip-ul ala, am creyut ca ala esti tot tu, si am vrut doar sa demonstrey ca am avut motive serioase sa te banui. A fost un exercitiu de logica. Da' nici atunci nu ti-am postat numele real). Si nu fusese o mica gluma, ci o cretineala totala. So.. Ce nu tolerez eu este intoleranta generalizata, gen "toti homosexualii sunt pedofili", "toti negrii sunt lenesi" etc. Cred ca, in fact, nu tolerez prostia tâmpa.
cre'că, nu ştiu...

Furnika

Gresit. Cand cineva te calca pe bataturi toleranta e aruncata la gunoi, asta vreau sa spun. Nu mai conteaza ce se intampla, poti chiar sa abuzezi de drepturile tale de administrator. Pai vezi, asta e ideea; erai in stare sa imi postezi numele pe un forum, ceea ce din punct de vedere al regulamentului nu cred ca era ok si asta din cauza unei glume. Acum nu trebuie sa imi demonstrezi ca nu esti tolerant pt ca asta stiu deja; insa ceilalti au o imagine deformata, nu  cred ca in realitate vrei sa 'impaci pe toata lumea' ci te straduiesti sa iti mentii figura de 'tolerant'; la o adica daca cineva intinde coarda tapiru uita de toleranta (si era o gluma atunci, puteai sa raspunzi cu aceeasi gluma, nu sa postezi numele institutului la care lucram) .Ai facut-o din pozitia ta de Administrator de pe Imed, pe o problema personala. Asa que nu o mai da inainte cu toleranta and be yourself asa cum faci acum amenintandu-ma cu ip-ul si cu mailurile profilor si asa cum ai mai facut-o si asta vara. Nimic nu te opreste sa fii tu insuti.

A CERB

Quote from: tapirulCe nu tolerez eu este toleranta generalizata, gen "toti homosexualii sunt pedofili

that's a cheap shot, tapirou
Smile! It confuses people!

tapirul

inca te roade chestia aia furnikule, ai? ca am abuzat de drepturile mele de administrator? Hehe. Si zici ca userul nu are nimic de a face cu persoana din spatele lui...Nu, nu ti-as fi postat numele pe nici un forum. Asta nu poate intra in capul tau antenat. Tu ii judeci pe toti dupa calapodul tau, vad. Erai mai fericit daca o faceam, though, puteai sa iti justifici mai bine pozitia de victima (si sa point out falsitatea tapirului) mai bine.

Toleranta mea are o alta definitie decat ce crezi tu (sau ce vrei tu sa crezi). Daca un homosexual se da la mine de exemplu, il articulez de nu se vede, in ciuda faptului ca le sustin "cauza". Cum am zis, nu sunt talamb-natang acceptand orice. M-ai calcat pe bataturi, repet, ca individ.

acum, nu inteleg ce te doare pe tine daca sunt io myself or not. Te doare ca io am reusit sa pacalesc pe toti in timp ce tu nu prea ai reusit? Well, that's your problem, not mine.


Treaba cu "era o gluma" este lait-motivul tuturor, justificare de a face orice in spatele lu' "pai nu stii de gluma?" Poti sa te iei de mana cu gaurika aici, si el tot asa, era o gluma. Iote ca io nu am perceput-o ca pe o gluma. Nici macar ca pe o gluma proasta. Pentru ca nu era, indiferent ce zici tu acum.
cre'că, nu ştiu...

Furnika

Quote from: tapirulinca te roade chestia aia furnikule, ai? ca am abuzat de drepturile mele de administrator?
Nu ma roade bre, ca oricum nu interesa pe nimeni cine sunt io si de ce ma tot cert cu tapiru.
Pai ai abuzat, vrei nu vrei - asta e. Nu vreau sa fac din asta o mica drama si nici sa pozez in victima.
Spui ca te-am calcat pe bataturi ca individ. Posibil, dar de unde ma cunosti tu pe mine ca individ si cum de ai decis ca e bine sa treci din partea virtuala in partea reala, postand numele locului meu de munca pe forum?
Asta e problema ta, ca m-ai cunoscut din ceea ce am postat si niciodata nu o sa stii cine si cum sunt. Poti afla cum ma cheama, mailul, numarul de la pantofi etc dar nu o sa fii in stare sa spui ca ma cunosti ca individ si sa spui ca acel individ te-a calcat pe bataturi. Nu incerc sa pacalesc, eu doar scriu, in functie de stare si de inspiratie de asta pot fi uneori mai liber in cuvinte, alteori sa am un simt al umorului mai acru.
Tu sustii ca esti aici ca individ, eu in general sunt ca un simplu nick. De aceea nici nu ma gandesc sa pacalesc pe cineva. Tot ceea ce spun o spun ca un simplu nick si nu ca pe o persoana transpusa in virtual.
Daca esti aici ca individ inseamna ca poti fi si judecat ca individ. Astfel, eu pot spune ca individul tapiru nu mi se pare adevarat in toleranta lui.
Nu-l cunosc pe gaurika, dar poate avea dreptate si el, orice e posibil. Nu poti avea pretentia sa cunosti un individ doar din ceea ce spune pe forum, poti doar intrezari si intui cate ceva. Sa nu imi spui mie acum ca toti care posteaza aici sunt in totalitate sinceri si ca posteaza exact ce gandesc pt ca nu te cred. Iar dovada o poti gasi oriunde. Diferenta este ca eu recunosc asta.

tapirul

deci tu nu esti intotdeauna sincer si nu postezi intotdeauna ce gandesti si recunosti asta?. Bine ca recunosti. Io unul, crezi-nu crezi, ti-am spus, scriu ce gandesc si sunt ce scriu. Daca nu din alt motiv, din lene. Ca sa te apuci sa faci experimente, sa "creezi" personalitati aparte iti trebuie timp si commitment, si io nu am nici una nici ailalta.

Tu spui ca tu practic nu esti un individ pe forum (sau intr-o comunitate virtuala), ci doar un nick. Well, asta pentru mine e foarte greu de acceptat. Psihologia si sociologia comunitatilor virtuale si a indivizilor virtuali sunt stiinte yet to be developed, dar intuitia plus cunostintele de psihologie pe care le am imi spun ca poti face un profil psihologic al unui user pe baza a ceea ce posteaza si a cum se "comporta" virtual (asta daca nu face eforturi sustinute sa creeze o personalitate anume, ceea ce spui si tu ca nu faci, recte ca nu incerci sa pacalesti pe nimeni). Practic este la fel ca si in viata reala, cunosti un individ prin cum "se prezinta", si iti faci o idee dupa informatiile pe care le emite. Transpus in realitatea virtuala e cam acelasi lucru, evident mult vaduviti fiind de niste informatii pe care nu le putem accesa aici (ton al vocii, fizionomie, mimica, body language, etc). Dar, repet, eu cred ca personalitatea unui user, a individului din spatele unui nick, poate transpare cu suficienta acuitate.

Ca tu crezi sau nu ca sunt un individ tolerant, asta e alegerea ta. Pot sa iti spun ca nu incerc cu tot dinadinsul sa par altfel decat sunt. Cei care ma cunosc direct (cerbu, qvadratus, cetateanul turmentat) pot sa iti confirme ca. in general, sunt un individ mai tolerant decat media. Cerbu ti-o tot repeta, dar nu il auizi. Asta nu inseamna ca sunt (ma repet a cinspea oara) tălâmb. Sunt tolerant, la nivel de individ, si la nivel de idei, dar cand imi sare tandara imi sare departe. Si nu am zis ca sunt perfect cand am zis ca sunt tolerant. Da, chestia cu ip-ul de pe imed poate fi interpretata ca un abuz, dar nu stiu daca stii ca aia a fost singura ocazie in care m-am folosit de "puterea" mea de moderator (si anume sa vad un ip, ca la asta s-a redus, IP pe care daca te straduiesti un pic poti sa il afli oricum si cu alte mijloace). Dar ala a fost un moment in care imi sarise tandara (pe moment, nu port ranchiuna, drept dovada ca nu mai am habar pe ce imi sarise). Da, ma calcasesi pe bataturi. Ca user, ca individ, ca nick, ca ce vrei tu. Si sunt convins ca de fapt asta a fost, partial, si scopul tau, sa ma scoti din pepeni (aici semeni tare mult cu adi - inteleg ca il cunosti si personal - si aluia ii place sa se "joace" asa, si dupa aia sa o dea pe gluma). So, ai obtinut reactia cautata (si meritata).

Apropo de cine sunt eu in realitate si de toleranta mea. Eu am o reala problema nu cu individul sau cu ideea lui, ci cu atitudinea respectivului. Sunt cateva chestii pe care le despise intens, e.g., laudarosenia,. atitudinea superioara, lucratul-pe-la-spate (si cu zambete in fata), si altele.  Aici devin eu foarte intolerant. La tine (si la ceilalti, vezi enemy, adi  si stefan) m-a enervat nu individul (nici macar profilul ala psihologic pe care il creeasem) ci atitudinea
cre'că, nu ştiu...

tapirul

pentru cerbu:
Quotethat's a cheap shot, tapirou
sure thing. la banii mei de universitar nu imi permit chestii scumpe.
cre'că, nu ştiu...

INDIANUL

Quote from: FurnikaAsa que nu o mai da inainte cu toleranta and be yourself asa cum faci acum amenintandu-ma cu ip-ul si cu mailurile profilor si asa cum ai mai facut-o si asta vara.:idea: Nimic nu te opreste sa fii tu insuti:idea:.
mai aceeasi chestie mi-ai zis-o si mie
mai pe bune lasa omul sa fie cum simte el si cum vrea el nu-i mai spune tu sa fie asa cum vrea el;tu ai fost asa cum esti tu cand te ascundeai dupa o clona?cand ai intrat aici sa demonstrezi ca tapi e in stare si TREBUIE sa de ban ca sa arati tu ce admin rau poate deveni el?ca si acu vad ca tot pe linia asta insisti
tu nu ne cunosti pe fiecare personal ca sa poti aprecia daca eu nu ma comport cum sunt eu ci ma prefac si sa vii tu sa-mi zici:fii tu insuti, comporta-te cum esti tu de fapt.vrei sa ma comport cum vrei TU?sau ma lasi sa ma comport cum sunt eu fara sa-mi zici tu asta...fara sa pozezi intr-un tip corect.
ramas bun...

Furnika

N-am zis bre ca tre sa fie intr-un anume fel ci sa fie el insusi, nothing more.

tapirul

unu la mana, ca te contrazici singur, zici ca un user nu are nimic de a face cu individul din spatele lui (so, cum as putea sa fiu "eu insumi" cand sunt doar un nick si nu altceva?). Si doi, I don't get acel "trebuie". Trebuie sa fiu eu insumi de ce? Ca asa scrie in tablele lui Moise? De ce eu trebuie si tu nu trebuie? E o logica cam complicata.

Last but not least, SUNT eu insumi, believe it or not.
oldman are dreptate, ai tot incercat in fel si chip sa demonsrezi, vis-a-vis de tapiru, ca "bufnitele nu sunt ce par a fi", nu prea ai reusit, that's okay, da' nu zi ca nu te roade...
cre'că, nu ştiu...

Furnika

Quote from: tapirulunu la mana, ca te contrazici singur, zici ca un user nu are nimic de a face cu individul din spatele lui (so, cum as putea sa fiu "eu insumi" cand sunt doar un nick si nu altceva?).
..............
Last but not least, SUNT eu insumi, believe it or not.
oldman are dreptate, ai tot incercat in fel si chip sa demonsrezi, vis-a-vis de tapiru, ca "bufnitele nu sunt ce par a fi", nu prea ai reusit, that's okay, da' nu zi ca nu te roade...
Pai io nu am pretins ca sunt ceea ce par a fi. Tu esti un individ, ca asa ai zis. Iar acel individ am zis ca nu e ceea ce pare a fi. Ce e asa complicat? Cine vrea sa inteleaga intelege, fii linistit; nu trebuie sa demonstrez nimic de aici incolo... Ca tu nu vrei sa intelegi ce spun eu, asta e, nu incerc sa te conving mai mult de atat...Io nu am avut pretentia ca sunt un tip corect, ca sunt responsabil etc pt ca nu ma intereseaza asta.

tapirul

pai io credeam ca aplici logica asta universal, nu in cazuri particulare. Tu esti ala cre nu intelege ca nu are nimic de demonstrat: toate teoriile tale pica pentru ca intr-adevar eu nu pretind a fi nimeni altcineva decat se sunt. Userul tapirul si individul din spate sunt identici.
cre'că, nu ştiu...

elfstone

Ei, c'mon... nici pe forum, nici in viata reala nu suntem exact ceea ce parem a fi. Vorbiti discutii... prea multi factori aleatori. Tapire, eu sunt convins ca nici un "nick" de pe aici nu reprezinta fidel persoana din spatele monitorului. Dupa cum nici un om pe care il intalnesti intr-un context anume nu iti ofera o imagine exacta a fiintei lui. Pur si simplu nu se poa`. Mai mult decat atat, enorma majoritate a oamenilor pe care ii cunosc isi formeaza, pe net, imagini  complet diferite de realitate. Si asta e un fapt si atat, nu stiu daca e bine sau rau ca e asa.

Tapirul vrea sa fie pe forum insusi el. De ce nu poti sa crezi asta, furnika? Poate chiar asa este. Evident ca nu reuseste, dupa cum nu reuseste sa fie acelasi insusi el in diverse relatii, in diverse roluri pe care, dandu-si sau nu seama, le joaca pentru ca asa e jocul. Asa vad eu treaba asta... . Tapi, nu folosi cuvinte precum "identic"... vorbesti cu pacat... .
"I'd rather be happy than right, any day of the week"

Furnika

Quote from: tapirulUserul tapirul si individul din spate sunt identici.
Eu nu cred asta si ti-am explicat si de ce, cu un exemplu particular. Eu nu am pretins niciodata ca sunt acelasi, ba dimpotriva.

tapirul

sorry for identic, i-am explicat si mai devreme lui furnica ca pe forum sunt eu insumi asa cum sunt si in viata reala... O chestie de probabilitate. Nu poti cunoaste un om perfect niciodata, si la fel, doi oameni pot avea imagini diferite pentru aceeasi persoana, indiferent de cat de bine ar cunoaste persoana. Eu in limitele astea m-am referit. Sau, ca sa fiu mai exact, nu incerc sa fiu altul. Sunt ceea ce sunt.
Tu, furnikule, nu mi-ai expicat "de ce". Mi-ai spus doar ca nu crezi. Exemplul ala particular nu e un argument, si ti-am explicat de ce. :)

pana la urma nu stiu de ce ma chinui sa ii demonstrez lui furnika cine sunt. El crede ca sunt altfel si il face sa se simta bine. De ce sa ii iau eu multumirea omului?
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Furnik, notiunea de "increzut", iti spune ceva ? Ti se pare cumva un cuvint asupra caruia e bine sa meditam in anumite situatii sau perioade?

Furnika

Quote from: tapirul
pana la urma nu stiu de ce ma chinui sa ii demonstrez lui furnika cine sunt.
Exact, pentru ca eu deja stiu cum esti. :)
Exemplul ala particular nu trebuie sa il explici, pur si simplu s-a intamplat si atat. E nevoie doar de un exemplu (sau daca vrei contr-exemplu) pentru a demonta o teorie. Teoria era ca tu esti tolerant.
Cel putin pentru mine nu mai e valabila teoria. Asta vreau sa spun.
Nu vreau sa ii demonstrez nici lui quadratus (habar n-am cine e quadratus ca individ) si nimanui cum ca tapiru ar fi intolerant.
Si quadratus, ce legatura are notiunea de increzut cu toate astea? E bine sa meditam la el, de ce nu?

A CERB

pana una-alta, 4, vad ca tu meditezi la faptul ca ant tzi se pare inkrezut. nu prea inteleg de ce zici ca e increzut, mie mi se pare intolerant, ceea ce ma bucura, si eu cred ca sunt intolerant si ma simt mai acasa.
Smile! It confuses people!

Furnika

Tapiru hai in clubul intolerantilor, ti-am facut un loc cald. :lol:

tapirul

si totusi furnikule, de unde obsesia asta cu intoleranta lui tapiru? Nu stiu cu ce scule lucrezi tu, da' se pare ca nu prea ai auzit de statistica. Aia cu un exemplu care darama teoria e o gogomanie de care mi-ar fi rusine sa o pomenesc. Dar man, daca te face sa dormi mai bine faptul ca tapirul e intolerant, fie ca tine, admit, sunt un intolerant cu sange rece. Uite ca tocmai l-am facut pe adi cretin (tehnic, nu io l-am facut cretin ci ma-sa, io doar am scos chestia iun evidenta). Inca un exemplu care darama teoria.. Sau inca doua, nu? Functie aritmetica cu ratia unu.
cre'că, nu ştiu...

Furnika

Nu am auzit de statistica. Tu crezi ca ea a auzit de tine?
Pai vrei sa masor rata de intolerante pe zi sau pe an, ca sa fie semnificativ statistic?
Nu trebuie sa exagerezi acum, nu am zis ca esti intolerant cu sange rece, asta e prea mult spus. Semeni din ce in ce mai mult cu oldman insa, cel putin atunci cand te referi la Adi. Sa iti urez drum bun inainte pe calea asta?
Si nu inteleg de ce tot il bagi pe Adi in discutie, din cate stiu eu el nu a mai postat demult pe forumul asta. Dialogul era intre mine si tine, ce are a face Adi?  :shock:

Qvadratus

Hai ca-ti raspund Cerbus: motivul este reprezentat de credinta ca toate cele de mai jos pot dura la nesfirsit fara a lua in considerare interferentele cu interesul celorlalti.

Caractere nick:
Agresivitate vadit exprimata in stil si in atitudine (pina si avatarul ales este cel al unei furnici soldat)
Predispozitie pentru lupta de gherila (“unexpected”)
Atitudine vadit razboinica cvasipermanenta
Atac in forta de fiecare data
Incercare de dominare perpetua a partenerului de discutie
Folosirea tehnicii de creare a unor focare de neintelegere
Incadrare a oricarei discutii intr-o tipologia indusa si care conduce la generarea unui avantaj strategic de la bun inceput
Tendinta uzuala la desfiintare a interlocutorului si/sau a ideii respective (nu conteaza daca e vorba de orgasm sau altceva)
Interesul dedicat in primul rind nu ideilor puse in circulatie si care se discuta, ci principiului “cine pe cine” precum si caracterului intrinsec de desfasurare a discutiei.
Principiul “vine, daca merge arunca fitilul de la inceput sau mai tirziu, daca nu merge paraseste rapid scena pentru a rasari mai incolo pentru scurt timp; eventual revine in caz e intrunire a conditiilor necesare”

Tehnici:
Experimentarea unor scheme si protocoale de gestiune a relatiilor interpersonale (nu am gasit din pacate alt cuvint decit “interpersonal” desi nu e foarte bine ales)
Experimentarea unor tehnici de comunicare
Experimentarea modalitatii de gestiune a polemicii

Aici nu e vorba de intoleranta, ci de atitudine studiata.
Nimic de zis, mai experimentam si noi da‘........., ne mai oprim si noi si ne mai uitam prin jur, si asta nu numai pentru a ne trage sufletul.

tapirul

Naspa ca n-ai auzit de statistica si nici ea de tine.
vad ca totusi eviti intrebarea.
cre'că, nu ştiu...

A CERB

4, tz-am cetit pomelniku, da' tot sunt nelamurit, ce treaba are ce listezi tu akolo cu ideea de increzut?
Smile! It confuses people!

Furnika

Era vorba ca nu a auzit nici ea de tine dar te-ai grabit cu cititul.
De unde 'obsesia', asta e intrebarea? Pai nu e nici o obsesie, asta e raspunsul. Daca discut o chestiune nu inseamna ca sunt obsedat de ea, doar discut. Quadratus ma crede malefic vad, nu stiu de unde a scos caracterizarile alea machiavelice dar nu mi se potrivesc. Am un stil particular de a discuta, asta-i tot; poate ca din cauza ca discut mai aprins si sunt putin incapatanat, de unde si confuzia ta cu obsesia. Si ti-am mai zis si alta data, chiar imi esti simpatic. :wink:

tapirul

nu m-am grabit cu cititu', incerc sa fiu mai subtil da' nu mere vad.
nu te fa ca nu pricepi ce vrau sa zic cu statistica (sau chiar nu ai priceput?). Actiunile lui tapirul (alea related to tolerance/intolerance) se inscriu pe o curba cu o distribuitie mai mult sau mai putin normala (de fapt este o distributie skewed and kurtotic, actually), cu majoritatea actiunilor mele spre stanga (axa X este toleranta-intoleranta, de la stanga la dreapta). Daca niste actiuni ale mele sunt mult la dreapta (intolerante), alea sunt dincolo de 3 SD. Doua actiuni extrem de intolerante nu schimba ansamblul. Distributia lui tapiru' incadreaza tehnic la more-tolerant-than-average. Ideea ca e suficienta un singur fapt ca sa demolezi o teorie este stupida si nestiintifica.
cre'că, nu ştiu...

Furnika

Nu ma pricep la statistica dar vad ca tu stii destul de bine deci din punct de vedere statistic imi poti demonstra ca tapiru e more tolerant than average.
Tu vrei sa spui ca fiind doua actiuni extreme le excluzi din grafic? :shock:
Dimpotriva, doua actiuni 'extrem de' destabilizeaza sistemul. Tu vrei sa manipulezi faptele cu ajutorul statisticii; nu e o problema, asta se practica de mult timp si de catre multi si vad  ca si de tine; dar nu inseamna ca iti si cumpar ceea ce vrei sa vinzi cu ajutorul statisticii.  
Chiar si faptul de a fi foarte incapatanat si vrand cu tot dinadinsul ca punctul tau de vedere sa fie si ultimul punct dintr-un dialog dovedeste intoleranta. Deci mai adauga ceva la graficul acela, poate acum vei vedea  acul balantei inclinandu-se incet-incet spre dreapta.

tapirul

cre'că, nu ştiu...

Furnika


tapirul

lemme ask you somthin' furnika: esti (sau te consideri) un alcoolic cronic sau nu? Raspuns da/nu, daca se poate.
cre'că, nu ştiu...

Furnika


tapirul

cre'că, nu ştiu...

tapirul

okay, ca sa iti fac un desen si sa pricepi ce vreau sa spun. Presupun ca nu esti si nu te consideri alcoolic (sau, ca sa te scutesc de interpetari personale, sa vorbim la general. O persoana oarecare crae nu e alcoolica. Student la medicina anul cinci, par egzample). Totusi (unless you're maica teresa), bei si ai baut la viata ta. Ba chiar sansele sunt ca ai facut o betie mare macar la viata ta. Chiar o betie urata, o data in viata. Well, astea toate nu te fca alcoolic. Si un event izolat nu darama teoria cum ca furnika nu e alcoolica.
So, ce vreau io sa zic aici nu e daca eu chiar sunt sau nu intolerant (tu crezi ce vrei, anyway), ci ca demonstratia ta e flawed.  Good try, though.
cre'că, nu ştiu...

A CERB

Smile! It confuses people!

tapirul

cre'că, nu ştiu...

A CERB

Smile! It confuses people!

tapirul

cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Quote from: FurnikaQuadratus ma crede malefic vad, nu stiu de unde a scos caracterizarile alea machiavelice dar nu mi se potrivesc.

Am ajuns cumva sa discutam despre individ ?  :D

Nu esti malefic, cel mult doar "male" fara "fic". Skuze, dar din greseala am uitat sa precizez ca acele "Caractere" se refereau la nick. Mai jos am mentionat si cuvinte precum "experimentare", asa ca aveai de unde sa-ti dai seama cum e de fapt treaba. Am corectat acum ca sa fie clar.
Oricum, ceea ce vreau eu sa spun de fapt si de drept e ca nu e foarte funny (cel putin pentru mine) cind deschid calculatorul sa ma intreb aproape de fiecare data: "Cu cine se mai capaceste astazi Furnika?" sau eventual "Pe cine a mai capacit astazi Furnika ?" Un pic de relaxare si un zimbet nu strica nimanui, nu crezi ? (fie personalitate atribuita unui nick fie persoanei din spatele nickului) Mai ales ca atunci cind unui nick de calibrul celui pe care l-ai creat ii tuna si ii fulgera tot timpul, incep sa apara si alte fete triste si crispate pe-aici, ceea ce de asta data nu numai ca nu reprezinta un lucru funny, dar mai e si foarte enervant.
Bah ! Pe de alta parte (si asta ma interesa de fapt cel mai mult), prefer sa discut cu cel din spatele nickului si nu cu filtrul impus proiectiei respective (oricare din cele 300  :wink: ).

P.S Oricum, e interesant sa joc Go cu tine pe web.  :cheers

Qvadratus

Quote from: TapirulIdeea ca e suficienta un singur fapt ca sa demolezi o teorie este stupida si nestiintifica.

In general e suficient un singur fapt ca sa demolezi, sau eventual sa vrei sa demolezi.  :nee-nee:

Quote from: FurnikaChiar si faptul de a fi foarte incapatanat si vrand cu tot dinadinsul ca punctul tau de vedere sa fie si ultimul punct dintr-un dialog.

Te rog sa-mi platesti drept de copyright pentru asta

A CERB

Smile! It confuses people!

Furnika

Ok, am inteles la ce se refeream; dar chiar si asa nici macar nickului nu se potrivesc, in afara de faptul ca avatarul reprezinta o furnica-soldat si alte cateva chestii.
4tus copyrightul ti l-am platit sub forma de tapiri; nu imi amintesc pe unde ai spus asta dar iti platesc oricum.
Tapiru, referitor la betie: stii ca e foarte greu ca o persoana sa recunoasca faptul ca are o problema. De fapt asta e primul pas spre tratamentul alcooolismului, pas care e si cel mai greu.
Mai e si forma aia de alcoolism in care un individ se imbata la intervale lungi dar regulate si cand o face se imbata cui. In rest e o persoana respectabila, cu copii, sotie, catzel; ba chiar nici nu bea in restul timpului ci doar cand il apuca. Tot alcoolism se numeste si asta.
Da, bineinteles ca mai beau si eu din cand in cand; nu stiu daca sunt alcoolic sau nu; tu consideri ca nu esti. Nu pot sa te contrazic.

tapirul

bei, nu o mai da cotita. Conform teoriei tale cu cazu' care darama teoria, daca te-ai imbatat o singura data in viata ta inseamna ca esti alcoolic (sau ca se darama teoria ca nu esti alcoolic). Tu te invarti intr-un paradox cu teoriile tale furnika, pentru ca se anuleaza reciproc. Dupa teoria ta, cele doua "incidente" demonstreaza ca tapirul este de faptr intolerant, daramand teoria ca nu ar fi. Well, conform aceleisi logici, "incidentele" in care am fost de exemplu tolerant (e.g., cand nu te-am ban-uit desi o doreai cu atata ardoare  :) ) darama teoria ca as fi intolerant, pentru ca e suficient un fact ca sa darami o teorie. Got the point?
So once again, try something else, this one doesn't work.
cre'că, nu ştiu...

INDIANUL

tapi si restul parerea mea e ca va pierdeti timpul;tipul asta a intrat pe forum vrandu-se un experiment si la stadiul de experiment a ramas;daca iei posturile lui la puricat nu cred ca poti scoate o idee inteligibila pe marginea unei discutii in care sa zici ca a imbogatit si el cu ceva discutia;si eu am posturi de cearta, mistocareala dar am destule si cu discutii serioase;asta nu are in posturi decat provocari, fitilisme, atacuri, incercari de enervare a celorlalti useri in special a tapirului de la care spera sa obtina un ban auto-martirizant.nu ai decat sa-l vezi tu intolerant restul de aici stim cum il vedem fiecare;eu unul am intrat aici pentru tapirul si am descoperit si alti useri placuti;probabil ca mine au intrat si altii;tu ai intrat pentru ca pe imed se stia ca adminii sunt intoleranti si nu aveai ce demonstra in plus;aici te dai de cesaul mortii sa iti impui punctul de vedere desi sunt destui care nu sunt de acord cu tine;oricum tu incearca pentru ca incercarea moarte nu are;pana acum singurul care te tolereaza este copitatul pentru ca el are impresia ca va apropiati ca stil de discutii;se inseala;va asemanati doar ca stil de exprimare diferenta in postare fiind ca tu discuti numai la misto iar el mai discuta si serios dar din pacate neargumentat.
ramas bun...

Furnika

Te contrazici oldman, in alta parte ziceai ca eu vad si nuantele si ca sunt o persoana cu care se poate discuta, spre deosebire de cerbu, spuneai tu. In postul asta gresesti; am mai spus ca eu nu am neaparat ceva personal cu tapiru; e vreo problema daca ii spun ca e intolerant? Daca tin bine minte tu chiar m-ai injurat la un moment dat; eu ii spun doar atat, ca e intolerant. Oricum tapirul nu o sa imi dea vreun ban vreodata pentru ca asta ar confirma teoria mea cu privire la intoleranta lui. ;) Daca tot e sa vorbim de paradoxuri. (ii sugerez pe deasupra sa ma baneze cat mai repede si cat mai eficient pt ca in curand o sa am internet la viteza ametitoare plus timp liber si nu sunt responsabil de faptele mele de pe forum - ca user, evident, nu ca individ :lol:). Asta a fost o paranteza. Revenim.
Ca tu il vezi pe tapiru tolerant, e parerea ta si nu vreau sa iti demonstrez tie ca e bine sa ai o parere contrara; e si normal sa crezi asta pentru ca nu ti-a dat deocamdata un motiv sa il crezi intolerant; astfel, iti inteleg punctul de vedere prin prisma lipsei de informare.
Dar tapiru are dreptul sa stie ca unii il pot considera intolerant. Ceilalti e posibil sa greseasca crezandu-l tolerant. Nu cred ca l-am enervat cu ceva pe tapiru spunand asta.
Daca tu oldman alegi sa-l pui in rama pe tapiru eu nu am nici un drept sa te opresc. Iti pot face chiar o sugestie: sa iti legi coltii de tigru de la gat pe care ii porti ca amuleta cu fasii de piele de tapir.
Si inca o sugestie: renunta la cafea, iti poate da o stare agitatie, somn dificil si posturi ca cel de mai sus.
Pt tapiru: nu e un paradox. Rationamentul tau e gresit de asta ti se pare ca faptele se anuleaza reciproc.
Despre un sfant care face o singura data (si el, ca baietii) un viol in masa nu mai poti spune apoi ca e un sfant ci ii poti spune violator. Sfantul poate apoi sa faca o gramada de fapte bune, dar de la momentul violului incolo nu mai e un sfant, got the idea?Fapta uneori se poate prescrie insa ramane tot fapta.

Qvadratus

Indiene, nu comentez in sine ceea ce ai zis tu, nu am argumente sa te contrazic, si chiar daca le-as cauta, nu vad rostul actiunii. Ceea ce vreau eu sa fac este sa prezint un punct de vedere propriu.

Primo: Aici pe forum suntem in acest moment inregistrati 79 de useri. Din acestia 20 nu au nici macar un post, iar inca 19 au pina in 10 posturi sau nu posteaza decit odata la 10 ani. Daca facem un mic calcul, rezulta un capital de aproximativ 40 de useri care au de-a face in realitate cu acest forum si care dupa calculele mele asigura aproximativ 98,5 % din activitate (raportare la nr. de posturi). Din acesti 40, primii 20 asigura 90 %, primii 15 85%, primii 6 60%, Tapirul (inclus in cei 6) asigurind el singur 15%.

Secundo: Intr-o buna masura prin natura lucrurilor, nu neaparat in mod voit, primii 6 useri dau aici tonul si stabilesc liniile de conduita si urmatorii 9 sustin si consolideaza ceea ce se intimpla. Acest grup de primi 15 useri asadar, are controlul a ceea ce se intimpla aici, responsabilitatea maxima revenind asadar primilor 6, Tapirului revenindu-i un rol mai special, de interfata tehnica si circuit de conducere bistabil, adica in speta de tranzistor. (deschide portile pentru trecerea deciziilor in sensuri variabile, functie de valoarea potentialului si de sensul curentului pe care il aplici la un moment dat la cele 2 picioare + trompa).
Intre acestia 6 se afla si Furnika. Aparent ceea ce  face nu e caracterizat de consistenta si reprezinta imensa majoritate a circului si conflictelor care au loc aici. La o analiza mai atenta vei observa totusi ca nu i se poate reprosa total lipsa de consistenta, iar circ si conflicte se gasesc si in ograda altora. Tot la o analiza mai atenta se observa dupa cum am mentionat in alt post, ca atitudinea respectiva este in buna parte impusa. Intr-un fel el asigura daca vrei partea de “spectacol”, care intr-o masura mai mica sau mai mare este necesar oricarui grup de oameni pentru a nu se plictisi. Intr-un fel tot el asigura si “necesarul” de contradictii care servesc sustinerii unei discutii un timp mai indelungat si etalarii unor argumente mai elaborate si mai complexe din partea participantilor. Pina aici rolul este pozitiv si cred sincer ca fara existenta unor doze potrivite de “circ” si “contradictii” anumite lucruri ar deveni rasuflate sau plictisitoare inainte de a le fi venit sorocul, iar anumite discutii nu ar aprofunda atit de bine pe cit ar fi  posibil problemele dezbatute.
Pe de alta parte, atunci cind vorbim de asemenea lucruri, trebuie sa vorbim si de notiuni precum “cantitate” si “persistenta”. Cantitativ vorbind si sub aspectul persistentei unei anumite atitudini de-a pune problemele, Furnik fara doar si poate din punctul de vedere al unora a exagerat. Nimic mai adevarat. E ca si cum ai fi intr-un restaurant la o petrecere cu prietenii si unul dintre participanti s-ar apuca sa se distreze numai asa cum ii tuna lui pina reuseste sa-I enerveze destul de tare pe multi dintre cei de la restaurantul respectiv si sa le strice cheful. Pe de alta parte, daca te uiti la procentele puse de mine mai sus, vei vedea ca inevitabil, prin natura statistica a problemei, Furnik a intrat in contact in primul rind cu cei care au postat mai mult, gradul de “conflicte” cu persoanele implicate crescind insa nu proportional cu gradul de participare ci exponential. Cu alte cuvinte, mergind spre partea de jos a clasamentului postarii, vei constata ca sunt din ce in ce mai putine persoane dispuse sa sustina afirmatii de genul celor spuse de tine mai sus, Furnik interferind in primul rind cu Manolo, cu tine cu mine, cu Tapirul, mai putin cu Cerbul. Adica ceea ce vreau eu sa spun este ca primii din clasament se simt “mai atinsi” decit ceilalti, fara ca asta sa le justifice insa atitudini de excludere care sa aiba un suport real pe principiul “un om un vot” apropo de restul pina la 15 sau 40 de useri.

Tertio: Intr-o alta ordine de idei, si aici cred ca am exprimat destul de clar ceea ce gindesc mai devreme cind am vorbit de “fete intristate si crispate pe care am inceput sa le intilnesc pe-aici” intr-un alt post, atunci cind intri intr-un restaurant unde galagia si atmosfera sunt prea “aprinse”, in mod logic te intorci si iesi afara alegind sa mergi sa te simti bine in alt loc. Aici cred ca ar trebui sa intervina cred eu notiunea de responsabilitate de care ii tot vorbesc Furnicii de citeva zile incoace, si  aici am inceput eu sa ma simt deranjat de modul in care procedeaza. Eu, Tapirul, Manolo, Cerbul, probabil si tu, ne dam mai mult sau mai putin silinta sa creem un cadru cit mai prietenos si cit mai agreabil pentru ca altii sa vina si sa ramina aici, sa poata discuta si s-o faca cu placere. (probabil sunt si altii care o fac, sau poate ca nu) Furnik nu pare sa prea tina seama de aceste eforturi (pe care eu le presupun, cel putin deocamdata, din partea persoanelor mentionate). Ma rog, dincolo de un anumit punct, stilul lui de-a pune problemele poate sa torpileze aceste eforturi. Nimic mai adevarat, dar la fel de adevarat este ca anumite lucruri pot fi facute mult mai inteligibile pentru persoanele care nu le inteleg.

Qvarto: Daca te uiti din nou la procente, vei vedea ca cel putin pina in acest moment balanta anumitor lucruri care implica actiunile lui Furnik a avut de unde sa-si asigure sursele de echilibru. Problema se pune pentru viitor. Intrebarea este ce avem de facut in acest context eu, tu, Manolo, Cerbul sau Tapir  ori Furnika. Esenta controversei la care te referi este intre primii din clasament si la acest nivel trebuie gestionata problema, fara a face greseala de a acorda insa mai multa importanta unor probleme decit e cazul si a confunda statistica cu notiunea de optiune individuala. Evident in anumite circumstante sau perioade cineva se poate pune din start intr-o pozitie de outsider, dar eu cred ca  anumite lucruri trebuiesc gestionate la rece si pas cu pas , fara sa trebuiasca sa se dea cu bita.

Ceea ce am avut de spus in esenta apropo de problema de care vorbesti, am spus in posturile anterioare. Nu am nimic de retractat din acele posturi si am vorbit foarte serios, ca de altfel si in acesta.

INDIANUL

deci:4, iei o idee-aia cu statistica- si faci din ea o polologhie la care nu tragi nici o concluzie;fiecare poate trage ce concluzie vrea de acolo  sau tragi concluzii incleiate;ai ceva de zis?nu mai fa romane in jurul statisticii si spune scurt si clar ce ai de zis.
fa statistica dupa tapirii primiti;ti se pare un criteriu de valoare pentru ce exprima posturile???fa statistica dupa nr de posturi;e acelasi lucru;daca scrii o caruta de posturi care contin doar semne de astea :D  :shock:  :lol:  :twisted:  :wink: fara nici o idee sau cuvant strangi la posturi cat sa te bati cu pumnul in piept ca esti buricul forumului ca ai cele  mai multe posturi.
ramas bun...

Qvadratus

Ideea era ca fiecare din ciorba care am facut-o sa traga concluziile pe care le are de tras .....

P.S. Treaba cu tapirii e contestabila in acest moment, au aparut de prea putin timp si s-au plimbat de la unul la altul dupa criterii cu totul diferite decit cele folositoare statisticii.
Uite, ca semn de apreciere a ceea ce ai zis mai sus, iti donez toata averea mea (ramasa inca nedonata)

INDIANUL

Quote from: 4Ideea era ca fiecare din ciorba care am facut-o sa traga concluziile pe care le are de tras .....
ma inclin in fata dumneavoastra maestre:ati facut un roman pentru concluziuta aia  :thumbsup

ps:ce mama dracu reprezinta chestiile astea ca ma capiaza cand le vad:
:zapdos:  :shuckle:
mi se par cea mai aberanta treaba pe care am vazut-o;aia se vrea o pasare si ailaltao chestie cu 2 capete in care ii lipseste un cap;cel putin asa le vad eu;si candf naiba se folosesc;adica, cam ce naiba ar exprima?
ramas bun...

tapirul

pentru toti, pe rand

oldman, stiu prea bine ce face furnika si, in cazul asta cu discutia despre toleranta, nu ma deranjeaza. Imi da ocazia sa imi manifest spiritul de contrazicere la maxim  :twisted: Pe qvadratus l-au lasat nervii de nenumarate ori in the past pe discutii dinastea. Patratel, ai si tu dreptate cu teoria ta (cea lunga :)). Atmosfera poate fi stricata de certuri si de quarrels si alte chestii de genul asta, mai ales daca merg la nesfarsit si end up in schimb de epitete.
Cum am mai spus de muuuuuult de tot pe forumul vechi (pe primul forum, ehei, ani de zile), un forum ca asta ne da posibilitatea sa exersam, sa practicam "arta conversatiei", sa evoluam, sa devenim mai buni. Si fara un pret prea mare. Nu avem nimic de pierduta daca ne facem de ras intr-o discutie, nu avem nimic de pierdut (nici macar imagine reala) daca un alt user ne aplica epitete si etichete. Este doar un playground unde putem invata skills care sa ne ajute in "real life", sau ne putem dezbara de niste obiceiuri proaste. De aceea consider ca certurile cerbu-oldman, cerbu-manolo, furnika-oldman si altele, in esenta, cele la care se ajunge - repede sau mai lent - la atac la persoana - (uita asta e un lucru pe care nu il pot tolera in ruptul capului) in loc sa fie ce ar trebui sa fie, adica atac la idee sunt imature si dau dovada de skils-still-to-be-learned sau obiceiuri proaste still-to-be-tossed. Nu ma exclud nici pe mine din aceasta descriere, nu sariti. Io zic ca toti avem (si mai avem inca) multe de invatat la domeniul asta. Eu personal pot sa spun ca am invatat sa ma cunosc mai bine si sa discut mai bine de cand postez pe forumuri ca asta (first imed and then here).

acum sa ii raspund (iar) furnikii. Bre, tu faci greseala sa consideri totul in black or white, intolerant or not, si sa consideri ca toleranta/intoleranta are o singura dimensiune. Ca orice trait of human psychology, toleranta se inscrie pe un continuum (la acelasi individ, that is, nu fac studii sociologice acum), de la extrem de intolerant la extrem de tolerant. Mai mult, toleranta are mai multe dimensiuni (sau axe). Pot fi listate multe: toleranta fata de ideile altora (care contrazic ideile noastre), fata de actiunile altora, etc. Ca sa definesti cat mai exact toleranta/intoleranta unui om trebuie sa il plasezi undeva de-alungul acestui continuum, si trebuie sa il palsezi de-alungul tuturor axelor (dimensiunilor). Si practic ajungi sa faci o determinare statistica. Aceasta determinare statistica va avea o dispozitie mai mult sau mai putin normala (curba Gauss, that is, cine sti exact ce e aia, BTW, ca vad ca multi folosesc expresia?). Daca curba mea Gauss (that is, daca imi iei a puricat toate actiunile si le dai un scor pe scara intoleranta - toleranta, pe toate axele) daca curba mea Gauss, zic, ma plaseaza, cu 95% din cazuri (two standard deviations) in zona ce poate definita ca "individ tolerant" (cum eu consider si altii considera as well), inseamna ca per ansamblu sunt un individ tolerant, in ciuda unor exemple extreme ce le poti gasi. De aia am zis ca teoria ta cu un-caz-care-darama-teoria este inexacta. In psychology and behavioral sciences and related teoria asta NU SE APLICA. Nu e valida. Exemplul tau cu sfantul si violul este un exemplu extrem (desi perfect posibil). Nu se poate compara cu discutia de fata, pentru ca descrie o cu totul alta distributie. In termeni statistici, cazul ala ar fi un caz cu o  distributie extrem de ingusta si cu un outlier extrem, acre deformeaza 9si denatureaza) orice interpretare.

si gata ca am de lucru  :(
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Bey, poate unii dintre voi considera distractiv ca ne contrazicem aici la nesfirsit numai intre noi astia 6, 15 sau 40 (depinde ce cifra sunteti dispusi sa considerati, eu unul cred ca atunci cind e vorba de contrazicere, cifra 6 e cea mai apropiata de realitate), dar mie nu mi se pare de loc distractiv si incepe sa ma plictiseasca. Plictiseala este absolut ucigatoare pentru intelect, asa ca sunt dispus sa iau in considerare acest cuvint la nivelul intregii lui importante.

tapirul

de acord, dar asta nu este argument suficient pentru noi ca sa ne oprim. Pe noi pur si simplu nu ne plictiseste. Daca pe tine te plictiseste, well, spun un truism deja, dar nu citi. Nu este assta singura discutie de pe forum, nu?
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Well, ai dreptate, ultimul meu post e de-a dreptul tembel, chit ca nu se referea la faptul ca tu te contrazici cu Furnicosul. Cred ca se referea la urma urmei la faptul ca eu m-am apucat s-o fac pe desteptul (deabea acum observ asta).

P.S. Ai cumva idee cum as putea sa schimb titlul topicului ( fiindca nu se mai potriveste cu realitatea cimpului de aplicatii) ?

tapirul

lasa bre titlul topicului asa. Confuzezi lumea.
Il schimbi editand primul post si schimband linia la subject
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Hai sa incerc sa va demolez amindorora fundatia.
Poate ca Tapirul in viata de zi cu zi este intradevar un intolerant. Poate ca isi bate nevasta de 5 ori zilnic in timpul saptaminii si de 10 ori pe zi in weekend. Poate ca la locul lui de munca aia micii tremura din toti rarunchii gindindu-se la faptul ca Nenea cu trompa o sa le-o arda la poponeata pentru o cit de mica greseala. Ei si la urma urmei cui de pe-aici ii pasa de asta? N-are importanta cum este Tapirul in viata reala, are importanta cum este in universul paralel de aici. Indiferent de ce zace in el, aici el trebuie sa se conformeze unei scheme mai mult sau mai putin autoimpuse deoarece are in primul rind nu o imagine publica, ci o functie publica. Acestei functii ii sunt atasate mult mai multe obligatii si tipizari decit unei imagini, asa ca aici este adevarata fata a problemei, nu la capitolul imagine. Imaginea lui poate sa fie mai neagra sau mai alba, ceea ce conteaza este functia, in al carei “protocol de functionare” ii sunt atasate caractere precum ingaduinta, permisivitate, bunavointa (atribute ale tolerantei). Se schimba “atributele” de functionare, locul asta se face praf, lucrurile sunt destul de simple. Nu dau 2 bani pe toleranta tipologica, ci pe cea aplicata. Aici toleranta este un atribut sinequanon al mersului inainte si cred ca nimanui de fapt nu-pasa daca Sfinta Maria a fost sau nu fecioara in realitate (cu exceptia Sfintei Marii si a popilor, evident)

P.S. Tapire, stiam cum se schimba titlul topicului, ceea ce ceream eu era o idee pentru alt titlu. Chiar daca nu esti de acord, eu tot il schimb, fiindca nu mai corespunde realitatii.

Furnika

Statistic, dintre cei 6 din top doar cu 2.5 am avut incaierari verbale (0.5 pt tapiru pt ca discutia cu el s-a desfasurat in mod civilizat).
Statistic, cu marea masa a userilor nu am avut nici un conflict (din cei patruzeci de useri doar cu cativa au fost niste discutii pe care le-as cataloga abrupte ceea ce ma face sa trag concluzia ca ceilalti useri se pot simti in largul lor -cel putin- discutand cu mine).
Pot spune astfel ca pe ansamblu am fost un user cuminte, in general nu am avut conflicte majore, iar statistic ca sunt un user de treaba si probabil tolerant in linii mari. Te poti simti in medie confortabil stand cu o mana in apa clocotita si cu cealalta in zapada.

INDIANUL

ramas bun...

tapirul

da, da' statistic, dintre cei cativa useri cu care actually ai vorbit , te-ai certat (la un moment sau altul) cu circa 65%. Statistical significant  :P (in Corvallis sunt 50.000 locuitori, pana acum nu m-am certat cu nici unul, recte sunt tolerant.  :P )

nici exemplul ala nu mere furnikule (recunosc ca e foarte de efect). daca stai cu o mana in apa clocotita si cu una in apa inghetata ai, statistic, twice as many chances to be distressed. Daca vrei comfort statistic, amesteca apele in acelasi lighean.

si qvadratus, nu mi-ai demolat fundatia (inca) Teoria mea - in care cred - este ca aici pe forum imaginea nick-ului reflecta multumitor de bine individul real. Recte, daca eram un individ care isi bate nevasta etc, s-ar fi vazut si pe forum.
QED (qvadratus est descalificatus)
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Tapire, treaba cu curba Gauss nu are valoare prea mare in demonstratia ta, deoarece toleranta nu se demonstreaza statistic, ci se percepe. Pot si eu sa imaginez niste definitii in care sa spun ca daca ma apuc sa te injur de mama asta este ceva extrem de tolerant indiferent de circumstante si de implicatii, si pornind de la aceste definitii sa ajung la incadrari si de aici la curve Gauss. Daca vrei sa fiu mai explicit, vezi ca am facut-o mai jos.
Apropo de faptul ca tu crezi in teoria ta cu echivalenta Real World- Forum, nu are nici o importanta pentru ceea ce incearca sa demonstreze Furnica. Eu vorbeam de fundatia pe care stati amindoi cind va combateti. Furnica vrea sa demonstreze ca in viata reala esti altfel decit te dai pe-aici. Eu spun ca de fapt asta nu are importanta apropo de realitatea de-aici si de suportul pe care se sprijina toata aceasta “Vizuina”, intrucit daca dispare  toleranta ta de-aici, dispare si Vizuina. Toleranta este cimentul fundatiei Vizuinii, nu are de-a face in acest caz cu Real World decit in sens istoric. Cit despre faptul ca daca ti-ai bate nevasta s-ar vedea pe Forum, asta este dubitativ, deoarece daca iti propui sa nu se vada si mai esti si in stare sa duci la capat ceea ce iti propui, asta nu demonstreaza ca esti tolerant, ci doar ca esti in stare sa duci un obiectiv dificil pina la capat, si, te valorizeaza pe tine ca inteligenta si vointa.
Si acum ajungind la fondul problemei Furnika versus (in)toleranta, vreau sa spun ca toleranta este o caracteristica dependenta primordial de PERCEPTIE. Depinde cum sunt percepute anumite lucruri sau acte in diverse circumstante, nu depinde de acele lucruri si acte IN SINE. Eu te pot percepe ca foarte tolerant, Furnica te poate percepe ca foarte intolerant, problema este asadar completamente interpretabila si deci discutia voastra nu prea are suport. In Evul Mediu sa zicem tolerant insemna sa nu casapesti direct un pagin, ci sa incerci mai intii sa-l convertesti la religia crestina si dupa aia sa-i tai motu’, acum asa ceva ar insemn fundamentalism si intoleranta patente. Modul in care te percepe Furnica nu are relevanta semnificativa pentru demonstratia pe care incearca sa o augmenteze, ci este doar reprezentarea unei perceptii, iar pe deasupra demonstratia ei indiferent de calitate si valabilitate nu are nici o relevanta pentru oricine de aici atit timp cit conteaza modul in care il percepe pe Tapirul fiecare.

QER (qvadratus est recalificatus)

Qvadratus

Quote from: FurnikaStatistic, dintre cei 6 din top ... Statistic, cu marea masa a userilor .... Pot spune astfel ca pe ansamblu am fost ...iar statistic ca sunt un user ... Te poti simti in medie ...

Pe ansamblu eu pot spune ca ai facut mare si indelungata galagie in restaurant, iar statistic faptul ca ai enervat vreo citiva responsabili de sala, citeva chelnerite si pe o parte din clientii localului. Tot statistic pot sa spun ca datorita faptului ca ai cheltuit multi bani in restaurant, analiza financiara facuta de o firma de audit, sugereaza ca e bine sa fii lasat in continuare sa-ti cheltuiesti averea in acel loc. Tot recomandarile financiare spun insa ca e bine sa respecti si dorinta actionarilor firmei de a cistiga sume suplimentare de la actualii sau viitorii clienti, ori asta nu se poate intimpla daca acestor clienti li se pare ca e prea mare galagia sau prea gros fumul de la grenade, torpile sau impuscaturi. (statistic vorbind).
Oricum, analiza respectiva sugereaza si faptul ca ai reale calitati manageriale si de antreprenor, ceea ce conduce la citeva sugestii facute actionarilor principali, sugestii legate de aceste calitati.
Tot statistic, ai invinetit ochii la 2 dintre responsabilii de sala, si acestia sunt deocamdata mai putin dispusi sa ia in considerare aspectele logice ale problemei, iar statistic in continuare vorbind, un al 3-lea si foarte nervos responsabil, s-a hotarit sa ia problema ta in mina si sa-i gaseasca o rezolvare pertinenta, care sa puna fundamente solide unei coabitari profitabile pentru toate partile. Din buzunarul lui acest responsabil a platit firma de audit si a initiat o discutie in cadrul firmei in baza rezultatelor auditului, discutie la care dupa cum vezi ai fost invitat si tu.
Statistic vorbind patronul desi e mai nervos de felul lui, practic e foarte dispus sa fie un tip logic si sa ia in seama ceea ce conteaza cu adevarat pentru contul lui bancar.
In medie, deocamdata nu te frige la fund scaunul pe care stai, desi o buca o ai mai calda si una mai rece. La mijloc deocamdata, acolo pe unde iti poate intra eventual un morcov, lucrurile sunt pentru tine confortabile, desi un morcov e atintit in tot cazul spre zona respectiva, in caz ca tii neaparat sa se darime esafodajul pe care te sprijini.
In ansamblu deci, eu zic ca sunt reale sperante de profit pentru toate partile implicate, si cum profitul face si desface prietenii, sunt statistic posibile, reale sanse de a ne imprieteni unul cu altul ca actionari.

P.S. Rog sefii de sala care au inca ochii vineti si umflati, sa vina eventual la sedinta personalului, pentru a lua parte daca doresc, la aceasta discutie legata de viitorul firmei unde-si au locul de munca.

INDIANUL

Quote from: qvadratusa mijloc deocamdata, acolo pe unde iti poate intra eventual un morcov, lucrurile sunt pentru tine confortabile, desi un morcov e atintit in tot cazul spre zona respectiva, in caz ca tii neaparat sa se darime esafodajul pe care te sprijini.
zona respectiva are un nume :GAURIKA :lol:
ramas bun...

vlad