News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

F.A.Q. tehnice despre forum

Started by INDIANUL, October 29, 2004, 09:43:13 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mianna

vlade, ametesc!  8-)

in alta ordine de idei, avatarul meu de ce nu m-a insotit si aici? si ce pot face sa-l aduc si pe el, saracu'?  :? ii bai ca misca? pot sa-l opresc, daca trebe' (da' era mai fain asa  :-) )

manolo

e simplu. din profile iti poti incarca avatarul. daca il ai pe comp e bine, daca nu, mergi in forumul vechi si salveaza-l ca pe orice imagine de pe un site web. daca nu mere, tipa!
Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

mianna

nu-i asa simplu  :-( nu gasesc un buton de browse, ceva, la profil. doar picture/text si sub el x-uletul asta rosu. il am in comp. TIIIIIP!!!!  :-D

manolo

Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

mianna

:oops:

mersi!

(nu-mi plac emoticoanele astea)

lucisandor

Quote from: vlad on May 26, 2006, 01:45:04 PM
Nu se poateee,
E prea
adevarat
[/size]
[size=.5pt]Acum pot sa il slobozesc pe Morison cu tehnica nemtzeasca.[/size]

Furnika

Postati baieti, numai postati!
PS: ioi, ce nume mi-am tras. Lucisandor te oftici, maiestate?

lucisandor

nu, ca suna chinezeste, cu venerabilitate si alte alea.... si eu zic ca si aristocratia chineza e facuta pe vapor

Furnika

tapirul

alea cu "new" vad apar pentru ca dpdv al forumului asta nou instalat, toate posturile sunt necitite. Clock pe "mark forum as read" jos in dreapta pe prima pagine sa le faci pe toate citite
Quick reply e optiune individuala
La "reply" e o optiune "additional options"
etc
cre'că, nu ştiu...

stefan

După conversie, toate topicurile apar ca "unread", aşa că e util un click pe "mark all messages as read" pe pagina principală, jos în dreapta.

La profile->notifications an email - puteţi dezactiva "Receive forum announcements and important notifications by email". De la "personal message options" puteţi bloca primirea PM-urilor de la anumiţi useri (manule tre' să înjuri la vedere de-acuma ;-)).
Copyright (c) 2006 by Ştefan Talpalaru. All rights reserved.
http://stefantalpalaru.wordpress.com/

dustweaver

Nu mai poci sa schimb numele (de ceee?), in schimb nenea forumu' nu mai poate de curiozitate sa vada cat sta useru' logged si de asemenea ii strica bunatate de hidden online status :). This is not fair ! :x

P.S. Poate insa useru' sa stickaiasca topice? (Cica : "Are you sure you wanna do this?"  :-D)
"Bă, ia mutaţi-l pe linia a doua, că m-am enervat."
"Totuşi, dacă ar fi fost exces de antiquarci, noi am fi numit pur şi simplu antiquarcii quarci şi quarcii antiquarci".

ManuNastai

:) n-am mai injurat de mult si nici nu mai aveam de gand; de fapt chiar am purtat o discutie cu ea omeneste, departe de ochii vostri.

ba chiar de curand am discutat cu o pasarica pa care nu o stiti voi si care mi-o zis cate ceva care aproape ca m-o facut sa devin melancolic si umil. da' stai... de unde sti tu ca nu a fost caz singular? (ca numa' odata o fost postat live) am fost parat?
"Dragostea e singura inflamatie care coace in inima si fistulizeaza in alt organ" (Prof. D

stefan

Manule, te dai singur de gol.

Tot la profile->look and layout preferences - la time offset click pe "autodetect".

Qvadratus

Mai,era o optiune foarte utila pe forumul vechi, "View post since last visit" si care economisea mult timp.
Exista ceva oarecum pe-aproape, care iti afiseaza ultimele 10 topicuri la care s-a umblat, dar nu se ridica la utilitatea celei mentionate mai sus. Cumva totusi exista o astfel de facilitate ?

stefan

"Show unread posts since last visit" - sus în stânga, dupa care click pe "new" din dreptul topicului.

vlad

Apasând pe M-ul miscator vi se va misca mesajul ca furnica Furnikii.

Furnika

Furnica mea se misca de la stanga la dreapta. Poti sa faci asta cu M-ul tau? Ha?

vlad

Tare. Pot sa sterg mesajele altora.

vlad

In momentul de fata am sters mai multe posturi decât tapirul. (am sters tot topicul Rankuri) Scuzati-ma, n-am vrut, pur si simplu nu stiam ce e cu butonul ala. (Copyright didi)

tapirul

am schimbat setarile, userii nu mai pot sterge "own topics"
SMF varianta asta are mult mai multe settings decta phpbb
cre'că, nu ştiu...

stefan

Rezervă-ţi 30 de minute şi treci prin toată configuraţia ca să nu mai ai surprize.

tapirul

pai aia fac acum...
(desi tre' sa ma duc la neste grocery shopping.. Brrr)
Am cam trecut o data, trec a doua oara iarasi.
cre'că, nu ştiu...

victor

nice! sa traiasca si sa creasca - tare faina schimbarea asta!

tapirul

asa.
Eu zic sa petreceti toti cateva minute in profile-ul vostru sa vedeti ce si cum. De exemplu poti sa selectezi din profile ce set de smileys vei folosi
Pe pagina principala, sus si jos in dreapta, sunt niste butonase mici cu care poti colapsa-redeschide bannerul si Info center
cre'că, nu ştiu...

vlad

Ahem, tapire, eu tot poci sa sterg topice...Daca m-ai facut admin, iti multumesc, dar am mansarda mea.

tapirul

cum bre poti sterge topice? doesn't make sense, am verificat setarile de cinspe ori.......
poti sa stergi propriile posturi, da, dar nu topice intregi, chiar daca sunt ale tale
cre'că, nu ştiu...

tapirul

tot pe pagina principala, in dreptul numelui fiecarei sectiuni (Cafeaua de dimineata, D'ale vizuinii,etc) e un semnulet mic (-) pe care daca clicaiti sectiunea repsectiva se colapseaza.
cre'că, nu ştiu...

vlad

M-am luat dupa tine, am zis: "probabil ca nu se poate sterge topicul, ia sa incerc." Na ca ti l-am sters.

tapirul

l-am adus inapoi
foarte strange...
si l-am si lipt la loc :D
de sters l-ai sters totusi...
nu pricep
cre'că, nu ştiu...

vlad

O fi din cauza ca sunt slow release member?

vlad

Ia te uita! Imi vad si IP-ul. Inseamna ca am slabit rau...

tapirul

cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Quote from: vlad on May 27, 2006, 09:05:34 AM
Ia te uita! Imi vad si IP-ul. Inseamna ca am slabit rau...

In stinga lui "Quote" e un buton pe care daca day click iti afiseaza asta:

"Your IP address is shown only to you and moderators. Remember that this information is not identifying, and that most IPs change periodically.

You cannot see other members' IP addresses, and they cannot see yours.

Close window"

tapirul

"... only the Big Boss can see anything. Not only your IP but also your..."
cre'că, nu ştiu...

vlad

Nu mai apare bannerul cu tapirul?
Clona lui Stefan impaienjeneste si noul forum?
Imi mai pot sterge mesajele de la vechea amplasare?
Imi micsoreaza automat avatarul?

stefan

Programul meu nu ştie să copieze decât phpbb, dar poate mai învaţă ;-)

Tapire, ai dezactivat la permissions->regular members "lock topics" şi "remove topics" ?
Tot acolo, la permission by board, click la fiecare pe "global".

stefan

Poţi să laşi "Enable advanced by-board permissions" că e utilă la postarea anonimă. Apropos, board-ul cu anonymous posting lasă-l pe "local" si click pe numele lui ca să ajungi la setări, dupa care editează permisiunile pt. guests şi regular members.

vlad

Tocmai am avut o ingrozitoare revelatie: ce s-a intâmplat cu tapiroii mei?

P.S.:sper ca nu va suparati ca mai glumesc si eu. Mi se pare extraordinar ce faceti aici.

tapirul

pe vechea amplasare tre' sa umblu la setari. O sa las edit si delete posts.
O sa umblu si la setari per board, azinoapte voiam sa dorm si nu stiam ce are de poate sterge topice. Mi-am dat seama si am pus totu' pe global ca sa ma pot culca linistit.
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Quote from: vlad on May 27, 2006, 01:39:14 PM
Tocmai am avut o ingrozitoare revelatie: ce s-a intâmplat cu tapiroii mei?

Fost-au folositi pentru plata avocatilor si daunelor impuse de prea multele tale procese de kalomnie....

tapirul

okay, sa facem o recapitulare a setarilor din profile:
- sa intri hidden: deselect "Show others your online status" under "account related settings"
- daca pui un url in profile-ul tau, tre' sa ii dai si titlu
- under "look and layout preferences" poti alege sa nu vezi avatarurile si semnaturile celorlalti useri (along with other settings). Tot aici poti alege ce set de smileys sa folosesti (pregatesc un batch now, btw), si sa schimbi tema (pentru care ai si preview)
- PM - cum a zis si stefan, poti sa creezi un ignore list, useri de la care nu promesti PMs.
Apropo de pm, poti trimite pm la mai multi useri odata. Am setat maxim de useri la 10
- pentru edit posts, am setat un "courtesy time" de 10 minute. Daca editezi postul within 10 minutes, nu mai apare 'laste edited by.."
cre'că, nu ştiu...

vlad

tapirul

Of, of, of, of, of, mor toti tiganii
Ca eu ma distrez si arunc cu banii
Si ca eu ma distrez si arunc cu banii,
Si bag în boala dusmanii
cre'că, nu ştiu...

vlad

Râzi de mine, Tapire, dar tu nu trebuie sa te votezi din ora in ora cu toate clonele ca sa mentii cât de cât karma aia la un nivel suportabil :(

stefan

rocsa

parca a scris cineva ca nu-si vede zambaretii. Ce set de smileri sa aleg in profile ca sa-i vad? Pe cei din shoutbox ii vad insa

tapirul

pai "altele" e setul default. Posibil sa trebuiasca sa ai si theme default.
cre'că, nu ştiu...

tapirul

iete abia acum m-am prins, in cadrul oricarei sectiuni poti aranja topicele cum vrei, dupa "subject", "started by", "replies", "views" (click pe capul fiecarei column, pe textul respectiv). Default este by "last post", cu alea noi primele.. Interesant este sa le pui dupa "last post", da' cu alea vechi primele....o sa vezi topice de care uitasesi cu totul....
cre'că, nu ştiu...

INDIANUL

Tapi, nu te supara ca intreb si eu, intreb ca prostul(na ca ma si autojignii ca sa nu fii tu nevoit s-o faci):de ce ai mutat Vizuina de la un hoster oarecare de pe net, la Universitatea unde esti si unde probabil ca exista un control asupra ei(atata timp cat s-a renuntat la sectiunea Publicitate)? Probabil ca nu exista un control doar asupra publicitatii...Dupa mutare a explodat publicitatea la plecat:sunt 5 sectiuni/linkuri catre sectiuni de plecat. Are asta de a face cu mutarea forumului?
Poate ai mai explicat pe undeva de ce ai facut-o. Vrei sa mai explici o data si pt mine?
ramas bun...

tapirul

pai e simplu, aici am mult mai mult control asupra forumului (asupra bazei de date, asupra programului in sine, etc). Aici nu exista advertising cum exista dincolo, deci se navigheaza mai usor. Aici am putut alege ce software sa folosesc (simple machines si nu phobb)
Universitatea nu controleaza spatiul (de fapt nu interfera, ca de controlat pot controla)

Linkurile alea le-am pus eu (am folosit un mod, "board redirect"); am zis ca nu pot hosta direct pe server anunturi publicitare ilegale (materiale copiate fara copy right) - masura de precautie (paranoica probabil). Cu un link e altceva, nu mai e responsabilitatea mea ce se intampla pe alte servere 9un fel de portita de scapare, astfel incat daca cineva vrea sa vanda un kaplan inca poate sa anunte)
cre'că, nu ştiu...

INDIANUL

ce cool arata  :laugh3: se vede ca munceste tapi la forum: ba se muta sectiunile intr-o bara ba la loc. spor la treaba tapi ;D
ramas bun...

Qvadratus

Tapirul a spus inca de acum mult timp ca sectiunea "Cum pleci din tara" e posibil sa genereze un forum separat, cu populatie de useri reguli si stil proprii. Intentia lui (asa cum am inteles-o eu la vremea respectiva era sa decupleze treptat genul asta de probleme de restul forumului.
Deocamdata e o periada de tranzitie si de tatonari, e posibil ca respectiva sectiune sa nu supravietuiasca independent, si inca nu are un statut definit si complet nelegat de ce se intimpla aici.
Pe scurt nu e vorba de rea intentie ci de o perioada de tranzitie in care anumite lucruri nu sunt foarte clare.

tapirul

cre'că, nu ştiu...

live

Sper sa nu se supere nimeni pe mine, mai ales ca sunt taaaare noua pe aici, dar...Sunt crancen de multe topicuri si, la un moment dat, pe mai multe se ajunge la polemici care parasesc, usurel, drumul topicului. Bantui pe forum, scroluiesc si clickuiesc si cu greu reusesc sa imi dau seama, numai dupa titlu, in ce consta tema si, mai ales, pe ce alee o apuca discutiile. Ma gandesc ca un "off-topic" n-ar fi prea rau si, eventual, sa se faca o regrupare si o "contopire" a subiectelor. Am descoperit topicuri care pareau interesante(pt mine, cel putin) si care erau parasite de ceva timp, saracutele...
  S-a suparat cineva pe mine?
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

live

Inca ceva: dupa ce ora "functionam"? Sunt nelamurita total. Poate e specificat pe undeva si nu am vazut, se poate, dar...
  O ultima intrebare: de ce nu primesc notificare de raspuns, in caz ca cineva posteaza pe topicuri pe care le urmaresc? Trebuie sa mai fac ceva? Din cate stiu, am bifat(la inregistrare) sa beneficiez de aceasta facilitate. Nu e nici un repros, a nu se intelege gresit! Doar intreb, ca nu stiu.

stefan

Ora ţi-o fixezi din profile, iar notificare la topicuri pe care nu le-ai inceput (că presupun că la astea ai bifat) o obţii făcând click pe "NOTIFY" din dreapta sus sau jos la fiecare topic.

Faptul că discuţia ajunge la alt lucru decât cel specificat în titlu e ceva firesc. Oamenii fac conexiuni şi dialogul evoluează dincolo de premisa iniţială. Să încorsetezi topicul intr-un mic domeniu cum fac cei de pe imed e artificial şi neproductiv.

live

tapirul

ora "ofiiciala" e ora serverului care e in Oregon
cre'că, nu ştiu...

live

asa! in general, nu prea stiu pe ce lume ma aflu si e bine sa ma mai lamureasca cineva, macar din cand in cand...

A CERB

pai apesi pe botonul " huooo" de sub numele userului in partea din stanga a ekranului. tokmai ai luat un houuu de la mine pen' ka( se pare ca) o invidiezi pe kortni.
Smile! It confuses people!

tapirsis

Indurati-va si-mi explicati si mie (again) mai ca la oamenicarenusepricepdeloclabotoane cum se procedeaza sa apara link in postul meu dar redenumit de mine (adica aia cu vezi aici)
Si ce inseamna Insert Flash?

stiu, stiu, sunt lame...
Va fi bine!

tapirul

pai scrii asa:
[ url=www.cevaacolo.com ]aici[ /url ]
(fara pauza inainte si dupa  de "]"

Flash este un format special pentru filmulete. Uite...aici
Daca ai ul link catre un flash movie, il arati cu butionelul ala, la fel cum arati poze cu butonelul "insert image"
cre'că, nu ştiu...

dustweaver

Dom'le, nu stiu ce se intampla dar daca ajung cumva pe pagina asta (nu conteaza daca via Recent Posts ori click pe last post / numele topicului) se tot straduieste sa incarce ceva de la kizash.com ceia, ceva cu oops, n-am avut timp sa fac  cutare etc. etc. Aista da spam, probabil tre' sa renunt o vreme la faza cu Recent Posts... :)
"Totuşi, dacă ar fi fost exces de antiquarci, noi am fi numit pur şi simplu antiquarcii quarci şi quarcii antiquarci".

tapirul

am sters io postul lui vlad ca intradevar o lua razna
cre'că, nu ştiu...

tapirul

iote acu m-am uitat si eu prin help-ul forumului si e tare comprehensive
apropo de butonase, uite aici mai multe amanunte

ia'z'dem:

http://www.purple-twinkie.com//games/swf/miniputt.swf
cre'că, nu ştiu...

vlad

Implor iertaciunea.
Io am facut 45 de puncte. Voi?

tapirsis

Sa va povestesc io cum am citit instructiunile Tapirului pe fugite (la kizahii aia) si citeam pe bucatele, pe urma am dat un copy paste rapid, apoi am convocat calculatoristii familiei sa spuie daca pot dezactiva spamul ala cu golit cache sau mai stiu eu ce alte grozavii. N-au putut, asa ca io am continuat sa incerc cu ureleurile. Ia sa vaz daca-mi iese: nu m-am putut abtine. Dedicatie pentru cei ce mananca tomatele prietenului nostru.

PS
Da' daca bag insert hyperlink de la butonas si completez in interior de ce nu-mi iese? Iese numai daca scriu eu tot tot.
Iete: instructiuni]=http://vizuina-tapirului.tapirul.net/index.php?action=help;page=post#bbcref/]instructiuni
Va fi bine!

A CERB

Geeeee, thanx.  :whistling:Adevarul e ca am neste karne de kerb la congelator, dar o pastrez pentru urmatoarea serie de karnati, nu prea ne place mirosul.

Smile! It confuses people!

mada

Tapire, vizuina nu mai are "sign out" ? Ca nu gasesc botonul, dar nici n-am timp sa caut

Gata il gasisi, era ecranat de un div cu input-ul de la search, care se suprapunea peste boton.

PS. Da si Tapiria vaz ca da erori JavaScript
mada - once again: mada. not anyone else.

Qvadratus

tapirul

"îl găsii" - te bate indianul daca ii pocesti olteneasca
nu's ce erori javasript ca la mine, vorba abncului, nu se vede.
cre'că, nu ştiu...

mada

Quote from: Qvadratus
Salut !
Revenişi ?

Buna
Da, revenis, un pic asa pe fuga.

mada

Quote from: tapirul
"îl găsii" - te bate indianul daca ii pocesti olteneasca

Pai in loc sa ma bata, mai bine ma invata, ca nu stiu limba olteneasca.

mada

nu's ce erori javasript ca la mine, vorba abncului, nu se vede.

De ex pe pagina principala imi zice: 'hand' is undefined.

Ma uit pe cod si gasesc:
<input style="vertical-align: top; padding: 0; margin: 0; background: #000; border: 0; color: #fff; " type="submit" onmouseover="pointer: hand;" value="800px" name="options[mywidth]" />

Asa ca daca vrei sa scoti eroarea, inlocuiesti:
onmouseover="pointer: hand;"
cu:
onmouseover="this.style.cursor='hand';"

Nu stiu daca or mai fi si altele ca n-am timp sa le purec

tapirul

pai mie imi place mai tare pointer:hand
cre'că, nu ştiu...

mada

pai mie imi place mai tare pointer:hand

Huh?  ??? Adica ce vrei sa spui cu asta?

Ia testeaza pe Internet Explorer (ce au majoritatea userilor), sa vezi ce alert urat cu eroarea iti da (alert = un dialog box care face popup pe ecran si trebuie sa-i dai OK ca sa-l inchizi).

tapirul

e na! Asta inseamna alert?
userii cu IE nu au decat sa turn off "alertul", care de fapt e turned off by default in IE. Daca sunt computer junkies, they're just got to bear with script error notifications
cre'că, nu ştiu...

mada

Tapire, oricum ai seta IE-ul, alerturile date de eroarea asta tot ti le afiseaza.

Daca problema este ca nu stii cum sa faci modificarea, este alta treaba, te pot ajuta.

tapirul

"oricum ai seta iti afiseaza" my ass. Am senzatia ca ne crezi pe toti tâmpiţi în ale calculatoarelor.

Nu, nu am nevoie de sfaturi, stiu cum sa fac modificarea si singur. Nu o sa o fac insa numai pentru ca iti sar tie nu-stiu-ce mesaje in fata.
cre'că, nu ştiu...

tapirul

Ca sa te citez, daca problema este ca nu stii cum sa setezi IE-ul, este alta treaba, te pot ajuta.

cre'că, nu ştiu...

mada

Stai linistit ca nu de acolo se seteaza.

In alta ordine de idei, nu inteleg de ce nu mai afisezi butonul de reply celor care nu sint logati ? In felul asta userul are de strabatut mai multe etape (logare, apoi i se afiseaza din nou homepage-ul, apoi iar trebuie sa caute topicul la care vroia sa posteze, apoi reply si posteaza), in timp ce daca ai fi afisat din prima butonul de reply la fiecare topic, userul trebuia sa faca mai putini pasi (logare si apoi pagina in care posta direct in topicul respectiv)

tapirul

i'auzi. Da' de unde se seteaza? La astia mai pamanteni asa, nu computer geniuses like you. Eniuei, ti-a trebuit cam mult sa coci raspunsul asta inteligent.

In alta ordine de idei, n'o sa stau io sa modific teme pentru ca ti-e tie lene sa clicai de cateva ori. Sau sa te loghezi din prima si dupa aia sa cauti posturi. Tu unde ai invatat programare? Webdesign? Alea? Chiar crezi ca io am butoane prin sertarele mele sa le pun pe ecran unde voiesti dumneata?

PS: te rog nu imi cere iar sa iti dau usernames and passwords de la directorul meu de pe server, sau de la baza de date "ca sa ma ajuti"
cre'că, nu ştiu...

mada

Uooof Tapire, UOF!

Cand te-apuca paranoia, asa lehamite mi se face de forumul asta!...

Si ma retrag, pt ca nu am cum dialoga cand omul din fata mea este paranoic.

Pacat. :(

Qvadratus

Pi.Si. Mincarea de castraveti ie delicicioasa totusi ....

tapirul

paranoia? Ce paranoia? Vrei sa scormonesc dupa PM-uri vechi (nici nu le mai am probabil) in care te ofereai dulce sa ma ajuti cu forumul si mi-ai facut o lista lunga cu ce sa iti dau, in esenta username si parola de ftp, de baza de date, si de admin aici? Sau cum bateai cu pumnul in masa pe mansarda (private of course) ca "EU VREAU SA FIU ADMINISTRATOR!" Si cum mă fuţi la cap şi aici şi pe mansarda că nu îţi merg tie butoanele, că îţi dă javascript erori (al dracu sa fie ca numai tie iti da). Paranoia, da. Bleah.

Uite de asta ma enervezi, ca bagi tot felul de şopârle şi de cereri pe private şi apoi pe public nici usturoi nu ai mâncat nici gura nu îti miroase, sunt eu paranoic şi vai Doamne, te-ai saturat.

Cu javascript, acum, de ce nu imi explici unde se schimba setarea ezoterica, aia care oricum ai face-o in IE, tot asa se intampla cu erorile? Arunci aluzii d'astea de cacat "oricum ai schimba tot aia e", stai linistit ca se schimba din alta parte", vezi Doamne tapirul e un idiot in ale calculatoarelor, io sunt un geniu (again, vrei sa iti aduc aminte de toate discutiile pe PM in care incercai la nesfarsit sa imi demonstrezi ce idiot e stefan in ale progtramarii, cum ai pus tu poza aia cu hotdogul ca sa culegi adrese de IP si idiotul de stefan nu se prindea cu poza in fata?), da' cand iti arat unde e posibila problema in IE, in loc sa admiti ca ai faciut o greseala faci pe misterioasa.

Te retragi? Retrage-te invartindu-te, d'aia nu mai ploua vorba unui coleg.
cre'că, nu ştiu...

tapirul

iar tu qvadratus, stii ceva? In ultimul timp nu ai scapat ocazia sa tot scoti in evidenta (cu o satisfactie abia mascata) cum s-a cam epuizat forumul asta si ca poate e un lucru bun.
cre'că, nu ştiu...

mada

Da Tapire, mai demult tu mi-ai cerut ajutorul iar eu m-am oferit sa te ajut. Cum nu aveam timp, energie si chef sa joc telefonul fara fir cu tine (sa iti dau cate o instructiune pe care tu sa o incerci, apoi sa astept sa imi spui ce crezi tu ca s-a intimplat, apoi iar sa-ti dau eu o instructiune pe care tu sa o incerci si tot asa), asa cum nici consultatii medicale nu se dau pe net sau la telefon, am decis ca e mult mai eficient pt mine (ca timp si energie) sa imi dai acces deplin la tot, ca sa ma uit singura sa vad care e problema si sa "pun un diagnostic" rapid ca sa ti-o rezolv rapid si eficient (la fel cum consult personal si pacientii; nu folosesc "intermediari").

Este un lucru normal, asa cum e normal daca vrei sa iti repare specialistul IT calculatorul trebuie sa-l lasi sa il demonteze si sa se uite in el. Este un lucru normal, asa cum este normal sa te dezbraci daca vrei sa te consulte medicul. Imi pare rau ca tu nu intelegi asta, dar nu e vina mea daca tu nu intelegi pt ca esti paranoic.

Si da, am vrut sa fiu admin pe Mansarda (Atentie! NU pe Tapirie), si i-am cerut lui Vlad (nu tie) sa ma faca admin pentru un motiv foarte simplu: pentru ca dupa mutarea pe SMF + TinyPortal, ajunsesera sa ma exaspereze feedurile RSS pe care tu ni le bagai pe gat si care imi sareau in fata mult mai agresiv si mai rau decat reclamele discrete din josul paginii pe care ni le baga fostul hoster cand Mansarda era pe PhpBB, iar noi nu puteam sa ne rezolvam problemele singuri cu setarile pe care le aveam la dispozitie ca simplii useri pe noua Mansarda cu SMF + TinyPortal si, cum tu erai in acea perioada in nu stiu ce examene, mi-era jena sa te frec pe tine la cap sa pierzi din timpul tau ca sa faci schimbarile pt noi. Mi-am spus pasul deschis despre layout-ul pe care ni-l afisai pe Mansarda, dar cand am vazut ca Vlad nu se pricepe sa faca schimbarile necesare ca sa ne scape de feedurile alea RSS cu stiri care-ti sareau in fata mai ceva ca un pumn din ecran, l-am rugat plain and simple pe Vlad sa ma faca admin ca sa imi rezolv problema singura, expunandu-i lui Vlad in cererea mea toate motivele foarte clar (nu a fost nimic ascuns). Trist este ca desi am avut cele mai bune intentii ca sa nu abuzez de timpul tau ca stiam ca esti in examene (si nici din al lui Vlad, care oricum nu se pricepea si i-ar fi luat mult timp ca sa invete pe cont propriu; si nici din timpul meu ca sa il invat pe Vlad cum se face scriind explicatii lungi) si sa rezolv problema rapid si eficient pt toata lumea, tu ai interpretat chestia asta prin paranoia ta specifica, desi ti-am explicat cat se poate de clar tot. Daca din cauza paranoiei nu vrei sa pricepi desi am fost cat se poate de clara si deschisa in priviinta motivelor, iar nu am ce sa-ti fac. Nu se poate dialoga cu un om paranoic.

Pe Stefan l-am judecat gresit, dupa actiunile lui agresive, dar mi-am dat seama ca l-am judecat gresit abea atunci cand am vazut ca are demnitatea sa nu-ti mai treaca pragul acestui forum sub nici o forma.

Cat despre Stefan, exista inca o diferenta intre voi - el nici nu a dat citate / facut vreodata publice PM-urile userilor cat timp a fost admin si nici dupa (asa cum ai facut tu cu Luci si parca si cu Indianul) si nici nu a zis ca citeste PM-urile vreunui user asa cum ai facut tu. Ma mir cum de tu nu vezi ce impresie faci celorlalti forumisti prin felul in care te manifesti.

Qvadratus

Auzi,dar ce ai in fond tu cu ideea ca mie imi place mincarea de castraveti ?

Qvadratus

P.S. Sa-ti fac o schema:

calambur
CALAMBÚR, calambururi, s.n. Joc de cuvinte bazat pe echivocul rezultat din asemănarea formală a unor cuvinte deosebite ca sens. – Din fr. calembour.

"Pi.Si."  Era de fapt un calambur legat de ultimele voastre posturi, astfel incit fiecare sa vada eventual ceea ce voia sa vada si nu ceea ce era in realitate: (P)ost (S)criptum. Asta pentru ca nu-mi pareti amuzanti in acest caz nici unul dintre voi.

"Mincarea de castraveti ie delicicioasa totusi .... " Avea rolul de a sublinia faptul ca ceea ce are de spus mada aici pe forum nu se rezuma numai la discutia in cauza pe deoparte,iar pe de alta parte incerca sa sublinieze pozitiv ca ceea ce scrie are si interlocutori.

M-am uitat pina la jumatatea lui aprilie 2007 (adica "in ultimul timp") (in rest mi-e lene acum) pe posturile scrise aici si nu vad decit unul singur in care nu scap ocazia sa "tot scot in evidenta" ceva de genul ca "s-a fumat treaba". Pe Medcaffe in cele12 posturi ale mele nu zaresc ceva de acest gen. Dupa cite tin minte pe Mansarda in acest sens am fost mai activ. Dat fiind ca nu pot acum sa ma loghez,ca mi-am uitat passwordul de acolo si nici cu "forgot your pasword" nu ma descurc, nu pot sa gasesc date exacte dar, cred ca a curs ceva apa pe Potomac de cind n-am mai abordat subiectul (ultimele date care imi vin in minte se refera la ceva discutie despre cum ai inchis tu forumul citeva zile)

La treaba cu satisfactia m-ai nimerit la fix. Adica am o mare satisfactie cind in loc sa discut cu indivizi inteligenti, lucruri inteligente, ma limitez sa dau click pe adresele cunoscute si sa vad ca deabea mai pilpiie cite o flacaruie (asta daca nu cumva se discuta despre paranoia  sau mai stiu eu ce altceva).

Si,daca stau bine sa ma gindesc intr-o discutie chiar ca e nevoie de minimum doi.

tapirul

Mada, inainte de a intra intr-o polemica cu tine, vreau sa subliniez un singur lucru. Eu nu ti-am cerut tie NICIODATA sa ma ajuti. Tu te-ai oferit de fiecare data, cu aerul ca imi faci o mare favoare. Cu discutiile ulterioare de rigoare.

Pe Mansarda, prezinti situatia biased si incomplete. Motivul pentru care te-ai dus la Vlad cu jalba si nu la mine este ca stiai deja ca eu nu vreau ca tu fii administrator pentru simplul motiv ca nu aveai nevoie, TOTI sunt, to some extent. Tu ai vrut mai mult, cu gura mare si nu asa ingeras cum te prezinti aici. Dupa ce Vlad m-a intrebat ce sa fac cu tine(era in fond serverul meu) si te-am contactat, nu ai mai avut nici o jena sa ma freci la cap cu tot cu examenele mele sa imi scrii PM-uri lungi si explicative si demanding. Si te-am intrebat de ce vrei tu de fapt sa fii admin pai vreau sa schimb interfata mea personala, ti-am zis ca nu se poate, nu poti face, ca admin, per-user settings. Si ti-am zis ca daca vrei sa schimbi ceva la interfata, intreaba si incerc sa rezolv. Da' tu nu asta voiai. Te rog nu face pe ingerul cu mine ca nu ai fost.

Uite de aia ar trebui sa fac dosarelul de care ma acuza patratel mai demult, cu PM-uri salvate si restul, sa pot sa ma apar si justific. Si de aia ma enerveaza discutiile de genul asta pe private.

Patratele, omule, nu tre' sa imi  face schema, am priceput si calamburul si ideea postului tau. A fost numa' ca raspunzand lui Mada despre forum mi-am adus aminte de treaba cu scosu' in evidenta. O sa caut si o sa iti arat cele cateva posturi in care direct sau indirect (inclusiv pe mahala) scoti in evidenta.
cre'că, nu ştiu...

tapirul

si inca ceva Mada, in astfel de "ajutor" sunt mai competent ca tine, asa ca NU am nevoie de tine. Tu pui intrebari care imi arata ca habar nu ai cum functioneaza SMF (indiferent cat scripting stii tu), gen unde e butonul de reply. M-am descurcat singur pana acum, multumesc frumos - stefan a fost singurul care a fost of real help, fara sa imi ceara parole si chestii si mai ales fara sa ma considere batut in cap cum ma consideri tu de "trebuie sa fac telefonul fara fir cu tine"

Si apropo de stefan, tu de ce nu ai demnitatea sa nu mai calci forumul asta sub nici o forma? Te bate stefan si la demnitate cum te bate la calculatoristica.

Iar apropo de paranoia, daca ai avea o farama de bun simt, ti-ai cere scuze. Ai repetat cuvantul ala de patruzeci de ori, chiar dupa ce ai recunoscut ca chiar imi cerusesi candva parole, nu era paranoia mea.

Dar ce sa mai cer de la tine, tu esti genul de om care ma dezgusta cel mai tare, genul care te abordeaza plina de dulcegarii si mai imparte si cate un dirty secret ca sa faca "alianta" mai puternica, pe private evident (toate murdariile despre indianul si stefan pe care mi le-ai spus pe PM - apropo, faptul ca mi se impartasesc secrete si discutii pe PM nu ma obliga sa le tin secrete, nu sunt nici preot nici avocat, este de fapt culmea nesimtirii sa vii cu bârfe pe private si apoi sa te superi ca le fac publice) şi care una şuşoteşte pe private si alta sustine apoi pe public.

Si tot nu mi-ai explicat cum e cu javascript in IE.
cre'că, nu ştiu...

dustweaver

Quote from: tapirul on December 09, 2007, 07:15:22 PM
poza aia cu hotdogul
O.T. Aoleu. Mi-adusesi aminte si tre' s-o zic, macar de data asta: nasoala rau poza, in orice caz. :)

tapirul

da, si o deranjau rss-urile mele.
Luci Sandor a fost mult mai istet si a pus o poza de un pixel.
cre'că, nu ştiu...

vlad