News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

E SSRI-urile bune de ceva?

Started by vlad, March 17, 2008, 10:46:36 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vlad

Haaa, Doina, sper că mai treci pe aici! Vroiam să te întreb ce crezi despre meta analiza lui Kirsch et al.

doinav

Daca inteleg bine concluzia studiului este ca SSRI'urile sunt cu atat mai bune (eficace) cu cat depresia e mai severa. Dar mai sunt si alte indicatii pt. SSRI, ca in anxiety disorders, in mod special boala obsesivo-compulsiva, si vad ca la astea nu s-a prea uitat nimeni. Problema mare e cu bipolarii si efectele adverse iatrogenice pe care le au antidepresivele in general, si SSRIurile in particular cand sunt prescrise nediscriminat la bipolarii care se prezinta in faza depresiva. Mai toti ucigasii astia de prin liceele si facultatile Americane erau pe un SSRI la un moment dat si pe mine asta ma sperie cel mai mult" prescrierea nejudicioasa sau in mod neatent la anumiti pacienti mai iritabili/explozivi sau bipolari. E greu de diferentiat iritabilitatea asta uneori, ca poate fi si semn de depresie, dar poate sa fie si altceva...dar m-am cam indepartat de subiect. Parerea mea e ca SSRIurile sunt f. bune, dar acolo unde e cazul.

doinav

si mai vroiam sa adaug ceva, este o idee a uni coleg care discuta despre aceasta meta analiza, a adus 2 articole despre problemele pe care le au acest tip de meta-analize:

The promise and Problems of Meta-analysis

Discrepancies between Meta-analyses and subsequent large randomized controlled trials

tapirul

am modificat eu postul lui Doina un pic, sa pun linkurile altfel. Din pacate primul cere login; daca cineva vrea articolul, insa, il pot pune eu aici

Si sa zic si eu ca Vlad, Haaaa, Doina.
cre'că, nu ştiu...

A CERB

Pai eu le dau cu MDQ-ul daca imi zic orice legat de somn sau iritabilitate. Problema e ca unii mint ca porcii la MDQ. Eu de aia ma feresc de obicei. Ma bucur mult daca  imi spun ca au migrene, ca ii pun pe Depakote fara sa trebuiasca sa-i label bipolari.
Smile! It confuses people!