News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Cine stie

Started by plure, July 16, 2007, 09:39:59 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

plure

Cine stie ce efecte adverse poate avea radioterapia externa pt cancerul rectal, pre-operator?

5 x 5 Gy, in 5 zile.

A fost o discutie intreaga cu un pacient care voia acasa dar familia il voia intr-o locuinta temporara pe timpul tratamentului.
Pacientul e competent psihic. Noua ne trebuiau paturi ca alti oameni in stare grava nu au loc, iar el astepta sa se elibereze un loc intr-o institutie.

Seful meu a taiat nodul gordian si a spus ca se va face cum vrea pacientul. Familia e probabil suparata pe mine, si asistentele, ca ele apucasera sa promita familiei marea cu sarea.

Pe mine ma intereseaza daca am luat hotararea corecta, in sensul± poate sa se descurce omul asta acasa cu ajutor profesional de 3 ori pe zi=

Chrurgul a spus ca efectele adverse nu sunt asa de serioase+ pe internet nu e foarte clar

multumesc
Images of innocence and terror, not easily described in words alone, nonetheless "speak" a

A CERB

Nu stiu, bre, singurul caz pe care il am care a primit radio, e la o pacienta cu cancer anal. La ea a fost naspa, s-a lasat cu radiation enteritis, long term TPN, etc, etc.Avea si boala celiaca si era destul de frail to begin with( very skinny) La rectal radio neoadjuvant parca scade rata recurentelor locale. Nu poti sa-l pui in nursing home, daca el refuza. Ce vrea familia e neesential. Daca nu vor sa aiba grija de el acasa, nu prea sunt familie. Daca el asta vrea, poate avea nursing home ca back-up, in cazul in care treaba nu merge.Psihologic vorbind ar fi mai bine pentru el acasa.
Smile! It confuses people!

vlad

Dacă el vrea acasă, nu văd care e dilema etică.