News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Sugestii pentru terapia cu aerosoli

Started by Qvadratus, September 27, 2006, 09:19:09 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Qvadratus

Am cumparat un nebulizator cu ultrasunete pentru aerosoloterapie, numai ca inafara de apa cu sare nu prea stiu ce as putea pune exact in el. Am incercat varianta "ceai de plante" dar mi-am scuipat dupa aia plaminii, astfel ca am ajuns la concluzia ca nu e deloc acelasi lucru sa faci o inhalatie ca la bunica acasa cu prosopul in cap si sa inspiri uleiurile eterate din fel si fel de plante, cu a depune o infuzie din aceleasi plante pe caile respiratorii. Prin extensie ma gindesc ca acelasi lucru se poate intimpla si cu o apa minerala sulfuroasa, de exemplu

Presupun ca exista fel si fel de solutii care pot fi nebulizate si care sunt special creeate pentru indivizi cu probleme respiratorii. Am nevoie in special de ele pentru aia micii, care vad ca una doua o rup cu tusea si, eu unul m-am cam saturat de asta. or fi si alergici la ceva din mediu, nimic de zis, dar totusi !

Sunt deci intr-un impas relativ.

Sugestii ?

manolo

1. cartea tehnica a nebulizatorului
2. firma de la care l-ai achizitionat
3. firma-mama, in cazul in care la pct. 2 firma e reprezentanta in Ro
4. www.pubmed.com
5. www.google.com
Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

A CERB

nu stiu, bre, eu ma gandeam la chestii mai kosher, albuterol, budesonide, etc.

pentru cei mai cu imaginatie, cocaina, etc.

de ce ai vrea sa nebulizezi ceaiul de musetel, nu prea inteleg.
Smile! It confuses people!

clebs

Toti oamenii sunt trecatori, dar nu toti trecatorii sunt oameni

Qvadratus

Multumesc frumos Manolo pentru sugestii, chiar am sa incerc sa pun un search cu google in nebulizator poate fie-meu nu mai raceste, drept efect.

P.S. Cerbe, anul trecut am avut niste nopti extrem de neplacute cu fii-meu, fiind departe (intimplator) de orice camera de garda. Facea edem laringian in contextul unor intercurente respiratorii si am scos-o la capat punindu-i comprese de sare calda pe git si piept si fortindu-l sa faca inhalatii cu ceaiuri de plante (amestec de soc musetel si coada soricelului). Nu aveam cu mine mai nimic, eram la Cracauţii din Deal, la mama naibii. Răceşte într-una şi pînă oi ajunge la salină sau la mare cu el, încerc să mut aerosolii la mine acasă.

A CERB

stiu ce zici, am avut si noi stridor de vreo doua ori, si nu e funny. problema cu chestiile mentolate( gen " inhalant" asta e chiar numele) este ca iti pot agrava bronhospasmul. de aia ziceam de chestii mai kosher.  daca ai edem laringian, un steroid nu strica. nu cred ca voi aveti epinefrina racemica.
Smile! It confuses people!

Qvadratus

Nici n-aş indrăzni sa pun ceva "mentolat" de exemplu în nebulizator, ar însemna să fac plaminii praştie fiindcă dispersează 6 ml de lichid în 3 minute şi, să aşterni un covor revulsiv pe mucoasa bronşică nu e chiar cea mai bună opţiune.
După cum am compilat eu, uleiurile şi tot felul de chestii volatile din plante sau din preparatele mai mult sau mai putin de origine vegetală în nici un caz nu trebuie să depăşească o anumită concentraţie în aerul inspirat, altfel agravează problemele. Cu alte cuvinte ceea ce e valabil de mii de ani în etnoiatrie rămîne valabil atît timp cît nu e amestecat cu metodele mai moderne de administrare cum ar fi inhalarea de aerosoli produşi artificial (cum sunt cei produşi de nebulizatoare).
O să mă limitez deocamdată la aerosoli salini începînd prudent cu ser fiziologic şi după aia voi mai vedea. Aş folosi şi sare gemă, fiindcă de fapt şi de drept aia e cu efect terapeutic maxim, dar atît timp cît nu prea ştiu concentraţiile optime din vehiculul lichid, nu m-aş băga. Oricum testez mai întîi pe mine.

manolo

Quote from: Qvadratus on September 28, 2006, 05:18:47 PM
Multumesc frumos Manolo pentru sugestii, chiar am sa incerc sa pun un search cu google in nebulizator poate fie-meu nu mai raceste, drept efect.

patrat, daca te uitai cu atentie, ai fi vazut ca am fost consecvent in toate cele 5 variante pe care ti le-am dat, in sensul ca ti-am indicat niste posibile surse de informatii privind variante de substante de pus in nebulizator si nu substante in sine. dar ai vrut tu sa fii ironic. be my guest!
Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

tapirul

QuoteOricum testez mai întîi pe mine.

;D ;D

auzi, poti sa il intrebi pe Padurice, ca el e in bransa si stie produsele. Daca vrei datele de contact ti le dau io.
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Merci de oferta. Trimite-mi te rog adresa pe mail.